Ukázka
Ukázka
Koupit
Humorné stripy z venkovského prostředí. Vyprávění se nese v sérii jednostránkových gagů, které jsou ve velké většině případů rozvrženy vždy do dvou stripů.

Scénář
Jean-Yves Ferri
Art
Manu Larcenet
Obálka
Manu Larcenet
Překlad
Hana Zahradníčková
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
80-86661-23-7 (Mot (Mot komiks, s.r.o.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
235 x 170 mm
Tisk
barevný
Stran
96
Cena
260 Kč
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.3.2020 13:43Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Vzhledem k vyvstalému volnému času jsem se dostal i k tomuhle. Nu, jednou jsem se zasmál. Proč to vlastně vyšlo, netuším.
  • trudoš
    trudoš editor16.5.2019 13:10Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Roztomilá série stripů, která se mi trefila přesně do vkusu. Má to sympatickou kresbu a mně blízké téma měšťáka, co odjede žít na venkov. Ten se pak nestává jeho krajinou zaslíbenou, ale noční můrou, kde je třeba každý den bojovat o přežití. Nejde o nic hlubokomyslného, ale ani primitivního, přičemž nejpovedenější jsou ty vtipy, které se táhnou napříč vícero stranami. A tak scénka se zvěrolékařem, etuda s kácením kaštanů, nebo cokoliv s paní Zdechláčkovou, to všechno mi rozjasnilo den na několik hodin a moc se těším, že se k tomu jednou vrátím. Jean-Yves Ferri a Manu Larcenet mají dar vytvářet nezapomenutelné figurky, vycházející ze skutečnosti, že stejní lidé se nacházejí ve vašem blízkém okolí nebo že problémy, jež dotyční řeší, nemají daleko k těm, před kterými dennodenně stojíte vy sami. Neříkám, že je to bůhvíjak originální, protože téma je staré stejně jako venkov sám, ale autorská souhra dala vzniknout něčemu, co funguje na té nejbanálnější premise - životních zkušenostech.
  • JFL
    Zpátky na zem přináší stripový humor na téma nemožná cesta z města s velmi předvídatelnými pointami. Ty stojí na utužování stereotypu moderního člověka vystaveného přírodě, který je podáván s líbeznou úsměvností. Pravda, naštěstí to nespadá do kýčovité pitoresknosti oslav odpoutání se od civilizace ve stylu filmů Tomáše Vorla, ale současně se prostě ani nekoná tvrdě bizarní vystřízlivění z ideálů spjatých s očistnou mocí přírody jako v geniálním kultu Withnail a já. Prostě jen takové ňuchňání se ve statutu quo.
  • Light
    Škoda, že tam nebyla ukázaná paní pekařka :). Jinak doufám že Mot zas obživne a vydá někdy aj další díly, nádhernej comix.
  • meredith
    zpátky na zem aneb opravdový život mě naprosto dostal již před třemi roky. často se k němu vracím. připomíná mi totiž můj život. přítel grafik/animátor. internet. nynější život v krabicích. jenom abychom se z našich snů, též dostali zpátky na zem, ale na dýl jak Manu s Mariettou:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.8.2010 09:43Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Roztomilý a laskavý humor o venkově. Opravdu obdivuji nakladatelství mot, že se nebojí vydávat tyhle věci...
  • Kocour
    Kolekce stripů na téma měšťáci na venkově. Každá stránka obsahuje obvykle 6 panelů, které tvoří samostatný gag. Nejlépe to ale působí jako celek, já osobně jsem přečet celou krátkou knihu najednou, za těch cca 30 minut. Problém je, že to není skoro vůbec vtipné. Veškerá komika má pramenit z takových věcí, jako že je na venkově klid a ticho... ale nějak to nefunguje. Jediné, co mě dokázalo pobavit nebyly problémy s krabicemi, kocourem, tuhou zimou, kácením kaštanů, jedovatým náprstníkem, třemi Angličany nebo s bratrem Ťip Ťopem, ale se sousedem panem Jindrou. Na tváři se mi objevil úsměv pokaždé, kdy se objevil. __ Příště bych si místo této knihy radši znovu přečet paní Bovaryovou (Gemmu Boveryovou) - http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3495 . To sice vůbec není humorné vyprávění, ale zase mnohem věrněji, reálněji zobrazuje život na vesnici.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin3.2.2010 12:19Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Kapis: Nejsou z Paříže...
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.2.2010 08:11Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Když jsem to na komiksfestu viděl u stánku MOTu, taxem to hned kupoval, abych podpořil mé oblíbené, z popela se zvedající, vydavatelství. MOTe, držím palce, abyste fungovali i nadále a vydávali jako o život. No a co napsat o této stripoidní knížežce? Na mysl se mi vkrádá slovo osvěžující. Páreček pařížských měšťáků se odstěhuje na venkov, kde prožívají svá všedně-nevšední dobrodružství-nedobrodružství. Je to až moc evidntně psáno z chlapského pohledu, ženské jsou spíš takový kompars v pozadí, což je v dnešní za každou cenu politicky korektní gender-vyrovnané době moc příjemné. Jeden z autorů je hlavní postava, druhý se tam mihne taky a dozvíme se i jak přišli na nápad něco podobného vytvořit. Celé se to dá zhltat za 15-30 minut před spaním a i když o přidané hodnotě či hlubším smyslu nemá cenu mluvit, je to velmi pěkně nakreslená, příjemná a zábavná oddechovka. Pokud bude pokračování, určitě do něj půjdu.
  • krvinka56
    krvinka5621.11.2009 18:48Zpátky na zem aneb Opravdový život
    Povedená záležitost s perfektním zpracováním a velmi jímavou kresbou.Někdy sem se i zasmál jindy sem kroutil nad autorem hlavou.Mot to opět dokázal a přinesl zajímavý kousek.Jen tak dál.
7652