Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Na planetě Rjuši se zabydlují osadníci a netuší, že lidstvo není jediné, kdo si na tuhle planetu dělá nárok. Nelítostní lovci Predátoři ji využívají ke svému vražednému rituálu – zamořují planetu vetřelčími vejci, aby ji pak mohli využívat k naplnění svého smyslu života. K lovu. Jenže Predátoři netuší, že na planetě na ně čeká větší sousto, než dokáží spolknout. Pokud mají Vetřelce porazit, možná budou potřebovat pomoc těch, které dosud považovali pouze za dobrý zdroj trofejí – lidí.

Dříve než přišla filmová série, dříve než se objevily počítačové hry, před tím vším tu byla komiksová řada. Ta proti sobě jako první postavila dvě nejslavnější filmová monstra a rozjela epickou ságu, táhnoucí se přes celou galaxii.
V úvodním příběhu Vetřelci vs. Predátor se dostanete na planetu Rjuši, kterou se rozhodlo lidstvo kolonizovat… jen aby zjistilo, že už tu planetu osídlil někdo před nimi a vypustil tu nepříliš přátelská zvířátka, na kterých testuje své bojové umění. Na to pak navazuje Válka, další komiksový epos, který popisuje život Predátorů z pohledu někoho, kdo se s nimi rozhodl žít.
Tyto dva příběhy zabírají větší část téměř pětisetstránkové knihy. Zbytek se pak skládá z povídek. V Času krve se seznámíme se smrtícími predátorskými tradicemi, v Souboji se zase vydáme na opuštěnou planetu s vojenskou jednotkou a dozvíme se, že odpovídat na volání o pomoc se vždycky nevyplácí; Věčný se odehrává v Japonsku budoucnosti a ukazuje, že i Predátoři se mohou stát předmětem lovu; Stará tajemství odhalí tajemství svatých; a Síť ukáže, co se stane, když někoho ovládne pomsta.
Takže ještě jednou – vítejte ve válečné zóně.

Příběhy:
Vetřelci vs. Predátor
Čas krve
Souboj
Válka
Věčný
Stará tajemství
Síť

Obsahuje sešity sérií Aliens vs. Predator #0-4 (1990), Aliens vs. Predator: Blood Time (Dark Horse Comics #25) (1994), Aliens vs Predator: Duel #1-2, Aliens vs. Predator: War #0-4 (oboje 1995), Aliens vs. Predator: Eternal #1-4 (1998), Aliens vs. Predator: Old Secrets (Aliens vs. Predator: Annual #1) a Aliens vs. Predator: The Web (Dark Horse Presents, Vol. 1 #146-147) (oboje 1999)

Scénář
Ian Edginton, Alex Maleev, Randy Stradley
Art
Jim Hall, Mark G. Heike, Alex Maleev, Mike Manley, Phill Norwood, Brian O'Connell, Javier Saltares, Derek Thompson, Chris Warner
Ink
Robert Campanella, Alex Maleev, Phill Norwood, Brian O'Connell, James Palmiotti (Jimmy), Mark Propst, Brian Stelfreeze, Karl Story, Derek Thompson, Ricardo Villagrán, Stine Walsh, Chris Warner
Barvy
Staissi Brandt, Chris Chalenor, Monika Livingston, Frank Lopez, Perry McNamee, James Sinclair
Obálka
Glenn Fabry
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-583-7 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-583-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1270 g
Stran
456
Náklad
2000ks
Cena
899 Kč
Originál
Aliens vs. Predator Omnibus: Volume 1 (Dark Horse Comics, 2007)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 19:45Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Asi si nedovedu představit ideálnější příběhy AvP než v této, potažmo v druhé, knize. U prvního příběhu už trochu old school, u některých panelů je to fakt vidět, ale jinak příběh a způsob srážky těchto dvou tvorů nemohl už být lepší. On už tak dobrý prostě je a i když to souvisí s univerzem, tak oceňuji autory, že přišli s úplně vlastní synopsí. Následná pokračování jsou v dost podobném duchu a na kvalitě a tempu neztrácí. Věčný je prostě lahůdka, zase nové médium a to co každý očekával ve filmech, jak vláda nebo někdo ovládne jednu z technologií, tady máte na stříbrném podnose. Poslední dva příběhy jsou zase velmi netradiční a jsou velmi dobře napsané. Kresba celkově vynikající. 5 z 5.
  • mAGiic
    mAGiic editor18.2.2017 14:05Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Vetřelci vs. Predátor - úvodní příběh z Rjuši, kde se zrodí nová hrdinka AvP světa Mačiko Nogučiová, celkem svižný příběh, který propojí svět Xenomorphů a Predátorů. 4*
    Čas krve - je kraťas, který vykresluje, jak probíhá rivalita uvnitř společenství/kmene Predátorů. 4*
    Souboj - odehrává se opět na Rjuši, sledujeme partu mariňáků, která padne do pasti Predátorů a Vetřelců a snaží se uniknout. Zajímavá je zde prvek kooperace člověka s Predátorem v boji proti Alienům. 4*
    Válka - má dvě dějové linie, v první sledujeme osudy Mačiko Nogučiové, která bojuje o své postavení v rámci kastovního systému Predátorů a ve druhé linii se vrací přeživší z Terminálu 949 - Lara, Jess a Ellis. Ti jsou důležití pro společnost Weyland-Yutani, kvůli událostem z Terminálu 949. Do toho lov Vetřelců Predátory a ještě Mačiko...4*
    Věčný - je příběh nesmrtelného bezcharakterního kouzelníka, který žije přes 700 let, protože objevil klíč k nesmrtelnosti v podobě Predátorů. Docela těmný příběh, jehož hlavním tahounem je záporácká postava japonského kouzelníka. 4*
    Stará tajemství - příběh s Bulharska, který čtenáři naznačuje, že svět predátorů je s tím naším svázán od nepaměti. 3*
    Síť - poslední kraťas je v černobílé barvě a je o tajmené planetě, kde sídlí pološílený "lovec predátorů", který své činy dělá pro zábavu. 3*

    Celkově jsou to 4*
  • Luigim
    Můj první omnibus. Ano kresby jsou sice starší, ale neubírají na kvalitě příběhů, které hodnotím velice kladně. Tuto knihu doporučuji všem kdo mají rádi toto universum.
  • kaylin
    Vzhledem k celkové kvalitě omnibusů s vetřelci a predátory musím uznat, že tohle je rozhodně jeden z těch lepších kusů, kde převažují dobré příběhy nad těmi špatnými nebo prostě jen výplňovými. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/02/1092-vetrelci-vs-predator-omnibus-1-70.html
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:00Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Prvá kniha spomedzi komiksových omnibusov, ktorú som prečítal. Votrelci ma vždy fascinovali a preto som neváhal a začítal sa do tohto fenomenálného komisku. Kniha je dielom viacerých známych aj menej známych komiksových scenáristov a kresliarov. Najlepšie časti sú podľa mňa príbehy kreslené Alexom Maleevom. Každý z príbehov má výbornú atmosféru a zároveň je každý z príbehov (aj ten najkratší) lepš ako prvý film ALIENS vs. Predátor. Kresba miestami pôsobí infantilne až kým niekomu nevyletí hruďou malý chestbuster.
  • louza
    První kniha příšeráckého crossoveru přináší poměrně dlouhý příběh zdařile rozšiřující universum obou zúčastněných hnusáků a docela překvapivě i pobaví. Celé dílo je vizuálním odkazem do doby svého vzniku, ale na to že jde o šestákovou ságu drží laťku poměrně vysoko. Kratší povídky lze brát jako bonusové příběhy, kde se experimentům meze nekladou. Pěkné.

  • koudy
    koudy mecenáš29.7.2014 14:11Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Musím se přiznat, že jsem se vetřelčí/predátoří tématice v comicsech dlouho bránil.
    Pak jsem si řek, že to teda s těma xenomorfama a vytuněnýma E.T. zkusím, zda se zakousnou a vyskočí až z břicha a musím říct, že mě dostaly.

    První příběh byl trošku rozvláčný, ale pak se rozjel a v podstatě jsem celý omnibus stáhl během pár otevření.
    Takže hlavně vydržte začátek, pak Vás kniha odmění napínavými přiběhy a létajícími kousky těl, krve a kyseliny.
  • mr.des
    Narez. 100%.
  • brkowycz
    brkowycz17.4.2014 09:39Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Tenhle Omnibus byl pro mě určitě překvapením. Zatímco v ostatních Omnibusech se míchají podprůměrné příběhy s průměrnými, tady je jsou průměrné až lehce nadprůměrné skoro všechny. Příběhy mají hlavu a patu, nijak zásadně nepodkopávají filmovou mytologii Vetřelců a Predátorů. Na samotné filmy, které mixovali tyhle dva druhy mimozemšťanů však rovnou zapomeňte a rovnou si pořiďte tenhle Omnibus. Mě osobně se to zdálo dobré od začátku. Každý příběh je perfektně čitelný, napínavý a vyvaruje se vyhrocených nesmyslů. Pokud tedy přijmete fakt, že mladá japonka nakope prdel predátorovi. Za ty 300 kila to musí být jasná koupě.
  • formi123.
    formi123.10.7.2013 16:13Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Výborná kniha,překvapila mě první příběh mě nezaujal ale zbytek byl výborný.Nejlepší příběh byl podle mě Válka.Za mě 90%
  • Marv.skate
  • Marv.skate
    Marv.skate21.2.2011 14:14Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Celkově se mi Omnibus docela líbil. Nebyla to taková pecka jako Omnibus Star Wars, ale tam velkou mírou přispěl svět Star Wars, který mám hodně moc rád. Vetřelci vs. Predátor nejsou ani lepší než samotný Vetřelčí Omnibus, Predátorský jsem ještě nečetl, tak nemohu posoudit.
    Bohužel je zde jeden fakt, který mi na komisku vadil a tou je Mariko Nigučiová a její eskapády jako "predátorky". Ostatní aspekty příbehu jsou více reálnější a pro mě i více zábavné.
    Omnibus Vetřelci vs. Predátor tedy od mě dostává 60%, docela mě zabavil.
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.11.2010 10:22Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Velmi příjemné překvapení. Lepší než Vetřelci. Kresba je retro jenom asi v první půlce, ve druhé už je velmi dobrá, zejména v příbězích Věčný a Stará tajemství.
  • doophy
    doophy30.10.2010 20:53Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Slušná zábava, za velké peníze....
  • BlackDragon
    BlackDragon8.10.2010 09:55Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    to Mankin: ono je to vzdy trosku prekombinovane, ten napad ako ta zenska zije s predatormi bol fajn, ale potom obcas to uz bol ulet, Alien Vs Predator casto trpel uletmi aj vo filme, pre mna je v tomto najlepsia hra na ktoru nedam dopustit (pre jej multiplayerovu variabilitu, ktoru ziadna ina hra neprekonala)
  • Hulik
    Filmy jsou silně sračkoidní,tenhle Omnibus je strká do kapsy levou zadní.Začátek mi přišel opět slabší,ale pak to chytlo grády a příběhy s Mačiko mezi predátory jsou vrcholem.
  • Mankin
    Mankin mecenáš29.4.2010 08:12Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Votrelcov mám rád. Predátora mám rád. Ich filmové spojenie nie. V komiksoch im to ale nadmieru funguje, tento omnibus sa mi čítal pozoruhodne dobre a rýchlo. Príbehy sú pútavé, kresba slušná... doteraz asi najlepší omnibus (písané v čase, kedy bolo vydaných 6 omnibusov - A1, A2, P1, P2, T1, AP1 - skratky dúfam jasné).
  • BlackDragon
    BlackDragon19.3.2010 16:39Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    hm, pozeram, ze tento omnibus ma vysoke hodnotenie, cudujem sa, kedze votrelci aj predator samostatne su ovela lepsi :)
  • Kabukiman
    Kabukiman13.3.2010 17:30Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Já jsem k omnibusům nekritickej. Tenhle je pořádně tlustej, čte se dobře, obrázky jsou hezký, barvičky barevný.... Mám slabost pro predátory, vetřelce a tuhle barevnou kresbu. To vše provedeno v luxusním booku. Chápu,že pro někoho je kresba zastaralá a příběhy infantilní... Já dáváám....100% :)
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:40Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Slabsie ako Predator, slabsie ako Votrelci, lepie ako Terminator, ale sklamalo, zobralo iskru predatorom
    , votrelcom a dokonca aj ludom
  • goldschmidchen
    goldschmidchen17.1.2010 13:32Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Kdysi dávno jsem viděl film - pěkná blbost. Komiks je úplně jiný - SUPER! Hlavně první příběh je perfektní!
  • Tominos
    Tominos19.12.2009 22:20Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Prostě skvělé, těším se na pokračování každého Omnibusu, který BBArt vydá ;-)
  • erik
    Pre Votrelcov mám nostalgickú slabosť, takže som išiel aj do tohto Omnibusu.

    Oproti sólovke je tu hneď niekoľko zmien k lepšiemu. Scenáre sú klasické, akčne zamerané a podstatne priamočiarejšie, než úvod k Votrelcovi. Niet sa kde stratiť, naopak čitateľ dostane svoju dávku bojov medzi dvomi rasami (ľudskú, hrajúcu rolu rozprávača, ktorý sa chystá umrieť, nerátam). Hneď prvá kapitola vydarene kombinuje rozhovor dvoch obetí, ktorý sa odohráva na kresbe prípravy Predátorov na lov Votrelcov. A tak to pokračuje aj ďalej. Plusom knihy je celkom zaujímavé vykreslenie predátorskej spoločnosti, zvykov a návykov, nič na tom neuberá ani fakt, že raz je to rasa, ktorá uznáva zásluhy iba z posledného boja a raz je to rasa, kde starší a skúsenejší majú privilégiá.

    Hoci jeden z väčších príbehov voľne nadväzuje na nejaký príbeh z Votrelca (zatiaľ nevydaný), všetko sa dá čítať s absolútnym porozumením, ktoré zodpovedá námahe pri ležaní v posteli, dýchaní a držaní viečok v polohe priepustnosti svetla.

    Kresba je taká, komiksová (z čias môjho detstva), čo je super, má to nádych pubertálnych spomienok, čo znamená, že rebelská duša odrážaná uhrami zmučenou tvárou sa v tom krásne našla, skoro som si začal vytláčať...ehm, tak nič. Vyzdvihnem prácu Alexa Maleeva, jeho kresba má grády.

    Dej sem prepisovať nebudem, aby čitatelia neprišli o to vzrúšo, nič však neskazím konštatovaním, že je to tradičná akčárňa, ktorá však nie je vôbec klišé, je na čo sa tešiť a nie všetko je predvídateľné (posledný čiernobiely príbeh je dokonca krutý aj na pomery drsného zamerania dvoch mimozemských killerov, nečudo, na ľudí aj tak nemajú).

    Som veľmi spokojný, Lepšie ako Votrelec.
332571
Četl/a (60)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, binnmode, calvin10, Cinema Ranger, ConanVJ, Darth Raelchi, deefha, DEmnoG, Doctorow, emanek, erik, figis, Final, flipflop, Fox01, gumidekmedvidek, gwen666, house192, hypermlok, Jabba, James, Jimbeam90, Kaaos, kadas97, kallenved, kaylin, Kocour, koudy, lantan1, Librarian, luky.kuky10, mAGiic, Mamut12, mart.in, Matthew, MEGA, mineralk, Mr.Filch, NecRoman, Olesh, pbabinec, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, RaptoR, Spike, the.kasztan, TheDoctor, trudoš, Velkej šéf, vranakx, WEAPONE, yardaformi, zdennanek, zlejzmrd
(244)
2scha, 81splinter, adam.ra, adevr, Alfi, asgardpepa, Ashek, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, calvin10, Cassidy, Charlie1203, charvos, ConanVJ, Corteg, Corvus, CP, CSE_AC/DC, deefha, DEmnoG, Deyw, Dinik, disclose, DKoscik, Doctorow, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Dr.Okamura, DracoAn, dracula, dvoracekpetr1, elthir, emanek, Eodeon, erik, farnhajt, fel68, figis, filemon, Final, firesnake, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Geralt, gobers, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, Hebled, herbert, Hlavac, Holmwood, holubdema, Houbař, house192, Ho_Reese, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, invape, IV, Jabba, James, jardoom, jendavondra, Jestrab2, Jimbeam90, JimmyII, jirin, jjjirik, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, kapicka, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keyko, KINIMODUS, Kocour, komik.sx, koniklec, konous, krvinka56, kubanec13, kucik, lantan1, Leland, Lenny, Lisien, listr, Lobok257, Lord_Arthas, luky.kuky10, lutrix, m.abrams, maara, mAGiic, mainman, Mamut12, Mankin, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Masinfira, Matthew, Mauzr, meffis, MEGA, merhyx, Michal Opitz, mikado, MIKER65, mikina, mikki.maser, Mikko, Milda, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, miuanek, monty.cl, MP, mr.des, Mr.Filch, Mr.Plysh, NecRoman, nester, Netorack, Niaz, Nightmare, noMster, Odal , OldaB, Olesh, Papa Wu, pavel, pbabinec, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, psramek, punisher, Quintana, Radkos, raenius, raimi, RainDamage, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, Rowan, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, shyANDROID, Sick666, Skot, sleepless, songoku, Spike, stanleystar, Stara.kryta, stepan.tichy, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Thongard, Till, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, tommybauch, tomntp, Toren, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Valis, VasaX, Velkej šéf, Viking, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, WEAPONE, Whoossain, willis, xai, xintax, xixoxf, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (24)
-spacilost-, Azik2586, Blacklarch, deadpool, delsemela, Duchy, Fida, fusnix, Jack, Joker189, Jorssk, Knuckless, KoLixvx, kybl, Maty48, namdnas, nixtreme, numikk, Premek, rockyt, Ronik, Slaine, tonda, XGMan!ak
Shání (3)
delsemela, Joker189, Piros0013
Nabízí (3)
BadBoy, Fox01, Niaz