Ukázka č.1
Ukázka č.2
Soubor Cukr & počasí je výběrem autorčiných komiksových prací vzniklých od ledna 2004 do září 2009.

Náklad 2000 ks.
Doplněno anglickým překladem.


Scénář
Vendula Chalánková
Art
Vendula Chalánková
Obálka
Vendula Chalánková
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-904385-1-4 (Parallel.cz)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
105 x 145 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
130 Kč
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.2.2012 20:42Cukr & počasí
    Osvěžující forma, slabší obsah. Nejlepší "strip" je pohříchu hned ten na obálce. Jako deník skutečně originál, který místy pobavil, místy méně. Jak píše Kapis, holka z Moravy a ještě umělkyně k tomu, která řeší váhu a brzo začne věk, to se pozná. No offense, jen se to prostě pozná, a to nikoli stylem, ale z onoho obsahu. A přeci jen tohle asi není úplně moje cílovka (pro čtení deníčků). Zní to teď možná trochu moc trochu kriticky, ale je to sympatická věc.
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.10.2010 09:18Cukr & počasí
    No jo, holka z Moravy, to se hned pozná :-) Opravdu jednoduchá forma bez zbytečných detailů dává vyniknout obsahu, který by mohl na citlivější jedince dopadnout jako kladivo pletené z hoven. Vendulka se s tím nesere a povedlo se ji převést zásadní okamžiky posledních pár let jejího života do poutavých koláží. Možná chcaní a krámy ještě zapomněla vkomponovat, aby mozaika příjemných nechutností byla kompletní;-) Rozhodně ji nechybí životní nadhled v tomto uspěchaném světě a je škoda, že takový sešitek mapuje dlouhodlouhých 5 let. Z čehož usuzuji, že další pokračování jen tak nebude, ale jeden nikdy neví. Každopádně je to hodně příjemná jednohubka ze života, u které jsem se královský pobavil a velice příjemně mě překvapila. Více takových!!!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin30.11.2009 22:38Cukr & počasí
    Tak nám Vendulka vytlačila pěknou drobnou publikaci... Jak jste zajisté pochopili, přestože je autorem žena (ŽENA!), naleznete zde řádku pěkně fekálních rozhovorů. Aji jiných :) Otevřené jako brána do Františkánské zahrady mezi osmou a jednadvacátou a výtvarně tak jednoduché, že se i leckterý naivista inspirovaný prací předškoláků musí zastydět a vrátit se do skautského kroužku pedofilů hrát scrabble. Moje bránice si nemusela po prvním čtení vzít dovolenou(SIC!), ale zato ve mně začaly některé obraty znepokojivě žít. Tudíž... Buďme k sobě oupen.

    Výtvarná stránka(dá-li se o nějaké mluvit:) je jakýmsi protestem autorky, překvapivě dobře, lehce a sebejistě působícím. Koho by to napadlo, lepit barevný papíry na sebe? Věrku ne, zato Vendulku ano. Máme srovnání tvorby za 5 let a progres(ha, jsem tak blazeovaně intelektuálsky umělecká) je jako přestěhování z Troubek do Prahy.

    Čím novější příběhy, tím lepší a tvrdší formulace. Tvrdší než ranní erekce, kterou jsem dnes měla v ruce a hutné jako brownie z Bohemia Bagelu.

    Vazba je lehce Home Made, ale tisk je dobrý a jako celek příjemně působící, prostě žádný skutečný amatérismus(jen tak lehce).

    Jediné bohužel je, že další díl se asi jen tak neobjeví. Fňuk. Nezbývá než vzít svůj kříž na kolečko a táhnout na komiksovou Golgotu... Doufám, že tam vyhrabu nějakého dalšího neznámého autora podobných kvalit.

521