Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Detektiv Rick Grimes se probírá z kómatu... a byl by mnohem radši, aby se vůbec neprobudil. Mezitím, co byl mimo, ovládli svět živí mrtví. Smrt kráčí po zemi a zabíjí všechno, co se jí postaví do cesty.
Živí mrtví je dospělá a epická zombiárna, ve které to největší nebezpečí nepochází od mrtvých, ale od živých.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #1-6

Identický dotisk v listopadu 2012
Druhý identický dotisk v prosinci 2013


Scénář
Robert Kirkman
Art
Tony Moore
Obálka
Tony Moore
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-87083-70-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
340 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #01: Days Gone Bye (Skybound (Image Comics), 2004)
  • martin28
    Skvělá úvodní knížka. Perfektní kresba vyniká právě v černobílé, příběh je stručný a přímý. Je přesně takový, jako v zombie filmech. Čtenář je rychle obeznámen se situací v postapo světě, postavy se stručně představí a než se nadějete, je tu konec knihy a první zásadní zvrat. Zajímavý dynamický děj s absencí hluchých míst a neuvěřitelný tah na branku - to vše činí z první knihy knihu téměř dokonalou. 95%
  • faster86
    Výborně vymyšlený začátek děje. Různorodé postavy. Super první startovací knížka, kde vám Kirkman velice rychle dá najevo, že nikdo není v bezpečí. Na druhé čtení už vyprchá moment překvapení, kterých je tu spousta, ale všimnete si interakcí mezi postavama které nejsou na první přečtení tak patrné.
  • Kadin
    Kadin mecenáš7.12.2019 12:56Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Parádní oddychová série. Příběh je čtivý, má spád a je dobře napsaný, postavy jsou dobře napsané a některé události se odehrají úplně jinak než v seriálu, což mě potěšilo. Kresba je parádní a černobílá barva má své kouzlo. První díl má skvěle našlápnuto a s netrpělivostí se těším na další díly. 8.5/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.7.2019 01:36Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Tak som skúsil po skončení Skalpov čítať Walking Dead a zatiaľ to naplnilo moje očakávania. Ako úvodný diel dlhej série to funguje veľmi dobre. Má to dostatok pútavých momentov, peknú kresbu a síce ma zatiaľ postavy skoro vôbec nezaujali, som zvedavý na ďalšiu časť.
  • zlejzmrd
    Co vidím na komiksu, kde postavy chodí, jako by se zrovna totálně zbořili v hospodě? Od začátku zde Kirkman buduje perfektní postavy o které nechcete přijít, ale přicházet o ně pravidelně budete. První díl dlouhé série, kterou Kirkman zničehonic v roce 2019 ukončil po tolika letech vás perfektně uvede do děje. Doporučuji si pustit k tomu i seriál, který si jede svojí linii a jsou tam velké rozdíly, ale i tak stojí za to. Kresba patří mezi to nejzajímavější, co se dá mezi komiksy najít a černobílá forma perfektně sedne na budování atmosféry. Za mě doporučuji každému i začátečníkům (M.K.)
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády24.12.2018 09:46Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Rick Grimes se probudí po kómatu v nemocnici.
    Ale místo rodiny,která by byla štěstím bez sebe,že se probudil,tam jsou jen chodící,hnijící mrtvoly.
    A takhle nám začíná tahle nemrtvá oddysea,kde smrt je na dením pořádku a nikdo není v bezpečí.
    Komiks má skvělou atmosféru,přímo cítíte ten nahnilej smrad,i když je černobílí,ničemu to nevadí.
    Hlavně díly skvělému stínování.
    Co se týče kresby,je hezká ,má svuj styl,ale nemusí se každému líbit.
    Pak je tu zpracování knížky a můžu říct,že je zpracování dobrý.
    100%
  • mearez
    Tak jsem se konečně dostal k předloze jednoho z nejnudnějších seriálů,které jsem viděl. A musím říct, že se jedná o obrovské překvápko. Krásně nakreslený, atmoška super, opravdu není co bych vytknul. Za mě 5*.
  • JohnyG
    Nějak jsem si nemohl zvyknout, že to nebylo barevné, asi ještě nejsem dost vyspělý komiksák. V mnoha scénách by to podle mě dostalo v barvách úplně jiný drive. Skoro jsem měl chuť vzít pastelky a trochu to vylepšit. Jinak příběh je samozřejmě super, stejně jako seriál.
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.4.2018 23:28Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Tady začíná rozjezd jedné z nejlepších serií u nás...výborné, důraz na postavy a jejich představení, jako první knížka super a ta kresba je úžasná
  • karl173
    karl173 mecenáš26.2.2018 21:18Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Tak jsem se po shlédnutí několika řad seriálu a dohrání dvou her od Telltale konečně dostal i na komiksovou předlohu. Za prvé musím říct, že vzhledem k velké podobnosti seriálu jsem ze začátku hodně porovnával a chvíli mi trvalo než jsem si zvykl na mnohem vyšší tempo v komiksu. Spoustu věcí zde nebylo tak detailně vyobrazeno jako v seriálu a já si to tolik neužíval. Ovšem jakmile jsem si na rychlejší vyprávění příběhu zvykl, tak jsem se od toho už nemohl odtrhnout. Kniha mě pak naprosto pohltila a já se nemohl dočkat další stránky. Nakonec to vše parádně vygradovalo a já zjistil že komiks mi může dát od Živích mrtvích zase něco nového, což je skvělé a já se už těším na další díl. Navíc se mi velmi líbila kresba a to i přesto že černobílou zrovna moc nemusím. Dávám 85% a doufám, že mne příští kniha dostane ještě víc.
  • tresida99
    Nádherná kresba a skvělí děj. Jeto komiks který mě naprosto pohltil stejně jako seriál a dodnes pro mě není nic lepšího.
  • SpaceFade
    Tak tenhle comics mě pohltil.
    Ráno jsem si ho koupil a dopoledne už jsem neměl co číst.Perfektní zpracování,příběh.Nic se nemůže vytknout,vše perfektní.
    Doporučuji všem co mají rádi zombíky.
  • Norri
    Norri mecenáš12.1.2016 17:45Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Koupeno v Pevnosti. Seriál jsem nesledoval a nesleduji, ale kvůli mnoha kladným referencích jsem byl plný očekávání. A výsledek. Nenadchlo mě to, ale ani neurazilo. Začátek s probráním se z kómatu byl fajný, ale.... Nevím, možná mi nesedlo tempo vyprávění i když přiznávám, že atmosféra zombie světa je budována velmi dobře. Vyzdvihnout musím kresbu, ta se mi líbila hodně. A neodpustím si jedno rýpnutí...jak může hlava bez těla vydávat zvuky?
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 00:56Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    První díl Živých mrtvých představuje to nejpodstatnější, co byste měli znát, abyste se v sérii zorientovali. Seznámíte se s hlavním hrdinou Rickem Grimesem, který se po vzoru hry Resident Evil probudí v nemocnici do zcela nového a hrůzného světa. Najednou se musí vypořádat s novou skutečností, že živí se z ničeho nic stali ohroženým druhem.
    Scenárista Robert Kirkman už v úvodu přiznává, že tohle bude běh na hodně dlouhou trať. Že si hodlá Rickovu cestu světem oživlých mrtvých řádně užít a dát mu taky pěkně do těla. Nakolik to myslí vážně, dokazuje už v prvním díle. V šíleném světě se ničeho normálního nedočkáte.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2015 16:58Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Jsem solidně navnazen, "bohužel" to vypadá na další utrácení za obrázkové čtení.
  • jirin
    Pro mě trošku problém hodnotit, když jsem viděl prvně seriál a první díl, je mu asi nejpodobnější. Děj je určitě zajímavý a bavil mě už samotný seriál, takže u předlohy n emůže být jinak. Co mě teda vůbec neupoutalo, tak je kresba, ta mi k srdci opravdu nepřirostla. Další nevýhodou je spousta postav, které tam jsou spíše jen do počtu a člověk s nimi nemůže njak srůst... Finále se Shanem, ale bylo parádní
  • Walome
    Walome mecenáš5.5.2014 20:09Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Rozhodně lepší než seriál, ale pořád trochu nůďo a hlavně mnoho nevýrazných postav. Hlavní hrdinové na mě působili hystericky a některé dialogy jsou naprosto příšerné a nevěrohodné. Na to, že si komiks hraje na psychologický exkurz je to velká chyba celého díla. Kresba je, ok, za tu bych přidal půl hvězdy.
  • Flash
    Flash mecenáš31.3.2014 00:13Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Snad první comics u kterého mi ani trochu nevadí,že je v černobílém provedení. Nicméně využil sem naskakovácí akci V časopise Pevnost 139kč i s přílohou(chtěl sem naskočit dřív ale už bylo venku asi 6-7 knih a nebylo 2000 nazbyt abych koupil všechny díly) a určitě budu pokračovat.Jen je možná chyba se nejdřív podívat na seriál a pak až číst comics. Jelikož co se stane v tomto "booku" je v seriálu roztaháno do X epizod.A jdou citít rozdíly a inspirace seriálů je jasná. Dále za mě,by se mi toto dílo líbilo víc,kdyby se zrušili citové charakteristiky,typu: tati ty ses vrátil,Ricku nechoď pryč,mami přebal mě(taková pěkná společnost co nemá ženskou v zádech). Ale to je problém dneska všude. A možná je fakt,že některé dialogy,jsou zde zbytečné ale jen pár.Jinak skvělý.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1031.10.2013 10:17Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    K tomuhle dílu jsem se dostal náhodně, a to když jsem dostal malou knížečku s první kapitolou jako ochutnávku. Mohu říct že mě to hodně zaujalo a po ( celkem dlouhé době ) jsem se rozhodl koupit si první knihu. Fakt pecka, výborně se to čte a kresba je úžasná. K zombiem jsem nikdy nějak zvláštní vztah neměl a možná proto se mi zrovna tenhle comics tolik líbí. Určitě budu v sérii pokračovat i dál:)
  • kaylin
    Po zpětném pohledu na tento komiks a na jeho kresbu, je prostě jasné, že tohle je nejlépe nakreslená kniha celé série. Je to dáno tím, že pouze v těchto šesti dílech se činil Tony Moore, ostatní už kreslil Charlie Adlard. Charlie není špatný, ale Tony, ať už je jakýkoli člověk, je kreslířem nadprůměrným. Zároveň si myslím, že jako úvod série kniha funguje náramně a že dokáže navnadit na knihy další, které svou kvalitou nijak zásadně nekolísají. Více: http://comics-diary.blogspot.com/2013/04/6-zivi-mrtvi-stare-dobre-casy-90.html
  • goldschmidchen
    goldschmidchen30.6.2012 09:05Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Přesně tak - nebýt akce na Comicpointu, tak bych si první díl série nekoupil. Po dlouhé době komiks, který mě chytl. Doporučuju!
  • krvinka56
    Tak nebýt akce Crew za 99kč tak sek té to super sérii nedostanu.Rozhodně správný krok.Toužíte po zombíkách?Chcete aby to mělo spád?Nějakej příběh?Nějakou myšlenku?Tak rozhodně sáhněte po tomto komiksu.Je tu dokonce vývoj postav seznámíte se s fajn postavama a zase se s nima rozloučíte.Příběh je rozhodně zajimavej a u tohle žánru je to vzato poněkud jinak než bych čekal.Tady prožíváte osudy daných lidí.To tomuto komiksu a žánru rozhodně pomáhá.Kniha vás opravdu pohltí a vy si ji s chutí užijete a očekáváte co bude dál.Kresba je velice dobře povedená možná trochu moc uhlazená.Barvy by tomuto dílku jen uškodily.Rozhodně se nejedná o tuctovou zombiárnu.Tady de hlavně o osudy lidí a vy ho s nima prožíváte a říkáte si co bude dál najdete si své oblíbence.A očekáváte jak budou dál pokračovat kam je jejich osud povede.Rozhodně čtivý a perfektní začátek poutavé série.
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa13.2.2012 19:30Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    jsem rád, že jsem zakoupil a zhltnul na jeden zátah...nemrtvé mám tuze rád a v tomto podání obzvlášť
  • Mortisson
    O trochu víc mtrvejch zombíků a dostalo by se to přes 90%, jinak čerobílou kresbu si náramně užívám a vychutnám si ji i víc než barevnou. A když už tu máme tu diskusi o obálkách tak bych chěl říct, že pevná vazba je určitě skvělá, má spoustu výhod, ale platit za ní skoro dvojnásobek mi přijde dost ulítlý. To se radši o knížku budu líp starat, aby nevypadala jak salát.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin24.12.2011 17:46Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    A není to spíš obálkou? Materiálem? Protože co já vím, tak je vazba brožovaná to samé co paperback.
  • Fry
    Velký! Do ruky je příjemější trojka!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin24.12.2011 09:44Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Prosímtě Fryi, jakej je podle tebe rozdíl mezí paperbackem a brožovanou vazbou?
  • Fry
    První díl Živých mrtvých jsem hltal jedním (no možná NE) dechem. Ale je to vcelku skvělé dílo! Co se týče obálky, tak ta je boží! Už se těším na tu plejádu Zombies! Jediná výtka je zpracování: Přebal je vážně na ho*no, ještěže od třetí knihy je má oblíbená brož! Dalšího dílu se těším, ale ještě nevím, kdy ho přečtu, protože už mám čtyři knihy!
    Na začátek dám 98%, protože se těším že další knihy to překonají ihned!
  • blackJag
    blackJag admin19.11.2011 17:12Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Začátek jako z 28 DNÍ POTÉ, to můžu :-) Kresba většinou solidní, černobílá navíc sedí jako prdel na hrnec. Některé rozhovory sice drhnou a ne o všech obličejích se dá říct, že si s nimi autor vyhrál, přesto oči po stranách jenom letí. Velmi dobrý rozjezd série.
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.11.2011 22:32Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Tak jsem si na zkoušku koupil 1. díl, spolu s prvními díly DMZ a Y na zkoušku a zkusil jsem. Den Trifidů mne hned napadlo...nelíbil se mi ten super policajt, ztělesnění snad všech správňáckých vlastností ani mainstreamová kresba a hranaté brady. Ale ten spád, jakým si příběh jede, mě ke knížežce přikoval. Jelikož je celá sága neuzavřena, dovolím si bezstarostný tip, že za tím vším stojí vláda nebo někdo ještě za nima, aby si Zemi trochu očistili nebo se jim něco vymklo z rukou...konspiri, konspiri;-), Ostatně nemám ponětí, jestli se to v už vyšlých dílech v USA nějak rozklíčovává, tak proč si netipnout. Hned jsem si šel koupit druhý díl. Všimli jste si, že když dáte knihy vedle sebe - zombíci na obálkách booků navazují a tvoří jednu řadu? A podle obálky třetího dílu, který jdu kupovat zítra, to vypadá, že taky navazuje. To by byl pěkný dlouhý, úzký plakát...např. do dětského pokoje.
  • pacient
    Spokojenost...jsem zvědav na další díl
  • Zajda
    Luxusní book...moc se mi to libilo :D a nejlepsi na tom je ta ČB kresba :D davam plny pocet :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3.2011 23:42Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Zombie horory mě fakt neberou, navíc tohle je klasické klišoidní zpracování, které se - podle předmluvy autora - snaží údajně o "něco víc". Ale rozhodně jsem se nenudil a nic mojí inteligenci zasádně neuráželo, takže jsem po prvním díle relativně spokojen.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš26.2.2011 19:45Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Skvelé dialógy, uveriteľné postavy, dobré zápletky. Skvelé je, že to nie je len akčná žbrnda. Podstata sa skrýva v postavách a zombie sú len skvelou kulisou na štart emócií. Zároveň je to parádne nakreslené i vytlačené. Zatiaľ najlepšia zombiárna, čo som čítal.
  • Final
    Final mecenáš14.2.2011 22:02Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Dobrý, úvodní díl. Nic víc, než co by neřekla některá z postav, se nedozvíme. Děj a prostředí příběhu je předáváno čtenáři výhradně přes obrázky a dialogy. Žádné dovysvětlující informace okolo panelů, bokem. Přesto není problém se do jejich situace vcítit. První book končí zajímavou situací, která postrčí zvědavost k tomu, co bude dál.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš31.12.2010 12:58Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Pomalý rozjezd, o nic moc ještě nejde. Kresba je trošku fádní, nezajímavá, ovšem obálky Moorovi jdou.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.12.2010 10:26Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Vánoční atmosféra. Black metal a já zabalanej v dece s komiksem jak kojenec. Venku sněží a já si z obrovskejch oken užívám atmošku jak hovado. Jó tohle mi sedlo. Zombie jsou moje oblíbená představa o konci světa (i když si to asi značně romantizuju). Je mi jedno jestli jsou to nakažení lidé nějakým virem, či prostě vstali z hrobů. Jestli jsou rychlí a šílení jako v 28dní poté a nebo se vlečou jako ve starejch Fulciovkách. Prostě mám ty masožrouty rád. Tady je nám servírováno spíš drama než čistokrevný akčňák. Akce je tak akorát a mě to setsakra sedí. Postapokalyptické lehounké drama. Hned jakmile budu kupovat další várku (což chvilku potrvá, protože sem si nadělil pod větev asi dvacet kousků) tak půjdu do živých mrtvých 2.
  • choze
    Nápad udělat realistickou zombiárnu dobrý a v druhé půlce začne být kniha i trochu zajímavá. Mínus jsou jednoznačně postavy a dialogy, obé o hovně a až příliš mainstreamová kresba, která mi k podobně vážnému titulu absolutně nesedla. Co sedí je černobílé provedení, které přidává na bezútěšnosti (normálně černobílé mainstreamovky nesnáším). Taky na mě moc nefungovaly ty neustálé citovky, zato jsem si užil každou z těch zombie přesilovek.
  • Lucifer
    Začal jsem tenhle komix stahovat už kdysi dávno a hned se stal mou oblíbenou sérií. Walking dead je neskutečně výborný dráma, obraz budoucnosti, kde společnosti zbytku lidí, se pomalu rozkládá zevnitř, protože sami živí jsou větším nepřítelem, než nemrtví. Ale to už přebíhám. První svazek je skvělým začátkem celé epické série. Černobílá kresba není ani kostrabatá a nekomplecní, jako kdekterá manga, ani nepřehledná jako nedávno vyševší Soudce Dredd. Kosení zombíků přesně podle mého gusta... i když já bych na to šel asi jinak :)
  • Light
    Jo, todle muzu, do dvojky urcite du.
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.9.2010 10:06Živí mrtví #01: Staré dobré časy
    Tak první book mě úplně nenadchnul, ale věřím, že pokračování bude lepší. Dialogy jsou někdy strašně toporný, těžko říct, jestli je to překladem.
  • spot
    Povinnosť pre každého milovníka hnijúceho mäsa a morálky post-apokalyptického sveta...
  • Ninjer
    Vykrádačka? Vykrádá se celý příběh, ta jedna krátká scéna v nemocnici je očivídně POCTA Triffidům a možná 28 dní poté.
  • flipflop
    Nelze jinak. Více než o mozky tady jde o mezilidské vztahy v totálně vypjaté situaci na pozadí probíhající apokalypsy. Stojí to za přečtení už jen z důvodu, aby člověk věděl, jak se zachovat, až to začne. Těším se na další díly, je to šmakuláda.
  • pho
    Kdzy budu hodnotit tech n alb, co mam nacteno y Kocogelu, tak bych tomu rekl, ze je to takovy vyssi prumer. Ze zacatku super, pak se to hodne rozmelni a cteni se promeni spis v listovani jen proto, abyste vedeli, co bude dal. Efekt "Co bude dal" se tady povedl. Komiks si neporidim...
  • matrosh
    naprostí suhlas s keramom :D ak tato séria skončí skor ako umrieme tak tý čo si nekupia tento prví book budu skákat z okien, že to nemaju celé, ja osobně som u 55 dielu vážený a fakt to stojí za to !!! :) inak díky kerame skvelá práca
  • massilia
    Je to trošku jako moderní americký televizní seriál: scénář i kresba jsou na úrovni odvedená profesionální práce, hlavním smyslem všeho je udržet čtenářovu pozornost tak, aby si koupil i další díly. Jakožto fanouška zombie žánru mě to sice dobře pobavilo, ale že by mne to nadchlo se říct nedá. Děj je totiž trošku řídký, dá se vytušit, že autoři nechtěli vyplýtvat dobré nápady hned na začátku. Sám ale nevím, jestli do druhého dílu půjdu nebo ne...
  • Pafnuc
    Přímočaré, bez zásadnějšího nápadu, přecpané snad všemi myslitelnými klišé. Uvidíme, třeba se to v druhém díle trochu zvedne, ale zatím to moc nevypadá. IMHO jedna z nejslabších věcí od Crwe.
  • yojimbo
    S Walkong Dead jsem neměl dosud žádné zkušenosti (byť nešlo neslyšet hlasy opěvující toto dílo), tudíž hodnotím skutečně jen první book. A jako většina prvních dílů je i tento hlavně o seznamování se - ať už s postavami, situací, nebo "o čem to vlastně celé bude". A není to špatný začátek, rozhodně mě navnadil na pokračování. "Staré dobré časy" netlačí na pilu a místo efektního zabíjení zombií se soustředí na život malé kolonie přeživších. Co zamrzí je délka - je zřejmé, že když máte za prdelí zombie, moc toho nenamluvíte, což pro čtenáře znamená přelouskání celé knihy za hoďku. Kresba je příjemná, mainstreamová a většinou přehledná. K příběhu asi nemá moc smysl se vyjadřovat, když jde o začátek, který bude pokračovat, nějak se vyvíjet... Chtělo by to rychle navázat pokračováním, to poslední, co potřebuji, je další série, na jejíž pokračování se čeká rok (a víc).
  • Kabukiman
    Začátek je k nasrání. Vykrádačka Trifidů mě vadila už u 28 dní a vidět jí znovu je jasnej důvod proč komiks zavřít a zahodit hned po prvních dvou stranách. Naštěstí i přes začátek vykradenej z vykradenýho (28 dní) je komiks dobře čitelnej a není jen o tlučení do mrtvoušů sekerkou. Po přečtení první knihy mám stejný pocit jako když si pustím první díl nějakého seriálu- jsem zvědav jak to pojede dál a jak se rozehrají postavy. Kresba slušná, atmosféra slušná, děj se pomalinku rozjíždí společně se seznamováním s postavami. Hlavní hrdina je mi zatím po přečtení první knihy celkem lhostejnej... Uvidím dál. Jen doufám,že bude vycházet často,protože v případě jednoho booku ročně ztratím zájem... Body dolu dávám za ten začátek...
  • Keram
    choze: urobil si velkú chybu. to čo zo začiatku vyzerá ako vykrádačka 28 dní po tom, sa postupne zmení na velmi originálny príbeh, ktorý narozdiel od posledných Romeroviek nie je o tom na kolko spôsobov sa dá roztrhať človek a ako chutia zombiám črevá a iné časti ľudského tela (aj keď požierania zaživa sa tiež časom dočkáme), je to o ľuďoch a o tom čo s nimi takáto zombie apokalypsa urobí. náznak toho bol už aj v tomto príbehu, ale neskôr to bude ovela, ovela extrémnejšie. ja osobne som skôr zvedavý na reakcie čitatelov po vydaní druhého booku - na zmenu kresliča. Tony Moore nakreslil iba tento prvý book a ďalej sa staral iba o obálky k sérii. dodnes ho zastupuje Charlie Adlard a musím povedať, že postupom času sa zlepšoval a zlepšoval a dnes si ani nedokážem predstaviť, že by mal niekto iný túto výbornú sériu kresliť.
    Odo mňa dostáva book 100 percent, hlavne za to že sme sa konečne dočkali vydávania tejto kultovej série, ergo riadnej Kirkmanovky.
  • choze
    Prolétl jsem si v knihkupectví prvních asi dvacet stránek (moc textu na nich není) a s odporem jsem to zahodil. Hned na začátku taková okatá vykrádačka 28 dnů poté (hrdina se po katastrofě probouzí ve vylidněné nemocnici - navíc už 28 dní poté si tu scénu vypůjčilo ze Dne Triffidů) opravdu nezavdává chuť ke koupi, takže sorry.
  • erik
    Zvedavosť zvíťazila, aj toto dielko som si kúpil skôr z prebytku financií (takéto stavy je potrebné využiť, často sa nestávajú), než z túžby.

    Výborná zombiárňa, ktorá sa sústredí na kecanie a vzťahy medzi úzkou skupinou živých ľudí, musím sa priznať, spokojnosť u mňa prevládla. Je to prevažne neakčné a naozaj veľmi rozrozprávané, miestami o chlp viac, než by bolo vhodné, zombíci sa však vždy zjavia práve vtedy, keď som mal pocit, že to zavriem a na chvíľu prerušia dialógy, takže sa môžu začať odznovu. Zmienim sa aj o kresbe, je silne juniorsko-Romitovská, čo je vlastne dobre, jasné a prehľadné obrázky nezavadzajú popri rečnení.

    Som zvedavý, či to bude epos sľúbený autorom v úvode, Dálšiu knihu chcem čo najskôr.
144103132
Četl/a (248)
123peta, 2scha, 353638, 81splinter, adriel, Aldo26, Alikkk, anka, Azik2586, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, Bart, ben_bella, bierce, blackJag, Blacklarch, Blacksad, bob-premky, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, Choky86, choze, Cinema Ranger, CJFlip, Const.ex, Covenant, cowok, Craxx, Crics, cyboy, dajik, davidek, Davidkkk, Davidos402, dcpatr , Deniskka15, Destiny666, Dexir, Doly, Doppelganger, duri, dvory, Dzoglik, Dzonik, Ejdý1, erik, Faix, Fanda, farnhajt, Fida, fifas, figis, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fvalek1, Garp, Géba, Georgíno J., Goldfinch, Golem, Gregory47, gwen666, Hønzza, Hawwwran, HellWeber, henrycruel, HerSon, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, Jack, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, Jerdas91, jiskra, Johny87, JohnyG, Joker189, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Keno, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Komediant1842, koudak89, Kryysa1892, kuzz, Lachvos, lacoste, lantan1, Lavk, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lookass33, lopik, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, Majkl151, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Marty_von_Shit, Matthew, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, Michal Ebert, Mike-sh, Moon, moris.cz, motycond, Moyek, MP, Mr. Baboon, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, MurinWolf, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Nexis, Nezbi, NikkiKonig, Noci, Norri, Obstik, oleav, Olesh, Oompa Loompa, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, Petrisko911 , petrSF, PH79, Philologus, Pista, Plechy, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, raimi, rajot, RedButton, Rezet, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, sandman, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, SekyCZ, SHORTY, Sick666, Sikk, Sir_Pete, SkillJam, slavik38, Snegis, Spacecore, Spike, Stlucius, syon, T3ss, TenCoJeZbytečnej, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, TheLavk, the_proph, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, Tomzany, tresida99, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, Václav Mikula, Vajper, vranakx, w3cMarkus, Walome, Wasps, wesi96, wolfgang, xflori01, Yefery, yogi, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(485)
00sedm, 123peta, 2scha, 353638, 665+1, 7eleven, 81splinter, Adam Novák, adam.ra, adriel, Aerchel, Agent24, Ajit, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfonzo, anka, Anton Whatever, arsan, asgardpepa, Ashek, Azbest, Azik2586, AZTeck, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, Bart, barydave, bboorreekk, beanek, BeeSee, Bellatrix, Beng.D, Benny, Bezvliv, birkoff13, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blacksad, Blair, Bob, bob-premky, bobo666_2005, Bobsh, borknagar1, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, Bury, burzum, buscheer, c.tucker, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, Cassidy, Charlie1203, charvos, chcita, choze, Corvus, Covenant, cowok, CP, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAN478, Davidkkk, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, Destiny666, Devilek, Dexir, Dezodoo, Dinik, disclose, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, dracula, Drakeus, Drbo Jebo, Drekorian, duri, Durvi, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Dzonik, ebbe_voe, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, Fida, fifas, figis, filemon, Filios dVekerec, filosh, Final, firesnake, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, fvalek1, Georgíno J., Ghostt, Goeger-Devil007, goldschmidchen, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, hawkzn, Hawwwran, Hebled, hedgehog, HellWeber, henrycruel, herbert, HerSon, holubdema, Honzin, Honzissis, horaczhlinska, Houbař, hraby, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, Iggy Pop, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, isildur heir, J.Connor, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, Jahunda, Jak, jakouback, James, JamesRamone, jankie, Jay-jay, jedy357, jeffoun, jendavondra, jerry67, jirka_smog, jiskra, jmenujiseradekbouril, joehot, Johny87, JohnyG, Joker189, jones1240, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kamil, kapicka, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, Kibr, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Komediant1842, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Kryysa1892, kucik, Kunden, kybl, Lachvos, lacoste, Lavk, Lawer de Sanctis, Leland, Librarian, Light, Lijem24, Lisien, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, lopik, Lucifer, Luigi, luky.kuky10, lutrix, Luxor, m.jedle, maara, mainman, Majkl151, MajuJoe, Malachias, malylada, Mamut12, Mankin, Mariomichal, markic, marshalx, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, MartinV, Marty_von_Shit, Marvin, Maryl, Masinfira, Matej-29, matrosh, Matthew, Matthew, Maxianimal, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, mike731, Mikei, MikeZ, mikina, mikki.maser, Mikko, Mitak, Mleako, monty.cl, Moon, morbn, moris.cz, Mortisson, Moyek, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrkirby, mrstffl, mstefl, muf.lon, MultiScorey, MurinWolf, namdnas, naut77, NecRoman, Negan, Netorack, netvor, Nexis, Niaz, Nightmare, NikkiKonig, Noci, NOD82, noMster, o2t2, obitus, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Oompa Loompa, pacient, padre_negro, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, peposek, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Philologus, POLAKST, Poseidon1978, PP, PrastenejCitron, punisher, q, Quentin, Quintana, R3d, radimisko, RadimNemec, radiohead99, Radkos, raenius, Ragnarog, Raido26, Raijin, raimi, RainDamage, rajot, RaptoR, recode, regressiv, Rezet, Ricarderon, Rich, RicHard. , robcornick, robertsedmik, Ronik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, saja, Sammael, sandman, Saran, SASAN_KING, Satyricon, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, Scorey, sedw, seezeethree, segy, SekyCZ, semi41, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, SkillJam, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, slothest, songoku, SpaceFade, Spickin, Spike, spot, StanleyHu, stepan.tichy, Stlucius, StressCZ, superheroesstuff, suricattaontheway, syon, T3ss, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, terrordemon, tesilosaurus, the One, the.kasztan, TheDoctor, TheLavk, Tialster, Tiba, tkorvas, Tomasino79, tomasko33, Tomate, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Tomzany, Toren, Traum, trener83, tresida99, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, used_soda_can, Václav Mikula, Vajper, Valis, VasaX, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, vranakx, w3cMarkus, Wasps, WereWolf, willis, Wiruss, Wodry, wolfgang, xai, xflori01, xintax, xspeed, yama, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, Zemblaff, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (23)
barthez, Davispear , deadpool, Druid, EvilvsGod, fusnix, husakpetr93, jajsemviktor, Jason2808, Kitykatyn, Maty48, Miriyak, okbook, Pandos11, RichardWest, rockyt, royan, Saigou, sawtooth, Sebastian the wise, the_proph, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
Džoko, Kitykatyn, Pili
Nabízí (6)
353638, bananzluty, Doctor_Sk, firesnake, JohnyG, www.foxbazar.cz