Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Comicsový časopis neboli comics na kvadrát.

Comicsy:
Příběhy hrůzy: Místo činu - Al Ewing, Dom Reardon
Sláine: Vládce zvířat - Pat Mills, Rafael Garrés
Soudce Dredd: Byt - John Wagner, Dermot Power
Sekáči - Gordon Rennie, Jock
Sinister a Dexter: Sledovačka - Dan Abnett, Paul Johnson
Příběhy z Telguuthu: Nevěsta pro Ballakruz-Krima - Steve Moore, Dean Ormston

Calvin a Hobbes (ochutnávka) - Bill Watterson
Fell: Kruté město (ochutnávka) - Warren Ellis, Ben Templesmith

Publicistika:
Nad dopisy diváků (úvodník) - Jiří Pavlovský
Vaše vnitřnosti v koši nekončí
Česká krev: Aktuality - Tomáš Prokůpek
Mučírna Next Generation
Muž na pitevním stole: Bill Watterson - Jiří Pavlovský
Žlutý koutek: Balzamovač - Ľudovít Plata
Z cizího krev teče: O americkém komiksu - Marek Barányi
Komiksové milníky: Neal Adams - Milan Krejčí
San Diego: Vidět San Diego a zemřít...předávkováním - Štěpán Kopřiva
Tvůrci naší krve: Stan Sakai v Praze - Darek Šmíd
Ochutnávka: Fell - Kruté město - Jiří Pavlovský

Scénář
Daniel Abnett, Al Ewing, Pat Mills, Steve Moore, Gordon Rennie, John Wagner
Art
Rafael Garrés, Paul Johnson, Dean Ormston, Dermot Power (POWER), Dom Reardon, Mark Simpson (Jock)
Obálka
Simon Bisley
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Martina Dari Antonínová, Jiří Pavlovský, Darek Šmíd
Publicistika
Marek Barányi (Keram), Štěpán Kopřiva, Milan Krejčí, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Tomáš Prokůpek, Darek Šmíd
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný/černobílý
Váha
270 g
Stran
72
Cena
99 Kč
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo19.6.2017 11:06CREW² #26
    Další moc povedené číslo, komiksy z 2000 A.D. mi vůbec nevadí, spíš naopak. Jistá kvalita je tam vždycky zaručena, takže i ty povídky, které se mi úplně nelíbily, na tom tak špatně nejsou. Když to čtu dnes, tak je mi jedno, že publicistika je časově někde jinde, takže články se mi líbily a ten první mě dost možná nalákal ke koupi Calvina a Hobbese.

    Příběhy hrůzy: Místo činu - kresba průměr, konec mě vůbec nedostal jako ostatní.

    Sláine: Vládce zvířat - tady mi zase přišlo, že je to zbytečně natahované. Nápad výborný, začátek i konec se povedly, ale uprostřed bylo těch nudných stran až moc.

    Soudce Dredd: Byt - nejlepší příběh z celého čísla. Dredd je stabilně velmi kvalitní, zábavný a vtipný. Na pár stranách dokáže odvyprávět zajímavý příběh se super vyvrcholením.

    Sekáči - až teď jsem zjistil, že kresbu ostarával Jock, díky čemuž se mi komiks líbil ještě víc. Nápad není nijak zvlášť originální, ale je to moc hezky vyprávěno, škoda jen otevřeného konce, z tohoto světa bych si klidně přečetl víc.

    Sinister a Dexter: Sledovačka - vyloženě kraťas pro pobavení, což ale rozhodně není mínus. Jen toho příběhu se tam už moc nevešlo.

    Příběhy z Telguuthu: Nevěsta pro Ballakruz-Krima - zajímavý příběh, ale dost často jsem se ztrácel v kresbě.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2011 20:50CREW² #26
    Á, tak nejsem jediný, komu přišlo, že Slaine tu na několika panelech vypadá jako Lobo. Jinak dost v pohodě číslo. Jen jednu výtku, co to neustálé fíčování v Sinisterovi a Dexterovi? Do frdele s tím.
  • erik
    erik1.3.2011 08:44CREW² #26
    Najlepší príbeh sa volá Sekáči, Sláine je v pohode, aj keď miestami nosí masku Loba, ku kladom čísla ešte prirátam Miesto činu. Naopak, Dredd (už tradične), Sinister a Dexter a Príbeh z Telguuthu nestoja za veľa. Toto číslo ma šťastie na ukážky z pripravovaných kníh, Calvin a Hobbes, Fell, obidve záležitosti patria k tomu naj, čo sa tu dnes dá kúpiť. Čo ma odrovnalo, to je ten strip zo života redakcie. Paráda! Celkovo jedno z lepších čísel.
  • Fry
    Fry admin17.2.2011 15:59CREW² #26
    Vzrušující napínavé komixy, skvělé čtení.
  • krvinka56
    krvinka5617.2.2010 10:58CREW² #26
    Tak návrat prapůvodu cwre kdy byly dávany kvalitní evropské komiksy,sem se opravdu po létech na Dreda či Slaina těšil i na Sinistra s Dextrem.Odpočinek od těchto sérijí byl opravdu dlouhej a dobrej tudíž se šlo s chutí do této Crwe zakousnout až zní crew lítala.Musím vyzdvihnout redakční stripy které se tentokrát fakt povedly a byly rázně vtipné.A nesmim opomenout obálku od Simona Bisleye kterého mám raději jako obálkáře než jako tvůrce komisů fakt lahůdka.Články sou perfekntně napsány.Ukázka z Fell mne uchvátila du určitě do něj.

    Komiksy:
    MÍSTO ČINU:Tak tenhle příběh sem si nechal až na konec protože mne po zběžném prolistování nějak zvlášť nebral ale tady to není o kresbě ani o příběhu ale o perfektní závěrečném odhalení.Super.
    VLÁDCE ZVÍŘAT:Tak to nemnělo chybu jinač pojatý Slaine s naprosto uchvatnou kresbou ačkoli mi párkrát ve své křeči obludnosti kresebně připomínal spíše Loba než Slaina. Místy drobet nepřehledné .Ale i tak sem byl spokojen.
    JUDGE DREDD:BYT:Jo příběh vyprávějící o někom jiném než o našem oblíbeném soudci je povedený s perfektní kresbou.
    SEKÁČI:zajímavá záležitost s perfektní barvou.
    SINISTER A DEXTER:Dobře rozehraný příběh na jednom místě.Kresba je taky perfektní.
    PŘBĚHY Z TELGUUTHU:Tak tady mne nezaujalo níc kresba se mi vůbec nelíbila příběh o ničem.
    Taže jedno z nejlepších čísel s evropskýma příběhama po dlouhé době.Další číslo zní opět zajímavě .Jen doufám že nedojde zas k přesicení Slainem či Sinistrem.
  • denny
    denny16.2.2010 21:12CREW² #26
    Aj, aj. Jsem trochu zklamanej. Už druhý číslo, které jde s kvalitou dolů. Zapatlat Slainem půlku čísla je trestuhodný. Navíc i při třetím čtení jsem někdy nepochopil na co se koukám. Naopak příběh byl šíleně slabej. Zbytek průměrnej Sledovačka nadprůměrná.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.2.2010 21:43CREW² #26
    Návrat k Britským kořenům!
    Dost povedený číslo, ve kterým u mě nejvíc vedou Sekáči. Celkem vtipnej a zajímavej kraťásek. Pak teda konečně další Příběhy z Telguuthu, ty potěší, jedou ve starých kolejích, a na Místu činu byla sympatická zmínka o Praze, ale konec mi přišel dost očekávatelnej. Dredd neurazí, ten byl dobrej (a Powerova skvělá kresba k tomu, no mňam). Sin a Dex mi tak trochu připomněli svůj příběh Čekání na kokota, ale to vůbec není na obtíž, právě naopak. A Sláine... No, musím uznat, že příběhově mě teda moc nevzal, ale zato kresebně to byla paráda. Jasný, na Loba: Spoutanýho to nemá, ten byl fakt skvělej, a musel jsem tu občas luštit, co to tam vlastně je, ale to je jedno. Ty větší obrázky byly prostě grafický orgie.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš3.2.2010 17:51CREW² #26
    Návrat ke kořenům. Bisleyho obálka je boží, to samé se ale nedá říct o Garrésově čmáranici (tenkrát s Lobem to byla bomba), a vůbec, tenhle Sláine je o ničem. Co stojí za zmínku jsou rozhodně überkilleři Sinister & Dexter a taky Sekáči Gordona Rennieho. Jinak slabota. Co se týče publicistiky, o San Diegu jsme už četli na webu stohy článků a Stana Sakaie máme i na videu. Takže průměr.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš11.1.2010 21:32CREW² #26
    U me jednoznace v teto Crwi vede Sinister a Dexter a prave proto, ze cely comics je nakreslen pouze z jednoho pohledu a i presto funguje, hlasky jsou vyborny a scenar drzi. Jsem rad, ze se chlapci vratitli do ceske kotliny. Slaine zaujme kresbou a mystikou, spokojenost, ostatni comicsy povazuji za prumerne, ale nijak nenuduly me, s chuti jsem si je precetl. Jsem s naplni Crwe ala 2000AD spokojeny.

    Co se tyce aktualit, tak to musim souhlasit s Draco, aktuality jsou tak aktualni, ze je az z podivem, ze to nejsou nascanovane kamene desticky s klinovym pisem a pod carou s prekladem. A jeste jedna vec, nesli by ty stranky s textem zalomit vkusneji? Ty titulky, ktery obteka text nevypadaji vubec dobre, rozhozeni obrazku by taky mohlo byti udelano lepe, nemluve o typografii.

    Redakcni stripy se povedly.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin11.1.2010 19:35CREW² #26
    A ještě jedna věc. Proboha, ta grafická úprava článků(ano ano, ta stékající krev), která člověku brání ve čtení, to je jako co? Ha?
  • andywart
    andywart11.1.2010 14:15CREW² #26
    Ochutnávky sú príma. Miesto činu - jednoznačne sa mi páči, už preto, že dôraz na čiernobiely kontrast je mi blízky. Sláine je klasika, akorát sa chvíľami strácam v predimenzovaných muskulatúrach, ale to k tomu patrí. Sudca Dredd - takto to asi za pár rokov bude vyzerať aj u nás. Kresba ma ale sklamala. Sekáči - tu ma zaujal hlavne coloring, ako dobre môžu spolu ladiť teplé a studené farby. Sinister a Dexter - hmm, dobré, len ma trochu nebavilo sledovať panely stále s tým istým oknom. Nakoniec pochmúrny Telguuth - možno za mak temnejší ako obvykle...celkovo veľmi dobré číslo.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin11.1.2010 13:24CREW² #26
    Tak nám zase po delší době vytryskl čerstvý pramínek okysličené crwe... Ono tohle tepenné krvácení bývá o dost silnější než to žilné, na které jsme si s crwí zvykli, takže doufejme, že se jen tak nezastaví a AD2000 nepřiloží tlakový obvaz či obinadlo.

    Doporučovaný Fell i Calvin & Hobbes jsem si stihla koupit už předtím, takže mohu taktéž vřele doporučit(členy redakce Crwe prosím, ať mi odměnu pošlou na můj účet). K uveřejněným komiksům... Inu hoši, nemohli jste mě snad více potěšit. Sláine, gentleman podle mého gusta, jako obvykle válí... Bytový problém v Mega City One mi připomněl situaci na pražských kolejích :)
    Příběhy z Telguuthu přinesly nadlimitní várku temnoty... No a Sinister a Dexter jsou mí nejoblíbenější nájemní vrazi. Fantazie! A vizuální orgasmus navrch!

    Oproti tomu publicistika je čím dál tím odtrženější od reality. Slabomyslnost a počínající senilita redakčního týmu začne v úvodníku a pokračuje vším, co se snaží tvářit jako žhavá aktualita... Přijít s reportáží o půl roku vážně není nic objevného, takže za to stržená procenta.

    No a když se pánové trochu pochlapí, tak řeknu: "Jen tak dál, takhle to mají mazlíčkové rádi..."
  • KdG
    KdG8.1.2010 10:19CREW² #26
    Publicistika OK, komiksy celkem fajn, asi nejlepší byla "Sledovačka" a pak Soudce Dredd, zbytek průměr. Co se ochutnávky týče tak splnila účel. Calvin a Hobbes mě navnadil a i když kresbu Bena Templesmitha fakt nemusím tak u Fell mě až tolik nevadila a možná do něj půjdu.
82011
Četl/a (85)
2scha, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, Blacksad, calvin10, Cemino, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, Džoworka, emanek, erik, farnhajt, fel68, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Golem, guseppe, gwen666, Houbař, house192, hypermlok, J.Connor, James, jankie, jindroush, jiskra, Johny87, kallenved, Kaluž, KdG, Kitykatyn, Lawer de Sanctis, Librarian, Lobok257, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, Mitthrawnuruodo, monte walsh, Moyek, NecRoman, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, seneke, SHORTY, Spacecore, spekktrum, strougy, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tommy_88, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(254)
007, 2scha, 5555, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, akrijus, Alfi, amazing_k, andik007, Andreew, andywart, Artigas, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, Balů103, bananzluty, barthez, Benji, ben_bella, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, Choky86, Corvus, crewni.konzerva, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, DAxik, DEmnoG, denny, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dre, duri, Džoworka, emanek, erik, Famozní, farnhajt, fel68, felis, figis, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, FrAnK, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grellenort, Greyman, grinder, Grynca, guseppe, gwen666, Hamichal, hawkzn, hedgehog, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, jett, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Johny87, Jokerka, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, Kazumaki, KdG, Kitykatyn, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, maara, macomix, mainman, majer, Majkl, mangan, markic, Markyz de Sade, mart.in, Martin D. Antonín, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, Maty48, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mike731, mikki.maser, Mikko, Miriyak, misa, Mistak, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbn, Moyek, MP, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, OldaB, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, RadimNemec, Radkos, raimi, RainDamage, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, Rorschach, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, SantinoV, Saran, seezeethree, seneke, SHORTY, Sidi Santini, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, Spacecore, spekktrum, Stara.kryta, strougy, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, Teach, the.kasztan, Tialster, Toe, Tombal, Tomek, Tommy_88, tomned, Toren, Traum, trop, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, valon, vasek, Velkej šéf, Viking, vranakx, vrazdinek, vteco, VXP, willis, Wiruss, xai, xintax, xspeed, yama, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (5)
filosh, fusnix, Odal , R3d, RaptoR
Shání (2)
gobers, MickeyStuma