Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kromě pěti případů, které vyšly v letech 1976-78 v Pionýrské stezce, obsahuje kniha ještě barevný Poslední příběh majora Zemana, který vyšel na přelomu let 1992 a 93 v týdeníku Reflexu.

Seznam příběhů:
Hon na lišku - K. Saudek, J. Weigel
Loď do Hamburku - K. Saudek, J. Weigel
Křížová cesta - K. Saudek, J. Weigel
Konec velké šance - K. Saudek, J. Weigel
Bílé linky (nedokončeno) - K. Saudek, J. Weigel
Poslední případ majora Zemana - K. Saudek, Jan Reinisch

80 stran (čb + 24 stran barevných).
Vyšlo i ve vázaném provedení Major Zeman a jeho 6 případů .
Prakticky totožný titul Příběhy Majora Zemana vyšel zároveň ve vydavatelství Crew.

Dotisk: listopad 2010 (cena 139 Kč)


Scénář
Jan Reinisch, Jaroslav Weigel
Art
Kája Saudek
Obálka
Kája Saudek
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
80-902547-2-1 (Datel - Radim Výrubek)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
205 x 260 mm
Tisk
barevný / černobílý
Váha
288 g
Stran
80
Cena
119 Kč
Originál
- (-)
Varianty
Major Zeman a jeho 6 případů (vazba) (1999)
Major Zeman a jeho 6 případů (paperback) (1999)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.12.2017 20:31Major Zeman a jeho 6 případů (paperback)
    Majora Zemana mám rád a komiksové zpracování dodává tomuto seriálu novou dimenzi, jak nahlížet na tento filmový skvost. Je mi jedno, jak moc je to tendenční záležitost a je mi ukradené, jak někdo odsuzuje pana Brabce za ztvárnění hlavní role. Kdo zná seriál, tak pro něj je tento komiks skvělou připomínkou a spíš tak pro příjemné zasmání a počtení. Saudek prostě pěkně parafrázoval, místy až parodoval, tento seriál. Proč ne, hezky to vypadá a hezky se to čte. Saudek je Saudek. Co mě ale dostalo bylo 31. případ. Ani mi nevadí, že je barevný, ale přesně takhle měl skončit major Zeman, resp. měli pak po revoluci dotočit 31. díl. Nevím, jestli to někdo nezamýšlel a ani nevím, jak moc Saudek popustil uzdu své fantazii nebo jestli jenom nedostal scénář k zpracování. Každopádně 31. případ je maso nejhrubšího zrna a úplně kontrastuje se zněním celého seriálu, takové vystřízlivění z komunismu po revoluci. Věřím tomuto příběhu a líbí se mi ten symbolický konec majora Zemana. Jakoby nám chtěl něco říct co se bude dít dál. Že by předpověď do budoucna? Kdo ví. Za mě jednoznačně super záležitost. Oceňuji ještě kontrast černobílého a barevného Saudka.
  • Vrenn
    Story je třeba brát s nadhledem, to nemá smysl hodnotit, a to že tam nejsou žádné Kájovy klasické sranda narážky je vzhledem k soudruhům taky pochopitelné... ale co se provedení týče, na Saudka je to prostě podprůměrné, výtvarně se trochu snažil jen v prvním díle (a na něj je to celkem alternativní styl), pak ho to evidentně přešlo a začal to flákat... a to se není čemu divit.
  • Murphy722
    Klasika ze všech seriálů! Ale prostě ten Saudek v tužkovém podání, to prostě není on! Saudek je prostě inkoust a šrafura, to mi nikdo nevezme. Škoda, že je to tak ušmudlané dílo, skorem bych tvrdil, že na koleně.
  • lukascus
    Zeman - co dodat, klasika komunistického režimu, ale když se k tomu přidá klasika českého komiksu (Kája Saudek), může z toho být i docela zajímavé počteníčko. Všechno zachránil poslední, šestý příběh - který celého Zemana zachránil (i když ho vlastně zabil) a povznesl ho nad propagandistické dílo....každopádně pro fanoušky českého komiksu povinnost.
  • Milda
    K sračkoidnímu, propagandistickýmu scénáři asi nemá cenu se vyjadřovat. Kresba - na Saudka - slabá, chybí jeho typické blbůstky, ty se občas objeví až v posledním barevném příběhu, některé díly ani nemají odstraněné "předskicování" tužkou...
    Na druhou stranu, aspoň mě pobavil Saudkův komentář k tomuto dílu.
  • smrtihlav7
    Mám Saudka rád, ale tohle je dle mého humus, nezábavné a ten rádoby nově po letech dodělaný konec... sorry ale tohle je kompletní shit.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.1.2011 19:29Major Zeman a jeho 6 případů (vazba)
    Politiku nechám stranou úplně. Je mi s podivem, proč ve stejný rok vyšly dvě prakticky shodné publikace, nicméně tuto "černou" hodnotím o dost výše, než "červenou" neboť obsahuje i "poslední případ majora Zemana". Přiznejme si, že major k mistrovým zásadním dílům rozhodně nepatří. Prvních pět příběhů až na výjimky postrádá Saudkův smysl pro detail, u často statických výjevů absentuje pozadí úplně, někdy je jen vyšrafováno. Výjimkou je v tomto pouze poslední díl, na nějž už měl zřejmě Kája dostatek času, nicméně je to na druhou stranu již poměrně pozdní dílo. Pro odpůrce Zemana však přináší příjemnou relativizaci předchozích příběhů se slušnou kocovinou.
  • andywart
    Ešte jeden taký detail. V prvom prípade Zeman s Bláhom vypočúvajú esesmana, ktorý sa im predstaví ako ss-Hauptsturmbannfuhrer. V skutočnosti nikdy taká hodnosť neexistovala. Autor tu skomolil dve hodnosti v jednu
  • andywart
    Je zaujímavé sledovať ako sa vyvíja Saudkov rukopis. Škoda že niektoré veci nedokončil. Pri porovnaní prvého a posledného príbehu je viditeľný nárast farebnosti a zhusťovanie obrázkov na stranu. Zhusťovanie bolo myslím úmyslom autora ukončiť už konečne celú tú záležitosť so Zemanom...
  • Woffce
    S majorem to mám jako Markýz.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade24.6.2004 12:20Major Zeman a jeho 6 případů (vazba)
    Soudruzi byli soudruzi, ale Kája to pěkně nakreslil. MdS
518552