Autor Henrik Lange zaměřuje tentokrát své kreslířské i interpretační nadání na filmové umění 20. století, které ve čtyřech komiksových obrázcích originálně komentuje, zesměšňuje a převypravuje. Jeho interpretace jsou natolik zábavné a odvázané, že se u nich pobaví filmový kritik i naprostý laik, pro něhož je vrcholem světové kinematografie Hříšný tanec.

Originál: 99 Classic Movies for People in a Hurry

Scénář
Henrik Lange
Art
Henrik Lange
Obálka
Henrik Lange
Překlad
Petr Onufer
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-00-02539-1 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 200 mm
Tisk
černobílý
Váha
258 g
Stran
208
Cena
199 Kč
  • Lenny
    Lenny mecenáš20.3.2014 23:4499 klasických filmů pro lidi v kalupu
    Nápad předělat známe filmy do tří komiksových panelů nezní špatně. Ale zatímco na netu ty různé desetivteřinové trailery fungují, tady humor staví převážně na textu. Bohužel nefunguje to, není to vtipné a netuším zda to vůbec dočtu.
  • kaylin
    Tahle kniha mě zklamala ve všech ohledech a jediné, čím vyniká, je samotný nápad, kterého by se ale musel chopit schopnější autor. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/489-99-klasickych-filmu-pro-lidi-v.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš12.1.2011 11:0199 klasických filmů pro lidi v kalupu
    Některé ze stripů jsou opravdu k popukání (nejvíc mě zřejmě odvařil hned první Karate kid), některé pochopitelně slabší. Příjemná oddychovka, která ovšem měla být tak dvakrát levnější.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.10.2010 22:1099 klasických filmů pro lidi v kalupu
    S těmi knihami to byl super nápad, ale 99 vtipů takhle nevymyslíte... no a filmy - zase 99 - už jsou prostě navíc:)
  • vasek
    V porovnání s "Devadesáti klasickými knihami" jde přece jen o trošku slabší kávičku. Zatímco v předchozí knížce naběhnul pan Lange na autory světové kulturní klasiky a všechny do jednoho je znásilnil na tvrdo a bez lubrikantu, tahle knížka je spíš jen směsice ledabylých poznámek k pár filmům. Ne že by to nebylo vtipné, a že by se místy nedalo narazit na opravdu povedené pšouky... jenže už to jen tak ňák "není ono". Chybí tomu břitkost, sarkasmus a fuckerský přístup. Počet hlášek na centimetr čtvereční nám poněkud prořídl, úměrně s tím, jak se autor evidentně snažil udělat svou práci narychlo. A zaměření fórů? Zcestné. Vidět zmiňované filmy je tentokrát absolutní nutnost k pochopení vtipu. Věci, které jste neviděli, můžete rovnou přeskakovat, protože se nezasmějete. Ostatně, častokrát jsem se nezasmál ani hláškám na film, který znám jak svý boty.
  • Fréza
    Já po zkušenosti s Knihami v kalupu od stejného autora zakoupil a nezklamal se. Vtipné podání, dobré postřehy, geniální hlášky. Ideální záchodové čtení !
  • Kabukiman
    Prohlížel jsem si to jen v obchodě. Za pár kaček bych si to koupil jako možná trošku vtipné čtení k odpolední kávě,ale jinak asi ne. Hodnotit to na základě přečtení pár stránek nebudu,takže bez procent. Jestli to někdy bude v levnejch knížkách za pár drobnejch,tak do toho asi pujdu,ale jinak ne... Asi tak
13352