Alternativní obálka
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Komplet k přečtení
CZ SK sami-z-dat (underground) hardcore (c)komiks fanzine číslo 4, tentokrát jako Zkrat speciál, kdy polovinu čísla tvoří komiksy z nikdy nevydaného sedmého čísla fanzinu "Zkrat".

Obsah:

Comicsy:
Zahradní Valhala – Antonín Tesař, Jiří Tesař
Za hranicí světla - Daniel Gizicki, Miloš Mazal
Pluh – Bruno Azevêdo, Marcelo d´Salete
CON 7 – Adam "Antiqa" Kasalý
Innocence Hobby – Daniel Hartl, Tom Bleier
Zahradník – Pavel Keníž
Mařena #2 – Václav "Hoki" Mysík
Padlí andělé – Zdeněk Jecelín, Matěj Něměček
Chci zemřít mladý – Noah van Sciver
Blues o skorom ráne - Noah van Sciver
Následky môjho nezodpovedného správania - Noah van Sciver
Takový den – Aneta Bendáková
Podzim – Jaroslava Dejlová
Divoký srdce: Kámoška – Tomáš Putna, Kamil Tatar
Divoký srdce: Vetřelec – Tomáš Putna, Kamil Tatar
Divoký srdce: Anděl II. – Tomáš Putna, Kamil Tatar
Divoký srdce: Šestý pivo – Tomáš Putna, Kamil Tatar
Divoký srdce: Zázrak – Tomáš Putna, Kamil Tatar
Divoký srdce: Bůh – Tomáš Putna, Kamil Tatar
Time: 11 dverí – Erika Grendelová
Mrtvé město – Tomáš Prokůpek, Jana Komárková
Herbert horolezec – Barbora Jílková
Co je štěstí – BeeSee, Andrej Wsól
Co je štěstí – BeeSee, Pavel "PaTa" Talaš

Publicistika:
Rozhovor s Martinem Přibylem – BeeSee
Fanziny všude kam se podíváš… - BeeSee
Rozhovor s klukama z Aargh!u – BeeSee
Konečník – Martin Přibyl, Toebiash

Internetová stránka: http://bubble.kocogel.info

Scénář
Bruno Azevêdo, Aneta Bendáková, Roman Bílek (BeeSee), Daniel Binko, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Daniel Gizicki, Erika Grendelová, Daniel Hartl, Zdeněk Jecelín, Barbora Jílková, Adam Kasalý, Pavel Keníž, Václav Mysík (Hoki), Tomáš Prokůpek, Tomáš Putna, Antonín Tesař
Art
Aneta Bendáková, Tom Bleier, Jaroslava Dejlová (Líná Edna), Marcelo d´Salete, Erika Grendelová, Barbora Jílková, Adam Kasalý, Pavel Keníž, Jana Komárková, Pavel Kopřiva, Miloš Mazal, Václav Mysík (Hoki), Matěj Němeček, Pavel Talaš (PATA), Kamil Tatar, Jiří Tesař, Andrej Wsól (Andywart)
Obálka
Václav Šlajch
Lettering
Miloš Mičátek (Mankin)
Překlad
Miloš Mičátek (Mankin), Pavel Švanda (Ninjer)
Publicistika
Roman Bílek (BeeSee), Martin Přibyl
Redakce
Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva
Žánry
magazín, underground
ISBN/ISSN
BubbleGun (dříve Ňací borci z Brna)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
120
Cena
99 Kč
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš28.5.2013 18:37BubbleGun #04: Zkrat speciál
    Rozsáhlý text o historii československých fanzinů je vskutku zajímavý, sám jsem netušil, že podzemní vydavatelská činnost byla až takhle rozmáchlá. Rozhovor s brněnským duem komiksových workoholiků také pobavilo. Z otištěných komiksů bych vypíchl snad jen Herberta horolezce (Bára Jílková), epizodu Vetřelec z cyklu Divoký srdce (Tomáš Putna & Kamil Tatar), krutou podivnost Chci zemřít mladý (Noah Van Sciver) a závěrečné dvojkombo Co je štěstí (BeeSee + Andrej Wsól/Pavel Talaš). To zaujalo především Wsólovým výtvarným pojetím a rozdílností v zakončení. Ostatní kousky jsou zase spíše tematická cvičení na protažení zápěstí. Dvojitá obálka od Vaška Šlajcha moc pěkná.
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.3.2013 08:17BubbleGun #04: Zkrat speciál
    Tak Bubláka jsem také dlouho zanedbával, tak to kvaltem napravuju. Králem tohoto čísla je pro mne Zahradník. Něco tak - a nebojím se použít tak silných slov - hluboce moudrého jsem v komiksu dlouho nenašel - dal jsem si to asi třikrát a uvědomil jsem si pár věcí - díky! A jméno Pavel Keníž si už budu pamatovat. Pak jsem se od srdce zasmál u dvojstrany krátkých komiksů Noaha van Scivera Blues o skorom ráne a Následky môjho nezodpovedného správania, to je taková dvojka a na pomyslném třetím místě skončilo "Co je štěstí". Jak mám rád věci od Mazala - ale ne od ledajakého, ale od Miloše Mazala, kousek v tomto čísle mi přišel takový nevypointovaný. A to se týká celkově zbytku produkce, vždycky tomu cosi chybělo. Publicistika super, tohle muselo sebrat fakto dost času, takže klobouk dolů - akorát mě zaujal fanzin "Trhavina" o kterém tam skoro nic nebylo - jo a jdu shánět Antikristovu předkožku!! Bubláka jsem nosil s sebou tak různě, až jsem pozohýbal rohy, při předklonu se mi ho povedlo rozervat ve hřbetu a nakonec se v nestřežené chvíli dostal do rukou dcerušce, takže ho mám v tom správném stavu, který odpovídá samizdatovému underground HC zinu. Za mě 4 hvězdy a jdu si dát pátý díl.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf29.5.2010 22:53BubbleGun #04: Zkrat speciál
    Čtvrté číslo, ve kterém je obsaženo číslo sedmé, a to vše v jednom čísle!
    Tak to teda vezmu hezky popořádku, první je zahradní Valhala, ta mě dostala svým skvělým nápadem a kresební stránka taky hezká.
    Za hranicí světla je zase kousek skvělý pro lidi, kteří mají rádi pořádně hutnou atmosféru a ani nevím proč, ale připomnělo mi to nějaký postapo...
    Pak přijde na řadu Pluh, na kterém se mi líbí asi jenom to, že je tak krátký a tak mi ten konec přijde úsměvný, ale jinak nic moc.
    CON7 nehorázně předvídatelnej, ale zase má (pro mě) originální styl kresby, kterým si mě získal a budu ho asi ukazovat i lidem, kteří se o to moc nezajímají.
    Innocence Hobby o ničem a zklamal.
    Zahradník skvělý existencionální comics pro inťouše, který se ale líbil i mě.
    Mařena, na té mě zaujal opět zase jenom konec.
    Padlí andělé dobří, ale škoda že nevyšli ty další díly, takhle mi to přijde opravdu jen jako úryvek z nějakého světa, který nám ale autoři zapomněli představit.
    Tři příběhy od van Scivera skvělý, a zase lehce vážně laděný. Jestli je to autobiografický, tak bych asi nechtěl žít jeho život.
    Takový den se přiznám, že mě vůbec nebavil. Kresby sice hezký, ale většinou ani nepoznám, co to tam je nakreslený...
    Podzim úsměvný příběh ze života, který je na jedno přečtení takový hezký a hřejivý.
    Divoký srdce je na tomhle sborníku to vůbec nejlepší, a u toho jsem se chvílemi fakt řezal smíchy, hlavně Bůh byl skvělej.
    Time-11 dveří zase nic moc, přijde mi to, že to něco chtělo vytvořit, ale jako by autor zapomněl co, a tak to honem utnul, takže to na mě celkově působilo jako nedomyšlený.
    Mrtvé město paráda.
    Herbert horolezec má skvělou pointu.
    Co je štěstí pochmurný příběh ze života, na kterém mě dost zaujaly alternativní konce.
  • andywart
    andywart17.3.2010 16:43BubbleGun #04: Zkrat speciál
    Myslím, že Bubblegun urobil veľký skok dopredu. Ide každopádne o veľmi slušný profesionálny počin. V publicistike ma potešila téma o slovenskom fanzine a samozrejme rozhovory. Možno je škoda, že chýba info o autoroch komiksov, no na druhej strane je to lepšie, než keby sa tým mala obmedziť obrazová časť. Scenáristicky mi konvenovali najviac príbehy od autorov ako BeeSee, Tomáš Putna, Daniel Binko, Adam Kasalý a Pavel Keníž. Kresebne ma zaujali hlavne Tom Bleier a dvojica Azevedo a d Salete. Pokiaľ sa nemýlim, tak Kenížov príbeh mal vyjsť pôvodne v Adamantiu 2, ktorý už naisto nevyjde. Trochu by som Kenížovi vytkol, že z časti je lettering v bublinách písaný klasickým perom, čo nie je najšťastnejšie riešenie.
  • pata
    Tak jak už jsem se párkrát někde po netu zmiňoval, Ňácí borci z Brna se s čtyřkou opravdu poprali a vzešel z toho kousek, který musí potěšit oko každého komiksáka. Vazba, titulka, papír, obsah, grafika, zkrátka vše se podařilo. Jde znát vzrůstající tendence kvality každého, nového čísla.
    Ale abych nepsal samá pozitiva. Trochu mi u čtyřky chybí doplňující info o autorech, jak tomu bylo u předchozího čísla. Myslím, že by bylo fajn u tohoto zůstat, abychom se vedle komiksů dozvěděli víc i o lidech, kteří to spáchli.
    Co se týče komiksů samotných, potěšil mě Zahradník od Pavla Keníže a milé pohlazení Podzimu v podání Líné Edny. Psát o všech komiksech asi nemá cenu, bylo by to na samostatný blog :). Že by mě tam ale něco vyloženě zklamalo se říct nedá. Každá věc měla něco do sebe, i když asi u dvou jsem to hledal trochu dýl.
    No a díky samozřejmě patří i BeeSeemu za vyčerpávající rozhovory a publicistiku :)

372