Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Byl vykován v nebi a je nazývaný Kusanagi, Ostří trav – ztracený meč bohů.
Tato legendární zbraň může narušit politickou rovnováhu, což by ocenilo tajné Spiknutí osmi, prahnoucí po ukončení šogunátu a obnovení moci císaře. S pomocí čarodějky a duší mrtvých válečníků chtějí spiklenci najít ztracený meč a svrhnout šóguna. Když osud vloží Ostří trav do rukou ronina Usagiho Yojimba, tento samuraj bez pána se ocitne přímo uprostřed vražedného boje o nabytí obávané čepele. To všem však bledne vedle možnosti, že by meč padl do rukou démonického válečníka Jeiho!
Ostří trav, za které dostal Stan Sakai v roce 1999 Eisner Award za nejlepší uzavřený příběh je dosud nejdelším a nejambicióznějším Usagiho příběhem. Jeden z nejslavnějších komiksových autorů exceluje v ohromujícím epickém dobrodružství.

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #13-22 (srpen 1997 - červenec 1998)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-87083-77-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
401 g
Stran
256
Cena
269 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #12: Grasscutter (Dark Horse Comics, 1999)
  • Django
    Django mecenáš29.12.2023 17:42Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Stan sakai mě nepřestane překvapovat,vtom jak se v každém příběhu zlepšuje. U spiknutí draka jsem měl dojem že něco s více postavami v jednom příběhu mu moc nejde ale tohle je prostě boží ,jak film od Akiry kurosawy
  • Delphín
    Delphín26.12.2020 02:11Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Při prologu jsem trpěl, nebavilo mě to. Muselo to ale být, aby čtenář pochopil, co to vlastně ten meč Ostří trav vlastně je. A až si Stan vytvořil základní půdu, postavil na ní další naprosto senzační příběh Usagiho! Ukazuje se tu hned několik postav, jejichž osudy se vzájemně prolínají a dohromady fungují naprosto skvěle. Užil jsem si hlavně dobrodružství oněch intrikánů ale i návrat Jeie a mojí oblíbené Tomoe. Když opomenu onen pro mě ne moc dobrý prolog, stává se z toho nejlepší Usagi, kterého jsem zatím četl!
  • perak
    Jediný rozsáhlý příběh, jehož kořeny jsou zasazeny v krátkých povídkách uvedených v předchozích dílech Usagiho. Ale kdo si má všechny ty drobnosti pamatovat:). Z této knihy jasně vyplývá, že Usagimu sluší příběhy krátké vypointované stejně jako rozsáhlá vyprávění.
  • VanTom
    VanTom21.12.2017 13:37Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Usagiho "opus magnum": mnoho pečlivě připravených linek a představených postav z předchozích povídkových knih se propojuje v tomto rozmáchlém eposu o nalezení ztraceného božského meče, legendárního "Ostří trav". Úžasná kresba i vyprávění!
  • Tyfus
    Za mě nejlepší Usagi!
  • kaylin
    kaylin17.7.2016 12:23Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Stan Sakai má pořád co vyprávět a je pořád dobrý, navíc velkou výhodou této knihy je skutečnost, že se dá číst relativně samostatně, i když znalost celé série vám dovede si užít příběh naplno. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1213-usagi-yojimbo-12-ostri-trav-100.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.4.2016 03:15Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Tohle urcite neni dobra kniha na to zacit s Usagim, protoze se nebudete moc chytat kdo je kdo a proc. Ale jinak je to parada.
    Nevyhybej se Usagimu, nevyhybej se Usagimu, nevyhybej se Usagimu, jinak si te jeho dosavadnich 27 knih najde a budes odsouzen k otrockemu cteni jedne knihy za druhou do tri do rana, jako se to stalo me.
    Vazne skvele.
  • Fry
    Fry admin5.1.2015 16:45Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    "Usagi Yojimbo #12: Ostří trav" - Většina předešlých událostí konečně začíná mapovat, o co tady vlastně šlo a je to snad první kniha, kterou bych fakt jako nedoporučil začátečníkovi... moc se toho děje, děj to je zásadní a je tu spousta postav a událostí, které jdou pochopit "aspoň" z prolistování původních knih... "Spiknutí osmi" chce získat "Ostří trav" aby po dlouhé době nastolila moc císaře (místo šogunátu)... O tohle se musí postarat Usagi s Genem - jo a pozor na "Jeie"... To ale není jediné co "spiknutí" dokázalo a to se musí postarat Tomoe! Já zásadní příběhy nemám rád a Usagimu sluší krátké (na pokračování), takže... Za mě 4*!
  • sedw
    Sice mi u Usagiho více sedí kratší příběhy, ale tento dlouhý se povedl na jedničku, nechybí napětí. Jen poměrně dlouhý prolog mě moc nebavil, ale zase se člověk něco přiučí.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš26.2.2012 09:32Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Dlouhý příběh Usagimu sluší, ale to i krátké povídky. Usagi + démonický Jei = kdo jste čekali VLN (velká láska nebeská) ztrácíte bod a po čase i jedno varle. Rovná se skvělá zábava. Tenhle démon je spolu s kozlem samotářem a jeho dítkem pro mě ta nejlepší postava z Usagiho světa...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3.2011 10:03Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Zasloužená eisnerovka, i když tu by si zasloužil i každý předešlý díl. Ostří trav krom délky kvalitativně nijak nevyčnívá...
  • doophy
    doophy25.10.2010 19:12Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • Ruw
    Asi nejslabší Usagi. Nejspíš proto, že ušisku dostalo míň prostoru než jindy a občas jsem v ději ztrácel. Ta naivita a lehkost z předchozích dílů mi zde trochu chyběla. A co mi to provedli s Jei???
  • Kabukiman
    Kabukiman9.7.2010 19:53Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Má snad ještě cenu hodnotit tady nějak Usagiho?:))) 100% nedávám jen proto, že jsem musel přetrpět u tohoto dílu docela rozvleklej začátek bez ušáka. V podstatě mám na tenhle díl stejnej názor jako andre...
  • erik
    Mytológia, čary, Jei, to ma baví.
  • massilia
    massilia26.3.2010 11:10Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Ostří trav tentokrát není jen sledem krátkých volně na sebe navazujících samurajských historek, ale jediným sevřeným příběhem. Že Stan Sakai komiksové řemeslo zná, o tom tady asi není třeba debatovat: jako vždy využívá možnosti tohoto média maximálním způsobem. Právě fakt, že se jedná o jeden dlouhý příběh znamená, že se na začátku začtete a knihu položíte až po jejím dočtení. Ale ostatně: to se mi s tímhle ušatým bojovníkem stává vždycky. Velké plus vidím v tom, že v této knize dostává velký prostor nesmiřitelný boj Usagiho s démonickým Jeiem, což je podle mne jeden z nejzajímavějších motivů celé série.
  • andre
    andre mecenáš23.3.2010 12:14Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Začátek - zajímavý počin pro rozšíření povědomí o japonské mytologii. Ale na můj vkus moc jmen, vztahů a propleteců. Prokousání se touto pasáží mě trošku unavilo. Naštěstí se pak příběh velice rozjede a svižně odsejpá až jsem chvilkama viděl rozmazaně:) ... U některých pasáží jsem si přál mít lepší pamět, neb jsem si vybavoval "něco tam v tom předchozim díle bylo" ale pamatovat si to 4 roky je nad moje síly. Takže se těšim, až si Usagiče jednou přečtu pěkně posloupně. ........ Jinak, příběh dobrej, ale zas bych ho oproti ostatním nijak nevyzdvihoval. ..... Prostě příjemnej Usagi.
55131
Četl/a (88)
81splinter, Alikkk, anka, autokineton, BadBoy, bananzluty, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Django, Doppelganger, DracoAn, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jh666, jiskra, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, Masinfira, mgeralt, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, perak, petrSF, Pista, Poseidon1978, raenius, raimi, RaptoR, saja, seneke, SHORTY, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(227)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, Crics, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, Holmwood, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, Jezura, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, konous, Kraken, krvinka56, lacoste, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, Lucifer, Luxor, Lysandra, maara, Mamut12, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, mcleek, mgeralt, Mikei, mikolas, mindstormjak, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, Mortisson, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, petrSF, petrsimcik, Pista, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, raenius, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, seneke, SHORTY, Skot, Slaine, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tombal, Tomek, Toren, trener83, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yama, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Corvus, deadpool, Drbo Jebo, Fida, fusnix, Glutexo, isildur heir, jakouback, Maty48, Niaz, paveln, plaštěnkář, punisher, Raijin, Santa666, Schramm, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (3)
Al0f0k, Corvus, Tillion