Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Mix Pána prstenů a animovaných filmů od Pixaru – tak by se dal popsat legendární fantasy epos Kůstek. Zavede vás do světa, který je plný prapodivných bytostí – věčně hladových krysáků, bojových včel, obřích rudých draků (s doutníkem) a agresivních babiček. Do světa krásného i nebezpečného.

Příběh začíná úprkem tří podivných bytostí z rodného města, pokračuje závodem krav a končí bojem o osud světa s tajemným Pánem kobylek a jeho hordami. Je tu všechno, co má klasické fantasy mít (možná až na ten závod krav), jen ti hrdinové jsou na klasické fantasy tak trochu... zvláštní.

Kůstek si rychle získal kultovní věhlas, veškerá možná ocenění a post jednoho z nejzásadnějších světových komiksů. Není divu, nabízí rozmáchlý příběh, ve kterém se mísí humor s emocemi, napětím a hororem a jedno plynule přechází v druhé. Příběh, který osloví absolutně každého... ostatně svědčí o tom i skutečnost, že ho vychvaluje jak autor Simpsonů, tak tvůrce Sandmana.

Obsahuje sešity série Bone #1-11 (červenec 1991 - leden 1994) a Bone #13,5 (leden 1995)

Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Ink
Jeff Smith
Obálka
Jeff Smith
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-87083-84-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
633 g
Stran
280
Cena
349 Kč
Originál
Bone #01: Out from Boneville, Bone #02: The Great Cow Race (Cartoon Books, 1995)
Varianty
Kůstek #01/I: Útěk z Kůstkova (2015)
Kůstek #01/II: Velké kraví dostihy (2015)
Kůstek #01: Útěk z Kůstkova (2010)
  • mearez
    Sakra dobrý čtení, u kterýho jsem si uvědomil, že ani barevnou verzi nechci. Tohle je ryzí zábava, kterou zhlatnete na jedno sousto.
  • mearez
    Dal jsem si repete a zbylí díly už jsou na cestě. Uchvátilo mě to mnohem více než předtím (už jenom proto, že to byl jeden z prvních komiksů, které jsem kdy četl, spolu s Blacksadem, a i tehdy mě to fakticky dostalo). Jedinečný komiks, u kterého jsem se poprvé za ty dva roky čtení komiksů upřímně zasmál i vtipům, ketré v superhrdinském žánru (omlouvám se lidem, co věří, že nic takového neexistuje, ano, Komiksář). Je to jedinečný komiks, který mám chuť číst, i přes to, že jsem zapřísáhlý Marvelák (ani Usagi si mě nezískal natolik, že jsem měl chuť ho číst víc než dva díly)-jedinej komiks kterej si mě získal natolik, abych si přečetl zbytek, bylo Amarillo z Crew 47-48. Tohle dílo by mělo být v každé správné knihovně, ba-i v povinné četbě. Černobílá kresba mi nevadí, snad i některé věci vyniknou a neztratí se v barvách. Mích nejoblíbenějších postav (Rudého draka a Teda) tam bylo akorát a těším se na ně v dalších dílech, kde (doufám) jich bude ale víc, abych si je užil a vychutnal. Ted se chová opravdu jako vidlák a drak jako pohodář, co prostě není zainteresovaný do problémů Kůstků, ale který zároveň nechce v Údolí krysáky. Když jsem u těch krysáků, tak jim opravdu věřím jejich role, není to nucené a cítím z nich hrozbu a myslím si, že ta hrozba je reálná a Kůstci by se měli bát. Toto dílo je NAPROSTO SUPER, FAKTICKY. To byl finální verdikt.
    5*, níž nemůžu a ani nechci.
  • VasaX
    Komentuji barevnou (eng) verzi, do které jsem se pustil na základě obecné oblíbenosti a bál se trochu dětského levelu. Ale Bone/Kůstek je parádní, kolorování vyzdvihlo celý komiks na úplně jiný level (škoda, že u nás vyšel černobíle), postavy jsou krásně rozmanité, příběh je zábavný. Humorná fantasy pomalu rozkrývá svůj příběh a všechna tajemství a až na pár hluchých míst je parádní a poutavá "oddychovka". Druhý díl je i poněkud lepší jak první, sice dějově méně rozmanitý, má více slabších míst, také je občas až zbytečně ukecaný, ale subjektivně mě více bavil první. A Thorn, ta je nelepší! :-)
  • VasaX
    Já komentuji barevnou (eng) verzi, do které jsem se pustil na základě obecné oblíbenosti a bál se trochu dětského levelu. Ale Bone/Kůstek je parádní, kolorování vyzdvihlo celý komiks na úplně jiný level (škoda, že u nás vyšel černobíle), postavy jsou krásně rozmanité, příběh je zábavný. Humorná fantasy pomalu rozkrývá svůj příběh a všechna tajemství a až na pár hluchých míst je parádní a poutavá "oddychovka".
  • mearez
    Sere mě na tom ta černobílá kresba.
  • Norri
    Norri mecenáš17.3.2016 12:28Kůstek #01/I: Útěk z Kůstkova
    Ke Kůstkovi jsem přistupoval dost skepticky. Kdysi jsem ho viděl v knihovně v dětské literatuře, podíval jsem se na pár stránek a dostal nálepku "Pro děti". Když se ale objevil jako příloha Pevnosti, tak jsem si řekl, že mu dám šanci a potom ho přesunu k synovi k jeho knížkám. Dopadlo to tak, že jsem se tomu celou dobu nahlas smál a oblíbil jsem si všechny postavy. Teda až na podvraťáka Podfu. Krysáci i drak jsou skvělí a prostě baví!
  • Norri
    Norri mecenáš17.3.2016 12:27Kůstek #01/II: Velké kraví dostihy
    Ke Kůstkovi jsem přistupoval dost skepticky. Kdysi jsem ho viděl v knihovně v dětské literatuře, podíval jsem se na pár stránek a dostal nálepku "Pro děti". Když se ale objevil jako příloha Pevnosti, tak jsem si řekl, že mu dám šanci a potom ho přesunu k synovi k jeho knížkám. Dopadlo to tak, že jsem se tomu celou dobu nahlas smál a oblíbil jsem si všechny postavy. Teda až na podvraťáka Podfu. Krysáci i drak jsou skvělí a prostě baví!
  • S4TW
    Tak na tento komiks jsem četl jen samou chválu a proto jsem se na něj moc těšil. A byl jsem docela zklamaný, přišlo mi to vyloženě zaměřené pouze pro mladší čtenáře, takže jsem se do příběhu vůbec nemohl dostat. Kresba je příjemná, ale podle mého názoru jí hrozně chybí barvy, kdybych byl cílová kategorie, tak tohle by byl hlavní mínus. Příběh není špatný, ale přišlo mi to, jako když se koukám na Jetix a nějakou větší hloubku jsem v tom moc nenašel (oproti třeba Malému princovi), má to sice spád, jsou tam příjemné postavy, občas vtipné dialogy, ale tenhle typ komiksu mě teda vůbec nechytl. Kdybych byl 10-ti letý čtenář, tak dám 4* (-1* za black & white), takhle to hodnotím podprůměrnými 2*, bohužel, první komiks, na který jsem se fakt moc těšil a dost mě zklamal...
  • Fry
    Fry admin19.12.2015 16:19Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    "Kůstek #1: Útěk z Kůstkova" - V podstatě tady to celé začalo ... Nejen cesta tří Kůstků, ale také má cesta světem komiksů! A když si to po těch skoro pěti letech pročítám znovu, nemůžu se zbavit určité nostalgie z toho, jak mě to neskutečně bavilo ... Tedy, baví mě to stále, naivita hrdinů, příjemný humor i začínající temná stránka v pozadí, zkrátka Jeffovi Smithovi se povedlo vytvořit úžasný svět s vybroušenými postavami a jednoduchou kresbou ... Za mě 5*!
  • Norri
    Norri mecenáš27.9.2015 23:51Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Ke Kůstkovi jsem přistupoval dost skepticky. Kdysi jsem ho viděl v knihovně v dětské literatuře, podíval jsem se na pár stránek a dostal nálepku "Pro děti". Když se ale objevil jako příloha Pevnosti, tak jsem si řekl, že mu dám šanci a potom ho přesunu k synovi k jeho knížkám. Dopadlo to tak, že jsem se tomu celou dobu nahlas smál a oblíbil jsem si všechny postavy. Teda až na podvraťáka Podfu. Krysáci i drak jsou skvělí a prostě baví!
  • J.T.honza
    J.T.honza1.6.2015 19:02Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    V knihkupectví už jsem to nějakou dobu vyhlížel, ale vzhledem k tomu, kolik mám v pořadníku komiksů před Kůstkem bych se k tomu nedostal možná nikdy. Naštěstí to rozdělené na dva díly vyšlo jako příloha Pevnosti a to už jsem neodolal. První díl si mě získal okamžitě, druhý už byl víc dějový, než vtipný, ale pořád mám chuť sehnat si další díly, takže paráda. Jestli chcete nějaké argumenty, tak stačí říct jediné - kdy naposledy jste se na veřejnosti nahlas smáli nad knihou?
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.4.2015 19:28Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Vtipné, milé, pekné a veľmi sympatické. Skvelé čítanie!
  • jirin
    Nějak nevím, jak to krátce poptat. Čekal jsem více fantasy - ostatně v anotaci ke knize se přirovnává k Pánu prstenů. To tu zatím tedy není, možná až se to rozjede, tak se dočkáme více fantasy světa. Nebo to má být spíše humoristický komiks? Na to je zase moc málo humoru v něm. Nicméně ač to tak nezní samotný komiks mě opravdu bavil, člověk čte, ono to odsýpá a baví se, zajímá ho co bude dál. Ale nějaké salvy smíchu, jak někdo zmiňuje se nedostavují. Je tu hodně takových standardních klišé - např. dobrák, pruďas a vtipálek (btw Švanda je fakt super a ten pobavit umí:), něpřátelé, co se hádají a díky otmu jim pak ten hlavní hrdina unikne. Ale myslím, že to nevadí, tyto klišé tam pasují a fungují. V četbě budu určitě pokračovat je to nadprůměrné, jen nejsem tak stoprocentně nadšený jako ostatní. Ke kresbě asi netřeba ani nic zmiňovat, je jednoduchá, nerušívá, nic co by stálo za vypíchnutí. Krysáci jsou spíše až hnusní, ale to je nejspíše cílem:-)
  • Schramm
    Schramm8.10.2014 09:08Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Nelze nepět ódy jako všichni přede mnou...
  • Josh
    Wow, tak tady už asi fakt bylo řečeno vše:)) Ale jelikož opakování jest matkou moudrosti, tak vězte, že Kůstek je zábavný dobrodružný čtení oplývající tou správnou fantasy náladou, místy dost vtipný, se spoustou sympatických postav (vlastně i ty nesympatický jsou ve finále docela sympatický:)) ), vhodný pro malý i velký komiksový nadšence (a určitě i pro začátečníky).

    Barva mi vůbec nechyběla, kdybych se tu o ní nedočet, tak by mě ani nenapadlo, že tam má bejt. Od maximálního počtu hvězd mě odrazuje snad jen to, že jsem nebyl nikdy doopravdy napjatej, je to na mě přece jen trochu moc pohádkový. Přesto se těšim, až budu tenhle originální svět víc poznávat v dalších dílech:)

    PS: Překlad výbornej, nápaditej, postavy úplně slyšíte mluvit!
  • kaylin
    kaylin12.5.2013 12:15Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    "Kůstek: Útěk z Kůstkova" je jedním z těch komiksů, které vás na první pohled uchvátí a budete chtít další a další, anebo vás naprosto nezaujme a nebudete o pokračování jevit zájem. Ale pokud vás zaujme, můžete se těšit na úžasnou dávku vtipu, skvělých dialogů a tajemství, která se skrývají na každém rohu, tajemství, která jsou postupně odhalována, a rozhodně se nemusíte bát, že vám něco zůstane utajeno. Pod povrchem neustále číhá něco, co vás bude nutit číst dál a dál. A i když sem tam narazíte na nějakou tu pasáž, která se přece jen vleče, z tohohle komiksu nebudete mít pocit, že je nedodělaný, že mu něco chybí, nebo že mu naopak něco zbytečně přebývá. Jeff Smith dokázal vytvořit složité a krásné dílo, které si našlo a ještě najde tisíce a možná i milióny fanoušků. Tohle je teprve začátek. "Útěk z Kůstkova" je seznamováním a rozjezdem. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/57-kustek-1-utek-z-kustkova-1-cast-95.html
  • Final
    Final mecenáš4.5.2013 20:41Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Lituji těch, kteří si nepořídí tento úžasný comics book, neb je to dobrodružné fantasy s obrovskou dávkou humoru, která se jen tak nevidí. Výtečné, 99% to má ode mne jistých.
  • sedw
    Jeden z prvních komiksů, ke kterému jsem se dostal a jsem naprosto nadšenej. Sice ještě není tak napínavý, jako ostatní díly, ale celý děj plyne sám a měl jsem problém se od knihy odtrhnout. Kresba sedí dokonale, takže nemám, co bych vytknul. Snad se někdy dočkáme barevného vydání.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš5.1.2013 16:23Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Kustek je jemny a chrumkavý ako zapékánky :) Autor tu dokonale využil možnosti komiksu (napadnutie snehu, zhorenie klobuka, napnutie bicepsu, rozseknutie lana), vytvoril prepracovaný príbeh, Dalej postavy, ktorých činy majú zmysel a motiváciu. No a ta situacna komika je proste úchvatná :)
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš9.10.2012 19:10Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Taková roztomilá pohádka co je jak pro děti, tak i pro dospělé. Párkrát jsem se dost nasmál. Třeba daleko víc než u Calvina.Hlavně v prvním díle. Ale má to zajímavě našlápnuto a bavilo...
  • pata
    Pro mě bezkonkurenční v tomto žánru...
  • brkowycz
    brkowycz10.8.2011 13:39Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Vždy mě hrozně potěší, když je nějaká fantasy originální! Když v ní nevystupujů skřeti, elfové a trpaslíci, kteří byli už stokrát omletí v každé průmernější fantasy, ale když se autorovi podaří skutečně vytvořit fantastický svět plný fantastických bytostí. Tak je tomu samozřejmě u Kůstka, za to ode mě dostává obrovské plus.
    Naopak nejméně originální mi přijde ústřední trojice, kterou tvoří klasický klaďas, klasický držgrešle, podvodníček a pruďas a klasický hloupoučký vtipálek. Myslím, že podobné postavy najdeme v kdejaké Disneyovce. Otázkou je, jestli pan Smith skutečně tvorbu ústřední trojice odflákl, nebo jestli si byl vědom neoriginálnosti svých postav, ale prostě mu tak pasovali do příběhu, tak je tam tak dal.
    Je to jen malá vada na kráse celého dílka. Myslím že nejlíp dílo Jeffa Smithe charakterizují "Krysáci", což jsou vlastně záporné postavy, dravci, kteří se pokoušejí neustále někoho sníst. Ti dokážou na jednom panelu vypadat "roztomile hloupoučce" na druhém se jim smějeme a na třetím už vzbuzují hrůzu.
    Stejný je i celý Kůstek. V jednu chvilku se hlasitě smějeme, v druhé jsme už napnutí co se bude dít dál. Ještě dnes, po dočtení prvního dílu, si jdu pro druhý. Kůstek je skutečnou, čistou "od 9 do 99 let" zábavou.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.8.2011 10:14Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Z tohodle komiksu na mě dýchá všudypřítomná roztomilost, laskavost a něžnost, která se neztratí ani v napínavějších či "strašidelnějších" scénách. K tomu všemu onen milý humor, nad kterým se skutečně člověk usmívá po celou dobu četby a místy vyprskne smíchy. Černobílá kresba místy připomínající stripy Red Meatu má v sobě přece jenom něco navíc a skvělým způsobem zachycuje nálady postav. A celý ten pohádkový svět nakonec láká k četbě dalších dílů.

    Zdráhám se označit celý ten komiks za absolutně skvělý, ale musím říct, že by si mě získal, i kdybych se bránil co nejusilovněji.
  • smazy
    Párádně jsem se bavil.
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.4.2011 17:27Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    ...sice se té zvrácené a heretické činnosti běžně moc nevěnuju, ale uvažoval jsem ještě;-) a na hajzlu to přišlo - nejvíce mi Švanda nepřipomíná Goofyho, ale takového toho modrého losa z Happy tree friends, to je tež takový mamlas, postava podobná.....;-) Akorát spíš byl Švanda vzorem, protože je starší :-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.4.2011 14:06Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Koupeno hlavně kvůli Crewní adoraci a za ty prachy je to opravdu hutný špalek. Když jsem se dostal do děje, už mě nepustil. Opravdu velmi úsporná kresba, bez zbytečných nesmyslů, která mě držela přilepeného k příběhu a nenutila pátrat co se to přesně děje. K tomu krásné lehké nerušící detaily např. listí na bocích panelů. Nevím, jak by to celé vypadalo v barvě, ale ten obrázek na zadní straně barevný je bomba, kdyby to tak vypadalo celé, jdu do barvy hned, i když to by stálo takové hrachy, že by se to moc neprodávalo. Myslím, že vasek to trefils tím Skrblíkem a Goofym, ti se mi taky asociovali, hlavní fešák Ferda mi spíš pak připomínal jednoho ze tří juvenilních kačerů od Skrblíka. Krysáci, řešící partnerské problémy i volbu úpravy Kůstků se zapekánky jsou naprosto dokonalí a i když příběh odlehčují, jde cítět, že to Temno co se blíží k smíchu moc nebude. Je to opravdu krásně a vyrovnaně namíchaný kotel, těším se na další pokračování a doufám, že ho budu hltat už po cestě z Crweconu 2011.
  • Wiruss
    Wiruss21.2.2011 08:42Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Skvělé, doporučuji kudy chodím...
  • Fry
    Fry admin14.2.2011 15:41Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Jednim slovem supr
  • cybern
    cybern20.11.2010 20:46Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Knihu jsem si nejdříve koupil hlavně kvůli citovanému hodnocení Gaimana a Groeninga, do čtení se mi moc nechtělo. Ale jakmile jsem se do toho pustil, okamžitě jsem pochopil, proč si zmiňovaní pánové Kůstka zamilovali. Dlouho jsem se nad comicsem tak nezasmál, jako u Kůstka. A nejen, že jsem se smál, občas jsem se i bál a hlavně jsem se celou dobu dobře bavil. Kresba je bez chyby, charaktery jsou vymyšlené parádně. Rozhodně se těším na další díly, ideální by bylo, kdyby se pokračovalo ve vydávání po dvou knihách naráz. Snad to koupí dost lidí ;)
  • vasek
    vasek18.11.2010 01:41Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Kůstka jsem přečetl bezprostředně dvakrát po sobě. Poprvé narychlo a podruhé jsem se "kochal". Tyhle dva svázaný booky jsou dokonalým příkladem, že "animovaný" gag může perfektně fungovat i v komiksu... a co víc, človek se nejen usměje pod fousy, ale občas i zapláče hurónským smíchem.,

    Kdybych měl nějakým způsobem vyzdvihnout hlavní klad, pak je to naprosto geniální komiksová funkčnost. Kůstek se čte nejen sám, on se vám v tý vaší makovici rovnou animuje! Každé políčko je co do vyprávění bravurně zvládnuté. Vedení oka "po ději" funguje snad nejlíp ze všech komiksů, které jsem zatím četl. Rozfázované obrázky tvoří základ celého vyprávění, přičemž počet "fází" daných akcí je dokonale odměřen tak, aby splnil účel. Tohle je pokročilá komiksová řeč v praxi!

    Poměrně jednoduchá kresba ústřední trojice hrdinů dává navíc vyniknout expresivitě gest. Smith s maximální úsporou výtvarných prostředků oživuje srandovní paňáky v mimických gejzírech. Výrazy a řeč těla jeho postaviček odkazují na klasické animáky ze staré školy a zmíněnou jednoduchostí zpracování napomáhá snadná dekódovatelnost sémantického znaku k maximální plynulosti čtení. (Koho jsem předchozí přemoudřelou větou nasral, ten si udělá černej puntík do žákovský)...

    Další spojitost s animovaným filmem můžeme vystopovat v rozdělení tří základních charakterů. Smith tu imho čerpá ze starého (ne)dobrého Disneyho. Tahoun příběhu, Ferda Kůstek je prostě miloučkej tvoreček, hodnej, zdvořilej srábek, typ Mickey Mouse. Svou optimistickou náladou, nadšením pro věc a později i dojemnou zamilovaností přiroste člověku k srdci. Určitě bychom mu všichni přáli, aby se jeho romantické tužby k dívce Trnce naplnily, přestože nebožák Ferda evidentně postrádá pohlavní ústrojí. Jeho bratránek Podfa pak připomíná mix nerudného Donalda s Kačerem Skrblíkem, případně Hamounem. A Švanda, typickej popleta, kterej všechno zvoře a přivádí ostatní do meléru, je jasnej Goofy. Přiznám se, že by mě kýčovitě disneyovská kresebná stylizace snad i trošku prudila...Ale to pouze v případě, že by se těmhle třem podivnejm zrůdičkám neděly věci, který se jim dějou. Tohle není pohádka pro děti, to je humorně obskurní dark-fantasy.

    Příběhově: Smith to od prvních stránek brutálně napálí. Zábavné je setkání s broukem Tedem, co vypadá jako list a pochopitelně také s děsivými krysáky, kteří se oslovují "soudruhu" a chtějí si z každého udělat zapékánky. Za obzvláště vypečené považuji rozdělení rolí těchto strašlivých potvor. Ačkoli vypadají uniformně a neoslovují se jmény ani zájmeny, z dialogu vždycky mezi řádky vyplyne, kterej z nich je ženská :-D

    Maličké mínus: Počáteční eskapády jsou natolik šílené, že druhá kniha (chca-nechca) už zkrátka nemá takový drajv. Uvidíme, jak se série vyvrbí dál. Našlápnuto má opravdu pěkně a já se těším na další knížky stejně jako na každý nový Donžon.

    Poznámky nakonec:
    - Překlad se panu Broncovi velmi podařil.
    - Po shlédnutí kolorovaných ukázek jsem rád, že komiks vyšel černobíle.
    - Na další pokračování nechci čekat rok! Dělejte s tím někdo něco! Kňíííí!!! Kňíííí...


  • The Genius
    The Genius11.11.2010 18:57Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Kůstek je pro mě prozatím největším překvapením roku. Už dlouho si mě žádný komiks tolik nezískal, nepobavil a nedonutil fandit hlavnímu hrdinovi. A především mě donutil číst fantasy a to už je co říct :)

    Více na http://mygenius.blog.cz/1011/kustek-1-utek-z-kustkova
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš31.10.2010 18:26Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Vytecne, mam uz nejaky patek zminovany Bone: One volume edition, takze jsem se na ceske vydani moc tesil. Kustek je vyborny, i kdyz se na prvni pohled tvari jako detsky comics, tak tomu tak neni.

    Takze kupovat, at vyjdou dalsi dily. Moc dobrej rok, Calvin a Hobbes a Kustek, dobra prace Crwaci. A kdyby dalsi dily vychazeli v tomhle formatu (dva dily v jednom). tak bych se vubec nezlobil.
  • Awakener
    Awakener16.10.2010 11:58Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    jinak v originale to vyslo i komplet v barve, v jednom brozovanem 1300 strankovem svazku za 40 dolaru, to vyjit cesky tak bych se uslintal
  • Awakener
    Awakener14.10.2010 17:47Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    *hlemyzd, sry za nej .) uz jsem si dal pul hodiny kleceni na hrachu
  • Awakener
    Awakener14.10.2010 17:46Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    moje ocekavani byla dvoji, zaprve jsem cekal hodne, na zaklade hodnoceni tady, prohlaseni od vydavatelu az po obal knihy samotne ktery se hemzi spoustou oceneni, ale za druhe me odrazovala kresba a postava hlavniho hrdiny, bal jsem se ze to bude infantilni, nicmene, jelikoz veskera infantilita zacina akonci platonickou laskou kustkovou, vysel z toho book velmi dobre, je to zabavne a proste dobre, dej se sice ubira hlemizdim tempem, kdyz si vezmu ze je toho bezmala 300 stranek tak se tam toho zase tolik neudalo ale nenudi

    pri pohledu na obalku muzeme jenom litovat ze to neni v barve, ta by tomu sedla
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 10:48Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Pro všechny, co žehrají, že nento komiks není v barvě: Mám to v originále a je to taky černobílý.
  • willis
    willis14.9.2010 14:24Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Celkově je to takový milý. Klidně bych to dal číst dětem někde od 9 let (narozdíl od mangy Shakespeare, které je nesmyslně doporučena od téhle věkové hranice). Vcelku neškodný a ani ty zlý krysáci nejsou tak hrůzubudící, aby se z toho dítka začala v noci počůrávat. S lehkostí napsaný a nakreslený, bez infantilního humoru... Jinak bych uvítal tohle dvoudílné balení i při pokračování aby to rychleji odsýpalo.
  • krvinka56
    krvinka5615.8.2010 19:05Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Tak jo opravdu vyvedená záležitost co má líbivou kresbu a zatím pomněrně oddychovej příběh.Je dobře že se šlo do dvou knih na ráz.První je hlavně lehká seznamovačka kde se toho až tak moc neděje.Postavy sou dle mého perfektní .Vedou u mne krysáci(zapékánky.Druhá část je už zábavnější a několikrát sem se zasmál.Drak je dobrá všehochuť několika zvířat.Hlavní postavy si hned oblíbíte.Jak říkám hlavní je nanic se netěšit pak je člověk spokojen.Sem zvědav na další díly a doufám že tu bude Kůstek vycházet tímto způseb tedy dvě knihy naráz.Jeden z mála komiksů co sem přečetl na jeden zátah.
  • doophy
    Kůstek je sice legendární komiks, ale nijak mě neoslovil. Asi jsem do něj vkládal veliké očekávání
  • Hulik
    Super zábava po celou dobu.Ferda Kůstek sympaťák,Trnka kočka a Bábina drsoň:-).Doufám že se Kůstek chytne a dočkáme se brzo dalších dílů.Schválně jsem mrkl jak to vypadá v barvě a vypadá to super.Ale chápu že cena by byla min. dvakrát taková,tak by to tolik lidí nekoupilo.
  • flipflop
    flipflop23.6.2010 19:47Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Bylo to fakt super. Rád všem doporučuji. K dokonalosti chybí už jen ta barva.
  • Mankin
    Mankin mecenáš21.6.2010 07:55Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Nádherný komiks. Skvele som sa bavil a uchechtával nad každou stránkou. Nakoniec mi ani nevadilo, že nevyšla farebná verzia. Skvelé technické spracovanie a najmä lettering fontom odvodeným od pôvodného písma, tak to ja rád :D
  • erik
    Veľmi som sa na tento komiks tešil (dokonca tak, že som zavrhol anglický komplet za výhodnú cenu) a som spokojný. Nechýba vtip a fantázia autora je naozaj veľká. Stojí za prečítanie, aj keď si myslím, že navzdory "dospeláckemu" zameraniu má potenciál osloviť predovšetkým mladšie ročníky.
  • ikshorm
    ikshorm3.6.2010 21:22Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    Příběh mne zaujal, cynismus některých situací naprosto uchvátil. Těším se na pokračování.
1015042
Četl/a (101)
353638, adevr, Alikkk, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, Černá Krysa, Chaolinek, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, davidek, Davidos402, Deckard, deefha, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, Fox01, Fry, Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, Hanussen, hromotlk, hypermlok, invape, James, james dixon, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kapis, kaylin, Keno, koudy, Kraken, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, Mamut12, Mariohurbanek, mart.in, mgeralt, mineralk, Moyek, mywiel, namdnas, NecRoman, Obstik, oleav, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pista, radimisko, raenius, raimi, Rinter, RudyRod, S4TW, Saint of Killers, Schramm, seneke, Sir_Pete, spagr, strougy, Symbi, syon, t0mas, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vrenn, VXP, xflori01, zgrywus, zlejzmrd
(248)
353638, 7eleven, adam.ra, adevr, ajinak, Alfi, Alfonzo, andik007, arnecht, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, Bellatrix, Benji, ben_bella, Bezvliv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, Černá Krysa, Chaolinek, chcita, chobotnička, cobe, ConanVJ, Const.ex, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, daredevil99, davidek, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, denny, Dezodoo, disclose, discovery, Django, Doctorow, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drbo Jebo, Dzoglik, Eddiesiska, emanek, erik, farnhajt, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fréza, Fry, fusnix, Ghostt, Goldfinch, Golem, gongon44, goodspeed, grinder, Grrr, gruno, guseppe, Hamichal, Hanussen, hawkzn, Henry108, holubdema, horaczhlinska, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, imro, Indy, invape, J.T.honza, jakouback, James, james dixon, jankie, jerry67, Jestrab2, jett, jirin, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, komik.sx, Kraken, krvinka56, kubosos, Lenny, lifi, Litos, Lobok257, Luigi, Luxor, maara, macomix, Mamut12, Mankin, mankoo, Mariohurbanek, markic, marshalx, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matio, matrosh, MB, me, Michal Opitz, mikina, mikki.maser, mineralk, mirec, Mistak, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, monty.cl, Moyek, MP, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mttra, MylySaaK, namdnas, naut77, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, ohromno, Ondraseeek, padre_negro, PAK, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, peposek, perper, Petr, Petrisko911 , Pista, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, Qee, Quintana, Radek Blacksad, radimisko, raenius, Raijin, Redlum, Ricarderon, Rinter, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, saja, Saran, SASAN_KING, Schramm, SedllY, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, smazy, Stara.kryta, stepan.tichy, strougy, Symbi, syon, t0mas, tacmud, the One, timek, tomaseek, Tombal, Toren, Trevelyan, Trpiš, trudoš, Ukko, vasek, Velkej šéf, Viking, Vojtěch 393, VXP, xai, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zlejzmrd, Zod
Chce (14)
Badgu.y1902, barthez, Corvus, DAN478, Druid, Henry108, isildur heir, Miriyak, Niaz, nx, Santa666, tkorvas, Tomek, tuzexchrist
Shání (1)
Corvus
Nabízí (6)
arnecht, bourgeois, MB, namdnas, raimi, seezeethree