Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Monumentální epos se Soudcem Dreddem v Hlavní roli!

Už více než třicet let je Soudce Dredd základní postavou nejen britského komiksu... a teď ho konečně můžeme pořádně poznat i my, díky obsáhlé knize Prokletá země, která obsahuje přes padesát dílů z počátku jeho kariéry.

Začínáme epickým příběhem Prokletá země, ve které se soudce Dredd vydává přes poušť spálenou Atomovými válkami a utkává se s mutanty, vzteklými krysami, psychopaty, mimozemšťany, šílenými roboty a lidožravými tyranosaury! A poté následuje další legenda, Den kdy zemřel zákon, ve které se chopí moci nad Mega-City One šílený soudce Cal a rozpoutá vládu teroru.

Obsahuje příběhy série Judge Dredd z magazínu 2000 AD Progs #61-115 (duben 1978 - červen 1979)
Identický dotisk v říjnu 2023 s novou cenou 449 Kč.


Scénář
Chris Lowder, Pat Mills, John Wagner
Art
Brian Bolland, Brett Ewins, Dave Gibbons, Garry Leach, Brendan McCarthy, Mike McMahon, Ronald George Smith (Ron Smith)
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-87083-81-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
185 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
854 g
Stran
324
Cena
389 Kč
Originál
Judge Dredd: The Complete Case Files 02 (Rebellion, 2006)
  • VanTom
    Dva (mega)rozsáhlé soudcovské příběhy nás zavádějí do pustiny Prokleté země plné mutantů, dinosaurů či "zombie" robotí armády, následně pak do Mega-City One úpějícího pod krutovládou šíleného soudce Cala. V obou si bude dozajista každý milovník béčkového pulpového "oldies" sci-fi spokojeně rochnit, mají možná jedinou vadu: titulní hrdina v nich příliš nepřipomíná onoho klasického, nesmlouvavého, zákon za každou cenu vyžadujícího Soudce Dredda (jako ve 3 krátkých povídkách v závěru), staví ho totiž do odlišných rolí – zachránce, resp. odbojáře. Pominout také musím rozkouskovanost danou publikačním formátem 6 stránek na číslo, ještě pokaždé opakující základní dějové informace. Ale rychle jsem se začetl a skvěle (a dlouho!) bavil, také díky kvalitní čb kresbě střídajících se kreslířů, z nichž bych vypíchl zejména "bisleyovsky" rozmáchlého Mikea McMahona či Rona Smithe.
  • Palebras
    Od sebraných soudních spisů jsem prakticky nic moc nečekával a ve finále jsem byl překvapen, jak dobře jsem se bavil. Kniha obsahuje dva dlouhé příběhy, které jsou opravdu různorodé a setkáme se v nich jak s mimozemšťany a dinosaury, ale také s různými kulty a dalšími šílenostmi. Kresba byla fajn a korespondovala s dobou, jen jsem měl občas problém s kresbou McMahona, která byla někdy dost nepřehledná a já se vždycky radoval, když další pokračování kreslil například Bolland. Celkově se ale jedná o fajn retro které se dobře čte a zabere pár delších večerů. Za 4*!
  • tom173
    Ani moc nevím jak tohle hodnotit. Přijde mi že se na tom strašně podepsal zub času. Titulní příběh Prokletá země mě ještě jakž takž bavil a viděl jsem v něm pár dobrých nápadů (uctívači T-rexe, přátelský mimozemšťan a jeho story). Bohužel druhá půlka knihy se za mě láme do absolutního braku a druhý díl teda asi vypustím. Bohužel Dredd není pro mě. 2,5 *
  • Franta z Čokolády
    Příjemná komiksová klasika.
    Nic víc ,nic míň.
    70%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš30.7.2018 08:50Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země
    Sebrané soudní spisy 2 sa mi páčili viac. Hlavne to bolo kvôli rôznorodým a často vtipným krátkym príbehom, ktoré boli perfektne kreslené Ronom Smithom a Brianom Bollandom. Údernosť to malo oveľa väčšiu ako Sebrané soudní spisy 01, v ktorom sa nachádzajú dva dlhé príbehy a síce sa v nich dejú naozaj rôzne veci aj tak to tú rôznorodosť a vtipnosť kratších príbehov nedosahuje. Vadilo mi aj to, že veľkú väčšinu príbehov tu kreslil McMahon, u ktorého dosť zle vidieť, čo sa vlastne presne na obrázku deje a patrí celkovo k tým slabším kresličom v týchto dvoch knihách. Stále som sa tešil, keď som videl, že nejakú kapitolu kreslí Bolland, ten je naozaj zárukou kvality.
  • mearez
    Musim říct, že mě tohle scífko bavilo. Soudce Dredd čtu už od mala, a tohle je tedy můj splněnej sen. A ve výsledku se mi to fakt líbilo. Je to kvalitní sedmdesátkový béčko, který má grády a ve kterém se krásně ukazuje, že i na pár stranách lze úplně v pohodě posunout příběh. Kresba se samozřejmě mění sešit od sešitu, nevadilo mi to, ale taky nelze kresbu hodnotit jako celek. Vcelku se mi to líbilo, tuhle jízdu jsem si fakt na plno užil, a jestli jste na Dredda už v časopisu Crew a líbil se Vám, tak do tohohle omnibusu běžte. Palec dolů Crwi za to, že nevydali první omnibus, ale začali od druhého. Za mě 4*.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.12.2017 23:00Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země
    Nevím proč, ale vždycky jsem se těšil na jakýkoliv příběh ze světa Soudce Dredda. Když vycházela Crew, první co mě zajímalo, byl Dredd. Paradoxem je, že o něm vím a uznávám ho právě díky filmu z roku 1995, který má hodně negativních hodnocení. O jeho (ne)kvalitách tu vést řečí nebudu, zkrátka se mi líbí a zbožňuji ten soundtrack od Alana Silvestriho. Když jsem se začetl do této sbírky, líbí se mi, že to je prostě sci-fi cyberpunkový pulpový nářez. Všechno pomíchat se vším a zaobalit to do futuristického hávu. Jo, sedí to. Prostě to zapadá a já tomu světu věřím a modlím se, abychom takhle nedopadli. Oceňuji, že už v té době plánovali ságu, protože Prokletá Země a potom Den, kdy zemřel zákon, patří mezi mé oblíbené a klidně tu prohlásím, že to má patřit mezi sci-fi klenot. Opravdu jsem až do poslední chvíle nevěděl, jak to dopadne. Autoři dobře dávkovali své detaily a trumfovali každým Progem. Na 6 stran circa udělat zajímavý a v podstatě uzavřený příběh, byť na pokračování, je umění. Další zajímavostí je podobnost s francouzským komiksem. Nabízí se Hans od Rosinského a Van Hammea, Lidé a netvoři a Funky Koval od Polcha a Parowského. Další velké plus, hodně kreslířů. Líbí se mi, že se nikdo nestylizoval do Kirbyho metody. Prostě Bolland je Bolland a Gibbons je Gibbons, u dalších platí to stejné. Do toho scénáristé skvěle psali do tužky daných autorů. Ano, nabízí se srovnání s Marvelem a spol. a je možné, že i 2000 AD jedou jak na běžícím pásu, nicméně mi ta odvážnost a popuštění uzdě fantazii přijde tady bližší. Minus, je to v pořadí druhá kniha a i když se vydavatelé netají důvodem pro přeskočení, je to každopádně škoda. Raději udělat bichli a spojit první knížku s touto v jeden celek a věřím, že tu cenu to nenavýší nijak výrazně. Opravdu to chápu, ale je to škoda, rád bych měl Soudce Dredda od začátku. Druhé mínus, je barva. Černobílá mi nevadí, chápu proč Crew po této variantě sáhla (možná ani neměla na vybranou), ale je to škoda, že určité věci nevyniknou tak, jak by měly. Pravda, aspoň ta naše verze působí víc pulpově, pro mě tedy, o to drsněji. Za mě 4 z 5. Těším se na Spisy 03, nebo 00?
  • P.G.
    Sebrané soudní spisy soudce Dredda servírují v první knize dva velké příběhy – Prokletou zemi a Den, kdy zemřel zákon a tři krátké (Vláda grázlů, Exo-meni a Monstrum DNA) z přelomu 70. a 80. let. Nečekejte však žádný barevný komiks – v tomto svazku dostanete akční černobílou pérovku z dystopické budoucnosti, jejíž hlavním hrdinou je nekompromisní soudce Dredd, pro něhož je zákon nade vše. Kresba je výborná a k tématu naprosto dokonale sedne a dotváří temnou a pochmurnou atmosféru budoucnosti. Co je o trochu horší, je vlastní příběhová linie, která je v Prokleté zemi absolutně zredukována na cestu z A do B s jedním jediným cílem, doplněná o epizodní vložky v každém čísle (tedy progu). Což se víceméně opakuje i v příběhu Den, kdy zemřel zákon, i když zde je již dějová linie rozprostřena do několika vrstev a není tak triviálně jednoduchá, jako v Prokleté zemi. Ona triviální jednoduchost se ovšem vrací v posledních třech příbězích, což je ovšem pochopitelné vzhledem k jejich délce. Příběhy soudce Dredda totiž ani nemohou být jiné, neboť vycházely „na pokračování“, čemuž je uzpůsoben příběh i gradace děje v jednotlivých sešitech. Vše se tak víceméně nese v duchu: Přišel jsem – odhalil jsem – odsoudil jsem pachatele. Přesto není nouze o zajímavé momenty (dinosauři), postavy (Spikes, Tweak, Fergee) a výtvory techniky (Walter, vohuldozer!), které mi utkvěly v paměti; spolu s řadou hlášek soudce Dredda. Shrnuto podtrženo – výborná kresba, super atmosféra, dobré postavy a dostatek hlášek pro pobavení. Prostě příjemné oddechové čtení. Jen se musíte smířit s tím, že příběhy jsou prostě přizpůsobené pro periodikum (takže tu a tam něco zopakují, přeskočí, vynechají...).

    A jen tak mimochodem, Cal tě sleduje!
  • arnecht
    slušný retro a navíc docela i vtipný
  • jirin
    První a nejspíše i poslední setkání s Doktorem Dreddem. První polovina, kdy šel zachraňovat Mega City Two, stála úplně zaprd. Sn ad každý sešit ve stylu: přijede do nové části, zaútočí na nás, vypadá to, že končím, ale nakonec vyhrajou. Prostě nuda... Jediným plusem byla postava Tweeka, škoda, že ji nebylo tolik věnováno, ale ta mě bavila.

    Druhá polovina byla již lepší, ale také nic z řeho bych se posadil na zadek. Ale mělo to aspoň nějaký ne úplně předpokládaný děj a byla tam nějaká dynamika.

    Celkově nenadchne, neurazí. 50%
  • kaylin
    Moje první rozsáhlé setkání se Soudcem Dreddem není tak v konečném důsledku vůbec špatné, ale na druhou stranu je na něm strašně vidět, že je to série, která vychází na pokračování, čemuž je publikování přizpůsobeno. V souborném vydání jsou pak scény, které se opakují, přerušení, která jsou zbytečná, ale s tím se dá celkem snadno smířit. Větší problém je pak skutečnost, že místy může příběh snadno nudit a jsou až moc rozpitvávány linie, které by mohly skončit dříve. Třeba dinosaury mám rád, ale v tomhle podání už jsem se místy skutečně nudil a doufal, že to brzy skončí. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/732-soudce-dredd-1-prokleta-zeme-65.html
  • dracula
    “Vzhuru do prokleté země! Do pouště zatracených, kde peklo vyrazilo na povrch země.“

    Postava nekompromisného strážcu zákona pre mňa nebola nová. Sudcu Dredda som poznal z Crew a tak keď som uvidel túto vyše tristo stranovú „bibliu“ za 14 eur, neváhal som.

    Prvý príbeh, ktorý pojednáva o Dreddovej ceste cez „Prokletou zemi“ ma trošku sklamal. Rozsiahle putovanie, ktoré sa skladalo z množstva epizódnych príbehov, spájal iba jediný motív. Nutnosť priniesť vakcínu do Megacity Two. Chýbal mi v tomto smere ešte nejaký moment, ktorý by sa týmto príbehom ťahal. Napríklad nejaký ústredný záporák, ktorý by sabotoval už tak dosť ťažkú Dreddovu cestu cez nehostinnú krajinu, prípadne nejaký zradca, ktorého sabotáže by vytvorili ešte dusnejšiu atmosféru neistoty. Uvedomujem si ale, aká je cieľová skupina tohto komiksu a že tvorcovia sa snažili vyplniť putovanie medzi miestami A a B jednoduchými epizódami, ktoré nepotrebovali ešte nejako výraznejšie prepájať. Čo sa jednotlivých epizód týka, ich kvalita kolísala, ale ani jednu by som neoznačil za vyslovene zlú. Najviac som si ale užil časť s v ktorej vystupoval T-Rex „Temný“. Príjemne potešila postava Tweaka a rovnako „sandmanovsky“ vyzerajúci Spikes.

    „Den, kdy zemřel zákon“ bol príbehovo oveľa ucelenejší a dynamickejší. Prvú časť som čítal po epizódach niekoľko večerov, ale tento príbeh som zhltol prakticky na jeden krát. Globálny problém šialeného sudcu, kopa zvratov, partizánska vojna, nástup Kleggov, nečakaný hrdinovia a masové bitky ma veľmi príjemne prekvapili. Bez problémov by som tento príbeh označil za nosnú časť tejto zbierky.

    Zvyšné epizódy, ktoré už príbehovo nenadväzujú na dva predošlé celky „sebrané spisy“ veľmi príjemne uzatvorili.

    Celkovo hodnotím Dreddove príbehy pozitívne. Za málo peňazí relatívne dosť "Béčkovo" zábavnej muziky. Zaujímavé bolo sledovať vývoj kresby a aj vývoj samotného Dredda. Môžem preto tento komiks len odporučiť a neostáva nič iné, len dúfať, že sa niekedy dočkáme aj pokračovania.

    “Já jsem zákon!“

    60%
  • Syndrom
    Nápaditost zápletek, ale už ne jejich struktury(většinou), dětská cílovka, slovní nápodoby, postupný progres kresby i jazyka a hlavně hlášek.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2.2012 18:31Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země
    Pod/za relativně pěknou obálkou se skrývá skutečně béčkový akční příběh z jakéhosi lehce "post-apo" sci-fi, kde toho "fi" je více nežli nějakého zajímavého "sci". Svět, ani hlavní postava mě nijak nenadchla a příběhy, které divoce kombinují opravdu ledacos, od klasické dobrodružné cesty přes boj s totalitní společností po moralizující epizodky s prostředí kriminalistiky či genetiky, stojí také za starou belu. Až karikaturně ztvárněný moderní Caligula (či spíše Nero?) v podobě soudce Cala, Tweakova respektive Walterova "voztomivost" ani sem tam povedený vtip tuhle sérii v mých očích nezachrání.

    Celkový dojem: 50%
  • vachudik007
    Výborný příběh se skvělým dějem.Uplně nejhorší je formát knihy komiksu,který mně zklamal ,řekl bych,že je to velké mínus.Celé to mohlo být do většího formátu a rozdělené,třeba na 5 sešitů s cenou do150 Kč.-.Zanikají v příběhu kresby a to je podstatné...end of life for Dredd
  • Fry
    ,,Boží práce'' takhle bych to na začátek ohodnotil!

    A ted rozbor:

    Soudce Dredd - Proklatá země - Skvelé dilo, (nikdy bych neve´řil že mě tak zaujme) plno postav Nádherné zajímave příběhy. Hned na začátku v příběhu Ďáblovi psi to začalo být zajímavé, pak přišlo Pohoří mutantů - tady bylo nejlepší ta rozmanitost postav. Noc upíra - trošku slabší ale pořád skvělé, Jezdci smrti - dojemný příběh o Tweakovi. Přichází Satan - tak tohle bylo dost napínavé a navazuji hned na Piknik na Černé skále kde byly nejnapínavější chvylky. Skočím rovnou na Skok poražených - tak tenhle příběh v Prokleté zemi byl pro mě nejmíň zábavný. Tweakův příběh - zase dojemná část ale to ještě nepřišel Generál Krvavej Cvok který v příbězích Légie zatracených a Dreddova poslední bitva rospoutá hotové peklo. A Pochod smrti už je klasika.

    Soudce Dredd - Den kdy zemřel zákon - takévelice skvělé napinavé dilo. Zločin a trest - neprávem odsouzený Soudce Dredd - tak to je moc aspoň že v Mimo zákon dokaže uprchnout jisté smrti. Že Soudce Cal zabije Vrchního soudce Clarence Goodmana bylo jasné od začátku ale že dá tak kruté zákony jsem nečekal ale Soudce Giant je hrdina to mě potěšilo. Je pekné že se kněmu připojí i Soudcové s Akademie. Kleggové tak tohle je ještě zajímavější - nazval bych je Vesmírnými krokodýly. Začne trápení lidu - Výstavba zdi kolem města, bláznivé zákony a kdyš Vrchní soudce Call poslal Dredda a jeho partu do hlubin Megga City začalo to být velicenapínavé. Ještěže Soudci Dreddovi pohl Fergge jinak by byl osud Megga City spečetěn.

    Vláda Grázlů - celkem skvělý příběh

    Exo meni - další zajímavý díl S. D.

    A Monstrum DNA - bylo taty zajímavé

    Ještě bych se chtěl omluvit že jsem skoro vipisoval celý příběh ale jinak se to neda vysvětlit že si to zaslouži 100 procent.
  • HEX
    Tohle asi nejvíc oceníte okolo desáteho roku života.
  • flipflop
    Parádní kresba a pohoda příběhy. Jen je to taková bichle, že člověk ani nemá čas pokochat se kresbou, jinak bych to četl týden.
  • Killingjoke
    Tak a teď mě třeba ukamenujte :-) Tohle fakticky není můj šálek... No zkusil jsem to i po té co se mi ani jeden příběh co vyšel v krvi nelíbil, ale je to pořád stejné. Netvrdím, že je to špatný komiks, kresba je úžasná, zvláště pak můj oblíbený Brian Bolland si pohrál s detaily, ale příběh, dialogy, prostředí a celková atmosféra mě fakt nebrala. Na mě fakt až moc sci-fi. Takže koupeno, přečteno a prodáno, a těch 50% dávám za kresbu. Dredd nevermore...
  • andre
    Scénář je takové akční Béčko z 80s. Poměrně často jsem měl pocit "teď jsem snad přeskočil stránku", sice jsem o nic nepřišel, ale občas tam byly takové zvláštní skoky .... "klid, akceeeeee, klid, dialog, akceeeee..... atd. "

    Charaktery zábavné.

    Co mě odrovnávalo byla kresba, takhle precizní pérovky jsou lahůdka. A střídání stylů (kreslířů) bylo osvěžojící.

    Poměr cena-zábava? Velice dobrý.

    Zábavné prázdninové čtení.
  • Zajda
    Me osobne soudce Dredd prisel jako fakt hustarna...nahodou good postava
  • doophy
    Soudce Dredd je celkem nudná postava, bez velkých hlášek, ale určitě si zaslouží pozornost všech komiksových fanoušků. Jen doufám, že budou vycházet i další booky...
  • erik
    Dredd nepatrí k mojim obľúbencom, ale tá cena...

    Je to nostalgický komiks z časov detstva, dobrodružné nekomplikované minipríbehy sa tvária ako epos a na jedno prečítanie sú v pohode. Vyzdvihnem príbehy týkajúce sa sudcu Cala, to je najlepšia časť knihy. Oproti Crewáckym dielom je tu Dredd pomerne nevýrazná figúrka bez nejakých výnimočných schopností a pôsobí značne benevolentnejšie než v Crewi. Takmer stále potrebuje niekoho, kto ho zachráni od istej smrti, prakticky bez prestávky je komiks venovaný skôr vedľajším postavám (u mňa vedie inteligentný mimozemšťan v koži zvieraťa) a ďalej nebudem prezrádzať.

    Celkovo hodnotím kladne.
13403021
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.7.2018 21:05Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 01 - Prokletá země
    Scarface: to jsem nevěděl se přiznám a máš pravdu, jsem si to už i sám dohledal. Díky moc za opravení. Já totiž viděl kdysi nějakej starej příběh Dredda a kresbou mi to sedělo na tuto dobu a už to bylo barevný. Tak jsem si myslel, že to tak bylo vždycky :-(. Takže jsem vlastně rád, že mám původní verzi :-)
  • Scarface
    Darth Raelchi: Tohle je komiks z Anglie sedmdesátých let - v té době se tam ještě barvy nepoužívaly snad ani v reálu. Celý magazín 2000 AD byl rozhodně černobílý a barvit se začal až mnohem později. Pokud to jedeme podle těchto sebraných knih, tak první, která vyšla v barvě, má číslo 12.
Četl/a (108)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Aldo26, AlmightyMates , batoo, bboorreekk, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, calvin10, Cemino, charvos, ComicBookGuy, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, DEmnoG, desto, Draco nobilis, Elnie, erik, figis, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Golem, Gregory47, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Jabba, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, kallenved, kapicka, kaylin, KdG, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kocour, lacoste, Lawer de Sanctis, Librarian, Lobok257, LookAss, mearez, Mercurio, mineralk, monte walsh, monty.cl, Mr.Bolt, namdnas, NecRoman, oleav, onfr300, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Pista, puolpm, radimisko, raenius, raimi, rajot, RaptoR, Rezet, robertsedmik, RudyRod, S313, SekyCZ, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, tom173, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VskPrzk, WEAPONE, zlejzmrd
(267)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Agiru, Aldo26, Alfi, AlmightyMates , Amati , Azalin, Azbest, BadBoy, batoo, bboorreekk, Benji, ben_bella, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, Braindead, bronxik, Bubákolog, calvin10, Cassidy, Cemino, Charlie1203, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, CP, CSE_AC/DC, Davidos402, Daw8ID, DEmnoG, Destiny666, desto, Devilek, Dexir, disclose, doophy, Draco nobilis, dracula, dvoracekpetr1, Elnie, erik, farnhajt, felis, figis, filemon, Filip123, Final, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, Golem, goodspeed, GORERATED, Gregory47, grinder, Grynca, guseppe, Hades, hahahoho, Hamichal, Hartmann , Hawwwran, Hebled, hedgehog, hellblazer, herbert, herrman, house192, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, imro, invape, isildur heir, IV, Jabba, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jett, jirka_smog, jjjirik, joehot, jones1240, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kapicka, karel, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kinak, KINIMODUS, Kitykatyn, Knize_Ignor, Kocour, krvinka56, lacoste, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Lobok257, Lojza, LookAss, lutrix, M4rsellino, maara, mainman, Majinek, Mamut12, Mankin, markic, Martin Buchal, martintuna, Masinfira, Matej-29, matrosh, Maty48, MB, Mercurio, mikado, mike731, Mikei, MikeZ, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Niaz, Nightmare, noMster, o2t2, OldaB, Olesh, onfr300, Onkel 1928, padre_negro, Paja78, Paldini, Palebras, parado, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , PH79, Pista, PKD, POLAKST, Poseidon1978, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, raenius, raimi, rajot, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, saja, Salien, Samurai-Jack, Saran, Scaleo1, Schramm, SekyCZ, SHORTY, Shpeckk, shyANDROID, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thorar, timek, Toe, tom173, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, Viking, vishnar, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wasps, WEAPONE, willis, Wiruss, xintax, xspeed, yarda, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (25)
adriel, Azik2586, barthez, burzum, deadpool, delsemela, DKoscik, DracoAn, dr_benway, fusnix, gezic, Hauzina, J.T.honza, jajsemviktor, Lysandra, mikki.maser, nx, Odal , Ronik, Sebastian the wise, Slaine, smazenapikantniskeble, Tomzany, tonda, xxaannddeerr
Shání (2)
gezic, Hauzina
Nabízí (3)
Draco nobilis, Librarian, Orbeek