Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Zápasnice bojových umění Juka Šimizu i začínající módní návrhářka Maju Koida touží po splnění svých snů. Zatímco Juka bez ustání tvrdě trénuje, aby uspěla ve svém prvním turnaji, Maju naopak dělá všechno proto, aby zapadla do světa, ve kterém žije její celebrita Torašima. Půjčuje si peníze od přátel i z banky, ale obratem ruky všechno utratí za krásné šaty, boty a kabelky. Zanedbává práci, jeden dluh řeší jiným, starosti se snaží utopit v alkoholu a rozbíjí i dávná přátelství. To vše sledují její kamarádi Gaku a Šion. Povede se jim Maju zachránit? Zvítězí Juka v souboji s obávanou hvězdou ringů Jabušitou a získá tak vytoužený titul šampionky? Přestože jsou obě kamarádky každá jiná, najdou si k sobě opět cestu?

Závěrečný díl romantické džosei mangy o snech a přátelství dosud nebyl publikován v knižní podobě – dokonce ani v Japonsku!

Scénář
Aoi
Art
Jukari Jašiki
Obálka
Jukari Jašiki
Překlad
Kristýna Zezulová
Žánry
romantický
ISBN/ISSN
978-80-7413-085-4 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
258 g
Stran
288
Cena
179 Kč
Originál
Kanojoiro no Kanojo #03 (Gentosha, 2008)
  • kaylin
    kaylin2.1.2015 08:33Každá jsme jiná #03
    "Každá jsme jiná" je taková oddechová série, kde se už ke konci všechno děje celkem rychle. Komiks se čte ve zběsilém tempu a najednou to skončí a vy máte pocit, že to bylo sice fajn, ale že vám zase ani tak moc nevadí se s těmi holkami rozloučit. Jste rádi, že jste je potkali, ale tam vaše radost končí a vy se můžete pustit do čtení něčeho dalšího. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/01/820-kazda-jsme-jina-3-65.html
  • Masinfira
    Masinfira30.9.2014 21:45Každá jsme jiná #03
    Přečetl jsem to celkem rychle. Popravdě si myslím, že příběh není špatný. Problematické je, že se v něm (resp. jednotlivostech) člověk dost ztrácí. Alespoň já jsem se občas ztrácel v tom, kdo mluví, co dělá a proč. Znovu to asi číst nebudu, určitě dokud si budu pamatovat, jak mě to neoslovilo...

    Tady u toho dílu bych doplnil, že jsem se v tom ztrácel hodně. Postavy jsou nepřehledné. Rozhodně tomu nepomáhají chyby v překladu (střetne se s Jabušitou v semifinále, ale ve výsledku se jedná o finále - alespoň pokud jsem pochopil). Hodně se to vleče a přesto je tam řada scén zkratkovitých... že si to protiřečí? Taky se mi zdá, nicméně přesně tak to na mě působilo.
  • Plocan
    Plocan19.11.2013 21:12Každá jsme jiná #03
    Pozor! Text může obsahovat spoilery!
    Tak jsem se rozhodl pročíst si všechny své mangy pěkně od začátku, připomenout si pár příběhů, najít nové souvislosti, které mi při dřívějších čteních unikly a jakožto o rok ( v některých případech klidně i o dva, někdy třeba jen o měsíc) moudřejší chlapec si všímat i věcí, kterých jsem si nevšiml předtím.
    A máme tu poslední díl mangy Každá jsme jiná... Pro mě to byl určitě nejlepší díl ze všech tří. Juka se pomalu, ale jistě probojovává až do samotného finále, kde musí čelit doposud té nejsilnější soupeřce, se kterou se kdy setkala. Juka kvůli bojovému sportu zůstala sama, zato její rivalka díky bojovému sportu získala fanoušky a přátele. A co se v tomto díle stane s mojí neoblíbenou módní návrhářkou? Konečně se začne slušně oblékat, jak se na takovou módní návrhářku sluší a patří, ale možná hadříky, které jsou nad její finanční možnosti... Ono utratit jen tak 500 000 jenů (zhruba 125 000,- Kč) není žádná sranda... A aby to naše drahá Maju dokázala splatit, musí si půjčit od svých přátel. Jak jim ale říci, že se zadlužila kvůli oblečení? Jako by to neměla už tak dost domrvený (řečeno slušně), musela ještě svému Torískovi v posteli říct, že s ním chce mít dítě. Uplatnilo se však ono známé kouzlo - objeví se miminko, zmizí tatínek. V tomto případě se miminko ani objevit nestihlo a tatínek už byl fuč, a tak Maju zůstane sama, stejně jako na začátku mangy... Ale dobře jí, tak... :D Když pak dostane Maju konečně rozum (až za polovinou poslední kapitoly, ale lepší pozdě, než-li později, že?) vydá se fandit Juce do finále. Ta je už od začátku zápasu v nevýhodě, a tak i přes veškerá překvapení a všemožné zvraty v souboji prohrává. Není ale všem dnům konec, oběma dívkám začíná nový život, Juka se nevzdává snu šampióna a Maju pomalu, ale jistě splácí své dluhy.
    Jako poslední tečka to bylo celkem fajn, ani jsem tu nevnímal onu nenáviděnou linku, jenž mi připomíná knírek, ba dokonce jsem byl vážně překvapen konečným výsledkem zápasu (když čtete rádi Naruta a Bleache, tak prostě pořád čekáte na nějakej super zvrat, díky kterému se boj na poslední chvíli otočí v prospěch hlavní hrdinky, tady však žádný takový zvrat nenastal). Co se mi však nelíbilo bylo nedořešení některých věcí. Jak já chtěl vidět scénu, kdy Juka pošle toho zlatokopa do prdele, jak já se těšil, až to dá dohromady s Šionem, jak já se těšil, až dostane Maju konečně rozum a dá šanci Garuovi... Ale ono nic. Konec to byl fajn, ale na můj vkus příliš otevřený a otevřené konce to já ne-e... To však nic nemění na tom, že se jedná o nejlepší díl série a proto mu náleží i následující, relativně vysoké, hodnocení. 75%
1132