Herkules, nemanželský syn nejvyššího boha Dia, musí podstoupit dvanáct zkoušek, které pro něj připravila bohyně Héra. Podaří se mu úkoly splnit a uniknout tak mnohým nástrahám smrti? Přelstí mocný Zeus svou ženu Héru a ochrání svého nemanželského syna? Heraklův příběh je svědectvím o tom, jak dokázali být bohové krutí i laskaví, stejně jako obyčejní lidé.
Persea, syna boha Dia a pozemské dívky Danae, si vybrala bohyně Athéna jako prostředníka své pomsty za zpupnost ohavné Gorgony. Kdo pomůže Perseovi na cestě za strašlivou Medúzou a v boji s ní? Kolika nástrahám a dobrodružstvím musí hrdina čelit? Pověst o tom, jak Perseus zabil Gorgonu Medúzu, ukazuje moc, kterou měli nesmrtelní olympští bohové nad lidským životem.
Po vyhrané Trojské válce se vydá Odysseus se svými bojovníky na dlouhou a strastiplnou cesta domů. Jak si poradí s životu nebezpečnými situacemi a střety s mnoha podivnými bytostmi, včetně kouzelnice a jednookého obra Kyklopa? Jak dlouhou bude trvat jejich plavba a kolik se jich nakonec vrátí domů?
Thesea, kmotřence boha moří Poseidona, si vybere krutý krétský král Minos, syn Diův, jako jednu z dvanácti obětí, které chce obětovat hrozivému Minotaurovi. Jak zachrání Theseus sebe a své druhy před krvelačnou obludou? Kdo mu pomůže najít cestu labyrintem?

Scénář
Gilly Cameron Cooper, Nick Saunders
Art
James Powell
Obálka
James Powell
Překlad
Veronika Havlová
Žánry
dětský, dobrodružný, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-247-3391-3 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
96
Cena
169 Kč
Originál
Greek Myths & Legends ()
3