Komiksová série Malý upírek nás zavádí do fantaskního světa strašidel a „nemrtvých“ upírů, kteří žijí osaměle v opuštěné vile. Malý upírek však touží po kamarádovi, a tak přestoupí všechny zákazy a seznámí se s chlapcem ze světa živých. Spolu zažívají neuvěřitelná dobrodružství okořeněná trochou hororu a absurdity. Přitom je provázejí ta nejpodivnější a nejoriginálnější strašidla, jaká děti i dospělí možná znají ze svých snů.

Scénář
Joann Sfar
Art
Joann Sfar
Obálka
Joann Sfar
Překlad
Kateřina Reinischová
ISBN/ISSN
978-80-7447-023-3 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
199 Kč
  • kaylin
    kaylin16.8.2013 15:52Malý upírek
    Joann Sfar napsal a nakreslil příběh, který není špatný, postavy jsou velmi dobře napsané, což bylo patrné i na "Donžonu", ale myslím si, že tenhle komiks vás zrovna nejspíš nevytrhne. Příběhy nejsou přímo nudné, ony mají nápad, ale stejně budete mít pocit, že to zase nic tak geniálního není. Komiks si určitě může najít své čtenáře a nejspíš je nezklame, ale přiznám se, že v mém případě to není něco, k čemu bych se někdy měl vracet. Trochu mě pak překvapilo, že v některých případech není komiks zvládnut po stránce letteringu - hlavně na straně 26 je to patrné, protože tmavé písmo na tmavě fialovém pozadí není úplně nejlepší řešení. Jako hororový fanoušek však oceňuji právě hororovost některých scén. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/237-maly-upirek-65.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš23.11.2012 18:19Malý upírek
    Pár fajn vtípků, sympatické postavy a tak trošku nudička...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.9.2011 22:07Malý upírek
    Sfar tentokrát vyloženě pro děti, opět správně střelený a místy docela morbidní.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš4.8.2010 01:31Malý upírek
    Nadherne jsem se bavil, Upirek ma smrnc, ma vtip, nadherne nakreslene a obcas mile naivni a obcas je tam takove lidske moudro. Sfar je zajimavy autor, jeho veci se mi proste zamlouvaji, at uz jsou o cemkoliv, jak to sakra dela?

    Jedine, co me odpuzovala je obalka a cervenej hrbet, prijde mi to tak nejak, hmmm, nekompaktni, surove.
  • andre
    andre mecenáš23.7.2010 13:39Malý upírek
    Zase jeden krásnej Sfar. Tato kniha je milá, inteligentní, humorná. Kdo má rád Sfarovi jiné knihy ať Koucoura, Pascina, Klezmer, nebo cokoliv jiného, tak nebude zklamán. S tím, že se u této knihy pobaví i menší čtenáři. ...... Těším se na další!
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš12.7.2010 20:54Malý upírek
    V prvom prade poviem, že som čakal niečo tak kvalitné ako Donžon a preto som asi tak sklamaný. Malý upírek je síce strašne zlatý, ale mám pocit akoby sa komiks nevedel rozhodnúť či to chce byť pre deti (jednoduché pointy, dobrácke rady, občasné okienko ale sled okienok, ktoré v podstate v príbehu nedávajú zmysel, ale sú len takými hrátkami navyše) alebo pre dospelých (narážky na známe osobnosti, fatalizmus, občasná brutalitka).

    Mám pocit akoby Joann Sfar chcel do príbehu nacpať všetko, čo pozná a má rád, ale bez nejakého rámca, jednotného príbehu.

    Aspoň, že kresba výborná - však Donžonovská. Príbeh je ozaj priemerný, ale komiks je to vcelku príjemný. Vyhodené peniaze to nie sú, ale viackrát to asi čítať nebudem.
  • willis
    willis1.7.2010 09:37Malý upírek
    Pro děti dobrý, taková průprava na Donžon.
  • flipflop
    flipflop28.6.2010 09:10Malý upírek
    Moc se mi to líbilo. Originální legrační zápletky a příjemná dětská kresba. Ocení všechny generace.
382