Druhý díl jednoho z nejprodávanějších francouzských komiksů posledních let. Potrhlé příhody tří kamarádek nabírají na obrátkách. Jenny a Viki jsou ještě namyšlenější a podlejší. A Karin? Ta se kvůli svému dobrému a měkkému srdci musí pěkně otáčet. Nad ošklivkami zataženo je perfektní čtení na prázdniny, protože vás připraví na nový krutý školní rok.

Scénář
Maryse Dubucová
Art
Delaf
Obálka
Delaf
Překlad
Luděk Janda
Žánry
dívčí, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-004-2 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Les Nombrils #02: Sale temps pour les moches (Dupuis, 2007)
  • trudoš
    trudoš editor9.12.2019 06:07Pupíky #02: Nad ošklivkami zataženo
    Laťku kvality, nasazenou prvním albem, se frankofonní dvojici Maryse Dubucová a Delaf podařilo bez problémů udržet. Celostránkové stripy jsou i nadále zábavné, navíc dochází k různorodým zvratům, které mají dlouhodobý efekt. Což má kladný dopad především tím, že se dokola neopakuje stále stejný vtip, protože se scéna i aktéři průběžně proměňují. Nečekaně se tak třeba odhaluje sociální zázemí Jenny a Viki a obě namyšlené krásky najednou získávají zcela nový rozměr. Základní motiv je přitom pořád stejný - vztahy mezi moderními puberťáky. V tomhle ohledu musím ocenit pokračující absenci hrubých vulgarit. Tedy, ne že bych byl vzorem mravopočestnosti, ale mám rád, když se někdo umí vypořádat s podobným tématem a současně nesáhnout po praktikách primitivů. Autoři perfektně zvládají zachytit svět mladých a neklidných, přičemž jejich styl humoru je natolik nadčasový, že osloví kteroukoliv věkovou kategorii nad dvanáct let. Jednoznačně jedna z nejzajímavějších řad pro mládež, která je na trhu.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš26.5.2016 09:10Pupíky #02: Nad ošklivkami zataženo
    i u druhého dílu jsem bavil a přečetl ho na jeden zátah. Při druhém zátahu zkoumám skvělou kresbu jistých tahů, dokonalých křivek a výstižných grimas. Jediné co mě zarazilo byla linka jako taková - zatímco u prvního dílu je to jasně černá kontura, tady je to jakoby napodobenina tužky - a při její jemnosti se místy ztrácí. Tak jako tak - tohle je fakt dobrá série.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.7.2015 09:28Pupíky #02: Nad ošklivkami zataženo
    Meh, still not funny as I expected... každopádně rodí se nám tu jakýsi "svět", který může být zdrojem zajímavých zápletek, ne jen těch recyklovaných. Třetí a čtvrtý díl ještě asi přečtu.

    Celkový dojem: 50%
  • sedw
    Tak hned druhý díl musím dát plný počet. Z původně humorného komisku se stává poměrně drsný příběh, který však stále nepostrádá humor. Jednotlivé příběhy sice fungují samy o sobě, ale teprve ve spojení jsou to pravé ořechové. To, co z počátku vypadalo, že budou jen jednotlivé epizody bez jakékoli návaznosti se změnilo v souvislý děj, ve kterém není nouze o humor, ale ani o napětí a hlavně situace, které snad každý zná z reálného života. Opravdu pecka a jsem velmi rád, že v této sérii bude Albatros dále pokračovat.
  • Walome
    Walome mecenáš21.1.2014 20:48Pupíky #02: Nad ošklivkami zataženo
    Nějak mě to zasáhlo méně než předchozí díl, ale pořád je to dobré. Podíváme se do rodin těch čůz a hádejte co, taky maj svoje trable. A ne zrovna malý. Kresba je neskutečně sexy, polonahý holčiny nikdy nebyly tak karikaturní a přitažlivý zároveň. Dějová linka slibuje drama a srandu a já nechápu, že se tenhle komiks neprodává ve velkém a nestojej se fronty na každý nový díl. Geniální.
  • kaylin
    S "Pupíky" vedle nesáhnete. Pokud máte rádi smysluplný, celkem inteligentní humor, který má pointy, který je schopen zasáhnout na těch správných místech, budete se bavit. I když by se na první pohled zdálo, že tohle je komiks pro holky, tak to rozhodně není pravda. Dokáže pobavit každého. Myslím, že i pánové si budou užívat jednotlivé eskapády a najdou si tu oblíbené postavy. Navíc neustálým posouváním děje budete napjatí z toho, co ještě přijde. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/283-pupiky-2-nad-osklivkami-zatazeno-90.html
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin26.2.2011 10:26Pupíky #02: Nad ošklivkami zataženo
    Výrazný posun od druhého dílu a navíc to skvostné vyvrcholení! Pohled do rodin jednotlivých kamarádek ledacos vysvětluje... Líbí! Líbí! Líbí!
  • flipflop
    Po přečtení druhého dílu se těm frantíkům vůbec nedivim. Kresba je super a zápletky jedna radost. Chování povedených kamarádek začíná dokonce dávat hlubší smysl. Koukám, že právě vyšel třetí díl - coo boo jede!
  • royan
    Tak tenhle komiks se mi zamlouvá čím dál tím víc. Dobrá srandička :-)
1110311