Koupit
Vládce hor díky svému mistrně prokomponovanému scénáři patří k vrcholům celé série o Thorgalovi. Při zimním přechodu hor se Thorgal v opuštěné chatě setká s uprchlým otrokem Torrikem a brzy poté i s krásnou Vlanou, zatímco nějaké kouzlo způsobuje, že se kolem nich nečekaně mění roční období a dávné časy se prolínají s budoucností. Tuto záhadu je třeba rozluštit!

Scénář
Jean Van Hamme
Art
Grzegorz Rosiński
Obálka
Grzegorz Rosiński
Překlad
Richard Podaný
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7447-045-5 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
210 g
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Thorgal #15: Le maître des montagnes (Lombard, 1989)
  • faster86
    faster8624.11.2021 08:20Thorgal #15: Vládce hor
    Cestování v čase a přepisováni budoucnosti, tak nějak by se to dalo shrnout. Během čtení sem byl jak na sinusoidě... cestování časem, to bude průser - celkem mu to jde a nezamotává se - tak toto se mně zdá lehce překombinované a zbytečné - ale tak jo ukočíroval to - konec dobrý všechno dobré. Po několika letech se vracím k Thorgalovi, který mě nebavil a zatím to vypadá, že si druhou šanci zasloužil.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.12.2020 19:06Thorgal #15: Vládce hor
    „Chudák chlapec, nikdy nepoznal slobodu, tak akú má šancu prežiť v tomto svete, korí bohovia opustili a vydali napospas krutosti ľudí?“ Na jeseň 2015 som neodolal a objednal som si Vládcu hôr. Tenký formát formátu A4 s peknou vôňou, nádhernou kresbou, báječnými lesklými stránkami a hlavne s dobrým príbehom. Hoci vznikol v roku 1989, scenár je dodnes skvelý a plný twistov a prekvapivého, dojemného konca. Ide o time travel, čo je v kombinácii s Thorgalom nečakaný nápad. O tradičné fantasy svety a príšerky budeme tentokrát ukrátení, pripomína to skôr light verziu Conana. Možno je to tak lepšie.
  • Fry
    Fry admin29.1.2018 18:09Thorgal #15: Vládce hor
    Thorgal #15: Vládce hor - Perfektní album plné cestování časem, které funguje i zcela samostatně ... Thorgal při své sólové výpravě zasněženou krajinou narazí na zbloudilého mladého otroka na útěku, Torrica, a současně také místo, zasazené do časové smyčky. Později se ukáže že svůj podíl na vině má dědeček krásné Vlany a všechny postavy si užijí hromadu cest do minulosti, budoucnosti i přítomnosti. "Vládce hor" je tedy určitě jedno z nejzajímavějších alb v rámci celé série a autoři si zaslouží poklonu za nezamotání se v příběhu ... Za mě 5*!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.1.2018 12:00Thorgal #15: Vládce hor
    Tak tohle je asi TOP celé dosavadní sbírky Thorgala. Aspoň to na mě takto působí. V podstatě krátký děj, který ale díky svému opakování se a vysvětlování je i na 48 stran málo. Každý refresh poodhaluje nové a nové skutečnosti a hltám tak každou stránku a říkám si jak to je. Z dříve jednoznačných indicií postupně odhalujeme, jak to teda celé je s tím Vládcem hor. Každá realita je možná a ve svém svět i oprávněná. Opravdu hlavu motající příběh a o to víc se mi líbí, že se tvůrci nebojí ukázat další zajímavé zákoutí thorgalovského světa.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš2.1.2018 00:45Thorgal #15: Vládce hor
    Znovu príjemný Thorgal, ktorý sa dá čítať samostatne a zameriava sa na cestovanie v čase. Dobre vymyslené a až do konca príbehu to nie je úplne jasné, ako to skončí. Spokojnosť.
  • Darker
    Darker mecenáš29.11.2017 23:39Thorgal #15: Vládce hor
    Mám rád fantasy a mám rád komiksy, takže mám velice rád Thorgala. Mám všech 16 dílů a čtu je postupně od začátku a musím uznat, že spolu s Lučištníky je právě tento ten díl nejlepší, jaký jsem zatím v češtině četl. Tohle je Van Hammeho majsterštyk. Časové peripetie ala Časohrátky od Hilla nebo jak ve filmu Na hraně zítřka nemusí sednou každému, ale tenhle díl je úžasný, logicky dokonale propracovaný a naprosto mě dostal. Víc takových dílů. Navíc je vhodný i pro lidi Thorgalem nepolíbených a jeho světa neznalých, protože je to samostaný díl, který nemá v celkové sérii žádný dopad a není potřeba znát ani jiné předchozí díly. Všem vřele doporučuju.
  • louza
    louza22.4.2015 14:43Thorgal #15: Vládce hor
    Spolu s Dítětem z hvězd pravděpodobně nejlepší Thorgal až do dnešních dnů (cca 30. kniha). Ty tam jsou lineární vyprávěnkové scénáře z prvních částí. Někomu nemusí sednout do fantasy časové skluzy, pravdou ale je, že je fantasta Van Hamme vypracoval scénář podstatně lépe a logičtěji, než to v drtivé většině sci-fi zvládají byť i renomovaní autoři od fochu. Když přihlédnu na jak malé ploše se příběh odehrává a jak krátký jeden sešit Thorgala vlastně je, vychází mi ze scénáře Vládce hor něco jako malý div na hranici geniality. Výtečná věc čitelná i bez znalosti předchozího dění.
  • kaylin
    kaylin12.6.2013 12:40Thorgal #15: Vládce hor
    Jean Van Hamme dokázal vytvořit časové smyčky, aniž by narušil kauzalitu, což oceňuji. Napsal napínavý příběh, který má smysl, což je v případě cestování v čase skutečně poměrně náročné. Takový příběh je pak možné nazvat chytrým. Jsou zde celkem promyšlené i detaily, navíc, když se nad tím zamyslíte, je to skutečně skvěle fungující. Změníte minulost, aby se změnila minulost a nastala přesně taková přítomnost, kterou prožíváte. Je to dokonalé.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš15.8.2011 19:09Thorgal #15: Vládce hor
    Maloulinko slabší Thorgal. Což je podle mě ale stejně nadprůměr. Dřív mi vadila kresba, což už je dneska jinak. Sranda jak se lidi mění. Příběh je zamotanej, ale sedí...Bylo by fajn se jednou dočkat kompletního Thorgala...
  • BlackDragon
    BlackDragon5.8.2011 10:33Thorgal #15: Vládce hor
    Podobne ako nad jazerem beze dna, autor miluje cestovanie v case, ma to aspon premyslene! :)
  • willis
    willis29.10.2010 09:29Thorgal #15: Vládce hor
    Cestování časem je vždycky ošemetný námět. I tady bych měl na autory pár otázek, ale jinak příběh chytne a nepustí. Nadprůměr.
  • flipflop
    flipflop20.10.2010 17:32Thorgal #15: Vládce hor
    Pěknej příběh
  • Mankin
    Mankin mecenáš18.10.2010 19:50Thorgal #15: Vládce hor
    Skvelý príbeh. Časové paradoxy ja rád (byť už sa s nimi rôzni autori vyhrali viac než dosť). V prípade tohto Thorgala žiadne scifíčko, skôr fantasy a to ja ešte radšej. :-)
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 14:21Thorgal #15: Vládce hor
    Malinko slabší díl. Cestování v čase nikdy nebylo mojí oblíbenou záležitostí. Vzniká při tom příliš mnoho paradoxů, než aby se tomu dalo dostatečně věřit. No ale kresba samozřejmě parádní a doufám, že Albatros vydrží. Hlavně kupujte!
  • erik
    erik18.8.2010 18:57Thorgal #15: Vládce hor
    Toto je druhý Thorgal, ktorého som si kúpil. K prvému, Alinoe, ma prehovorila žena, že sa jej páči popis deja, tu sa zasa páčil popis deja mne. Množstvo časových posunov, ktoré, a to je na tom to zaujímavé, majú vždy dopad na minulý dej a je to celé posplietané tak, že to vo finále donúti človeka prečítať si to ešte raz. Myslím si, že kdekomu by sa tento scenár rozpadol pod rukami, ale uznávam, že v tomto prípade chaos nemá šancu. Chválim aj spracovanie komiksu, mäkká obálka Thorgalovi pristane a snáď to bude kľúč k úspechu (nižšia cena poteší). Som spokojný.
  • doophy
    doophy18.8.2010 11:44Thorgal #15: Vládce hor
    Tento díl ságy THORGAL je jeden s nejpropracovanějším příběhem. Opět nádherná kresba.....
  • Final
    Final mecenáš15.8.2010 20:10Thorgal #15: Vládce hor
    Perfektní album. Radost číst.
  • royan
    royan8.8.2010 13:08Thorgal #15: Vládce hor
    Příběh je opravdu promakaný a zamotaný, až jsem se v tom párkrát ztratil a vracel se zpět o pár stran dozadu.
  • curlytom
    curlytom6.8.2010 09:14Thorgal #15: Vládce hor
    Další Thorgal, tak jsme se přeci jen dočkali. Nebyl jsem si přeci jen jistý jestli to Albatrosu vydrží. Chybí mi sice pevná vazba, ale to se zase vyvažuje cenou. Příběh je výborný, pěkně zamotaný a tím pádem se bude dobře číst i za týden, měsíc nebo půl roku.
37293
Četl/a (78)
2Hitman3, 2scha, autokineton, bierce, binnmode, borknagar1, calvin10, cobe, Crics, cyboy, daon, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doctorow, emanek, erik, faster86, figis, Filios dVekerec, Final, flipflop, foudy, Fry, Georgíno J., house192, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, james dixon, Jestrab2, jiskra, Joshua_T, kaylin, Keno, Kraken, Leonardo, listr, Lobok257, mart.in, mgeralt, monte walsh, Moyek, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Paldini, pechna, Posluš, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Raul, rooty, Schirru, SHORTY, Spacecore, spagr, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, vranakx, VXP, Zbysek2410, zgrywus
(185)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, Alfred, AlienDr, arnecht, arsan, Ashek, autokineton, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, bboorreekk, Beng.D, Benji, bierce, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, Braindead, Bubsy, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, cobe, Corvus, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, daon, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dinik, disclose, Doctorow, doophy, DracoAn, emanek, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., goldschmidchen, Golem, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, hawkzn, herbert, herrman, holubdema, horaczhlinska, house192, Hulik, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, james dixon, Jestrab2, jiskra, jjjirik, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, krabtech, Kraken, Lenny, Leonardo, listr, Lízátko, Lobok257, Lojza, Mamut12, Mankin, Markyz de Sade, Marvin, MB, mcleek, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mikina, mirror, misa, Mistak, Mleako, moiqpiom, monty.cl, morbn, Moyek, Mr.Plysh, namdnas, naut77, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, oleav, Pafnuc, Paldini, pavel, pechna, pennywise, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, razielus, Ricarderon, rooty, Rumburaq, Ruw, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, Schirru, SHORTY, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, spagr, stnly, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, Toren, trudoš, tulipstros, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, vranakx, VXP, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas
Chce (5)
fusnix, Grynca, Mitthrawnuruodo, Premek, vasek
Shání (1)
afri
Nabízí (2)
buscheer, mgeralt