Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kjóko Karasuma je geniální 16letá dívka – a detektiv speciálního policejního oddělení Asakusy, dokonale ovládající bojové umění i obrovitou pistoli. Její poněkud nezvyklé případy se týkají postav známých běžnému Japonci jen z mýtů a legend.
Děsivá smlouva uzavřená v dávných dobách mezi lidmi a odlišnými před časem vypršela. Výskyt odlišných v Tokiu po roce 2050 stále narůstá a speciální Útvar pro boj s nelidskými zločiny se potýká se stále větším množstvím problémů. Navíc se zdá, že je do celé věci zapleteno i několik vládních činitelů. Podaří se Kjóko a jejím kolegům celou záležitost vyřešit? A odhalí také tajemství, které se skrývá v její minulosti?

Scénář
Ódži Hiroi
Art
Júsuke Kozaki
Obálka
Júsuke Kozaki
Překlad
Petr Klička
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7413-090-8 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
184
Cena
175 Kč
Originál
Karasuma Kyoko no Jikenbo #02 (Gentosha Inc., 2004)
  • Negan
    Negan12.2.2021 09:51Případy Kjóko Karasumy #02
    Kresba není nic moc, ale ujde. Děj je trochu svižnější a zábavnější. Více prostoru dostává Išada a dozvíme se motivaci démonů. Postavy jsou vcelku originální. Obálka je průměrná. Celkové hodnocení: horších 7/10
  • kaylin
    kaylin21.5.2015 07:41Případy Kjóko Karasumy #02
    Po celkem rozporuplné první knize tu máme druhou, u které, alespoň dle mého názoru, trochu převážily pozitivní stránky a série se mírně, ale opravdu jen mírně, dostala nad průměr. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/919-pripady-kjoko-karasumy-2-55.html
  • Josh
    Akční jízda od začátku do konce, ukáže se spousta zajímavých démonů i důležitých informací, takže zatím se všechno odvíjí správným směrem:) Kresba skvělá, celkově mi tohle Tokio připomíná prostředí hry Mirror's Edge - ze "záběrů" na město působí taky tak čistě a prosluněně.
  • Mitsuko
    Mitsuko19.12.2013 23:18Případy Kjóko Karasumy #02
    K mému celkovému názoru na Karasumu 2 bych řekla, že kresba se mi líbí víc než v prvním díle (ne že by se výrazně lišila, spíš jsou to moje vrtochy :-D), obálka o něco míň...a děj mě vtáhnul víc než u jedničky. Stále stojím za tím, že Karasuma má dobrou myšlenku, i když akčňáky nejsou úplně můj šálek kafe.
    Spoiler!!! Příběh se začíná lépe rozvíjet než v prvním díle. Postavy jsou otevřenější (aspoň trochu). Líbí se mi, jak Kjóko uvažuje nad svou minulostí, kterou si nepamatuje...díky panu Mitamurovi se dozvídáme, že Kjóko, aniž by o tom věděla, je démon a přímo Mitamura je ten, kdo zabil její rodiče. Těším se, až se o tom dozví ona. Jinak stejně jako minulý díl je i tento plný akčních scén (nečekaně...) a rovněž stejně jako díl první je zakončen setkáním Kjóko a Učidy, který se nám tak mimochodem snaží rozpoutat válku mezi lidmi a démony...proč, to vlastně nikdo netuší.
    V tomhle díle se taky dozvíme příčinu toho, proč v posledních letech démoni útočí víc než dříve.
236