Alternativní obálka
Ukázka č.1
Černobílý linorytový komiks na motivy balady lotyšského novoromantického spisovatele Kārlise Skalbeho je pojatý jako výtvarný protějšek prozaické předlohy. Je to moderní autorská pohádka, připomínající svou atmosférou pohádky H. Ch. Andersena nebo O. Wildea.

Ke knize nedílně náleží sada barevných linorytových karet a CD s hudebním doprovodem Ireny a Vojtěcha Havlových.

Scénář
Karlis Skalbe, Jiří Vydra
Art
Jiří Vydra
Obálka
Jiří Vydra
Překlad
Radegast Parolek
Redakce
Eva Koudelková
Žánry
drama, ze života
ISBN/ISSN
978-80-86807-76-8 (Nakladatelství Bor)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
238 x 288 mm
Tisk
černobílý
Stran
36
Cena
299 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.10.2020 20:13Příběh věčného studenta
    Dal jsem to za podkresu hudby z přiloženého CD - atmosféru ponurosti to jen umocnilo. V knize nejprve přečteme povídku, která je následně zopakována ve formě komiksu. Povídka sama o sobě je silná, sugestivní (pro mě první setkání s autorem), provedení linorytů mi nejdříve vadilo, ale postupem času jsem jim přišel na chuť, až se to překlopilo do závěrečného uznání, že udělat to jinak by už nebylo ono a takto je to ideální. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout provedení knihy jako takové - kvalitní papír, kvalitní tisk, kvalitní vazba.
  • Woffce
    Woffce24.8.2010 11:50Příběh věčného studenta
    Trocha peozije nikoho nezabije - a ve spojení s rytím do lina, kterým ponurost ponuré balady K. Skalbeho UMÍ Jiří Vydra (z Liberce ! :---)) umocnit , dokonce potěší. Ba navíc - u některých studentových promluv jsem se neubránil ne nepříjemným asociacím s Kafkovým Josefem K.. Bohužel "nedílnou součást" v podobě CD a karet jsem neobdržel, a proto snad (a pro skutečnost, že komiks sám obnáší pouhých 14 stran) se mi až tak nepodařilo tu slibně temnou atmosféru zachytit.
12