Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Před více než třiceti lety si dal vynikající kreslíř a historik Larry Gonick nesmírně obtížný úkol – vytvořit chytré, přesné a zábavné ilustrované dějiny našeho světa. V této páté a poslední knize Gonick konečně přivádí svou oblíbenou a kritiky chválenou kreslenou sérii do současnosti.

Druhá část Komiksové historie moderního světa začíná v éře osvícenství, provází nás dvěma a půl stoletími revolucí, společenských a ekonomických inovací, nacionalismu, kolonialismu, vědeckého pokroku a zrušení otroctví, a končí na začátku jedenadvacátého století válkami v Iráku a Afghánistánu. Komiksová historie nabízí čtenáři v podstatě pokročilý kurz dějin moderního světa, který věnuje srovnatelnou pozornost všem částem zeměkoule. Gonickovo vtipné a poutavé líčení oživuje minulost a staví staré události do úplně nového světla. Ať už se vám Gonickovy komiksové dějiny dostávají do ruky poprvé, nebo sledujete kreslený vývoj naší Země od počátků, tenhle závěr příběhu naší civilizace si nemůžete nechat ujít!

Scénář
Larry Gonick
Art
Larry Gonick
Obálka
Larry Gonick
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Tomáš Jeník
Redakce
Richard Podaný, Jan Řehoř
Žánry
humorný, naučný
ISBN/ISSN
978-80-7381-807-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 245 mm
Tisk
černobílý
Váha
762 g
Stran
256
Cena
490 Kč
  • kaylin
    Kniha "Komiksová historie moderního světa 2: Od pádu Bastily po současnost" skvěle završuje celou sérii, kterou Larry Gonick stvořil a je jednou z nejlepších ukázek toho, jak je možné nahlížet na dějiny. Není to jen něco suchopárného, co se učí na škole, ale mělo by se na ně nahlížet především analyticky, usuzovat z toho, co se stalo, proč se to stalo, co k tomu vedlo. Pochopení některých příčin a následků je pak mnohem jednodušší. A především je důležité, že se o událostech přemýšlí a jen se zbytečně neučíme něco, co ani nemusí být pravda. Jednoduchá tvrzení mohou zamlžit nebo znevážit to, co ser stalo, stejně jako mohou zveličit něco, co ani tak zásadní nebylo. Osobně si myslím, že se ke knize "Komiksová historie moderního světa 2: Od pádu Bastily po současnost" a k jejím čtyřem předchozím dílům ještě vrátím, protože číst o dějinách mě už dlouho tak nebavilo.
  • Kapis
    Výborné zakončení, jsem rád, že to u nás vyšlo.