Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Cesta samuraje bez pána vedoucí k osvícení je plná nebezpečí, některých zcela zjevných, některých sotva zachytitelných koutkem oka. Během svých cest po Japonsku šestnáctého století se Miyamoto Usagi zaplétá do série událostí propojených temnými, smrtícími tajemstvími. Potkává mladého samuraje, který kráčí ve stopách svého hrdinského otce, dostane se do vesnice, kterou sužuje nadpřirozený zabiják provázený chytlavou melodií, převypráví dětem klasický příběh z japonského folklóru, zúčastní se spolu s inspektorem Ishidou vyšetřování záhadných vražd ve dvou detektivních případech a zaplete se do zlověstného spiknutí majícího za cíl ovlivnit následnictví na trůn místního lorda. Šedé stíny jsou směsí vzpomínek, záhad a zrady.

Příběhy:
Meče mého otce
Démonická flétna
Momo-Usagi-Taro
Vraždy jehlicí do vlasů
Kurtizána
Tameshigiri


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #23-30 (září 1998 - červenec 1999)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-002-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
328 g
Stran
204
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #13: Grey Shadows (Dark Horse Comics, 2000)
  • Delphín
    Delphín18.2.2021 00:29Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    I tentokrát se jedná o výborný komiks, ovšem oproti předchozím krapet slabší. Ne že by se mi nějaký příběh nelíbil, to vůbec, navíc se nám zde vyskytuje sympatický detektiv Ishida, příběhy s ním jsem si obzvlášť užil, ovšem z prvotních příběhů tohoto komiksu se rozhodně dalo vykřesat více..
  • VanTom
    Další kvalitní sbírka volně navazujících příhod, které potkají Usagiho na cestě za vyzvednutím odměny za bandity zabité v minulé knize. Zaujmou především dvě delší: 'Vražda jehlicí do vlasů', uvádějící na scénu bystrého detektiva Ishidu, a 'Kurtizána'.
  • kaylin
    Je skoro až neuvěřitelné, že si Stan Sakai udržuje takovou příběhovou kvalitu v jediné sérii, ale nedá se nic dělat, kniha "Usagi Yojimbo 13: Šedé stíny" je opět skvělá a já si při každém dalším čtení říkám, že si jednou musím dát celou sérii hned za sebou, aby mi neutekly ani ty nejjemnější nuance, ani ty nejjemnější náznaky toho, která postava se v budoucnu objeví. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1228-usagi-yojimbo-13-sede-stiny-100.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.4.2016 03:15Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Watson, teda Usagitson, teda Usagi jako vzdycky paradni.
  • Fry
    Fry admin30.5.2015 09:13Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    "Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny" - A je to zase plná forma! Kratší příběhy Usagimu sedí, třeba sice zakomponovány v jednom městě a navazující hodně na sebe (jako například tahle kniha), ale prostě tohle mi k ušákovi jde nejlépe. Setkáme se také s inspektorem "Ishidou" (to je ten s tou lampou na obálce), který se s Usagim pustí do řešení ne jednoho, ale rovnou tří detektivních případů. /1 město, 3 příběhy, asi 20 mrtvých - ne, to opravdu není divné/ Nejlepší příběh knihy je jednoznačně "Kurtizána", ale také třeba "Démonická flétna" se mi hodně líbila, nebo "Momo-Usagi-Taro" stojí také za zmínku. Jen tak dál... Za mě 5*!
  • sedw
    Výborné detektivní příběhy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3.2011 22:54Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Yo, yo, yo... Usagi Yojimbo. Skutečně nevím, co mám napsat k dalšímu vyvedenému, tentokrát lehce detektivnímu dílu. Snad jen to, že Ishada je sympaťák a správňák - a že je velká škoda Javořinky.
  • erik
    Slušný diel do mozaiky Usagiho Yojimba. Okorenený niečim ako detektívka.
  • doophy
    doophy25.10.2010 19:13Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • Ruw
    Ostří trav byl zatím nejslabší Usagi, tak jsem se docela bál jak dopadnou Stíny. Naštěstí se konal návrat k příběhům alástarší díly, kvůli kterým jsem si nasratýho bílího zajocho zamiloval. Díky a jen tak dál :)
  • Awakener
    Awakener10.10.2010 19:41Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    detektivni pribehy mi moc nesedi, zda se mi ze je tech stranek prilis malo na to aby ve me dokazali vzbudit napeti, ale jelikoz je to porad dobry Usagi, tak 85%
  • Lenny
    Lenny mecenáš8.10.2010 02:13Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Tento zajoch mě zrovna moc neoslovil. Než jsem se do něj pustil, pročítal jsem starší díly, takže to má možná za následek nižší hodnocení. První dva příběhy jsou klasicky sakaiovské, nesou se v podobném duchu jako zbytek série (ač Flétna místy připomínala Hněv spleteného uzlu). Následuje Momo-Usagi-Taro - patrně adaptace japonské pohádky? Každopádně super.
    Vraždy jehlící jsou taktéž perfektní a Ishida je vcelku sympaťák. Kurtizána mě na druhou stranu vůbec nebavila - moc náhod a kýčovitý konec/bitva. Tameshigiri přináší sice zajímavý fakt z japonské historie, příběhově je to však děsně předvidatelné.
    Každopádně opět fajn čtení
  • karel
    karel mecenáš7.10.2010 15:08Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    z příběhů cítím nový vítr (oproti minulému dílu) z kresby cítím únavu
  • krvinka56
    krvinka5629.9.2010 17:33Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Fakt perfekrtní Usagiho poadnete a čtete jedna z mála seríjí co má kvalitu i po tolika dílech na velmi vysoké úrovni.Opětovně přečteno na jeden zátah.Perfekttně podávané informace.Hlavní vyššetřující je perfektní postava.
  • Kabukiman
    Kabukiman24.9.2010 17:28Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Každý Usagi mé své místo někde mezi 90-100%. Šedé stíny hodnotím 90%...
  • andre
    andre mecenáš14.9.2010 09:55Usagi Yojimbo #13: Šedé stíny
    Nevim čím, ale tento díl mě po duši pohladil o něco víc než předchozí díly. Možná je to tím, že Usagi tolik necestuje, ale konečně se na chvililinku zastavil, a také, že zde nejni tolik akce. ....... Inspektor Ishida je další zdařilá a zábavná postava usagiho světa. ...... U knihy jsem se stále pral sám se sebou, zda číst (což jsem chtěl), nebo zda si nechat další kapitolu "na zítra", aby mi kniha déle vydržela. ..... příliš dlouho nevydržela, ale krásně pohladila.
49141
Četl/a (80)
81splinter, anka, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Doppelganger, DracoAn, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Maličká, Masinfira, mgeralt, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Poseidon1978, raimi, RaptoR, saja, seneke, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(220)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, barthez, bboorreekk, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, DracoAn, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, Holmwood, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, inosuke, invape, izuku midoria, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, konous, Kraken, krvinka56, lacoste, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, Luxor, maara, Maličká, Mamut12, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, mgeralt, Mikei, mikolas, mindstormjak, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, Mortisson, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, seneke, Skot, Slaine, sleepless, smazy, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tombal, Tomek, Toren, trener83, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Corvus, deadpool, Drbo Jebo, Fida, fusnix, Glutexo, Iggy Pop, isildur heir, jakouback, Maty48, Niaz, plaštěnkář, punisher, Raijin, Santa666, Schramm, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (3)
Al0f0k, Corvus, Tillion
Nabízí (1)
MB