Koupit
Mladý venkovský šlechtic Hyacint Kavalír, budoucí Strážce Donžonu, žije v Antipoli dvojím životem: přes den jako student, v noci jako neohrožený hrdina jménem Košile noci. Mladíka finančně zajišťuje bohatý strýc. Hyacint mu je proto zavázán a nezbývá mu než vyhovět jeho požadavkům. Na strýcův nátlak se snaží přesvědčit profesora Fontaina, aby povolil stavbu metra v podzemí města. Vše ale končí vraždou profesora, ze které je Hyacint nespravedlivě obviněn. V masce Košile noci se pokouší očistit své jméno, bojovat za spravedlnost a v neposlední řadě získat srdce krásné, ale nedostupné Alexandry.

Scénář
Joann Sfar, Lewis Trondheim
Art
Christophe Blain
Obálka
Christophe Blain
Překlad
Michala Marková
Žánry
fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-257-0292-5 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
48
Cena
298 Kč
Originál
Donjon Potron-Minet #-98: Un justicier dans l'ennui (Delcourt, 2001)
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš30.4.2021 12:36Donžon - Úsvit #02 (#-98): Mstitel v nesnázích
    Ještě lepší než první Košile noci. Skvělý scénář, který má vtipná, temná, dobrodružná i něžná místa. A vše dohromady to skvěle hraje.
    Opět říkám - Donžon tu měl vycházet dál.
  • kaylin
    Komiks vytváří dojem, že se jedná o něco naivního, a to i stylem, ale skutečnost je trochu jiná. Postavy jsou dobře napsané, chovají se lidsky i nelidsky a nakonec je tím, kdo je nejvíce naivní, sám hlavní hrdina, který ve své lásce neustoupí za žádnou cenu a neustále se snaží získat svou milovanou, anebo alespoň cítit její vůni. "Donžon" rozhodně není komiksem pro děti. Je zde poměrně názorné násilí, erotické scény, sprostá mluva. Není toho mnoho. Vše je dávkováno s rozmyslem. Lewis Trondheim vytvořil svět, na němž se vyřádil Joann Sfar a ten vytvořil zajímavou dějovou linii, která baví. Je to určitě překvapení, jsou zde momenty, které vás ohromí, hlavně, když si budete připomínat ten první dojem, který jste z komiksu měli. "Donžon" je ale přece jen něco víc. Je to další ukázka toho, jak jiný může evropský komiks být, jak je zábavný a hlavně promyšlený. Tenhle příběh rozhodně není hloupý.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš7.9.2011 09:44Donžon - Úsvit #02 (#-98): Mstitel v nesnázích
    Tohle je už je pro mě na úrovni Zenitových Donžonů. Hyacintovi jsem došel na chuť. Dokonce lehce přibylo humoru. Hodně mě dostal nekromant co v boji vyměnil protivníkovy pažní kost za stehení .o)) Donžon má příjemnou atmosféru a je správně střelenej. Takže kupujte si všechny Donžony, ať nám dál vycházejí. Autoři Donžonu mají v plánu vydat 300 knih. Nebylo by skvělé mít třeba jednu polici věnovanou jen jednomu komiksu? .o) Rozhodně tu vychází daleko víc horších komiksů co se drží. Donžon si pozornost rozhodně zaslouží...
  • massilia
    Jako vždy skvělé - jen člověk zalituje, že české vydávání skončilo ještě předtím než vyšel nadcházející díl Úsvitové série. Jsem moc zvědavý, jak dobrodružství Hyacinta Kavalíra dopadnou. Obávám se, že si budu muset obstarat anglické či jiné cizojazyčné vydání.
  • Kapis
    Výborné, další, už desáté pokračování mojí oblíbené série, i když tentokrát se mi to zdálo trochu slabší, možná ta naivita byla tentokrát naordinována v příliš velké míře, ale na první pohled dětská kresba neznamená, že to je čtení na dobrou noc pro předškoláky - právě naopak. Neválel jsme se v záchvatech smíchu po zemi, ani jsem se za břicho nepopadal, spíš ten příběh tak hladil po duši;-) Abych věděl, která bije, musel jsem si přečíst znova první díl, což u těchhle knížeček nezabere bohudík/žel moc času. Bude fajn, jestli se tak stane, až bude venku dílů dejme tomu třicet a budu si moct v klidu projet celé jednotlivé epochy v kuse. Spokojenost a už ať je další díl venku ARGO!!!!!
  • flipflop
    Příběh Mstitele Hyacinta se mi líbí ještě trochu víc než předchozí (nebo spíš následující) díly.
23611
Četl/a (40)
buscheer, Cabal, calvin10, choze, DanQ, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, filemon, flipflop, flyboj, gongon44, Hanussen, J.Connor, James, jankie, japes, jiskra, Joshua_T, Kapis, kaylin, Kerbellos, kubosos, Le Porello, Light, Mariohurbanek, mgeralt, NecRoman, Noci, Paldini, robertsedmik, SickNail, Sir_Pete, SNUFKIN, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, VXP
(139)
adam.ra, arnecht, arsan, Avian, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, Benji, blackJag, Blacksad, bmc75, bourgeois, Braindead, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Černá Krysa, chcita, choze, CSE_AC/DC, DanQ, DAxik, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, felis, fifas, filemon, filippo, flipflop, flyboj, Fréza, gongon44, goodspeed, Greyman, grinder, Hamichal, Hanussen, hawkzn, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, Hulik, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, japes, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, komik.sx, krvinka56, kubosos, Le Porello, Lenny, Light, listr, Lobok257, maara, macomix, mainman, Mankin, Mariohurbanek, Marvin, Masinfira, mcleek, merhyx, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mikina, mikki.maser, Mitak, Mr. Terrible, Mr.Plysh, namathur, naut77, NecRoman, Noci, noMster, Olesh, Paldini, palo, pavel, pechna, POLAKST, Poseidon1978, q, RadimNemec, Redlum, renhoek, robertsedmik, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, sercial, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, songoku, Stara.kryta, start05, tacmud, tertr556, the.kasztan, Tialster, Tombal, trudoš, tulipstros, vasek, Velkej šéf, Viking, vishnar, vranakx, VXP, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original
Chce (4)
Ajit, fusnix, Jezbo, nepěkná perspektiva
Shání (1)
gobers