Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Snad u žádného komiksu tak neplatí „do třetice toho nejlepšího“. U třetího dílu omnibusu Vetřelců narazíte na jména jako Simon Bisley, John Arcudi, Kilian Plunkett či Mike Mignola. Jejich téma je podobné – lidská pýcha, která prostě nedovolí člověku nechat mimozemskou morovou nákazu na pokoji. Další a další lidé se ji snaží ovládnout, využít a zotročit. Jenže obchody s ďáblem končí obvykle dobře jen pro ďábla. Ti, co pokouší osud, zpravidla hynou… a s nimi i všichni ti, kteří se ocitnou poblíž. Vetřelci nedávají druhou šanci.
Rozkřápnuté vejce už nikdo nezacelí – a pokud v té skořápce čekala na své vypuštění vesmírná metla v podobě obávaných vetřelců, pak to platí dvojnásob. Někteří lidé však i navzdory jejich smrtonosnosti nedokáží odolat hrozivě přitažlivé vidině splynutí vetřeleckého biologického potenciálu s lidskou vědou… a arogancí… a touhou po moci. Zatímco však někteří bezostyšně uzavírají smlouvy s ďáblem, jiní v zápase s dravou mezihvězdnou rakovinou skládají svou zkoušku ohněm, vynášejí ke světlu ty nejlepší lidské stránky a prokazují, že smrtelná hrozba sbližuje člověka s člověkem… i s jejich Bohem.
Série Vetřelci amerického vydavatelství Dark Horse Comics se u kritiků i čtenářů dočkala nadšeného přijetí a bezesporu ukázala, že prostředí kultovního filmu lze působivě oživit i díky komiksovému zpracování. Ve třetí knize vetřeleckých komiksů naleznete téměř čtyři sta barevných stran nabitých akcí a vzrušením, od Narušitele Iana Edgintona a Willa Simpsona, přes Labyrint Jima Woodringa a Kiliana Plunketta až po slavný příběh Vykoupení, který napsal Dave Gibbons a ilustroval jedinečný Mike Mignola.

Obsahuje příběhy:
Narušitel
Oběť
Labyrint
Vykoupení
Počátek / Završení
Ženci
Horor show

Obsahuje sešity sérií Aliens: Rogue #1-4, Aliens: Sacrifice (Aliens Magazine, Vol. 2 #9-12) (oboje 1993), Aliens: Labyrinth #1-4 (1993-94), Aliens: Salvation (1993), Aliens: Advent/Terminus (Dark Horse Presents, Vol. 1 #42-43) (1990), Aliens: Reapers (Dark Horse Presents 5th Anniversary Special) (1991) a Aliens: Horrow Show (Dark Horse Comics #3-5) (1992)

Scénář
John Arcudi, Anina Bennet, Sarah Byam, Ian Edginton, Dave Gibbons, Paul Guinan, Peter Milligan, Ryder Windham, Jim Woodring
Art
Simon Bisley, Paul Guinan, Paul Johnson, Mike Mignola, Kilian Plunkett, David Roach, Will Simpson
Ink
Simon Bisley, Paul Guinan, Paul Johnson, Kevin Nowlan, Kilian Plunkett, David Roach, Monty Sheldon, Will Simpson
Barvy
Robbie Busch, Chris Chalenor, Matthew Hollingsworth (Matt), Paul Johnson, Rachelle Menashe, Alex Wald
Obálka
Den Beauvais
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-780-0 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-780-0 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1050 g
Stran
368
Náklad
2000ks
Cena
899 Kč
Originál
Aliens Omnibus Volume 3 (Dark Horse Comics, 2008)
  • mearez
    mearez7.5.2018 14:21Vetřelci Omnibus 3
    Po tom, co jsem přečetl spoustu knih o vetřelcích a viděl všechny filmy jsem si myslel, že Vetřelec je vyčerpané univerzum. Není tomu tak a tato kniha přinesla pořádnou porci parádních příběhů.

    Narušitel-klasickej vetřelčí příběh, kresba v pohodě, 3*

    Oběť-super příběh i kresba, na brakovej komiks fakt super podívaná, 5*

    Labyrint-super příběh, zezačátku jsem si myslel, že to bude tuctovej Vetřelec, ale vyklubalo se z toho překvapení v podobě propracovaných postav a fajn záoráka, kresba zprávně komiksová, 5*

    Vykoupení-další skvělej příběh, zajímavý postavy, 4*

    Počátek/Završení-co říct, meh pokus o super příběh, 2*

    Ženci-nehorázná pitomost, kresba hnusná, 1*

    Horor show-meh pokus o dobrej příběh, 3*

    Omnibus mě bavil, klasický komiksový doplnění filmů, pěkná zábava, kterou ale asi znovu číst nebudu. Jako Vetřelčí fanda doporučuju. 4*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 19:08Vetřelci Omnibus 3
    Tady už máme tu kolísavost. Pár příběhů je dobrých a pár průměrných. Pozitivum je, že Alien Universe nabízí takové možnosti, že mám rád jakoukoliv tvorbu a myšlenku, s kterou autoři přijdou. Takové to, s čím pak asi ještě přijdou, co ještě nového. Tato sbírka je ještě pořád dobrá a nabízí už vyzrálejší komiksy s vetřelci, včetně kresby. Mignola mi už fakt někdy "leze krkem", ať se věnuje Hellboyovi jo... Příběh je dobrý, ale ta jeho kresba mi tam fakt nesedí, to je asi největší minus celé sbírky. A pak ještě, Simon Bisley - rulez! 4 z 5.
  • mAGiic
    mAGiic editor27.11.2016 23:55Vetřelci Omnibus 3
    Narušitel - šílený vědec zkouší vyšlechtit vetřelce, xenomorpha, který bude geneticky vyspělejší než klasický druh, neváhá pro své cíle obětovat kohokoliv. Tohle je takový prototyp příběhů s xenomorphy - korporace, mariňáci, zrada, lidská arogance, hamižnost...ale já to mám rád. 4*

    Oběť - docela psycho kresba, která byla dost podobná té z batmanovského Arkhamu, scénář byl docela zajímavý, přeci jen obětování lidských obětí vetřelci jentak neuvidíte... 3*

    Labyrint - dle mého názoru naprostý vrchol knihy a jeden z nejlepších příběhů s xenomorphy vůbec, šílený vědec dr. Church, který si při konfrontaci s nimi sáhl až na úplné dno, zkouší různé pokusy nejen na xenomorphech, ale i na lidech. Na příběhu mi překvapila brutalita a určitá zvrácenost příběhu s drsným závěrem. 5*

    Vykoupení - příběh s kresbou Mignoly a náboženským podtextem je zajímavý, protože autoři divákovi ukazují úplně cizí planetu, kam spadne neznámý náklad a přeživší posádka v záchraném modulu... 3*

    Počátek/Završení - další příběh z atraktivního prostředí (planeta s výskytem pyramid), ve kterém se lovci pokladů hamižnost nevyplatí. 4*

    Ženci - příběh beze slov s kresbou od Bisleyho (mám ho rád z Loba) o požíračích vetřelčích vajec. 3*

    Horor show - tenhle příběh mi vůbec nesedl, přišlo mi to takové dost zmatečné. 2*

    Celkově 4*
  • S4TW
    S4TW4.3.2016 07:13Vetřelci Omnibus 3
    Jestli jsem od nějakého komiksu vůbec nic nečekal, tak to byly Vetřelci. Ale ve finále jsem byl příjemně překvapený. Kniha obsahuje několik na sebe nenavazujících dílů, které má vždy na starost jiný kreslíř a jiný scénárista, takže i kvalita se dost liší. Ovšem všechny kapitoly spojuje jedno. Temná atmosféra, drsné, kruté a krvavé scény, lidská troufalost a vetřelecká surovost. Opravdu všechny díly navozují skvělou sci-fi hororovou atmosféru, spousta postav tu je skvěle vykreslena (od korporátních parchantů, přes tajné agenty a šílené vědátory až po šílené mariňáky). Kresbu bych hodnotil jako lepší průměr, jelikož některé kapitoly jí měly opravdu úžasnou (2. a 4.) a jiné byly takový solidní průměr. Scénář bych hodnotil skvěle v podstatě ve všech kapitolách, je propracovaný, líbí se mi, že to je vše takové nemegalomanské, vždy se to odehrává na malém území, základně či kousku planety, což Vetřelcům náramně sedí a dokáže to navodit tu správnou atmosféru. Ovšem neubráním se pocitu, že se taková ta hlavní kostra příběhů neustále opakuje, v podstatě se vždy jedná o to, že se někteří lidé snaží zneužít Vetřelce, kteří představují obrovskou hrozbu, ale představa velkých peněz a zajímavých možností (například léčiva či biologické zbraně) vždy vyhraje. Na to doplácejí ostatní lidé, kteří jsou postupně likvidováni právě Vetřelci či šílenými magory. Ano, vše je skvěle napsané, ale chtělo by to více originality či trochu jinou zápletku, takhle mám pocit, že jeden omnibus stačil. Sice velice dobrý, ale už bych se bál, že v dalších neobjevím nic moc originálního a nového. Takže, Vetřelce určitě zkusit, rozhodně (pokud máte rádi sci-fi a horor) se budete bavit, ale jestli kompletovat, toť už jiná otázka.
  • kadas97
    kadas9725.11.2015 16:54Vetřelci Omnibus 3
    Jednoznačne doteraz najlepší OMNIBUS s xenomorphmi. Príbehy Oběť a Vykoupení boli absolútne skvostné, obidva o hľadaní Boha a obidva s dokonalou kresbou a coloringom. V poradí ďalším z perfektných príbehov je Labyrint a Narušitel. Labyrint si ma získal vďaka pekne odvážnej a drsnej pasáži na čiernych stranách. Narušitel síce ponúkol už niekoľkokrát prevarenú tému, ale príbeh nenudil a kresba ho ťahala hore. Ostatné tri jednohubky vo mne nezanechali nejakú extra stopu, no Ženci napriek tomu, že sa jednalo o "nemý" komiks mali zaujímavé ukončenie a celkovú pointu.
  • sedw
    sedw11.10.2015 12:39Vetřelci Omnibus 3
    Narušitel (2,5*) – Příběhově i po stránce kresby slabší průměr. Příběh byl poměrně chaotický a když později začal dával smysl, tak rozhodně neoplýval originalitou. Kresba byla místy výborná, ale po většinu času průměr až podprůměr.
    Oběť (5*) – Jeden z nejlepších příběhů s vetřelci. Velmi kvalitní kresba se super coloringem a originální a napínavý příběh. Líbilo se mi prostředí, kde se příběh odehrával, takhle nějak jsem bych si přestavoval spojení vetřelců a středověku.
    Labyrint (3,5*) – Opět příběh o šíleném vědci, který zkoumá vetřelce, tentokrát však dobře vystavěný, napínavý a s ucházející kresbou. Atmosféra vesmírné lodi se povedla zachytit velmi dobře.
    Vykoupení (5*) – Další výborný příběh z tohoto omnibusu, tématicky podobný příběhu Oběť. Mignolova kresba k vetřelcům sedla, příběh byl dostatečně zajímavý a napínavý. Díky kratšímu rozsahu nezačal nudit a za mě tedy velká spokojenost.
    Počátek/Završení (4*) – Opět nový a originální pohled na téma vetřelců s dobrou kresbou. Na zvolené téma ideální rozsah a konec se mi velmi líbil. Jen více takových originálních námětů.
    Ženci (2,5*) – Poměrně zajímavá kresba, ale příběh nic moc, ač byl originální. Jako jednohubka dobrý, ale vracet se k tomu nebudu.
    Horror Show (3*) – Zajímavá pointa, bohužel celý příběh byl tak zmatený, že ho to poměrně dost sráží. Přesto by stačilo trochu více srozumitelnosti a byla by to paráda. Kresba byla velmi dobrá, ale příběh to nezachrání.

    Velmi dobrý omnibus a zasloužené 4*.
  • Norri
    Norri mecenáš10.9.2015 10:48Vetřelci Omnibus 3
    Nebudu zpírat, tuto knihu jsem si koupil jenom kvůli Mignoly a jenom proto, že stála 299,- Kč. Ve výsledku jsem byl ale celkem mile překvapen. Další knihy ze série už ale nepotřebuju. Pokud bych měl zhodnotit jednotlivé příběhy, tak asi takto. Narušitel byl takový průměr, který nenadchl. Oběť byla zajímavá s lehce zvlášní cestou jak si dokázat existenci boha. Labyrint je dost dobrý s parádně hnusným flasbackem, ale poslední stránka příběhu tam už být neměla. Mignolovo Vykoupení je špičkové a je o týpkovi, který už boha našel a pořád má potřebu s ním něco řešit. Zbytek příběhů už mi tam přišel jako vata. Počátek/Završení slabší průměr, Ženci za mě odpad a poslední Horror show už si nemůžu vzpomenout a to jsem to četl včera.
  • samuelo12
    samuelo1214.3.2015 17:17Vetřelci Omnibus 3
    Narušitel - 4*

    Oběť - 5*

    Labyrint - 3,5*

    Vykoupení - 5*

    Počátek/Završení - 4*

    Ženci - na to, že to bola kratučká a úplne beztextová jednohubka, dávam 4*

    Horor show - 3,5*
  • kaylin
    kaylin3.3.2015 08:13Vetřelci Omnibus 3
    S omnibusy vetřelců mám problém. Nějak nejsem schopen se na ně vůbec naladit a nebaví mě. Nechci tvrdit, že číst jednotlivé knihy je přímo utrpení, ale skutečně si je neužívám. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/862-vetrelci-omnibus-3-40.html
  • brkowycz
    brkowycz2.1.2014 16:35Vetřelci Omnibus 3
    Poměrně slušně spokojený se čtvrtým Omnibusem vetřelců, sáhl jsem po předchozím díle. No... není to vyloženě tak špatný jako první, ale je to prostě nuda. Není to věc, na kterou bych se vyloženě těšil, až jí zase otevřu. Najde se tam pár poměrně slušných příběhů, z nich tedy především příběh "Oběť". Ten bych vyzvdihl opravdu vysoko. Zbytek je prostě nekonečná variace na stejná témata. Společnost něco podělá, odnese to posádka, nebo naopak šílený vědátor dělá výzkum vetřelců, něco se podělá. Je možný, že by se mi to líbilo víc, kdybych si přečetl nejdřív trojku, protože právě variantu "šílený vědec pěstující vetřelce" jsem poprvé četl ve čtvrtém omnibusu, čili mi to paradoxně jako opakování tématu přišlo ve třetím. Ale ve čtyřce je šílený vědec a halda vetřelců jednou, tady hned dvakrát. Zkrátka jsem zklamán, že celý zástup mnohdy poměrně kvalitních autorů má opravdu těžký problém přijít s aspoň drobnou originalitou. Omílání stejných témat dokolečka. Průměrný až hanba.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš2.1.2013 09:52Vetřelci Omnibus 3
    Až třetí Omnibus Vetřelců ve mě vyvolal opravdové nadšení. Ačkoliv miluju Bisleye - jeho kratičký příspěvek tu nepatří mezi to nejlepší. Povídky Oběť a Labyrint a Vykoupení jsou skvělé ve všech směrech.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen20.3.2011 22:33Vetřelci Omnibus 3
    Není co řešit - totální "vetřelčí" masakr!
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.2.2011 17:41Vetřelci Omnibus 3
    Spokojenost. Souhlsím s názorem, že jde zatím o nejlepší vetřelce. Snad jediné mínus je +- opakovačka témat (ve Vykoupení a Oběti je hlavní hrdina věřící a v Narušiteli/Labyrintu záporák totální magor). Všechny příběhy se mi líbily (snad akorát Narušitel byl občas chaotickej a Bisleyho kraťas divnej), kratší rozsah jim určitě sedí. Mingola potěšil. Asi to ještě se čtvertkou risknu =)
  • Final
    Final mecenáš14.2.2011 22:14Vetřelci Omnibus 3
    Zatím nejlepší Omnibus z Vetřelčí ságy. Příjemná kresba, propracované příběhy. Rozhodně doporučuji fanoušky filmů. Ďějově volně navazuje na předchozí Omnibusy.
  • BlackDragon
    BlackDragon19.12.2010 17:21Vetřelci Omnibus 3
    prvy najdlhsi pribeh dost vari z druheho omnibusu, nie je to zle, ale uz to tu bolo (zli ludia, ktori experimentuju s votralcami), ine omnibusy aj ked horsie si zachovali aspon viac originality
    dalsi pribeh mi pride skor ako ateisticko teisticky blabol - mohli to vypustit
    druha polka knihy dobra ;)
  • erik
    erik19.12.2010 11:20Vetřelci Omnibus 3
    Veľmi podarené uzavretejšie príbehy zo sveta Votrelcov. Plusom je aj kresba väčšiny príbehov, Mignola ma normálne dojal, skvelé, stále som čakal, že sa zjaví Hellboy a ukáže Votrelcovi, aké je to dostať do vystreľovacích zubov kamennou rukou. Švanda je aj Bisleyho kraťas. Osobne sa mi takéto komornejšie prostredie k Votrelcom hodí viac ako tie celoplanetárne vyvražďovačky. Asi najlepší diel z doteraz vydaných.
  • doophy
    doophy30.10.2010 20:53Vetřelci Omnibus 3
    Slušná zábava, za velké peníze....
123032
Četl/a (61)
2scha, 81splinter, adevr, binnmode, calvin10, Cinema Ranger, Darth Raelchi, deefha, DEmnoG, Destiny666, emanek, Eodeon, erik, Final, flipflop, Fox01, gumidekmedvidek, house192, hromotlk, hypermlok, Jabba, James, Jimbeam90, Joker189, kadas97, kallenved, kaylin, Keno, Kocour, Kokuun, Librarian, Lookass33, mAGiic, Mamut12, mart.in, Matthew, mearez, mineralk, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, pbabinec, pearlxjam, petad, Petrisko911 , Poniczech, punisher, raenius, raimi, RaptoR, RR, S4TW, Sagikkun, sedw, Sir_Pete, Tomzany, Velkej šéf, zdennanek, zlejzmrd
(242)
2scha, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Agiru, Alfi, asgardpepa, Ashek, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, calvin10, charvos, ConanVJ, Corvus, CP, CSE_AC/DC, DAN478, daniel.cermak, DAxik, deefha, DEmnoG, Destiny666, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, DracoAn, dvoracekpetr1, emanek, Eodeon, erik, farnhajt, fel68, felis, Fida, filemon, filosh, Final, folkemon77, Fox01, Fréza, Fricki, Fry, Georgíno J., Geralt, gobers, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, Hebled, herbert, Holmwood, holubdema, Houbař, house192, Ho_Reese, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, invape, iob, Jabba, James, Jestrab2, Jimbeam90, jirin, jjjirik, Joker189, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, kapicka, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, keyko, Kocour, Kokuun, komik.sx, konous, kubanec13, kucik, kybl, lantan1, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobodlak, Lobok257, Lookass33, lutrix, m.abrams, maara, mAGiic, mainman, Malachias, Mamut12, Mankin, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Masinfira, matohan, Matthew, Mauzr, mclusky, meffis, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, mikina, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, monty.cl, MP, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, Norri, Odal , OldaB, Olesh, Papa Wu, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, petad, Petrisko911 , Piros0013, pk123x, POLAKST, Poniczech, Poseidon1978, PP, psramek, punisher, Quintana, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, RodRoder, rorymac, Rowan, RR, S4TW, Sagikkun, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, sedw, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Till, timek, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tomzany, Traum, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, Viking, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, xixoxf, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (16)
-spacilost-, Azik2586, deadpool, delsemela, EvilvsGod, fusnix, Grebenda, Jack, KoLixvx, Maty48, MazeCZ, Miriyak, nixtreme, numikk, Premek, Slaine
Shání (1)
delsemela
Nabízí (1)
suricattaontheway