Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Všechno je naprosto dokonalé

Scott Pilgrim se má báječně. Je mu 23 let, hraje v rockové kapele, zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud se mu ve snu nezačne prohánět úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. A nejen ve snu, Scott se najednou s tou elegantní kurýrkou na bruslích začne potkávat i na mejdanech. Získat Ramonu Flowersovou ovšem není žádná procházka růžovým sadem. Scottovi v cestě ke štěstí stojí Ramoniných sedm ďábelských bývalých kluků. Dokáže Scott padouchy porazit a získat Ramonu, aniž by svůj milovaný život obrátil vzhůru nohama?

Scénář
Bryan Lee O’Malley
Art
Bryan Lee O’Malley
Obálka
Bryan Lee O’Malley
Překlad
Jitka Jeníková
Redakce
Richard Podaný
Žánry
hudební, humorný, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7381-830-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
261 g
Stran
168
Cena
199 Kč
Originál
Scott Pilgrim – Vol. 1: Scott Pilgrim's Precious Little Life ()
  • hroubek
    Pamatuji si, že poté co jsem viděl film jsem jednu nebo dvě knihy o Scottu Pilgrimovi četl, ale nedotáhl jsem to do konce. Nedávno se mi podařilo sehnat všechny díly, takže Scotta Pilgrima znovu doháním a zas se u něho příjemně bavím. Je to správně oddechové čtení plné skrytého humoru, který neobjeví a nepochopí všichni. I já se místy nechytám o co jde. O’Malley stvořil zajímavý komiks a také zajímavé postavy, které nejsou dokonalé a dělají spoustu chyb a místy jsou to dost sobecké existence. A tohle je docela dost osvěžující číst. A já jsem rád, že jsem si celou sérii pořídil.
  • Sagikkun
    Nedávno se znovu vydala skvělá 2D beat 'em up hra se Scottem Pilgrimem, a já se po dohrání rozhodl v rámci toho dát po letech tuto sérii znovu.
    Scott Pilgrim je silně inspirován manga stylem, a bere si z toho jen to nejlepší - vše má dostatečný prostor, a zároveň to není zbytečně roztahané. Kresba taky evokuje styl mangy, je ale mnohem jednodušší a o to přehlednější (především v soubojích! Což je tady opravdu důležitý faktor). Je to parádní odreagovačka, humor mi sedí (ikdyž chápu, že nemusí všem... je to takový ten kamarádský styl humoru, osobně je to ale pro mě přirozené) a když opominu souboje a některé fantasy věci, tak jsou veškeré situace ze života, je to psáno a kresleno s neskutečnou lehkostí, a všechny postavy jsou uvěřitelné.
    Takže co je Scott Pilgrim?
    Je to stylisticky mangou inspirovaný akční "romantický" příběh s videoherními souboji, skvělým humorem a nápady, narážkami, a postavami ze života se kterými se snadno ztotožníte - je to šílená kombinace, ale funguje to. Zároveň je to ten typ příběhu, ve kterém si něco najdou mladší (nejmenším děckám bych to ale nedával, často se tu řeší sexuální témata, byť ne tak detailně) i dospělí.
    Scott Pilgrim je opravdu unikátní věc a vřele ho doporučuju všem.

    (btw naprosto miluju i stejnojmenný live-action film, který obdivuji a doceňuji ještě o to víc, když vidím, jak skvěle dokázal nejenom vměstnat, ale vůbec celkově věrně a stylově převést stránky komiksu na plátno)
  • Palebras
    Scott Pilgrim je perfektní odreagovačkou. Pokud potřebujete vypnout a pobavit se je tohle tou správnou volbou. Film jsem neviděl, takže nemohu posuzovat co je a není lepší, ale já byl nadmíru spokojen. Dobře se to čte, kresba k tomu sedí perfektně a celé to člověka naladí na další pokračování, protože jednička přináší hodně otázek a pramálo odpovědí. Jedinou výtku bych měl k vazbě a to konkrétně k lepidlu, protože kniha vydržela dvě ty nejšetrnější přečtení a začala se rozpadat. Každopádně to nic neubírá na kvalitně samotného příběhového zpracování a rozhodně se těším na pokračování.
  • honza2457
    Pohodové nenáročné čtení, stejně tak i zábavné a energetické. Těším se na další díl.
  • Negan
    Zábavná komedie,která milovníky mangy uspokojí nejen kresbou.
  • MerkatTV
    Tento komiks je proste úžasný. Mám veľmi rád jeho filmovú adaptáciu od Edgara Wrighta. Preto bola povinnosť si toto prečítať. Je to vtipné, celkom fajn kresba a charaktery.
  • mearez
    No tak jsem se konečně dostal ke Scottu Pilgrimovi. I přes to, že se mi film od Edgara Wrighta moc líbil, tak bych si komiks nekoupil, kdybych v knihkupectví nenašel balení všech šesti dílů za pěti kilo. No a to by byla chyba, protože tenhle komiks je přesně jako film; energickej a zábavnej. Sice nejsem hráč videoher, ale i přes to jsem si komiks užil. Kresba je skvělá, ovšem se mi místy dělal bordel v postavách, protože všichni jsou si hrozně podobný. A taky je škoda, že je komiks černobílý. Za mě 4* a hned jdu na další díl.
  • faster86
    Musím si přečíst dvojku protože zatím to nemá ani hlavu ani patu
  • plus-rovnáse
    Musím říct, že jsem se ke komiksu dostal až po shlédnutí filmu a překvapilo mě, jak jsou si podobný ale taky nejsou...

    Nebudu to okecávat, Scott Pilgrim mě pobavil ale občas jsem nevěděl, která postava je kdo... Za to může fakt, že je to černobílý:)
  • Gustik5
    Úžasná komiksová série o naštvaném kanadském hrdinovi... A nejde o Wolverina... :) Po shlédnutí zábavného filmu jsem neváhal a vrhl se na tuto předlohu. Autorův jedinečný styl se zrovna každému nemusí trefit do vkusu. Stejně tak i místy překrásně absurdní humor (nejednou jsem se při čtení smál na celé kolo) i příběh. Chvílemi se v něm trošku obtížněji orientuje pro značné množství postav a narážek, z nichž mnohé na "první zátah" čtenář nepochytí. Tím spíš se k tomu všemu ale rád vrátím. Hlavní i vedlejší postavy mají odlišné charaktery a každá z nich je něčím zajímavá. Já si krom ústředního dua (Ramony a Scotta) asi nejvíc oblíbil Scottova homosexuálního spolubydlícího Wallace s jeho cynickými poznámkami.

    Podtrženo sečteno: zamilujete si to, nebo vám to nic neřekne. A já si to zamiloval. Je věčná škoda že se u nás nedočkáme barevného vydání, protože to musí být dokonalé!
  • MrKulda
    Tenhle komiks je vážně geniální.Je to opravdu titul,který má mnoho originálních nápadů,a z obyčejného klišé uděla velmi zajímavý a napínavý děj.Ale to byste museli číst samozřejmě všechny díly.Koho příliš nenadchne jednička (příběhově),tak si myslím,že by to neměl hned vzdávat a dát tomu určitě šanci,protože tenhle příběh se rozvijí postupně.Ovšem,pokud vám nesedl humor,tak to radši vzdejte hned,jelikož ten zůstane furt stejný :D Pro mě byl ale bezvadný a hnedka jsem se naladil na humor Scotta Pilgrima.Dokonce mi ani vůbec nevadil fakt,že je knížka černobílá,protože jsem byl tak zažraný do děje,že jsem tohle zcela ignoroval.Rozhodně doporučuju a dávám 5*,jelikož Scott Pilgrim je pro mě asi nejoblíbenější komiks,co jsem četl.
  • kaylin
    Brian Lee O'Malley se ve své tvorbě inspiroval mangou, ale jeho styl je natolik svébytný, má rysy amerického stripu, že si vytvořil natolik svébytnou kresbu, že si ho jen těžko spletete. To bohužel může vést i k tomu, že vás komiks odradí. Stejně tak i pro někoho nemusí být příjemné černobílé provedení. V současné době v Americe vychází vázaná verze knihy v barvě. Pochybuji, že se jí my dočkáme. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Brian ale není originální pouze v kresbě, ale také v příbězích. V jednu chvíli se jedná o mladickou romantiku, aby následně došlo na čistou komedii, potom jsou zde snové sekvence a naprosto absurdní konverzace. Pak ale přijde na počítačovou hru. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/54-scott-pilgrim-vypeceny-zivot-flakace.html
  • Hannibal92
    Nečekal jsem od toho vůbec nic a za normálních okolností bych si to za 199,- určitě nekoupil, ale za 69,-...... to už je jiný kafe. A jsem rád že jsem si ho koupil, protože i když ta kresba není zrovna podle mého gusta a i příběh se může na první pohled zdát spíš jako puberťácká břečka, tak to tak vůbec není. Celý příběh je chytlavý a skrývá mnohem větší hloubku než se může zdát. Rozhodně doporučuju kupovat dokud je za 69,-.
  • jones1240
    Komiks kterýjsem dlouho přehlížel a to s důvodu že jsem dřív než sem ho četl jsem podle něho viděl film. Tak sem si myslel že už mě ten komiks tolik nepřekvapí atd. Jenže jsem uviděl že CP má všechny díly Scotta za 299 bral sem to jako znamení a šel proto a byl sjem překvapen všechny díly do tři dnů předčteny a musím říct že je to fakt jízdá. zábavná akční čtivá i kresba za to stojí takže rozhodně scotta doporučuju.
  • Fry
    Taková ujetá capina, kterou jsem jen tak přehlížel, dokud jsem nezjistil, že místo 199Kč se dá sehnat i za 69Kč v LK a tudíž jsem se odhodlal koupit. Toho večera jsem si knížku jen tak prohlížel, a najednou jsem se přistihnul, že už ji mám z půlky přečtenou.

    No a teď něco k obsahu: Scott Pilgrim je třiadvacetiletý chlapec, který je tak trochu moc pohodlný. Nechodí do práce a žije se svým spolubydlícím gayem. Ale jeho život se brzy změní, a to v okamžiku, kdy ve svých snech bude vídat jednu holku, kterou následně potká v knihovně a zamiluje se do ní. Ale pro jeho smůlu neví jednu věc, a to tu, že jestli s ní chce chodit, tak bude muset porazit jejich sedm bývalých ex.
  • mart.in
    mart.in mecenáš13.10.2012 12:51Scott Pilgrim #01: Vypečený život flákače
    Akce v comicspointu nešla ignorovat, jinak bych se k tomu asi nedostal. Vždycky mě tak nějak odrazovala kresba a barevnost obálky:o)... ale není to špatný, ze začátku mi to přišlo i docela vtipný, jenže pak už to na mě bylo asi až moc ujetý.
  • barydave
    Skvěle sem se pobavil, super postavy a ujetá zápletka...80%
  • Kibr
    Lehké pro zabavení... Humorné, spousta gagů, povedený příběh... už se těším na dvojku...
  • yojimbo
    Svěží, čtivé, moderní - plné skvělých postav, dialogů, humoru a vychytávek. Je to krásně ulítlé a návykové, nemohl jsem se odtrhnout!
  • royan
    Pohodové nenáročné čtení, které zvládnete na jeden zátah.
  • Azalin
    Azalin mecenáš7.12.2010 09:40Scott Pilgrim #01: Vypečený život flákače
    Podobně jako film je tento komiks super, dokud nezačne ten přiblblej "fajt". Jinak ale nemám co vytknout.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.11.2010 19:58Scott Pilgrim #01: Vypečený život flákače
    Těžko hodnotit po prvním dílu. Nečekal jsem to tak dynamické, ale přečetl jsem to rychle a dobře jsem se pobavil, je to vtipně ujeté a jednoduše řešená kresba se k tomu hodí. Rozhodně jsem pro pokračování.
  • doophy
    Do této knihy jsem šel naprosto bez nějakého očekávání. Podle kresby, která mě nezaujala jsem očekával spíše propadák, ale kniha mě velice příjemně překvapila...příběh který odsejpá s perfektním humorem
  • 00sedm
    Vtipné, dobře zpracované, těším se na další díly.
3837121
Četl/a (99)
123peta, 2scha, 81splinter, Alikkk, anka, Anton, Baffman55, Becko, Benny, Cabal, Captain Collar, ComicBookGuy, Covenant, dajik, Daw8ID, deadpool, deefha, DEmnoG, Dexir, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, flipflop, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, Hades, Hawwwran, hhannie, hromotlk, hroubek, James, jankie, japes, Jay-jay, jindroush, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, Keno, Kerbellos, Knuckless, Koci, Kocour, koudak89, L4MIOzZ, Light, LookAss, marek zigmund stanko, mart.in, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, misa, moris.cz, Moyek, mozzu, namdnas, NecRoman, Negan, Nexis, Obstik, oleav, PAK, Palebras, PatrikTheMighty, petad, Petrkoll, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, Rinter, robertsedmik, Sagikkun, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, start05, T3ss, tacmud, Tiba, Tomket.Tom, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, VXP, Vyjebanec17, wolfgang, xxSIMIxx, yardaformi, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
(237)
-spacilost-, 00sedm, 2scha, 81splinter, absolute.000, Alfi, Alfonzo, Alfred, amazing_k, anka, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, batoo, bboorreekk, Becko, Benny, Bezvliv, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, c.tucker, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, Cassidy, chobotnička, Cody, ComicBookGuy, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, DAN478, Dani El, DanQ, Daw8ID, deadpool, deefha, DegiCZ, DEmnoG, Devilek, disclose, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Draug, Drekorian, fel68, filosh, flaire, flipflop, Fricki, Fry, Glumal, goodspeed, Greyman, grinder, Gustik5, Hades, Hamichal, Hannibal92, hartmi, hawkzn, Hawwwran, Hebled, holubdema, hromotlk, hroubek, Hulik, imro, IndyP, invape, Jak, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jd., joehot, John Wick, jones1240, Josh, Joshua_T, Juseph , K-Os, kallenved, Kapis, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kindanerd, KINIMODUS, Kjon, Knuckless, Koci, Kocour, komik.sx, konous, koudak89, krvinka56, Kunden, L4MIOzZ, lelky93, Lenny, libcenko, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lucifer, M4rsellino, maara, macomix, Malachias, Martin Buchal, Masinfira, mcleek, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mike731, Mikei, mikki.maser, mira1239, misa, Mleako, monty.cl, morbn, moris.cz, Moyek, mozzu, MP, Mr.Plysh, MrKulda, MylySaaK, namdnas, naut77, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, Niaz, Nightmare, noMster, novass, OldaB, Olesh, oletadelku, Ondraseeek, Pafnuc, PAK, Palebras, PatrikTheMighty, pdfak, pechna, petad, Petrkoll, petrSF, Pista, Pjenkus, Poniczech, Poseidon1978, q, RadimNemec, recode, Redlum, Ricarderon, RicHard. , RikaAkira, Rinter, robertsedmik, roselaflore, Sagikkun, Saiffer, Saigou, Santa666, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, SirMinac, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, szajter, T3ss, tacmud, Tialster, Tiba, TIM.biker, Toe, Tombal, Tomket.Tom, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, TZcomics, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, vranakx, VXP, Wakker, Wallace Wells, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, xxSIMIxx, yardaformi, yogi, yojimbo, Zajo original, ZD3H, zdennanek, zdoog, zebedee, zgrywus, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, fusnix, hahahoho, mára, Plechy, predek, punisher, Yone
Nabízí (5)
Alfred, flipflop, Mleako, szajter, vranakx