Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Yorick je poslední muž na Zemi. To ale neznamená, že je to poslední muž ve vesmíru. Na oběžné dráze kolem planety se pohybuje ruská kosmická stanice, na jejíž palubě je jedna žena… a dva muži. Stanice se právě chystá k nouzovému přistání. A pokud její posádku nezahubí zastaralá technika a vir, určitě to zvládne izraelské ženské komando.

Masivní postkatastrofický příběh, který dokazuje, že svět bez mužů by ani náhodou nebyl tak idylický, jak se nám feministky snaží namluvit. Spíš naopak.
O tom by mohl vyprávět Yorick, jediná osoba mužského pohlaví (nepočítáme-li jeho opičáka), která přežila bleskovou apokalypsu a teď zjišťuje, že být posledním mužem na Zemi není zase taková sranda, jak si člověk představoval. Ve světě, kde je penis nedostatkovým zbožím, jste štvancem jak těch, které vás chtějí použít k plození, tak těch, které vás považují za relikvii temných dávnověků a chtějí vás zlikvidovat. A to ani nemluvíme o tom, že nikdo netuší, proč Yorick přežil a jestli ve svých genech neskrývá recept na záchranu lidské rasy.
Prezidentka, novodobé amazonky, agentky Mossadu, komanda republikánek, ruské vojandy, tajné organizace i nezaměstnané supermodelky, ty všechny mají o Yoricka zájem.
Být chlapem je těžký úděl.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #11-17

Y – POSLEDNÍ Z MUŽŮ získal v roce 2008 hned dvě prestižní Eisnerovy ceny: v kategorii Nejlepší série na pokračování a výtvarníci Pia Guerra a José Marzán jr. byli oceněni v kategorii Nejlepší kreslíř/inker nebo kolektiv kreslířů/inkeristů.


Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Paul Chadwick, Pia Guerra
Ink
José Marzan jr.
Barvy
Zylonol Studios, Pamela Rambo
Obálka
J. G. Jones
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-817-3 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-817-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #03: One Small Step (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Potřetí vstupujeme do série Poslední z mužů a je to tak trochu návrat na stromy. Malý krok pro lidstvo a ještě menší pro komiks oceněný Eisnerovou cenou. Rozběhnuté dvojce nesahá tento díl ani po kotníky. Příběh ustrnul v očekávání možného zázraku, a ten se nekoná. Jakoby si Vaughan dal od nápadů pauzu a Guerrové nezbývá než vykrývat hluchá místa, což se jí bohužel příliš nedaří, i když se snaží, seč jí síly stačí. Celé to dobrodružství v Kansasu prostě nepřináší nic nového. Recyklace je zapnuta na plný výkon a nezachrání to ani výlet na vesmírnou kosmickou stanici. Na začátku se zdálo, že vstup nové postavy Natalie Zamjatinové přilije oleje do ohně, jenže nestalo se a jak přišla, tak zase odchází. K dovršení vší té bídy se nám nádavkem dostává ještě dvou bonusových sešitů s Paulem Chadwickem za kreslící podložkou, které nemají se základní dějovou linkou téměř nic společného a jen prohlubují celkové zklamání bohapustým divadelním pidlikáním. Vraťte nám naše muže, vraťte nám zábavu, vraťte nám vzrušení a ohňostroj nápadů!!!
  • Lord Baltimore
    Tento díl byl super, ale i když nevím kam spisovatel směřuje, tak tohle se povedlo.
  • trudoš
    S třetím albem začínám sérii definitivně přicházet na chuť. Už mi ani nevadí, že není příliš postkatastrofická, ačkoli ústřední motiv naznačuje něco jiného. Vymření všech mužů mělo sice pro světový řád fatální účinky, ale svět se nakonec otřepal a točí se dál. Brian K. Vaughan má tak prostor k rozehrání interních emocí a vztahů, ať už stran Yoricka nebo jeho průvodkyň. Navíc se trochu vybarvují skutečné úmysly agentky 355, která evidentně skrývá víc, než přiznává. A přestože by se mohlo zdát, že všechny tyhle kličky jsou pro autory pouhým materiálem, jak zápletku co nejvíce natáhnout, není tomu tak - rychle se totiž uzavírá další dějová linie a hlavní příběh může zdárně pokračovat za svým cílem. Těžko jsem ovšem skousával osudový zvrat, kdy se hrdinové čirou náhodou přichomýtnou k nouzovému přistání vesmírného modulu. Naštěstí hned následující epizoda pojmenovaná jednoduše Komedie & tragédie je natolik skvělou alegorií na lidstvo, že mi předchozí kalkul okamžitě vyšuměl z hlavy.
  • Spacecore
    Ne, že by to byl slabší díl, ale Vaughan si dává načas a chystá si půdu pro další twisty, to je znát. Každopádně se to pořád čte výborně a záhada toho, co se stalo a proč je Yorick se svojí opicí jediný přeživší je čím dál aktuálnější. Jsem zvědavý, jak se to vyvrbí.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.10.2018 19:28Y: Poslední z mužů #03: Malý krok pro lidstvo
    Po předchozích velmi povedených dílech přichází jeden slabší. Dialogy a postavy jsou stále fajn, ale jinak se v tomhle díle až tolik nestalo. A když už ano, tak to bylo příliš předvídatelné. 70%
  • louza
    Oproti předchozím cyklům propad o dvě třídy. Nápad s muži zapomenutými na orbitální stanice je tak dobrý, že skoro zarazí jak dokonale se ho Vaughanovi podařilo nevytěžit. Z hlediska série je tahle kniha skutečně malý krok o dementním divadelním doplňkovém příběhu nemluvě. Hrát si na Willa se opravdu nevyplácí. Autor přešlapuje na místě.
  • faster86
    Odbočka od plánované trasy, protože ci si budeme nalhávat, astronaut je pro záchranu populace vhodnější než ňouma s opicí v plence. Po vyřešení hlavního bosse amazonek dojde řada na bosse izraelek. Chvilkama napínavé čtení. Pro fanoušky různých popkulturních odkazů je celá série něco jako vánoce.
  • hroubek
    Slabší než druhý díl. Po zvratu na konci minulého dílu jsem doufal, že se příběh stočí trochu jiným směrem a mnohem více se využijí kosmonauti. A ono to dopadlo trochu jinak, vůbec ne špatně, ale očekával jsem to trochu lepší. Jsem rád, že se vyřešil problém s Izraelky, představila se nová postava Natalie a celkově se příběh zas posunul. Potěšil konec a bonus v podobě hry, který naplno pochopíme až s dalšími díly.
  • Norri
    "Válka je mír."... to tam nebylo, ale Orwell se mi vybavil u jednoho z dialogů. Výborný díl série, který je napěchovaný hláškami, a odkazy na různá klasická díla, filmy či seriály.
  • Walome
    Až na hodně politické dialogy o ničem a obyčejnou kresbu mě to bavilo, ale stále si k téhle sérii tak docela nedokážu najít cestu, i když několik momentů v tomto sešitě bylo hodně silných.
  • Fry
    "Y: Poslední z mužů #03: Malý krok pro lidstvo" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Máme tady třetí díl, který opět přináší překvapivé zvraty a vlastně by se dalo říct, že tady končí taková ta první hlavní linie a většina otázek se vyřeší, až na tu jednu jedinou "co pozabíjelo všechny muže"?? Já už svoji teorii mám ... A "Vaughan" tady poprvé naznačuje, že o tu apokalypsu vlastně až tak nejde... No, vraťme se k ději... Hlavní trojka + Natálie míří zachránit astronauty, kteří se vracejí na zemi, ale když máte provést záchranou misi, určitě nepočítáte s tím, že po vás jde i Izraelské komando! Peckový díl, jako ostatně všechny... Za mě 5*!
  • sedw
    A já jsem opět spokojený. Skupinka našich cestovatelů se opět o kus posunula a čeká na ni nové dobrodružství. Opět se zde nachází úsek děje, který je "ukončený" a zároveň je dílem, který pasuje do celku. Samotný příběh je pak napínavý a od počátku jsem byl zvědav, jak vše dopadne. Co se týče závěrečného dvousešitového příběhu, zpočátku se jeví jako pouhá odbočka od hlavní linie, avšak ve výsledku dojde k propojení s hlavní linií a vyvstanou další otázky. Skutečně se mi líbí, jak každý další díl této série přináší více a více otázek bez toho, aby na ně poskytoval odpovědi, což jen zvyšuje mou míru očekávání dalších pokračování. Y je sérií, která rozhodně není pro každého a pokud vyžadujete v komiksu akci, tady jí moc nenajdete. Pokud vám jde ale hlavně o dobře vystavěné postavy, které se vyvíjí, nenudí a které mluví a jednají tak, jako opravdoví lidé, podle mého názoru nemůžete šlápnout vedle.
  • Final
    Povedeny dil napinave serie. Autor zatim stale zvlada kreativne rozvijet tema "Y apokalypsy" a jeji dopad na jednotlive zeny ci zenske komunity. Divadelni dvojdil prijemne vygradoval. Hodnotim 80%.
  • kaylin
    "Malý krok pro lidstvo" je zatím nejlepším příběhem, který nám autoři v rámci série "Y: Poslední z mužů" vyprávěli. Rozhodně stojí za to, je promyšlený, napínavý a díky dvoudílnému příběhu "Komedie a tragédie", je to i komiks zábavný. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/345-y-posledni-z-muzu-3-maly-krok-pro.html
  • Azalin
    Původně jsem v této sérii nechtěl pokračovat, protože první dva díly jsou fakt slabé. Nakonec mě ale zlákala antikvární cena a udělal jsem dobře. Souhlasím s názory těch přede mnou, kteří píšou, že se jedná o první zajímavou knihu v sérii. Bavilo mě to mnohem víc, než jsem čekal. Myslím, že budu pokračovat.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš27.12.2012 20:11Y: Poslední z mužů #03: Malý krok pro lidstvo
    Stejně dobré jako ostatní. Scénka s divadlem natahovaná a nudná, ale na druhou stranu dobré filozofické otázky. Tyhle postapokalyptické série mě baví....
  • mart.in
    mart.in mecenáš20.11.2011 18:03Y: Poslední z mužů #03: Malý krok pro lidstvo
    Trošku zklamání, i když to je asi moc silný výraz. Předchozí díly mě prostě bavily o dost víc, hlavně teda část s divadlem byla nudná a už i na mě fakt moc ukecaná. Pořád ale převládá silná zvědavost, co bude dál.
  • Fry
    Boží! (tak by to řekl Barney Stinson)

    Má nej-oblíbenější serie! Nemohu odalat, tahle série je opravdu zázrak! Rozhodně bych chtěl na začátek všem doporučit!
    Tentokrát nás příběh odvede z cesty do Kalifornie do Kansasu kde se budou snažit 355, dr. Mannová, Yorick a opička Ampersand s Natálií (ruska která má přivést ruského kosmonauta do Ruska) snažit zachránit tři kosmonauty!
  • BlackDragon
    tento komix Vas drasa a stve, aki ludia, ehm zenske vedia byt a preto perfect!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.2.2011 16:17Y: Poslední z mužů #03: Malý krok pro lidstvo
    Celou sérii jsem napjatě očekával, jak se autoři popasují s problémem, který nastolili. Zápletka je od začátku tajuplná a zvláštní, veskrze velmi dobrá. Pak se ovšem čeká na vyvrcholení a konkluzi, která může dopadnout víceméně dvěma způsoby - elegantně zakončí příběh (je jedno jestli otevřeně, s happy endem či bez něj) a následuje aplaus, nebo vše skočí úplným blábolem. Naštěstí jsem se včas dopídil, že toto není poslední díl:)) Takže otázka zůstává bez odpovědi, musím čekat na dalších 7 dílů... Otázka je, jestli si udrží série svojí kvalitu, dějově už trochu skřípe a nudí. Možná je proto dobře, že se konečně nakously - sice velmi lehce, ale aspoň nějak - i filosofické otázky života bez mužů, takže např. zmíněná epizoda s divadlem nebyl špatný nápad, ba naopak.
  • Kabukiman
    Já zase musím říct,že zatím tento díl považuji za nejslabší. Nějak jsem se u něj nebavil jako u předchozích dvou. Zápletka s raketou a izraelkama mi přišla krapátek natahovaná a u divadla jsem se ale těžce nudil... I tak dávám 70%

  • The Genius
    Třetí díl přináší víc akce než oba dva předchozí dohromady, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že se v této sérii na velké ploše děje trošku málo. Kresba je opět funkční a scénář i dialogy brilantní, ale už by to konečně mohlo nabrat větší obrátky :)

    Více na http://mygenius.blog.cz/1012/y-posledni-z-muzu-3-maly-krok-pro-lidstvo
  • matrosh
    toto je jedna z nejlepších komiksových serii, která se k nám dostala. brian K. Vaughan je genius, který umí pracovat s emocemi a neustále udržovat čtenářovu pozornost. příběh je čím dál tím víc komplexnější a neopakuje se.
  • doophy
    Tato série je pěkně rozjetá a tato kniha ještě vše drobet zamotává a pokládá nové otázky. Co nedává je řešení... Už se těším na další díly
  • brkowycz
    Souhlas s Erikem. I celkově scénář se mi zdá vypilovanější, Vaughan začíná mít jasno a přesném charakteru svých postav. Příběh jen napínavej od začátku do konce, jeho vyústění je naprosto super. Tahle kniha mě zatím bavila nejvíc, serie měla líný start, ale jestli to půjde dál tímhle tempem, čekají nás sakra dobrý dějový zvraty
  • erik
    Prvá kniha série, ktorá ma z väčšej časti bavila. Stret s Izraelkami a návrat kozmickej lode bol veľmi fajn, divadelná hra tiež ušla, dokonca prvýkrát vyvolala pocit záujmu o ďalšiu knihu. Aj preto hodnotím mierne nadšene.
46486
Četl/a (127)
123peta, 2scha, Alikkk, BadBoy, Balů103, bierce, binnmode, bob-premky, Bonpar, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Hawwwran, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Kokuun, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, rewkon, Rezet, rooty, saja, Schirru, Schramm, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, VasaX, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(279)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, arsan, Askalon, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, Braindead, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, CP, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DAN478, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, Grim, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, hedgehog, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Juseph , Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Kokuun, koudak89, krvinka56, Kuba10, lacoste, Leland, Light, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, Macek78, mainman, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, marshalx, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, Ronik, rooty, royan, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, Schramm, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, slothest, songoku, Spideyy, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, TIM.biker, timek, Toe, Tomasino79, Tombal, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Václav Mikula, VasaX, Velkej šéf, Viking, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (15)
besikv, deadpool, DKoscik, fusnix, hahahoho, husakpetr93, isildur heir, Jak, Komediant1842, koniklec, Maty48, Slaine, tkorvas, wayhui, Zod
Nabízí (2)
MB, Mildaha1