Ukázka č.1
Ukázka č.2
Smrt nemá svůj oblíbený rajón. Navštěvuje všechna místa, ať už jsou to bažiny, lesy nebo hluboké moře. Má mnoho tváří – a jedna z nich se skryvá za mimozemskou maskou. Za kovovou maskou vesmírného lovce, nelítostného zabijáka, pro kterého je naše planeta jen snadným zdrojem trofejí. Tedy, pokud nenarazí na někoho, kdo je odhodlaný se bránit. A můžou to být stejně tak žoldáci a policisté jako potapěči a vesničtí burani.

Obsahuje příběhy:
Odpadlík
Příbuzný
Peklo a horká voda
Zvláštní recept
Nejlítější dravec
Stanování

Obsahuje sešity sérií Predator: Bad Blood #1-4 (1993-94), Predator: Kindred #1-4 (1996-97), Predator: Hell & Hot Water #1-3 (1997), Predator: Strange Roux (1996), Predator: No Beast So Fierce... (Dark Horse Presents, Vol. 1 #119) (1997), Predator: Bump in the Night (Dark Horse Presents, Vol. 1 #124) (1997)

Scénář
Mike W. Barr, Evan Dorkin, Jason R. Lamb, Brian McDonald, Mark Schultz, Steve Seagle, Scott Tolson
Art
Mitch Byrd, Gene Colan, Scott Kolins, Brian O'Connell, Roger Peterson, Duncan Rouleau, Derek Thompson
Ink
Keith Aiken, Gene Colan, Ande Parks, Bruce Patterson, Jasen Rodriguez, Jim Royal, Dan Schaefer, Chris Warner
Barvy
Chris Chalenor, Jimmy Johns, Dave Nestelle, Cary Porter, James Sinclair, Sean Tierney, Gregory Wright
Obálka
Igor Kordej
Překlad
Marek Barányi (Keram), Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-825-8 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-825-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
994 g
Stran
344
Náklad
2000ks
Cena
899 Kč
Originál
Predator Omnibus Volume 3 (Dark Horse Comics, 2008)
  • louza
    louza24.6.2022 17:38Predátor Omnibus 3
    Třetí knize predátora vévodí ze dvou třetin dva velké příběhy. Odpadlík je už klasickou kultovkou, která zaujme premisou masového predátořího vraha. Ten tu udělá z amerického maloměsta své soukromé peklo i přesto, že má v patách místní překvapivě dost speciální jednotku a predátořího policajta. Dorkinovi se povedlo do primitivní takřka neustávající rubanice dostat zajímavé lidské vazby i reflexi některých temnějších stránek našeho světa. S podporou famózní Thompsonovy kresby jde rozhodně o zlatý fond predátoří produkce. Hodně dobře ve druhé třetině skóruje i Příbuzný zpracovávající překvapivě lidské téma na pozadí predátořích vražd. Je až s podivem, jak rozmanité a v rámci možností kvalitní předlohy měli filmaři pro zpracování zubatce z vesmíru a jak divní následovníci prvního Arnieho megahitu z Hollywoodu po celou dobu vypadávaly. Třetí třetina je věnována povídkám, kde Predátor už z definice většinou nemívá problémy a ukazuje kolika rozmanitými způsoby se dá na rozdíl od čistě hororového vetřelce uchopit. Artově pojatý námořní lov, humornou pointou pentlený Zvláštní recept, nebo dvojice pérovkových kraťasů Nejlítejší dravec a Stanování krásně uzavírají extra povedený omnibus.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 19:38Predátor Omnibus 3
    Podobné jako omnibus 2, průměr a lehký nad průměr. Za mě vrchol v Odpadlíkovi. Predator Enforcer je prostě boží a vypadá hustě. Pro mě TEN predátor. Příběh rovněž zajímavý a pravda moc si nebere servítky, prostě jde najít a zlikvidovat odpadlíka. Dále je pak pro svou kresbu naprosto úchvatný příběh Peklo a horká voda. Působí to na mě jako příběh z "dávných dob" a trochu jako pocta sci-fi filmům z 50. let (+/-). Ještě pořád je to takový lehce nad, 4 z 5.
  • Josh
    Josh25.3.2016 14:19Predátor Omnibus 3
    Pro mě opět povedený predátoří standard.

    Odpadlík ****
    Dost brutální příběh. Potěšila přítomnost FBI a agenta, kterej jako by z oka vypadnul Gary Buseymu z Predátora 2!!:)) Naopak nepotěšila totálně nepřehledná kresba v akčních scénách, tam jsem musel kolikrát zdlouhavě luštit, o co go.

    Příbuzný *****
    Klasická story z americkýho vidlákova, kde nechybí sériový vrazi, sexy šerifka, brojící vidláci s vidlema, domácí násilí, hovadský otcové a jeden odrostlý synek s tíživýma vzpomínkama. Dokázal bych si to představit i jako námět na celovečerák, hlavní postavy jsou tu vykreslený dost komplexně.

    Peklo a horká voda **
    Pro mě největší nuda z celý knížky. Kresba podivná, vůbec jsem nedokázal rozpoznávat jednotlivý hrdiny (s výjimkou jedný ženský a jednoho černocha:)) ). Jinak dobrej pokus o zasazení Predátora do podmořskýho prostředí, ale nějak to nefungovalo.

    Zvláštní recept *****
    Čistá kresba, jasný barvy a hodně překvapivý rozuzlení, super!

    Nejlítější dravec **
    Jen pár stránek, ve výsledku vlastně docela o ničem, černobílá kresba tomu vůbec nepřidala, naopak.

    Stanování ****
    Skoro jak halloweenský příběh ze Simpsonových, paráda, jen opět trochu škoda černobílé barvy.
  • kaylin
    kaylin11.12.2014 08:25Predátor Omnibus 3
    V konečném důsledku kniha obsahuje celkem slabý standard, který se dá od "Predátora" čekat. Na první omnibus se ani trochu nepodařilo navázat, což je škoda. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/804-predator-omnibus-3-50.html
  • mAGiic
    mAGiic editor27.11.2014 13:59Predátor Omnibus 3
    Odpadlík - Klasická predátorská povídka o žoldácích..hodně mi to připomínalo příběhy z první knihy. - 4*

    Příbuzný - Příběh o tom, jak se dospělý muž postaví svému dávnému démonovi, kterého nosil celá léta v hlavě...4*

    Peklo a horká voda - Velmi povedená kresba a prostředí, ve kterém se příběh odehrává - 4*

    Zvláštní recept - Tohle byl asi nejvtipnější příběh z predátorské mytologie vůbec, hodně nadsázky a humoru. 4*

    Nejlítější dravec - Průměrná povídka o lovu na predátora. 2*

    Stanování - Trocha klukovského dobrodružství - 3*

    Příběhy jsou stále o tom stejném, žádné rozšiřování mytologie, například co jsou Predátoři zač nebo odkud přišli, scénář se dost opakuje a chtělo by to trochu rozšířit tu mytlogii kolem nich...

    Celkově slabší 4 hvězdy.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš13.12.2013 12:29Predátor Omnibus 3
    První a nejdelší povídka "Odpadlík" je zřejmě to nej co jsem s Predátorem četl. Kresba je naprosto parádní - hlavní "hrdina" tu má šmrnc neporazitelného zabijáka. Ostatní komiksy jsou celkem nápadité příběhy s fajn vizuálem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.10.2011 23:37Predátor Omnibus 3
    Je to pořád to samé dokola, i když se to tváří novátorsky, co se týče příběhů. Peklo a horká voda mě zaujalo alespoň po výtvarné stránce, minipovídka Zvláštní recept zase pobavila.
  • punisher
    punisher18.5.2011 21:04Predátor Omnibus 3
    Lepší než druhý díl,ale stejně tomu něco chybí.
  • Lenny
    Lenny mecenáš18.2.2011 22:24Predátor Omnibus 3
    Predátor po mě představuje zatím asi nejlepší Omnibusí řadu - žádná z knížek nebyla tak úplně blbá. Z tří dlouhých příběhů se mi nejvíc líbil druhej, první je taková klasika a třetí je aspoň fajn netypickým prostředím. Krátké příběhy tu jsou excelentní
  • BlackDragon
    BlackDragon19.12.2010 15:54Predátor Omnibus 3
    rovnako blbe ako druhy diel, este ako tak sa dali veci po prvom pribehu
  • doophy
    doophy13.11.2010 10:26Predátor Omnibus 3
    Kniha obsahuje průměrné i vynikající přípěhy. Mě nejlépe seděl druhý příběh.
72255
Četl/a (52)
adevr, AlmightyMates , autokineton, besikv, binnmode, calvin10, Carnage, charvos, Darth Raelchi, deefha, DEmnoG, DracoAn, Dzoglik, emanek, Fida, figis, Filip123, flipflop, Fox01, gumidekmedvidek, gwen666, Hades, house192, hypermlok, Jabba, James, Jimbeam90, Joker189, kallenved, kaylin, Kocour, lantan1, Librarian, mAGiic, mart.in, Matthew, mineralk, namdnas, NecRoman, Olesh, pbabinec, pearlxjam, Petrisko911 , punisher, raenius, Sagikkun, Saint of Killers, the.kasztan, Velkej šéf, yardaformi, zdennanek, zlejzmrd
(232)
2scha, adam.ra, adevr, afri, Afrodoman, Alfi, Alfred, AlmightyMates , autokineton, Azalin, Azbest, Azik2586, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, besikv, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, Carnage, charvos, ConanVJ, Corvus, CP, CSE_AC/DC, deefha, DEmnoG, Deyw, Dinik, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, DracoAn, dracula, Drbo Jebo, dvoracekpetr1, Dzoglik, emanek, Eodeon, Erich, farnhajt, fel68, Fida, figis, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fry, Future-Death, Geralt, ghousty, gobers, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hamichal, Hebled, herbert, Hlavac, Holmwood, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, Indy, invape, IV, Jabba, Jack043, James, Jay-jay, Jestrab2, Jimbeam90, jirin, joehot, Joker189, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kapicka, Kapis, karel, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, keyko, KINIMODUS, Kocour, koniklec, konous, krvinka56, kubanec13, kucik, lantan1, Leland, Lenny, Lobok257, Lookass33, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, maara, mAGiic, mainman, Mamut12, Mankin, mart.in, Marthy76, Masinfira, Matthew, Mauglí, meffis, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, mikina, mikki.maser, Milda, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, moiqpiom, monty.cl, MP, NecRoman, Netorack, Nightmare, nixtreme, noMster, obitus, Odal , OldaB, Olesh, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petrisko911 , PH79, Piros0013, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, psramek, punisher, Quintana, Radkos, raenius, RaptoR, razielus, Remi LeBo, RodRoder, Rowan, Sagikkun, Saiffer, Saint of Killers, Saran, SASAN_KING, Sick666, Skot, sleepless, songoku, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Till, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, tomned, tomntp, Toren, trudoš, tulipstros, Valis, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, Whoossain, willis, xai, Xeelee, xintax, xixoxf, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zek, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (9)
deadpool, delsemela, fusnix, Grebenda, Maty48, Miriyak, numikk, Premek, tonda
Shání (1)
delsemela
Nabízí (4)
Erich, Fox01, Kreatik, www.foxbazar.cz