Píše se rok 1912 a mladá šarmantní reportérka Adéla Blanc-Sec je ochotna učinit vše, aby dosáhla svých cílů. Neohroženě se vrhá do boje s podvodníky, šílenými vědci, ale i zkorumpovanými politiky. Ve chvíli, kdy Paříž ohrožuje 136 milionů let starý ptakoještěr, je to právě ona, kdo přispěchá městu světel a jeho obyvatelům na pomoc… Jeden z nejslavnějších francouzských komiksů z pera Jacquese Tardiho se konečně dostává do rukou i českým čtenářům. Hned v prvním svazku vyjdou chronologicky první tři příběhy najednou – „Krásná Adéla a Zvíře“, „Démon z Eiffelovy věže“ a „Šílený vědec“.

Scénář
Jacques Tardi
Art
Jacques Tardi
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-259-0072-7 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
349 Kč
Originál
Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec ()
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.5.2023 14:15Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec
    Takový ujetější Tintin. Vtipné je, že Adélu tak polovinu času ani nesledujeme a když už ano, nemá ponětí, co se vlastně děje.
  • davefa
    Tak toto me dejove dost miji. Kresba je dobra, k prostredi se vice nez hodi, ale dej je misty neprehledny a prekombinovany. Znovu uz to cist nebudu a vlastne mi ani vyrazne nevadi, ze u nas vice dilu nevyslo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.3.2019 16:52Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec
    Velmi zajímavé pojetí komiksu. Přijde mi, že Adéla ani není hlavní hrdinkou celé série (prozatím 3 dílů v češtině) a je jaksi nechtěným svědkem a příslušníkem daných eskapád a patálií. Každá strana jakoby odhalila to, co se v předchozí nestihlo, a takhle to jde pořád dokola, až vlastně zjistíte, že nic nevíte a moc moudří na konci každého sešitu nejste. Jeden velký galimatyáš střídá jedna absurdita za druhou až si člověk říká o čem to je. Ve finále zjistíte, že vás to docela baví a že chcete víc. Tajemno je tak dobře dávkované, že váš to doslova napíná číst dál a dál. Škoda, že se asi dalších dílů nedočkáme :-(. Kresba je jak když vyšitá z Tintina a autor se tím ani netají. Tenhle styl můžu a doslova jsem hltal reálie a ztvárnění architektonických úkazů. Obzvlášť ten dům na rohu v prvním díle. Těžko uvěřit, že už to má přes 40 let! Tardi jede a je to jeho dítě, vše je mu uvěřitelné. Přesto není to komiks, z kterého si sednu na zadek, ale jako zábava a kvalitní počtení to na 4 hvězdy stačí.
  • autokineton
    Příjemná francouzská blbůstka s úžasnou kresbou 70%
  • baatcha
    Chlapi, díky za tip! Náramně jsem si Adélu a její tintinovský steampunk užil. Jenom je škoda, že toho víc u nás asi nevyjde a že na Amazonu jsou další díly jen ve francouzštině. A přitom by na její kompletní dobrodružství stačily další dvě takovéto knihy.
  • jh666
    Tohle je hodně neobvyklý komiks, ale to je možná i dobře. Příběhy jsou místy tak šílené, absurdní nebo nepravděpodobné, že si musíte občas říct, jestli to autor myslí vážně. Myslí, a to je dobře, jelikož je to skvělá zábava, podtrhnutá zdařilou kresbou. Ta sice trochu hapruje u lidských postav, ale naopak je excelentní, co se týče prostředí a vytváří tak skvělou atmosféru. 80 %
  • kaylin
    Zamotaný příběh, klišovité postavy, fantastické prvky, všechno tohle jsou aspekty brakové literatury, navíc pochybuji, že sám autor ví, kam ho další dobrodružství zavede. Každá kniha končí otevřeně s tím, že přijde něco dalšího. Nikdy se všechno nevyřeší. Přesto si - nejen pokud jste milovníky brakové produkce - užijete tenhle svižný a komplexní příběh, kde na vás čekají šílení vědci, okultisté, tajemné příšery z pravěku, neandrtálci, děsivé stroje a pitomí policisté, užijete. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/264-neobycejna-dobrodruzstvi-adely.html
  • flipflop
    Dobrodružství jsou vskutku neobyčejná, plná šílených zvratů a rozuzlení vedoucích k dalším bláznivým zápletkám. Kresba je fajn. Zatímco Tintina považuji za čtení pro děti, Adéla mě bavila.
  • willis
    Občas ukecené, odhalení a zvraty (hlavně v prvním díle) překombinované, chvilkama jsem měl zmatek v postavách. Obálku bych si taky představoval spíš "dobovější" než tohle 3D provedení. Jinak dobrodružný brak mám rád a celkově jsem se dobře bavil, i když jsem, především ve scénáří, očekával trochu víc.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2011 20:44Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec
    Mno:-)
    Moc mě to nebavilo, abych se přiznal. Spletitá síť intrik a padouchů, kteří se střídají a mnohdy umírají jak na běžícím páse plus zrady, úskoky a málem náhlé umrtí hlavní protagonistky vytváří trochu gulášek, ve kterém jsem se já (zvláště v pvní polovině) docela ztrácel. Ale třeba je to pouze mojí omezenou mozkovou kapacitou, moji komentátorští předchůdci si dílko očividně chválí, což jim nijak neberu. Příběhy sepsané v letech 75-76 jsou klasicky brakovité, naivně hloupoučké, ale místy docela vtipné. Banální bubliny hlášek a myšlenek postav jsou docela otravné, ale zase se člověk lépe orientuje. Zařadil bych to do podobné kategorie jako vydaní Poirotové, byť tohle je trochu odvázanější... jo a souhlasím, že to má relativně vzestupnou tendenci v kvalitě...
  • royan
    Název neklame, dobrodružství Adély Blanc-Sec jsou vskutku neobyčejná, čtenář je neustále udivován často humornými zvraty v ději. Celkově jde o příjemně groteskní detektivku, v které se mrtvolami zrovna nešetří. Na komiksu je jasně patrný vliv Hergého Tintina, kterého autor komiksu obdivoval.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš12.11.2010 02:06Neobyčejná dobrodružství Adély Blanc-Sec
    Naramne jsem se bavil, skoro tak dobre, jako u Tintina, ktereho autor obdivoval (a taky mel proc). Podle textu v knize se zda, ze Adela je v Francii brana jako kultuvni comics a co se tyce me, tak se nedivim. Pravda, je to takovy "rodokaps", ale nebere se vubec vazne. Tardi na ctenare pratelsky pomrkava (treba dva panely, kdy vedatori ozivuji Pithecanthropuse ala Frankestein jsou v kriticky okamzik na paneul nakresleny blesky na obloze, jeden z vazenych vedatoru se podivi, jak je mozne, ze v zime, kdy je vsude snih je boure a Adela na to odveti "pro vetsi dramaticky efekt"¨, nemluve o ozivacim pristroji, ktery ma misto tradicniho kovoveho poklopu ci tela napojeneho na elektrody ma proste vepredu obycejne dvere od bytu), ze si z zanru dela legraci. A to beru.

    Samosebou humor, nechybi (pres dva dily se objevuji zamestanci prirodovedneho muzea, kteri neustale ozivuji prehistoricka monstra a ktere jim neustale strili nesikovny komisar). Na konci druheho dilu jsem se uz pochechtaval nahlas, komedie jak se slusi a patri.

    Kresba je vytecna, je to verne nakreslena Pariz, duraz na detail a dobovost a je setsakra videt, ze Tardi tohle ma v pazi. Navic je podle me je vyborna a je mi blizsi, nez Hergeho dokonaly minimalismu. Vubec bych se nestydel, kdybych mel jednu stranku na stene.

    Dal bych i vice, ale prvni dil je slabota (neco jako podprumerne Stopy Hruzy), ale ctenas se v nem seznami s postavami a s dalsimi dily se snad i Tardi vyjasni,co vlastne s slecnou Adelou bude delat:).
51596
Četl/a (52)
2Hitman3, autokineton, ben_bella, bierce, Chaolinek, cobe, daon, Darth Raelchi, davefa, davidek, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, filmator, Final, flipflop, Fox01, Glumal, Grrr, guseppe, hromotlk, hypermlok, James, jh666, jiskra, Jonathan Arbuckle, kaylin, Keno, Kocour, kubosos, Le Porello, Mariohurbanek, monte walsh, NecRoman, p3tris, Paldini, pechna, Philologus, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, RR, Shpeckk, spekktrum, tacmud, the.kasztan, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Zdendy, zgrywus
(107)
2Hitman3, 81splinter, afri, arsan, Azbest, bboorreekk, blackJag, Braindead, BreakingAway, calvin10, calviti, Cassidy, Chaolinek, cobe, CSE_AC/DC, daon, davidek, DAxik, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, ebbe_voe, emanek, fel68, filemon, Final, flipflop, Fox01, Glumal, goldschmidchen, goodspeed, Greyman, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, horaczhlinska, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, invape, James, jankie, jd., Jestrab2, jh666, jiskra, kaylin, Kazumaki, Keno, Kocour, komik.sx, kubosos, Le Porello, Lenny, Lobok257, maara, Mankin, Mariohurbanek, Marvin, Masinfira, merhyx, mike731, Mikei, mirror, misa, Mononoke, monty.cl, MP, namdnas, naut77, NecRoman, noMster, Paldini, pechna, Philologus, POLAKST, Poseidon1978, punisher, royan, RR, Saiffer, Shpeckk, Skot, sleepless, spekktrum, strougy, tacmud, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, Viking, vranakx, wayhui, willis, Wiruss, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zgrywus, Zíďas
Chce (3)
deefha, fusnix, Miriyak
Shání (1)
deefha