Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Když jste studentkou na kouzelnické akademii, ale přitom nezvládnete pořádně dokončit jediné kouzlo, nežije se vám zrovna nejlíp. Zvlášť pokud se vám při kouzelném rituálu místo magického tvora povede přivolat kluka z podivné dimenze jménem Japonsko. To si přece zaslouží trochu soucitu, ne? Jenže na druhou stranu… když jste obyčejným středoškolákem, který je zničehonic zavlečen do fantasy světa, kde vás kapesní verze dominy nutí prát své prádlo a chová se k vám jako k čoklovi, se soucitem vůči ní to asi nebude moc horké… Společné působení na Tristainské kouzelnické akademii tak pro hlavní hrdiny rozhodně nebude procházkou růžovým sadem. Sledujte dobrodružství ze světa čar a kouzel, která dívky naučí, že bič není nejlepším nástrojem k získání klučičího srdce, a kluky pro změnu to, že dívku s bičem není radno dráždit.

Scénář
Nana Močizuki
Art
Nana Močizuki
Obálka
Nana Močizuki
Překlad
Jan Horgoš
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7413-103-5 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
180
Cena
169 Kč
Originál
Zero no Tsukaima #01 ()
  • Plocan
    Plocan21.11.2013 21:50Ve službách Nuly #01
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Jak tedy pokračuji ve znovupročítání mé manga knihovničky, dalším titulem, do kterého se pouštím je právě Ve službách nuly Manga sleduje příběh jedné nešikovné čarodějky Louise Françoise Le Blanc de La Vallière (jméno téměř dlouhé jako telefonní seznam, co?), zkráceně Louise. Louise je naprosté dřevo co se týče kouzlení a magie, tudíž nemá na kouzelnické akademii život právě jednoduchý. Její život nabere na obrátkách v den, kdy zpacká kouzlo povolání fámula a místo baziliška, draka, salamandra, či jiného kouzelného tvora přivolá prachobyčejného japonského středoškoláka Saita Hiragu. Co si chudák Saito počne ve světě plném kouzel, žádného internetu a s holčinou, která ho namísto jménem nazývá „psiskem"?
    Na manze se mi moc libí kresba, která je strašně roztomilá :3. Moc se mi také líbí vykreslení očí, které jsou přesně takové, jaké si představím, když se řekne „anime očka“. Velké bulvy zářící všemi barvami. Co se mi na manze naopak moc nelíbí je povaha Louise, která je protivná, uječená a dokáže změnit náladu z nadšené rozkošné dívenky na brutální vraždící stroj ve zlomku sekundy. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o typickou tsundere (dívka, která se zpočátku chová chladně, náladově a nepřístupně, ale postupem času ukazuje i svoji vřelou stránku) není moc co řešit. Jen nemám takové typy hrdinek zrovna v lásce... Dál jsem si také všiml jedné malé chybky. Možná jsem se jen špatně podíval, ale když na straně 81 Saito přijímá výzvu k souboji, rozkošná služtička se rozkřikne, zakráká něco o tom, že Saita Guiche zabije a veme nohy na ramena. V tu chvíli na ni Saito křikne: „Siesto?!“ Nejsem si však vědom toho, že by se mu Siesta kdy představila, a proto nechápu, jak je možné, že zná její jméno. (To jen taková drobná chybička, které jsem si mohl jen špatně všimnout, přeci jen jsem strašný hnidopich :D ). Každopádně se mi manga celkem líbila a již brzy se pustím do čtení druhého dílu. Mé předchozí hodnocení 3 hvězdičky je podle mě odpovídající, proto jej ani měnit nebudu. 75%
  • krvinka56
    krvinka5611.5.2011 09:58Ve službách Nuly #01
    Tak anime neznám a díky tomu se mi to líbí .Na začátek se toho moc neděje jen mírné oťukávání a okopávání.Ale místy sem se zasmál.Na můj vkus tu je poněkud moc postav .Ale dá se v nich perfektně orientovat.Což jeden z největších plusů.Kresba je až moc roztomilá.
  • Lenny
    Lenny mecenáš8.1.2011 23:19Ve službách Nuly #01
    Těžko todle hodnit... Nejprve jsem viděl anime, a to v tomhle případě funguje líp. Komičnost a "vnady" hrdinek tu zas tak nefungují a stejně ani "akční" scény. Jednotlivé vedlejší charaktery jsou zatím dost ploché. V jiném jazyce jsem to nečetl a netuším, zda profilovat Luisu jako dominu je trefné (neustále oslovování "čokle" mě docela štvalo). Překladatel si taky mohl dát trochu víc záležet.
237