Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Když vybuchne v baru v Hell’s Kitchen bomba a zabije několik nevinných lidí, vyráží Frank Castle do boje hned proti několika soupeřícím gangům. Frank Castle není žádná měkota… ale momentálně proti němu stojí mnohem větší psychopati, experti na mučení, experti na bomby a ten nejdrsnější černoch z Dublinu. Každý proti každému a nikdo si nebere servítky.

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #7-12 (červen 2004 - říjen 2004)

Scénář
Garth Ennis
Art
Leandro Fernández
Ink
Leandro Fernández
Barvy
Dean White
Obálka
Tim Bradstreet
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-017-7 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-017-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
464 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #02: Kitchen Irish (Marvel Comics, 2004)
  • martin28
    martin289.7.2023 18:06Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Další kniha mne utvrzuje v pocitu, že tohle bude pěkně drsná série. MAXimálně jsem si tuhle řežbu užil. Dillonovu kresbu mám rád, ale tu Fernandezovu ještě o chlup více. A Bradstreetovy obálky? Námrt. 100%
  • Norri
    Norri mecenáš4.9.2022 18:13Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Parádní nářez! Příběh pro Punishera nemusí být silný, ale musí být dobře napsaný. A to Irská kuchyně je. Vyprávění má správné tempo a zážitek je tak téměř filmový. Kresba Leandra Fernandeze je skvělá.
  • MEGA
    Punisher zde hraje druhé housle a hlavní pozornost je soustředěna na přehnané množství vedlejších postav. Buhužel většina nedostane dostatek prostoru a celá kniha se strašně vleče, protože čtete o lidech, kteří vás vlastně nezajímají. Abych jen nehanil, jsou zde i výjimky jako Houdini, který si krade každou scénu. Ke konci komiks nabere rychlost, ale nemůžu říct, že by to vyvrcholení bylo bůhví jak uspokojivé. Celý příběh nakonec komentuje stav Irska, a to Ennisovi, jakožto irskému rodákovi, jde v dialozích skvěle. Kresba je funkční. Příběh nijak neruší, ale působí uměle a ploše.
  • Kadin
    Kadin mecenáš6.7.2019 15:57Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    2. Díl s názvem Irská kuchyně dosahuje dle mého názoru stejných kvalit jako 1. díl. Scénář mi prišel lepší než v 1. Díle, až na poslední sešit. Změna kreslíře mi nevadila a samotná kresba byla dosti fajn. Za mě super akční jízda. 8/10
  • Komiksum
    Komiksum8.1.2019 22:14Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Fajn čtení, místy překvapivě ukecané a komplikované ale vyvrcholení zápletky je moc fajn. Krev a sprosťárny lítají všude kolem, jen tak akce chybí. Každopádně příjemné čtení.
  • JohnyG
    Tenhle kousek si sice udržuje pořád leccos z toho, co je na týhle dospělácký řadě Punishera nejlepší (kruťárny bez cenzury, výborná kresba, hustý repliky), ale oproti dvěma předchozím dílům je hrozně ukecanej. Místama mě to fakt nudilo, málo akce a jen se donekonečna sledovalo, jak si všechny 4 gangy vyměňujou urážky. I to pokosení na palubě trvalo nějak krátko a Punisher neměl dost prostoru na svoje řádění. Zápletka byla sice nakonec prostá a pár hustejch scén tam bylo, ale ta složitá vztahová síť mezi hromadou cizích postav to celý zabila a z obvyklý Punisherovský dechberoucí akce udělala dokumentární sondu do irskýho podsvětí.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.6.2018 19:19Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Tohle je zkrátka další Ennisovo akční jízda s parádní kresbou od Fernandeze a už teď se nemohu dočkat až si přečtu další díl. Má to poměrně jednoduchou zápletku, a i když se to párkrát promotá a zase rozmotá, stále je to víceméně předvídatelné. To ale u Ennise a Punishera nevadí, protože o tom ani tohle čtení nikdy nebylo. Zkrátka povedená akce. Nic víc. Jo a taky trošku toho kopání do IRA. 80%
  • mearez
    mearez12.11.2017 12:26Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Tenhle kus je po Warzone asi ,,nejhorší'' Punisher, kterého jsem četl. Ale jinak pohodka, Frank je furt Frankem a Ennis si tu zachovává typický znaky svýho stylu. Jo, stojí to za to, ale jak říkám jeden z nejslabších Punisherů.
  • 3DD!3
    Punisher je malinko v pozadí, ale Irové Ennisovi jdou. Příběh mě chytl ve chvíli, kdy po sobě děda nechal závěť. Hlavně finále je parádní rubanice.
  • Luigim
    Parádní kresba, scénář a hromada pořádné akce se sprchou nadávek. Konec jsem trochu očekával. Někde ty dialogy byly zbytečně táhlé a to ubralo na plném počtu v hodnocení. Co mne však zklamalo nejvíce byla opět ta proklatě zmrvená lepená vazba. Po jednom přečtení se hřbet u posledních 10 listů zlomil. Za toto bych vraždil. Ikdyž je vazba lepená tak má držet!
  • Honzin
    Obrovský pokrok a nárůst kvality. Oproti uspěchanému prvnímu dílu, který měl nějaká ta hluchá místa, kde příběh držel nad vodou, jen sympatický magor Frank se tady všechno povedlo. Sice Ennis posunul Punishera trochu do pozadí, ale je to spíš ku prospěchu věci. Šmoulové na porážku včele s Finnem, jsou obstojní soupeři, ale i dobře zapamatovatelní, každý tu má svoje místo. Díky tomu, že je jich tolik a jsou, tak rozdílní posouvá celý příběh neustále dopředu. Prostě výborná kniha od začátku do konce. Ke kresbě není třeba nic říkat, protože je prostě parádní.

    Celkem 90%
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš22.3.2016 15:58Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Super.! V podstatě, jako vždy. Na Ennisovo příbězích mě vždycky položí do kolen poslední stránka(y), na které napíše něco, co mě donutí nad celým komiksem ještě pár hodin po přečtení přemýšlet. Viz.třeba i Fury - Bůh Ochraňuj Válku
  • TheWrecker
    TheWrecker27.6.2015 23:19Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Super akce, téměř vše jsem si užil, kromě dialog, které byly nudné. přišlo mi divné, kolik prostoru tu dostali gangy v porovnání se samotným Punisherem, ale na druhou stranu byla prdel se podívat na svět Punishera z očí gangsterů. V podstatě nemám co jiného vytknout. 4/5.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:27Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    V zásadě pořád stejné - a přitom Ennis přichází zase s novou variací na dané téma. A funguje mu to! Ten Irčan mě fascinuje. Že by to kouzlo bylo právě v tom?
  • sedw
    Za mě celkem zklamání. Po dokonalém Od kolébky do hrobu a nadprůměrném Na začátku jsem tentokrát dostal naprostý průměr. Přitom začátek mě navnadil a byl jsem hodně zvědav, kam se bude příběh ubírat, bohužel to nebylo nic světoborného. Připadalo mi, že děj v podstatě přešlapoval na místě, chybělo mu napětí a vše se Ennis pokusil dohnat velkým množstvím akce, která však povětšinou nebyla ani moc zábavná. Celkem mě zklamal i sporadický výskyt Punishera, který předchozím příběhům dodával tu pravou šťávu, nebýt Magintyho a Finna, je to, co se postav týče, opravdu bída. Bylo to poprvé, co jsem se u Ennisova komiksu velkou část čtení nudil a na to nejsem zvyklý. Naopak kresba byla výborná a ke komiksu parádně sedla. Všeho všudy tedy slabší průměr za 3*.
  • Fry
    Fry admin28.9.2014 09:44Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Punisher versus čtveřice mafiánských celků ovládající podsvětí Hell’s Kitchen... není to vrchol série, ale bavilo mě to.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš21.10.2012 11:18Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Pár irskejch gangů, důchodce a Punisher. Jeden ze slabších Punisherů, ale furt dobrý...
  • Final
    Final mecenáš1.4.2011 20:36Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Tento Punisher trpí na předvídatelný děj. Neurazí, ale ani zvlášť nenadchne.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2.2011 22:38Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Cynický drsoň Punisher... až na totálně předvídatelný konec celkem slušný díl.
  • andywart
    andywart21.2.2011 11:13Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Mám z toho zmiešané pocity...kresba slušná, niektoré sekvencie prehnané, ale to sa očakáva...pointa až príliš predvídateľná...Punisher tu hraje druhé husle, no je to aspoň zmena.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen3.1.2011 20:12Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Na jeden zátah. Pro milovníky Punishera je to lahůdka...
  • punisher
    punisher2.1.2011 16:14Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Výborný komiks,kterému do stovky chybí velice málo,jenže to má je dno veliké ale a to zní kde je Punisher?V této knize je ho dle mého názoru velice málo a proto dávám takovéto hodnocení.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš30.12.2010 11:00Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Frank Castle je konečně zpět a vrátil se ve velkém stylu. Subjektivně mohu říci že Punisher je pro mne zatím nejlepší Ennisova série, aspoň z těch, které jsem četl (zatím jsem se nedostal k The Boys). Prostě tohle podání mu sedí jako prdel na hrnec. A Fernandezova kresba ještě umocňuje krví nasáklou atmosféru příběhu. Prostě a jednoduše Ennisova Punishera MAX opravdu zbožňuju a už se nemůžu dočkat další porcičky, která jak doufám výjde velmi brzy...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš4.12.2010 13:39Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Nejhorší je na tom to čekání, než BB/Art porodí dalšího Punishera. Jinak samozřejmě super nálož nechutností a vulgarit zapečená v křupavé Fernandezově kresbě. Trochu mě mrzí odbyté zametení zajímavé postavy důchodce, řezníka na odpočinku, jedním z Magintyho poskoků. Závěrečná řež to ale zase vytáhla. Takže, sem s Mother Russia a ať to lítá.
  • erik
    Celkom dobrý Ennis, celkom o ničom Punisher. Na tomto príbehu ma najviac nebavilo to, že všetky dejové výviny a zvraty čitateľ tuší dávno vopred a blbučký záver tomu už len nasadil korunu (predsa to nebude to, čo si myslím...bolo), v tomto sa snáď podobá Tichu. Pritom začiatok bol skvelý.
  • Lucifer
    Lucifer27.11.2010 22:54Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Slabší Punisher, možná proto, že se tam skoro vůbec nevyskytoval. Pro tenhle druh komixu je docela důležitá věc kresba, protože co se týče příběhu, ten je rámcově furt stejnej. Scénář se tady povedl docela dobře, ale pro změnu se mi nelíbilo zrpacování. Za ty peníze bych chtěl teda lepší muziku.
  • ikshorm
    ikshorm27.11.2010 19:18Punisher MAX #02: Irská kuchyně
    Paráda. Rád bych tenhle book zkonzultoval s nějakým Irem. škora, že žádné živé neznám :-D
  • choze
    Irský speciál, v němž Ennis ventiluje svůj nelichotivý názor na IRA a ve kterém si překvapivě Punishera moc neužijeme, protože v té záplavě záporáků (4 irské gangy) na něj zbývá jen minimální prostor. Za největší masakrátory jsou pak jeden legendární talentovaný důchodce a jeden cynický britský zabiják, jehož manuál v hromadném zabíjení v muzeu vojenské techniky na letadlové lodi královsky pobaví, stejně jako jeho deziluzivní rozmluva s idealistickým mladým irským teroristou. Galony krve, tuny rozmašírovaného masa, závěje prázdných nábojnic, hypervulgární dialogové smrště a panoptikální postavy - zkrátka Ennis se vším co k němu patří a to v parádní formě. Obzvlášť ženské postavy mě bavily.
45581511
Četl/a (149)
-spacilost-, 2scha, 3DD!3, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, batoo, Becko, Benny, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, davidek, dbar, Deckard, Doppelganger, erik, farnhajt, fifas, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Komiksum, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, luky.kuky10, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, mkolar, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Mr.Bolt, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Plechy, punisher, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Unerr, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(309)
2scha, 665+1, adam.ra, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, Artigas, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benji, Benny, besikv, Bezvliv, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, Bronn, Bury, calvin10, calviti, Capa, charvos, choze, chuckboris, cobe, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, Darker, davidek, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Drbo Jebo, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Geralt, gezic, goldschmidchen, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, hahahoho, halamastepan, Hamichal, Hebled, hedgehog, hellblazer, herbert, herrman, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, isildur heir, ivos309, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, jankie, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, jones1240, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, kinghome, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knowho/Wullcann38, komik.sx, koudak89, Kreatik Digital, krvinka56, kubanec13, kucik, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, Lucifer, luky.kuky10, lutrix, maara, mainman, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, misa, Mistak, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , ohromno, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Pafnuc, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, SirSandál, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, songoku, Spideyy, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, timek, Toe, Tomas024, Tomate, Tombal, tomntp, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, Vojtěch 393, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (27)
-spacilost-, adriel, Ajit, Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, DKoscik, DracoAn, fusnix, gwen666, Hauzina, ho.mof, Ladinek82, Macek78, Mamut12, mildaE, Miriyak, Pavouk01, Raikou, RedButton, Rowan, seeker666, spot, Vcelka_Maja, vrazdinek, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (3)
delta11, Hauzina, Taťka Tuleň
Nabízí (2)
bourgeois, SirSandál