Mohutné tornádo se prožene kansaskou prérií, uchvátí stavení i s Dorotkou a unáší je po několik hodin. Když dům konečně znovu přistane, zabije Zlou čarodějnici z Východu. Dorotka se ocitne v neznámé zemi, kde ji přivítají místní obyvatelé, Mlaskalové. Ti jí řeknou, že je v zemi Oz, obklopené obrovskou pouští, přes kterou se nedá dostat. Dorotčinou jedinou nadějí na návrat domů je návštěva u mocného čaroděje. Cestou za ním se seznámí s neobyčejnými přáteli, z nichž každý chce čaroděje také o něco požádat. Ten jim však jejich přání nechce splnit, dokud neudělají oni něco pro něj: musí zabít Zlou čarodějnici ze Západu. Začtěte se do komiksového vydání nádherného příběhu o čaroději ze země Oz a prožívejte spolu s Dorotkou všechna napínavá dobrodružství.

Scénář
Roland Mann
Art
Kevin L. Jones
Obálka
Kevin L. Jones
Překlad
Irena Klímová
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-3691-4 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
76
Cena
149 Kč
Originál
The Wonderful Wizard of Oz (Campfire)
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.1.2016 13:01Čaroděj ze země Oz
    V rámci přípravy na Ztracené Dívky jsem se musel seznámit s touto americkou pohádkou aspoň rámcově tímto způsobem. A nebylo to úplně špatné. Na můj vkus se tam příliš zabíjí, takže pro moji malou opicu to ještě není a číst ji to zatím nebudu. Kreslené to taky není vůbec špatně, až na koženou, mimiky prostou, tvář Dorotky a její děsivě zrůdnou tetu. Na těch babách by měl autor zaprcovat;) chlapi a ostatní věci mu celkem jdou.
  • kaylin
    kaylin8.10.2013 15:34Čaroděj ze země Oz
    Tohle podání klasické knihy je ale jinak velmi dobré a představuje to, co se od komiksu, který byl vytvořen na základě literárního díla, očekává. Více méně věrná adaptace, kde jste svědky zachycení myšlenky příběhu a hlavního děje. Jste z toho schopni pochopit, co chtěl autor říct, navíc si to dovedete vizuálně představit, respektive to rovnou vidíte. Není zde moc velká přidaná hodnota, ale díky komiksové adaptaci se seznámíte s dílem, které možná ani neznáte a jinak byste nepoznali, případně je znáte, ale trochu jinak, než byste měli Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/318-carodej-ze-zeme-oz-70.html
  • Kabukiman
    Kabukiman14.8.2012 19:20Čaroděj ze země Oz
    Čaroděje jsem si stejně jako Alenku koupil čistě ze zvědavosti. Mám rád staré klasické příběhy a jejich převedení do komiksové podoby u mě vždycky vzbudí pozornost. Ani Alenku ani Čaroděje ze země oz jsem knižně nečetl,takže nemohu porovnat komiks s předlohou. Nicméně příběh je prostě klasická pohádka s prvky RPG. Při čtení jsem si připadal jak u některých Erpégéček co jsem dřív pařil na počítači. Parta s různejma schopnostma někam trajdá, dostanou quest, vyplní ho a trajdaj na další a nakonec jsou všichni spokojení, protože někomu vládnou. Třeba takovej plecháč chtěl srdce aby klofnul pěknou buchtu a ona zažila pořádnou mechanickou rozkoš, ale když ho nakonec dostal,tak po ní ani nevzdychl a jeho srdce místo toho zahořelo touhou vládnout Mrkalům… Moc je holt opojná…:D Kresba je líbivá, příběh trošku podobný Alence v říši divů, ale daleko přehlednější a tím je komiks podstatně čitelnější.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.8.2011 08:56Čaroděj ze země Oz
    Průměrně zpracovaná klasická pohádka s Dorotkou, kterou doprovází Scarecrow, Terminátor, Mufasa a Idefix:-) Pohodička.
24