Zapadlé americké městečko je uprostřed klidné noci probuzeno děsivými zvuky. K smrti vyděšení obyvatelé vyprávějí o hřmění a hrůzném lomozu a také o oslnivé záři, jež měla vycházet z nedaleké hory. Washingtonský federální vrchní inspektor John Strock je pověřen prošetřením celé události. Vydává se na místo činu, aniž by měl sebemenší tušení, jak ohromující tajemství bude muset odhalit. Během vyšetřování se začínají po celé zemi objevovat další nevysvětlitelné jevy. Nevídané lodě, úžasně rychlá auta a létající stroje, to vše postupně zapadá do detektivovy skládanky. Strockovi postupně dochází, že je mezi těmito událostmi hlubší souvislost a snaží se jí přijít na kloub. Uspěje ve svém pátrání? Nebo Pán světa dostojí svému jménu a spravedlnosti unikne?

Překlad
Michal Kočí
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-3694-5 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
149 Kč
Originál
The Master of the World (Campfire)
  • choze
    choze5.4.2018 11:25Pán světa
    Už románová předloha má hodně slabý příběh s nezajímavou hlavní postavou a tohle překlopení do komiksu trpí silnou literárností, kdy se často zbytečně duplikují textové a obrazové informace, a kresebně je to přinejlepším průměrné, navíc kreslíř nudně zmodernizoval roztomilý netopýří design Epouvanty a nelíbilo se mi ani, jak zachytil tajemnou horu Great Eyry.
  • Kabukiman
    Kabukiman3.8.2012 09:58Pán světa
    Miluju verneovky, takže koupě byla jasná volba. V době napsání knihy šlo asi o sci fi na úrovni matrixu, ale dnes je to už hodně legrační příběh. Pokud se ale jako já rádi necháte vtáhnout zpět do minulosti, do doby,kdy se o ponorkách a letadlech jen snilo, pak je to příběh pro vás. Na druhou stranu je děj celkem nezáživný a neustále čekáte až se něco pořádného začne dít. Tenhle komiks je prostě jen pro fanoušky Vernea, ostatní brutálně unudí.
1211