Nejznámější román Roberta Louise Stevensona v oblíbeném komiksovém provedení je určen všem milovníkům tajemných a dobrodružných příběhů. Henry Jekyll, smělý vizionář, věří, že dokáže své vědecké schopnosti využít k rozdělení člověka do dvou různých osob - jedné zcela dobré a druhé naprosto zkažené. Snaží se namíchat lektvar, který by zničil podstatu toho, co z člověka dělá lidskou bytost. Podaří se mu to sice, ale jen částečně. Namísto toho, aby oddělil špatnou část od dobré, Jekyll osvobodí právě své horší já. To, co doktorovi původně připadá jako úspěch, se postupně stává jeho noční můrou, protože nad bolestnou přeměnou postupně ztrácí kontrolu. Jeho přátelé pozorují, jak chřadne, a obávají se nejhoršího... Dokáže doktor Jekyll napravit, co způsobil, nebo je jeho proměna trvalá?

Překlad
Šimon Jimel
Žánry
detektivka, dětský
ISBN/ISSN
978-80-247-3692-1 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
149 Kč
Originál
The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde ()
  • ludek.n
    Adaptace slavného Stevensonova románu ukazuje, že pokud máte ke zpracování kvalitní předlohu, je z poloviny vyhráno. Na druhou stranu je příběh doktora Jeckylla a pana Hyda natolik známý, že v něm člověka máloco překvapí, pokud autoři nevytáhnout nějakého žolíka. To se tady bohužel nestalo, a tak máme před sebou standardní produkt z indického New Delphi. Rutinní scénář, solidní kresba, ale nic navíc. Neznat originál, asi by to fungovalo lépe, takhle ale trvá dlouho, než síla dramatických událostí vychýlí ručičku zábavometru z neutrální polohy. Celou polovinu sešitu jsem jenom klouzal po povrchu a zůstával mimo. Teprve v druhé časti jsem si začal uvědomovat hloubku Jekyllovy trýzně, kterou dokázal Lalit Kumar Sharma obtisknout do jednotlivých panelů. Pozdě, ale přece…
  • Kabukiman
    Mám rád tyhle staré děsivé příběhy o vědcích z devatenáctého století. Kresba mi sedla také. Nicméně mi přijde trošku legrační, že je to komiks dětský :D V dnešní době plné spidermanů si vážně neumím představit jediné dítě, které by sáhlo s radostí po tomhle komiksu. Samotný příběh nejede žádným velkým tempem a je prostě na dnešní dobu už dost mimo. Ale je to klasika a komiks je povedený,takže tomu, kdo má Jekylla a Hyda rád doporučuji a ostatní raději sáhněte po něčem modernějším.