Autorská dvojice Neprakta–Švandrlík přivedla ke kresleným příběhům celou jednu generaci mladých čtenářů. Tvorbě pro děti se věnovali nejen v dětských časopisech, ale i v novinách a na pokračování vydali téměř dvacítku titulů. K nejznámějším a také nejúspěšnějším komiksům patří seriál Sek a Zula. Vycházel původně v Ohníčku a dětem se jejich prostřednictvím představila dvojice pravěkých sourozenců Seka a Zuly.
Na úspěšné vydání titulů SEK A ZULA a NOVÉ PŘÍBĚHY SEKA A ZULY navazuje další, již třetí, výběr pravěkých příběhů, z nichž všechny vycházejí knižně poprvé. V tomto dalším komiksovém svazku naleznou malí i velcí čtenáři příběhy brontosaura Punti, ryboještěra Bonifáce, čolka Radúze a žáby Mahuleny, krokodýla Kryšpína a řady dalších hrdinů.

Scénář
Miloslav Švandrlík
Art
Jiří Winter Neprakta
Obálka
Jiří Winter Neprakta
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7425-077-4 (Epocha)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
235 x 165 mm
Tisk
barevný
Váha
295 g
Stran
56
Cena
149 Kč
Varianty
Přátelé z pravěku (2. vydání) (2016)
Přátelé z pravěku (2010)
  • adevr
    adevr24.1.2014 16:17Přátelé z pravěku


    Krásná vzpomínka na dětství a ochmatané Ohníčky....:)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.2.2012 01:03Přátelé z pravěku
    Pár příběhů Seka a Zuly, ale i těchto, kde nevystupují, jsem chytil v Ohníčku. Kult, jako pro některé kamarády, však pro mě neznamenaly. Jejich sborník oproti periodickému vydávání trochu odhaluje jistou repetitivnost příběhů, jíž zase vynahrazuje rozkošnost Nepraktových figurek. Celkově milá vzpomínka, jen u sborníku zamrzí, že zde také není nějaká faktografická část (o autorech, kde a jak to vycházelo, nějaký ten background apod.).
47211