Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Vydejte se s Indym na cesty po celém světě a sledujte jeho závod s nacisty o to, kdo objeví největší poklady světa. Ať jde o ztracené město Atlantidu, o Buddhovy posvátné svitky nebo o incký artefakt legendární síly, Indiana Jones se nezastaví před ničím, jen aby tyto poklady nepadly do rukou Hitlera a jeho spojenců!

Indiana Jones a osud Atlantidy je adaptací slavné stejnojmenné počítačové hry od firmy LucasArts. V tomto napínavém příběhu se Indiana Jones se svou sličnou kolegyní Sophií Hapgoodovou vydávají po stopách bájné Atlantidy a snaží se zabránit nacistům v odhalení jejích tajemství.
Indiana Jones: Bouře v Orientu navozuje obdobnou atmosféru jako film Indiana Jones a Chrám zkázy. Indy, za pomoci Sophie a malého chlapce Khamala, pátrá po svitcích obsahujících slova samotného Buddhy a s odvahou čelí nejenom nebezpečným válečníkům, šílenému japonskému generálovi, ale i dalším nástrahám Orientu.
Indiana Jones a Zlaté paže vypráví o výpravě, která začíná naprosto nevinně – Indyho snahou pomoci nové španělské profesorce vystopovat jejího nezvěstného bratra. Po strastiplné cestě plné nejrůznějších „nehod“ je Indy nucen se jednou pro vždy vypořádat s fanatickými potomky inků.

Obsahuje sešity sérií Indiana Jones and the Fate of Atlantis #1-4 (1991), Indiana Jones: Thunder in the Orient #1-6 (1994), Indiana Jones and the Arms of Gold #1-4 (1994)

Scénář
Dan Barry, Lee Marrs, Bill Messner-Loebs, Mike Richardson
Art
Dan Barry, Leo Durañona, Dan Spiegle
Ink
Dan Barry, Leo Durañona, Karl Kesel, Andy Mushynsky, Dan Spiegle
Barvy
Dan Barry, Gail Beckett, Lurene Haines, Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
Dave Dorman, Hugh Fleming, Russell Walks
Překlad
Michaela Macková
Redakce
Richard Podaný
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7381-852-4 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-852-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1009 g
Stran
352
Cena
890 Kč
Originál
Indiana Jones Omnibus Volume 1 (Dark Horse Comics, 2008)
  • mAGiic
    mAGiic editor19.9.2021 11:58Indiana Jones Omnibus 1
    Tak jsem konečně přelouskal Indiana Jones Omnibus 1, bylo to docela náročné. Kniha je rozdělena na tři příběhy z let 1991-1994 vydané pod Dark Horse. Příběhy jsou následující:
    Indiana Jones a Osud Atlantidy je prvním příběhem knihy, který napsali William Messner-Loebs, Dan Barry a Mike Richardson (poslední dva jmenovaní spolu psali scénář k Predator: The Bloody Sands of Time) a Richardson dělal i na Aliens: Genocide). Předlohou scénáře byla videohra Indiana Jones and the Fate of Atlantis od LucasArts z roku 1992. Již zmiňovaný scénárista Dan Barry se podílel i na kresbě tohoto příběhu, která mi zaujala od začátku a docela se vymyká mainstream kresbě late 80's a early 90's stylu. Koneckonců Dan Barry byl představitelem tzv. New York Slick stylu a léta kreslil stripy Flashe Gordona. Při čtení si všimněte, jak se změní kresba mezi sešity #3 a #4, první tři sešity inkoval Karl Kesel a poslední sešit si inkoval sám Barry. Příběh Indyho o pátrání po civilizaci Atlanťanů je docela bída, která po přečtení ihned upadne do zapomnění. Z příběhu si vybavuji akorát Sofii Hapgood, což je parťačka Indyho, nacisty a stroj na utváření bohů, poháněný obeliskama. Tenhle příběh jsem četl asi čtvrt roku. 2*
    Následuje Indiana Jones: Bouře v Orientu - scénář měl na starosti opět Dan Barry, který ho i nakreslil s vyjímkou posledního sešitu, tam obstaral art Dan Spiegle. Příběh je klasické dobrodružství v Orientu, zaměnitelné s jakoukoliv hrou Tomb Raider, Indymu pomáhá opět Sofie a klučina Khamal, kterému Indy neustále říká špunte. Záporácké Nacisty tentokrát vystřídala japonská armáda. Indy, Japonci a další frakce pátrají po buddhistických svitkách vytvořených samotným Buddhou. Příběh byl nejdelší z celé knihy (6 sešitů), ale obsahoval docela dost vtipu a akce. 3*
    Posledním příběhem je Indiana Jones a Zlaté paže. Napsala ho Lee Marrs (pro mě velká neznámá) a nakreslil Leo Duranona (Predator: Blood Feud), jehož kresba se mi vůbec nelíbí. Příběh je o tom, jak Indy pomáhá nové kolegyni z univerzity v hledání bratra, který si mezitím hraje na boha Pachacutiho někde v Peru. Story je podle mě ze všech tří nejhorší a jako bonus fakt odpudivá kresba Duranony. 2*

    Popravdě mě první Indyho Omnibus moc nebavil a doufám, že příběhy v dalších Omnibusech nebudou tak šablonovité. 2*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.1.2020 21:53Indiana Jones Omnibus 1
    Zpětný koment: Lenny:
    Všechny příběhy jsou víceméně stejné (spoiler) Jones + slečna hledají artefakt, jdou po nich záporáci. Několikrát se setkají, Jones vždy díky štěstí vyvázne. Artefakt najdou, záporák chcípne, chrám spadne a artefakt pohřbí, Jones přežije (konec spoileru).
    Myslím, že tohle vystihuje celou knihu na téma dobrodružství ala tomb raider, možná dejme tomu zmiňovaný James bond...mám dojem, že retro je to cely, nejen první dva příběhy jak píše Negan...kresba ničím neoslnila, mám dojem, že se mi cca max 10 stran (panelu) líbilo, jinak o ničem, už si to moc nepamatuju, ale vím, že mě to chvílemi nudilo... Veskrze průměrná kniha (k níž se nikdy nevrátím), tudíž 3* v rámci dobrodružství, mimo to 2*, jste-li fanda indyho, tak 4* ;)
  • Negan
    Negan6.1.2020 18:28Indiana Jones Omnibus 1
    Velmi rozporuplná kniha.
    1.příběh:Indiana Jones a osud atlantidy je menší nadprůměr,ale nic revolučního.
    2.příběh:Bouře v Orientu je nejhorší příběh z knihy,vůbec mě nebavil a docela jsem trpěl a ještě k tomu je nejdelší😦.
    3.příběh:Indiana Jones a zlaté paže mě bavil nejvíce,ale taky nic mistrovského.

    Suma sumárum průměrný,kapku nadprůměrný komiks.Varování první 2 příběhy jsou retro!
  • Palebras
    Palebras15.11.2019 17:22Indiana Jones Omnibus 1
    Do Indiany jsem šel jen ze dvou důvodů... A to, že byly všechny omnibusy ve slevě a také proto, že jsem měl strašnou chuť si dát nějaký old school komiks .. A přesně ten jsem dostal …Příběhy jsou perfektně naivní a kresba to všechno jen podtrhuje.. Pokud se člověk naladí na tuhle devadesátkovou vlnu, tak dostane parádní porci zábavy. První dva příběhy mě fakt chytly a dost jsem si je užíval... Co se týče příběhu posledního, tady už to bylo horší, ale rozhodně nic co by se nedalo přečíst. Dohromady tento omnibus tvoří fajn sbírku příběhů u kterých člověk vypne a zrelaxuje hlavu .. A o tohle mi v tomto případě šlo především.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 20:08Indiana Jones Omnibus 1
    Zajímavé příběhy držící se v duchu jonesovské tradice. Sbírka je jednoznačně pro fanoušky anebo pro ty, kteří hledají stravitelný a jednoduchý komiks. Přesah a myšlenka, ty tady nehledejte. Může být, ale minimálně. Ostatně o to tady jde. Lara Croft, James Bond, vše je to samé - akce, dobrodružství a honba za záhadami a poklady i z dob minulých. Co musím ale uznat jsou lokace a reálie, to vše krásně nakresleno. Pro mě krásné a odsýpající čtivo, které fakt pobaví.
  • kaylin
    kaylin4.8.2016 09:03Indiana Jones Omnibus 1
    Celkově "Indiana Jones Omnibus 1" představuje fajn mainstreamovou zábavu, která se snaží oslnit hlavně akcí a měnícími se lokacemi. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1229-indiana-jones-omnibus-1-60.html
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 01:45Indiana Jones Omnibus 1
    Vrátit se nějaký čas do minulosti, nikdo se nepozastaví nad tím, že si cvrnknu do trenek, jen vezmu tenhle komiks do ruky. Vždyť to je přece INDIANA JONES!, dobrodruh a archeolog, který nemá konkurenci. Představuje všechno správné, co si člověk od života představuje - dobrodružství, zapomenuté poklady, exotické země, mystiku, a hlavně sličné ženy.
    Dnes, když už jsem (zatraceně!) dospělý, musím přiznat, že tyhle jonesovské komiksy mají svoje mouchy. A někdy i pěkně velké. Scenáristé si často pomáhají mystickými silami, když si potřebují zápletku zjednodušit, děj je občas trochu chaotický a finále všech tří příběhů se paradoxně neobejde bez naprosto neopodstatněného zemětřesení, které často vyřeší všechny problémy. To je bohužel cena, kterou platíme za tu naši superbezva dospělost. V nácti bych všechny tyhle drobnosti smetl ze stolu a užil si každičkou stránku.
    Bejt dospělej stojí občas pěkně za prd.
  • Flash
    Flash mecenáš18.1.2015 22:33Indiana Jones Omnibus 1
    Ano potvrzuje se to, že není lehké přenést tu akčnost a výjimečnost Indiany,to co z něho dělá pověstného archeologa, do comicsu. I když mám Indianu Jonese moc rád, tak ty filmy prostě nejdou překonat comicsem aspoň né v tomto booku. Při čtení tomu prostě chybí ta nadšenost, jakou máte, když se díváte na film. A příběhy, jsou vážně na jedno brdo. Jones+žena+cesta za záhadou. Do toho někdo v patách. Ale konečně jsem se dozvěděl,jak je to s Atlantidou.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš19.4.2013 16:59Indiana Jones Omnibus 1
    Hned v prvním Omnibusu jsem se přesvědčil, že Indianu Jonesovi komiks příliš nesluší - a přesto si ho jako jeho velký fanda budu kupovat dál. Je doopravdy těžké převtělit tu atmosféru, kterou vytvořil tým okolo Spielberga do komiksových políček. V této sbírce se to nejvíc podařilo paradoxně poslednímu příběhu Zlatá paže. Kreslíř tu tak trochu rezignoval na podobnost s H.Fordem a udělal dobře. Kresba má švih a příběh správně nakombinovaná akce a mystika.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.3.2013 21:44Indiana Jones Omnibus 1
    Tři příběhy z nichž první je dle mě nejhorší a nejnudnější. Jako nejlepší hodnotím druhý s arabským klonem Kulatého Kraťase, který ač pětiletý (no dobře, pět mu neni, ale nedá se poznat kolik, takže říkejme "pět") zabíjí noži jak starej desperát. Indiana má ten problém, že zápletky se vlastně pořád opakují a je to úplně to samé. Chvilkama sem měl pocit, že i kdyby se tvůrci rozkrájeli, tak se z toho nedá vytěžit více. Protože ačkoliv komiks kopíruje film, tak má jeden problém. Ano, modří už vědí. Není to film. Přechody které ve filmu fungují na stopéro jsou tady nudné, vyčpělé, skokové a divné jak estráda Jitky Molavcové. Ale zhruba v půlce Omnibusu jsem měl pocit, že slyším práskání biče a začal si Omňák (takhle si představuju, že si mu říká na vesnici) pomalu i užívat. Je to takový čtení pro nemocné na zkrácení času.
    Jako milovník filmů s Indiánou jsem neodolal a ve frcu za 300,- koupil, ale upřímně 900,- bych za to nedal. Snad se další díly polepší. Hůl sem nad Indiánou nezlomil, protože když všechny díly dohromady vidíte více jak stokrát, tak to prostě máte rádi .o)
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa1.2.2012 09:37Indiana Jones Omnibus 1
    I přes převážně negativní ohlas ne tento komiks jsem si ho pořídil...no a musím říct že jsem byl mile překvapen, "vdechnul" jsem to za dva večery. Příběhy jsou klasicky Jonesovské, prostě neohrožený chlapík co vše vyřeší bičem a kloboukem, myslím, že příběhy mají vše co mají mít, kresba je solidní...i když chybí mi nějaká akce s kloboukem, prostě by ho měl víc používat jako tajnou zbraň jako Mr. Oddjob v James Bondovy :o)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.6.2011 14:00Indiana Jones Omnibus 1
    Indiana Jones je dobrodružná klasika... a taky trochu nuda. Tohle patří zkrátka do kategorie Jamesů Bondů a podobných záležitostí. Drsňácký hrdina se smyslem pro humor, obletovaný ženami a cestující po celém světě, aby se utkal s hromadami padouchů. A samozřejmě nikdy to nedopadne špatně. Radši se kouknu na Harrisona Forda než abych se pročítal stovkami stránek komiksu.
  • Kabukiman
    Kabukiman17.4.2011 19:40Indiana Jones Omnibus 1
    Dám sedumdesát..možná 75...možná 65...nevím... Začnu kritikou- Nelíbil se mi indiana jones. Nebyl si vůbec podobnej a to mi asi na tom komiksu jediné opravdu vadilo. Jeho obličej postrádal náznak Harrisona Forda a místo toho to byl takovej "univerzální" chlapskej obličej. V podstatě se s timhle xichtem mohl kreslit Old Shaterhand, Tarzan, James Bond...prostě u Jonese chci cejtit toho Harriosna Forda a basta! Tak to byla asi jediná zásadní kritika. Jinak se mi kresba líbila,byla taková příjemná old skůl a to mi sedlo. Co se příběhů týče,tak jako by to bylo 3x stejný téma,no...ale až tolik mi to nevadilo. Možná by mi vadilo, kdyby to bylo jinak. Jones je prostě takovej a moc se asi inovovat nedá... Závěrem tedy,žádná pecka to nebyla,ale těch 70% si to dle mého zaslouží..
  • goldschmidchen
    goldschmidchen2.4.2011 18:52Indiana Jones Omnibus 1
    Pohodové počteníčko večer před spaním. První příběh je dobrý - řekl bych, že typicky Jonesovský. Ostatní si s odstupem 2-3týdnů moc nepamatuju, takže tak.
  • Big G
    Big G14.3.2011 20:33Indiana Jones Omnibus 1
    Celkem souhlas s Lennym. Takovej rozpláclej, utahanej Tintin.
  • doophy
    doophy12.3.2011 15:16Indiana Jones Omnibus 1
    Ihned ze začátku se přiznám, že jsem od tého knihy moc neočekával a o to větší bylo mé zklamání. Omnibus čtu již skoro 14 dni a vždy přečtu pár stránek a vezmu si nějakou jinou knihu.
    Příběhy jsou nudné a hlavně se stále opakuje stejný scénář, kresba nevýrazná. Pro mě osobně jednoznačně největší zklamání mezi sérií OMNIBUS.
  • punisher
    punisher1.2.2011 22:08Indiana Jones Omnibus 1
    Ze začátku jsem se docela nudil,proto jsem si myslel,že toto bude první komiks,který nedočtu.První příběh se mi moc nelíbil,ale ty druhé dva to naštěstí zachránili.Po tom co jsem si na internetu přečetl názory,že Indy je z filmových omnibusů nejlepší,jsem čekal o trochu víc.Takže u mě dobrý.
  • Lenny
    Lenny mecenáš28.1.2011 02:10Indiana Jones Omnibus 1
    Na první Omnibus docela slabota... Celé to působí jako takovej nudnější a roztáhlejší Tintin. Všechny příběhy jsou víceméně stejné (spoiler) Jones + slečna hledají artefakt, jdou po nich záporáci. Několikrát se setkají, Jones vždy díky štěstí vyvázne. Artefakt najdou, záporák chcípne, chrám spadne a artefakt pohřbí, Jones přežije (konec spoileru). Nejlíp působí asi první příběh (asi i proto, že je první a ještě to téma není ohrané), druhý až na otravnýho Khamala (a za celej komiks mu Jones nevysvětlí, že "Špunte" není nic hanlivýho) taky ještě jde. Třetí je pak děs běs. 65%, 50%, 20% => 45%
  • Sirius
    Sirius25.1.2011 15:04Indiana Jones Omnibus 1
    První příběh nejlepší, druhý skvělý, třetí dobrý a už mě tolik nebavil. U prvních dvou mě bavila kresba, stejně jako scénář. U trojky už je ta změna znát. Každopádně se jedná o báječné dílo, které disponuje bezvadnou atmosférou. Jednoznačná povinnost pro všechny fandy Indiany Jones. Těším se další díl.
4182221
Četl/a (56)
81splinter, Al0f0k, Alfred, BadBoy, bboorreekk, calvin10, Captain Collar, Crics, Darth Raelchi, Davidos402, Deckard, DEmnoG, DracoAn, emanek, Fida, figis, flipflop, Fox01, Fr3d_K, georg, Georgíno J., Horstik, hypermlok, invape, James, Jestrab2, Joshua_T, kallenved, kaylin, lantan1, mAGiic, Mamut12, mineralk, namdnas, NecRoman, Negan, Oompa Loompa, Palebras, pearlxjam, punisher, raenius, SekyCZ, Sharick, SHORTY, Spike, terrordemon, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, VXP, Wasps, worm, Zdendy, Zek, zlejzmrd
(177)
10milda, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfred, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, charvos, Cr4sh, Crics, CSE_AC/DC, Davidos402, DEmnoG, disclose, discovery, DKoscik, Doncek4321, doophy, DracoAn, emanek, farnhajt, fel68, Fida, figis, filemon, Flash, folkemon77, Fox01, Fr3d_K, FrankieOndatra, frantavasil, Fry, Future-Death, georg, Georgíno J., goldschmidchen, gongon44, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hades, hahahoho, Hamichal, Hartmann , Hebled, Henry108, holubdema, Horstik, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, invape, isildur heir, J.T.honza, James, Jestrab2, jjjirik, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kapicka, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, Krvavý Patejl, kubanec13, kucik, lantan1, Lenny, Lobok257, m.abrams, mAGiic, mainman, Mamut12, Mankin, Marthy76, Martin Buchal, Masinfira, Matio, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, MikeZ, mikina, mineralk, mirec, Miriyak, misa, Mitak, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Murphy722, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nightmare, noMster, o2t2, Olesh, Oompa Loompa, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, POLAKST, Poseidon1978, Premek, psramek, punisher, QuickQuackery, Radkos, raenius, Ricarderon, Saiffer, saja, SekyCZ, Sharick, SHORTY, Sirius, Skot, sleepless, slothest, songoku, Spike, stanleystar, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Till, Tombal, TommyBOYER, tomned, Toren, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasps, wittos, xai, xintax, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, Zek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Azik2586, Badgu.y1902, Benji, deadpool, delsemela, fusnix, Grebenda, Indy, jankie, jerry67, Keno, KoLixvx, matrosh, Maty48, MazeCZ, numikk, Odal , Stlucius, xxaannddeerr
Shání (4)
delsemela, Eodeon, gobers, suricattaontheway
Nabízí (2)
BadBoy, comicsland