Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Má Scottův a Ramonin rozvíjející se vztah budoucnost? Nechodí náhodou Scott ještě pořád s Kudlankou Čau? Kdo je Ramonin druhý ďábelský bývalý kluk a co dělá v Torontu? Kdo jsou The Clash At Demonhead a co to hrají za podivný art-punk? Kdo je jejich sexy klávesistka a jaký má vztah ke Scottovi? Proč jsou novou nejoblíbenější kapelou Kudlanky Čau? Souboje! Drama! Odhalená tajemství! Odpovědi na všechny tyto otázky a ještě mnohem víc! To vše vám odhalí…

Jak to dělá?
Scott Pilgrim chodí se dvěma holkami najednou. Když je s Kudlankou Čau, má pocit, že může hodit minulost za hlavu a začít znovu. Jakmile je s Ramonou Flowersovou, je připravený vše, co se stalo, přijmout, dospět a posunout se dál. Stejně jako ve všech dospělých vztazích i v tomhle vězí háček – Ramoniných sedm ďábelských bývalých kluků. Objevují se jeden po druhém a Scott s nimi musí bojovat o právo chodit s Ramonou. Co se stane, když se setká Ramona s Kudlankou? A co se stane, když se do toho připlete Scottova bývalá láska? Jak se s tím Scott vypořádá? Kterou dívku si vybere? A proč jen, proč nemůže jeho minulost zůstat minulostí?

Scénář
Bryan Lee O’Malley
Art
Bryan Lee O’Malley
Obálka
Bryan Lee O’Malley
Překlad
Jitka Jeníková
Žánry
hudební, humorný, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7381-861-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Váha
317 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
Scott Pilgrim 2: Scott Pilgrim vs. the World ()
  • hroubek
    Druhý díl mě ze začátku tolik nesedl, asi to bylo tím flashbackem, ale pak se to hodně příjemně rozjelo. Scott je pořád tím troubou, na kterého se z nějakého neznámého důvody lepí všechny krásné ženy. Ramona je skvěla a těším co se o ní dozvím více. A i zbytek postav je dost zábavných a netypický od Kim, Wallace nebo Kudlanku. Je to stále zábavné čtení a pomalinku si zvykám na O’Malleyho humor. Těším se na další díl.
  • Sagikkun
    Dozvídáme se více o Scottovi a dalších postavách a až na některé pasáže, které mi připadaly malinko zbytečné, se jedná o stejnou kvalitu jako jednička - převážná většina knihy je o všedních i nevšedních situacích s (z dnešního hlediska) poněkud nekorektním humorem (ono je to hrozný nezvyk dneska najednou číst něco, co se nebojí si dělat srandu z gejů, jiných ras apod.) a s pár souboji, v tomto díle svým způsobem třemi (přičemž mě rozhodně nejvíce bavil ten s Ramonou; naopak souboj s ďábelským ex mě upřímně trochu zklamal). Je důležité si ale uvědomit, že narozdíl od filmu, kde je kvůli stopáži tempo nastavené na mnohem rychlejší, je komiksová předloha především o těch "normálních" situacích (alespoň co se prvních dílů týče) - jak jsem psal u první knihy, ve svém jádru vychází Scott Pilgrim z běžných situací točící se především okolo vztahů, přidává k tomu humor a místy akci. A tak je k tomu potřeba i přistupovat. Je to parádní komiks na odreagování.
  • Palebras
    Druhý díl navazuje tam kde předchozí skončil a opět dostáváme parádní porci zábavy a šílené akce. Dozvěděli jsme se něco málo ze Scottovy minulosti, seznámili jsem se s dalšími postavami z jeho života a opět jsme také dostali spoustu otázek, na které snad najdeme odpovědi v dalších dílech. Rozhodně se jedná o super pohodovku na večer, u které se člověk odreaguje a taky se hlasitě zasměje. Jsem zvědavý jak budou Scottovy eskapády pokračovat, protože rozjeté to má slibně.
  • honza2457
    Nejde než jen napsat, že komiks pokračuje v kvalitě jedničky. Skvěle jsem se bavil a několikrát se i nahlas rozesmál. Jediná výtka je snad jen občasná podobnost postav.
  • MerkatTV
    Tento diel má o trošku inakší príbeh ako film, takže som sa dozvedel niečo viac o svete Scotta Pilgrima. Je to stále skvelé a baví ma to čítať.
  • mearez
    Tak tento díl je lepší, energičtější, nabitější a zábavnější. Konečně se nám příběh začal lišit od filmu, takže jsem se jestě o trošku víc bavil. Skvělý pokračování. Za mě 4*.
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse11.4.2017 16:18Scott Pilgrim #02: Proti zbytku světa
    Opět mě mátly postavy, které jsou si podobné. Jinak další porce Pilgrimova boje za lásku...?

    To že je Pilgrim zběhlý v boji ve filmu nebylo, to dává příběhu další úroveň.
  • MrKulda
    Myslím,že dvojka není vůbec horší jak jednička,líbila se mi uplně stejně (takže jsem se skvěle pobavil :D ).
  • kaylin
    Komiks se rozpíná do šířky a také trochu do hloubky, což vede k tomu, že je zde více postav a najednou se ztrácíte. Tohle je obecně problém mangy, která má hodně charakterů, a vzhledem k tomu, že je Bryan Lee O'Malley jednoznačně mangou inspirován, vede to k tomu, že některé postavy vám budou splývat, některé ani nepoznáte, u některých nebudete vědět, proč tam jsou. K tomu dochází zejména v závěru na koncertu, kde už netušíte, kdo je kdo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/469-scott-pilgrim-2-proti-zbytku-sveta.html
  • jones1240
    Další díl scotta je vtipnější než jednička a zdá se mi i lepší. Příběh nabývá na bláznivosti a někdy se člověk i strácí v postavách. Ale i tak dvojka je zase povedená.
  • mart.in
    mart.in mecenáš13.10.2012 13:01Scott Pilgrim #02: Proti zbytku světa
    Tenhle humor asi nebude úplně pro mě, občas nějaká úsměvná situace nebo hláška, ale že by mě to dohnalo přímo k smíchu, to fakt ne. K tomu se občas ztrácím v postavách.
  • Kibr
    Lepší než jednička...
  • yojimbo
    Počáteční šok z toho, že jsem nejdříve nevědomky četl několik posledních stránek, které se nedopatřením dostaly na začátek knížky (čímž způsobily, že jsem náhle vůbec nic nechápal), vystřídalo pochopení a najetí do starých kolejí. Stále velice zábavné a čtivé.
  • doophy
    Comics jsem nepochopil a ani nijak jinak mě nezaujal...
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.2.2011 20:56Scott Pilgrim #02: Proti zbytku světa
    Oproti prvnímu dílu, který je v podstatě totožný s filmem a nic moc navíc nenabízí, nehledě na celkem nudný závěrečný souboj, je druhý díl po všech stránkách perfektní. Mnohem detailnější než film, spousta hlášek, odkazů a vychytávek, proměna Kudlanky v Rogue (uáááááááá) a skoro na každé stránce něco, co člověka nutí k hlasitému smíchu. Přemýšlel jsem i o stovce, ale tu si ještě schovám na další díly, nehledě k tomu, že kresba, ač příjemně nezávislá, by mohla být malinko lepší, aspoň aby se nepletly dohromady jednotlivé postavy. Někdy je v té spletí bývalých holek a bývalých kluků trošku nepřehledno.
  • mikki.maser
    mikki.maser17.2.2011 23:38Scott Pilgrim #02: Proti zbytku světa
    zábava.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš11.2.2011 03:02Scott Pilgrim #02: Proti zbytku světa
    Film se mi líbil, ale ten komiks má prostě svoje nenahraditelné kouzlo :)
    Druhý díl opět servíruje hromadu hlášek a obří kukuče. Užil bych si je víc, kdybych předtím neviděl ten film, ale i tak jsem se dobře bavil.
    Po bláznivě nastartované jedničce a prvním zápase přišla dvojka s druhým "zápasem," ale spíš mi to celé přišlo jako přípravka na to, co se má stát ve trojce.
293551
Četl/a (90)
123peta, 2scha, 81splinter, Alikkk, anka, Baffman55, Becko, Benny, Cabal, Captain Collar, ComicBookGuy, Covenant, dajik, Daw8ID, deadpool, deefha, Dexir, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, flipflop, gezic, Glumal, Gustik5, Hades, Hawwwran, hhannie, hromotlk, hroubek, James, jankie, japes, Jay-jay, jindroush, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kaylin, Keno, Kerbellos, Koci, Kocour, koudak89, L4MIOzZ, Light, LookAss, mart.in, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, Moyek, mozzu, namdnas, NecRoman, Nexis, Obstik, PAK, Palebras, PatrikTheMighty, petad, Petrkoll, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, Rinter, robertsedmik, Sagikkun, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, start05, T3ss, tacmud, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, VXP, Vyjebanec17, wolfgang, xxSIMIxx, yardaformi, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
(211)
00sedm, 2scha, 81splinter, absolute.000, Alfi, Alfonzo, Alfred, amazing_k, anka, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, batoo, bboorreekk, Becko, Benny, Bezvliv, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, Braindead, brkowycz, burzum, Cabal, calvin10, calviti, Captain Collar, Cassidy, chobotnička, Cody, ComicBookGuy, Cr4sh, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, DAN478, Dani El, DanQ, Daw8ID, deadpool, deefha, DegiCZ, DEmnoG, Devilek, disclose, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Draug, Drekorian, fel68, filosh, flaire, flipflop, Fricki, Glumal, goodspeed, Greyman, grinder, Gustik5, Hades, Hamichal, Hannibal92, hartmi, hawkzn, Hawwwran, Hebled, holubdema, hromotlk, hroubek, IndyP, invape, Jak, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jd., joehot, John Wick, jones1240, Josh, Joshua_T, K-Os, kallenved, Kapis, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, Kjon, Koci, Kocour, komik.sx, konous, koudak89, krvinka56, Kunden, L4MIOzZ, lelky93, libcenko, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, M4rsellino, maara, Malachias, Martin Buchal, Masinfira, mcleek, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mike731, Mikei, mikki.maser, mira1239, monty.cl, morbn, Moyek, mozzu, MP, Mr.Plysh, MrKulda, MylySaaK, namdnas, naut77, NecRoman, Nexis, Niaz, Nightmare, noMster, novass, OldaB, Olesh, oletadelku, Ondraseeek, Pafnuc, PAK, Palebras, PatrikTheMighty, pdfak, pechna, petad, Petrkoll, petrSF, Pjenkus, Poniczech, Poseidon1978, q, RadimNemec, Radkos, recode, Redlum, Ricarderon, RicHard. , RikaAkira, Rinter, robertsedmik, Sagikkun, Saiffer, Saigou, seneke, Shpeckk, SirMinac, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, stepan.tichy, T3ss, tacmud, Thurin, Tialster, Tiba, TIM.biker, Toe, Tomket.Tom, Traum, Trevelyan, trudoš, tulipstros, TZcomics, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, vranakx, VXP, Wakker, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, xxSIMIxx, yardaformi, yogi, yojimbo, Zajo original, ZD3H, zdoog, zebedee, zgrywus, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, fusnix, hahahoho, Plechy, predek, roselaflore, Wallace Wells, Yone
Shání (1)
Wallace Wells
Nabízí (1)
Alfred