Koupit
Miyamoto Usagi vybojoval v Japonsku na sklonku bouřlivého 16. století mnoho bitev, ztratil v nich pána a stal se roninem. Zatímco se z mnoha roninů stali bandité nebo žoldnéři, Usagi si vybral osud potulného válečníka, který putuje krajinou a hledá osvícení a spravedlnost. Jeho cesta vede skrze mnohá nebezpečí, souboji se zločinci počínaje a setkáními s nadpřirozenými bytostmi konče. Usagi se musí vypořádat s lesem plným bájných příšer, mladíkem toužícím po dobrodružství, nájemným vrahem, pavoučími monstry i se zabijákem v masce démona...

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #31-38 (září 1999 - duben 2000)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-025-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
362 g
Stran
232
Cena
259 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #14: Demon Mask (Dark Horse Comics, 2001)
  • Delphín
    Delphín28.2.2021 22:27Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    ,,Zručnější šermíř nemusí být nutně lepším šermířem."
    Tuhle sérii je ohromně těžké hodnotit, aby se člověk věčně neopakoval. Sakai si s postavami výborně hraje, příběh o Ostří trav se nám znovu rapidně posouvá. Mimo toho tu ale máme vtipné povídky nebo velmi krátké příběhy jako je například Skákající ninja. U srdce mě neuvěřitelně zahřál příběh Netsuké. Jasně nápad a zpracování naprosto geniální. Byl to ale úplně první příběh, který jsem s Usagim kdysi před cca sedmi lety četl v časopisu. Ach ta nostalgie :)
  • VanTom
    Ať už mluvíme o té nejdelší, titulní "Záhadě masky démona", anebo těch jednosešitových či párstránkových nejkratších (z Usagiho dětství, případně zaznamenávající střípky osudů vedlejších postav), o vysoce povedené a vyvážené povídky se jednalo v každém jednotlivém případě.
  • kaylin
    Ke knize "Usagi Yojimbo 14: Maska démona" prostě nejde říct nic víc, než že je to další skvělý Usagi, který vám jen potvrdí, jak moc žánrů Stan Sakai zvládá, a to z bravurou, před kterou se musí smeknout. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1231-usagi-yojimbo-14-maska-demona-100.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.4.2016 03:18Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Cist to pekne v kuse, jednu knihu za druhou, je proste parada. Jak si Sakai s temi postavami hraje a pritom to neni zadna nastavovana kase... Skvele.
  • Fry
    Fry admin2.6.2015 17:09Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    "Usagi Yojimbo #14: Maska démona" - A nezklamal... !! Sice jsem se už malinko obával, protože delší příběhy Stanovi moc nejdou, nebo jinak - Usagimu nesedí... Ale tady zase bezproblémová perfektní procházka Japonskem. Hlavní příběh "Záhada Masky Démona" celkem překvapuje, i když jsem případ rozlouskl po pár stránkách. Ale hodně příjemná detektivka... Za zmínku stojí i "Dezertéři", u kterých bych ocenil pokračování, nebo "Smrt a daně" je také hodně a celkem i vtipně vyvedený příběh. A na závěr si ještě vypíchnu "Tsuru" a poznámky k příběhům, které mě snad poprvé hodně zaujaly... Povedený Usagi!! Za mě 5*!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš8.8.2012 14:04Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Je to paráda. Přemejšlím, proč nedávám *****, ale je to skvělý. Ani nevim co víc k tomu napsat. Snad jenom, že je hustý jak si dokáže Stan Sakai udržovat kvalitu bez klopýtání. Každej díl si vychutnávám a užívám víc a víc...
  • hypermlok
    hypermlok31.8.2011 16:55Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Další pěkný výlet do starého Japonska. Usagi si drží svojí úroveň i v tomto dílu.
  • krvinka56
    krvinka5617.5.2011 12:54Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Jo a máme tu zas všemi zbožňovaného a obdivovaného ušáka.A jako vždy pořádná porce zábavy akce ale opět dobrých informací.To se mi na této sérii vždy líbilo.Rozhodně za nejlepší příběh považuji ten první.HOSTINEC NA KONCI STÍNU u něj sem se od srdce zasmál.Ale trochu sem začal tápat u některých kapitol kde se odkazuje na předešlé knihy.A tady to bude to samé.Ale jinak vyvážené jak zasmání tak i k zamyšlení .A některé mají i smutnou část příběhu.A to se mi na Usagim líbí nejvíc že neustrne na jednom místě ale je nám pořád předkládáno něco nové a něco zajímavého.Jednoznačně jedna z nejlepších sérií co u nás vycházejí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2011 15:30Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Jak říká andre, jde asi o určitý "mezidíl", ale to mi vůbec nevadí. Je zajímavé, že Sakai ještě ani jednou výrazně neklopýtl a stále si drží neuvěřitelnou kvalitu. Dále velmi oceňuji "poznámky k příběhu", které i v minulém díle (dílech?) lépe osvětlují historii a tradice Japonska. Jen tak dál, Usagi:-)
  • erik
    Sila Usagiho príbehov je v ľudskosti. Či už ide o poučenie bojachtivého chlapca, zastavenie masky démona atď., vždy sa za zvieracími postavami zrkadlí kus z nás a to sa mi páči. Boj s démonmi je jednoducho stále aktuálny. Ja sa už pár dielov najviac teším na duel v Kitanoi.
  • doophy
    Klasický Stan Sakai a jeho propracované dílo z historického Japonska.
  • andre
    andre mecenáš14.3.2011 10:43Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Jsem Usagi fanoušek, takže se tentokrát nebudu rozplývat jak se mi co líbilo, to samozřejmě ANO, ale rovnou skočím k postěžování si:) .... Tato kniha je další mezičlánek mezi Ostří trav I. a II., věští část obsahu tomu odpovídá, ale je zde pár příběhů (spíše mini příběhů) které nevím kam zařadit. U některých mi to ani nevadí, až na to, že mi přerušujou nit, ale některé bych si rád časově zařadil, ale nejsem toho schopen. ..... Nejradějeji bych aby u nadpisu bylo napsáno "ostří trav mezi článek" a "střípek do mazaiky":)
  • Kabukiman
    Kabukiman13.3.2011 13:04Usagi Yojimbo #14: Maska démona
    Nejraději bych sem napsal jen "Je tam ten králík,tak dávám 100%", protože už to by stačilo k plnému počtu...:) Já nevím co napsat. Prostě Usagi,no...:) Všechny povídky mi přišly dokonalé. Stan Sakai je borec nad borce a Usagi je prostě, dle mého mínění, nejlepší komiks, co tady od revoluce vychází... Budu citovat Paula Diniho z předmluvy: "Je to tento lidský dotyk, který staví Usagiho Yojimba daleko před všechny ostatní knihy..." Prostě právě ta lidskost a morální hodnota vyzvedává tento komiks vysoko nad ostatní. Příběhy ve kterých Usagi vrací na hrob mrtvého vojáka vyřezané cosi a nebo otce,který zemřel aniž by se usmířil se svým synem jsou dokonalé a hluboké...nebudu spoilerovat, Usagi je prostě dokonalost sama.... Co mu tak vytknout...kniha je to tlustá,takže čtení je dost, povídky jsou dokonalé... No, tak když hledám nějakou tu mouchu,tak snad bych v této knize uvítal víc starších postav. Na druhou stranu jsou tam zase nové postavy (týpek co jezdí na žábě:))) a je tam taky super střet Usagiho a Tomoe...Prostě Usagi, no...:) Dávám 100% a hotovo! Když už by 100% nedostal tenhle komiks,tak nevím který jiný...:)
48121
Četl/a (78)
81splinter, anka, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Doppelganger, DracoAn, erik, fel68, figis, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Masinfira, mgeralt, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Poseidon1978, raimi, saja, seneke, SHORTY, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(211)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, DracoAn, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, inosuke, invape, izuku midoria, Jak, James, jankie, japes, jerry67, Jezbo, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, konous, Kraken, krvinka56, lacoste, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, Luxor, maara, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, mikolas, mindstormjak, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, Mortisson, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poseidon1978, pršiplášť, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, seneke, SHORTY, Skot, Slaine, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tombal, Toren, trener83, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, Viking, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (21)
barthez, Corvus, deadpool, Drbo Jebo, Fida, fusnix, Glutexo, Iggy Pop, isildur heir, jakouback, Maty48, Niaz, plaštěnkář, prokop.prcik, punisher, Raijin, Santa666, Schramm, Tiba, Tomek, wayhui
Shání (2)
Al0f0k, Corvus