Temné vítězství kniha 1 - obálka pod přebalem
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Nikdo z vás není v bezpečí. Děj příběhu, v němž Batman musí zastavit nepolapitelného vraha policistů známého jako „Šibeniční vrah“, je zasazen do počátků éry Temného rytíře. Batman musí Šibeničního vraha dostat dřív, než opět udeří.
Jediným vodítkem k odhalení totožnosti Šibeničního vraha je dětská hra Šibenice přišpendlená na tělo každé oběti.
Hlavními podezřelými jsou esa zločineckého podsvětí – Two-Face, Joker, Riddler, Catwoman. Věřit už nelze ani policii, nyní v čele s nově jmenovaným komisařem Gordonem.
Aby Batman vyřešil tento zločin, musí pátrat na těch nejnečekanějších místech.

Obsahuje sešity série Batman: Dark Victory #0-6 (září 1999 - březen 2000)

Scénář
Jeph Loeb
Art
Tim Sale
Ink
Tim Sale
Barvy
Heroic Age Studios, Gregory Wright
Obálka
Tim Sale
Překlad
Jaroslava Kočová (Koudelka)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-885-2 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-885-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
758 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
Batman: Dark Victory (DC Comics, 1999, 2000)
Varianty
DC Comics - Legenda o Batmanovi #005: Temné vítězství, kniha první (2022)
Batman: Temné vítězství #1 (2011)
  • Jonas Woodsman
    Dlouhý Halloween sa mi strašne moc páčil a nevedel som sa dočkať temného viťazstva. Myslel som si že to bude perfektný komiks a on aj je, ale niečo tomu chýba. Dej je celkom rýchli a akcia je trochu neprehľadná, ale po prečítaní som si uvedomil, že aj keď je ten komiks Batmanovskou klasikou, mne úplne nesadol. Tešil som sa, že tam Batman bude opäť bojovať s mafiou, ale keď už sa tam zase plietli klasický zločinci už to nebolo také skvelé. Hmmm... Neľutoval som, len som trochu sklamaný.
  • Sagikkun
    Hodnotím obě části jako celek:

    Nemožné se stalo možným, a Legenda o Batmanovi pokračuje. Po několikaměsíční pauze se nemohlo začít ničím lepším, než touhle peckou. Temné vítězství jakožto přímý sequel k Dlouhému Halloweenu nemění to, co fungovalo v jedničce, a zároveň se nebojí otáčet mnoho věcí o 180 stupňů či v něčem ještě přiostřit... aneb ingredience jsou stejné, ale výsledný pokrm je jiný,
    a s tímto postupem jsem osobně naprosto spokojený.

    Jelikož se jedná o přímé pokračování, tak moc nedoporučuji do tohohle jít bez přečtení již zmiňovaného Dlouhého Halloweenu, ale věřím, že by se neznalý zřejmě chytil i tak. Předchozí události jsou zde čtenáři nenásilně připomenuty a smysluplně vysvětleny, což ocení i někdo jako já, kdo Halloween sice četl, ale už před nějakou dobou. Během příběhu se pak vždy připomínají i dosavadní fakta, takže člověk opravdu nemá šanci se v tom ztratit (na druhou stranu mě však později už lehce otravovalo číst ty samé informace stále dokola, ale to je jediná drobnost).

    Tohle je prostě perfektní ve všech směrech, vychutnával jsem si každou stranu a dokonce bych se nebál tvrdit, že je to i v něčem o chlup lepší, než jednička. Kresba, atmosféra, dialogy a monology, psychologické rozpoložení postav, rychlé, ale nikoliv uspěchané tempo, návaznost a rozšíření Batmanova kánonu,... tady je to prostě jasných 5*.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2021 07:20Batman: Temné vítězství #1
    „Válku jsme vyhráli, ale o Harveyho Denta jsme přišli.“ Pre iných sequel Dlouhého Halloweenu, pre mňa remake s kozmetickými úpravami. Zase noir, Batman zase pátra po sériovom vrahovi, zase je tu milión podozrivých a zase je to rozdelené na dve knihy. Rozdiel je v tom, že tentokrát záhadný vrah likviduje policajtov. Tomu poviem razantná inovácia. Sarkazmus bokom: osobne som posunov v rámci univerza fakt veľa nezaznamenal a to, čo tu bolo, malo skôr symbolický charakter (Gordon bol povýšený, ale de facto z toho nič zásadné nevyplýva). No, lenže Douhý Halloween je taká veľká a kultová pecka, že remakeovosť vlastne ani príliš nevadila. Tim Sale a Jeph Loeb (ktorí samozrejme robili už Dlouhý Halloween) rozohrali ďalšiu výtvarne, ale i scenáristicky skvostnú hru, v ktorej Batman okrem šialeného vraha opäť stojí aj proti „starej“ mafii. Tá postupne odchádza do zabudnutia a na uvoľnené miesto prichádzajú exoti typu Penguina, Jokera a Two-Facea. Okrem toho sa ako v Dlouhom Halloweene, i tu Batman prejavuje ako vynikajúci detektív, čo je poloha, ktorá mu odjakživa sedela viac, ako pozícia akčnej figúrky. Nepáčilo sa mi oslobodenie sériového vraha. Chápem, že v Gothame je korupcia na úplne inej úrovni, než vo zvyšku sveta (v tomto by Gothamu suverénne vedelo konkurovať snáď už len Slovensko), ale toto bolo predsa len už príliš. V DC si asi povedali, že to prejde aj im, keď to v 80. rokoch prešlo Marvelu v Smrti Jean DeWolffové. Temné vítězství 1 je samozrejme len prvá polovica príbehu, takže končí v najlepšom: počas (kvázi)finále máme k dispozícii plno vrážd, veľa podozrivých a jedného zúfalého Netopiera. Kriminálnemu ladeniu samozrejme vehementne odpovedá nielen Saleova kresba (Scarecrow a Catwoman sú nakreslení neskutočne), ale tiež adekvátne farby Gregoryho Wrighta (Spider-Man: Úhel pohledu, nedá mi však nespomenúť najkurióznejšiu časť jeho kariéry a tou je napísanie dosť zlého scenára ku komiksovej adaptácii slávneho filmu Terminátor 2). Vydanie okrem obálky obsahuje prebal s medailónikmi autorov, ďalej červenú látkovú záložku, úvodné slovo od ilustrátora a skromné dve strany výtvarných bonusov. Určite by som ale na obal nedával Robina, veď tu vôbec nie je. O to absurdnejšie pôsobí úvodné slovo, ktoré je postavené práve na Robinovi. Tu niekomu niečo uniklo. Neviem, či nedošlo k zámene druhej obálky s prvou, keďže na obale druhej knihy Robin paradoxne nie je, ale v príbehu už vystupuje.
  • Delphín
    Delphín14.3.2021 23:33Batman: Temné vítězství #1
    Páni, jsem z toho naprosto nadšený, jelikož tento komiks je velice kvalitní atmosférické čtivo, které je psáno opravdu skvěle a předčilo veškerá má očekávání, když jsem tento komiks bral poprvé do ruky. Batman je tu ten správný temný detektiv, který to opravdu nemá snadné. Samotná zápletka mi rovněž přijde úžasná. Víc než na nějaké mlátičky kterých je tu hromada se u každé postavy řeší víc myšlenkové pochody nebo její osudy, což je rovněž super. Pochválit musím i kresbu, která se mi dost líbí.
    Úžasná detektivka a dost se těším na pokračování!
  • Palebras
    Palebras23.7.2020 13:08Batman: Temné vítězství #1
    Temné vítězství navazuje tam, kde jsme v Dlouhém Halloweenu skončili. A hned ze začátku musím konstatovat, že je to pokračování stejně kvalitní jako v případě DH. Vracíme se na místa která čtenář DH důvěrně zná a dokonce zápletka je velice podobná. Každopádně se však nedostavuje stereotyp či rozčarování z toho, že tohle jsem již někde viděl. Opět se na scéně objevuje spoustu Batmanových nepřátel a všemu samozřejmě dominuje Šibeniční vrah, který vraždí policisty. Ústřední zápletka je zajímavá a dokáže čtenáře vtáhnout a nepustit, dokud nedojde k rozřešení tohoto zapeklitého případu. A jelikož je kniha opět rozdělena na dva díly, tak v případě této knihy se konce nedobereme. Každopádně se však jedná o skvělou první část prvotřídního příběhu, která spolu s Dlouhým Halloweenem patří mezi nejlepší příběhy týkající se Batmana!
  • trudoš
    trudoš editor17.1.2020 18:57Batman: Temné vítězství #1
    Temné vítězství začíná tam, kde skončil Dlouhý Halloween a je stejně tak bravurní, snad jen možná dějově až příliš podobné. Zároveň ale o špetku pochmurnější, což je dané především tím, že tentokrát umírají lidé dobří i špatní, přičemž dopadení vraha nebo alespoň odhalení jeho totožnosti, se zdá být opět v nedohlednu. Perfektně tu přitom vyniká rozdíl mezi starými gangstery s jejich zločineckou ctí a nově příchozími padouchy, monstry a šílenci, kteří představují novou tvář městského podsvětí. Takže to, co zpočátku začne jako jednoduchá mafiánská gangsterka, se rychle mění v boj o další budoucnost Batmana i jeho města. A aby bylo kánonu učiněno zadost, neobejde se to bez přehlídky ikonických postav, které se tím, či oním způsobem významně podepsaly na Netopýrově minulosti. Tim Sale pak znovu exceluje a jeho rozmáchlá kresba, pracující se světlem i stíny, dokonale ilustruje noirovou atmosféru života v Gothamu, což se ke scénáři Jepha Loeba hodí mnohem víc, než stylizovaný realismus.
  • perak
    perak27.8.2019 20:39Batman: Temné vítězství #1
    Ačkoliv Temné vítězství navazuje na Dlouhý Halloween, nenazval bych to přímo pokračováním, ale spíše využitím základů příběhu z DH k vytvoření zcela samostatného vyprávění, které zatím vyznívá trošku jinak než DH. Vystupuje zde více postav z Batmanova universa, skoro všechny postavy řeší nějaké vnitřní postavy, takže vyznění knihxy je temnější než u DH. Zatím spokojenost, uvidíme, kam co s tím udělá druhá kniha.
  • louza
    louza19.2.2019 16:55Batman: Temné vítězství #1
    Příběh přímo navazující na Dlouhý Halloween stejného autora je celkem zajímavou ukázkou jak se dá vstoupit do jedné řeky dvakrát. Původní takřka čistá kriminálka jen náhodou v intencích super hrdinského střihu je tady přetavená do klasického Batmanovského kánonu a ačkoli jde o reminiscenci původní premisy, je to celé pojaté úplně jinak. Dlouhé gangsterské noir vsuvky z Halloweenu jsou tu nahrazeny klasickými baťovskými záporáky, z nichž vrah může být kdokoli...
  • Komiksum
    Komiksum9.2.2019 11:40Batman: Temné vítězství #1
    Velká spokojenost, dost jsem se obávám toho, že Loeb bude vykrádat sebe sama a udělá "Dlouhý Halloween 3". To se naštěstí z větší části nestalo, ano je zde mnoho podobností ale místy se mi to líbí víc než právě Halloween. Kresba je naprosto fantastická o tom není pochyb, i když pár nepěkných věcí se najde tak Saleovi dvojstránky jsou naprosto boží. Osobně mi akorát vadí přílišná propagace Robina, Sale o něm mluví v předmluvě jako kdyby byl stěžejní bod celého příběhu (což není pravda) a je dokonce na coveru první knihy (kde se ani vůbec nevyskytuje). Každopádně tohle určitě stojí za přečtení, rozhodně lepší než příliš oslavované Ticho.
  • Norri
    Norri mecenáš23.1.2019 08:32Batman: Temné vítězství #1
    Temné vítězství plynule navazuje na Dlouhý Halloween a opět se řeší sériová vrah. Je to skvělá noirová detektivka, která vás nepustí, dokud neotočíte poslední stránku druhé knihy. Stejně jako u Dlouhého Halloweenu je to docela hodně zamotané, ale konec je zde, alespoň pro mě, jasnější a bez otazníků. V druhé knize mě docela potěšil zmodernizovaný origin Robina. Kresbu Tima Sala jsem si oblíbil už v Dlouhém Halloweenu. Sice mám k některým prvkům jeho kresby výtky, ale jeho kompozice, práce se stíny a celkově atmosféra je parádní.
  • hroubek
    hroubek22.1.2019 20:13Batman: Temné vítězství #1
    Jeph Loeb a Tim Sale, moje oblíbená autorská dvojice. A zcela právem. Loeb má specifický styl vypravování, který nemusí sednout každému. Nejde mu o akci, ale mnohem více o postavy a jejich myšlenkové pochody, a Loeb rád komiksové postavy polidšťuje. Kresba Tima Sale je jiná, ale na první pohled jí poznáme. A já jí mám mor rád. Dokáže krásně vystihnout všechny emoce a pocity, které postavy zrovna prožívají. Tyhle dva pánové se moc dobře doplňují a jejich příběhy je radost číst, a prohlížet si stránky plné krásné kresby. Co se týče příběhu, tak Temné vítěství je parádní komiks, který zaujme a nepustí, a opravdu je velmi dobré číst oba díly hned po sobě(já to tak udělal). Příběh má spád, zajímavé a funkční zvraty, osudovost a spoustu skvělých momentů. Místy je trochu přeplácaný a některé věci šli udělat elegantněji(třeba titulní vrah, nebo zbytečně moc padouchů), nicméně to jsou snad jediný větší chybičky na tomto parádním komiksu. Batman: Temné vítězství nabízí dobré a napínavé čtení, a i když to není úplně na maximální hodnocení, tak i tak ho dostane, protože čtyři hvězdy by byly prostě málo.

    PS: Komentář je pro oba dva díly.
  • rewkon
    rewkon17.11.2018 18:51Batman: Temné vítězství #1
    Tenhle kousek vůbec nezaostává za dlouhým Hallowenem tohle je prostě Batman temný surový a takového máme rádi :-D
  • JohnyG
    JohnyG5.10.2018 21:32Batman: Temné vítězství #1
    Téměř plynulé navázání na Loebovo předchozí halloweenské dvoučíslo. I zde dobová kresba doprovází noirové ladění detektivní zápletky s mafiány a vraždami podle vzoru, ale postav je tu méně, takže se snadněji orientuje a je to svižnější. Zbytek moc závratného nepřináší: dvojí rovina, kde Catwoman dráždí Batmanovu pozornost, zatímco Selině a Bruceovi to v civilu moc nevychází, komisař Gordon slepuje manželství a Two-face tahá za nitky, na jednom jejichž konci je nová okresní prokurátorka Porterová. Jen šibeničky to trochu osvěžují. Celkově nic moc objevného, žádné wow efekty. Na druhou stranu v ucelenosti a atmosféře by se zde mohli dnešní scenáristé učit. Čte se to zkrátka dobře a lze to považovat to lepší z Batmana.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.10.2018 20:14Batman: Temné vítězství #1
    Ano je to ve své podstatě okopírovaný Halloween. Ano je to prozatím poměrně předvídatelné. Ale je to zkrátka zase pecka. Jeph Loeb dokazuje že je mistr dialogu a vy mu to budete děsně " žrát ". Tim Sale je zase pán se skvělou tužkou a jeho kresba vás donutí žít v Gothamu a uniknete z něj až na konci příběhu. Ale v hlavě ho budete mít pořád, protože tohle je Batman, na který se nezapomíná. 90%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 17:35Batman: Temné vítězství #1
    Je to záhadou, ale pokračování Dlouhé Halloweenu mi přišlo ještě lepší. Bylo takové temnější a drsnější. Víc se kopalo do postavy ztělesněnou Batmanem. V principu je to podobné jako u Halloweenu, ale ta drsnost a bezskrupulózní chování Falconeho dcery je někdy až mrazící v zádech. Příběhy, kde vystupuje pouze Batman za pomoci svého intelektu a Detektiva spolu s komisařem Gordonem mi přijdou ty lepší práce než zahrnutí celé plejády jeho spojenců. Proto si tohoto příběhu o to více cením. Za mě super, stejně jako u Halloweenu mi ale vadí, že to vyšlo na 2x a rovněž i zde oceňuji akční dvojstrany.
  • jh666
    jh66625.12.2015 14:15Batman: Temné vítězství #1
    Jeph Loeb a Tim Sale tvoří skutečně skvělý tým. Leobův scénář skvěle navazuje na Dlouhý Halloween a je stále velmi dobrý. Hvězdou je tady ale pro mě Tim Sale. Jeho kresba je úžasně atmosférická. Vzhledem k tomu, že se odehrává v počátcích Batmanovy kariéry, vyniká ještě víc. Navíc mi nějakým způsobem jeho kresba u Batmana vždycky připomene animovaný seriál o Batmanovi z 90. let. Jen je škoda, že příběh je rozdělen do dvou knih, takže se nedočkáme rozuzlení. Proto 92 %
  • sedw
    sedw11.11.2014 22:01Batman: Temné vítězství #1
    V případě Temného vítězství musím hodnotit první díl stejně, jako Dlouhý Halloween. Rozjíždí se tu velmi zajímavě vypadající příběh, který baví, je podpořen velmi kvalitní kresbou. Chybí tomu ale trochu více napětí, které je rozmělněno mnoha scénami, které se nevěnují hlavnímu příběhu, ale věcem okolo. Těším se na druhý díl a věřím, že stejně jako v případě Dlouhého Halloweenu, překoná první díl a nabídne více napětí.
  • mAGiic
    mAGiic editor30.10.2014 23:59Batman: Temné vítězství #1
    Podruhé víceméně stejný nebo hodně podobný příběh jako Long Halloween a podruhé velmi kvalitní. První část jedné velké hádanky, která rozjíždí příběh kolem řádění šibeničního vraha. První díl je na 4*
  • kaylin
    kaylin3.7.2014 12:53Batman: Temné vítězství #1
    První kniha nepřinese vůbec nic, pouze novou hádanku, nového vraha s novým stylem. Možná je to starý Sváteční vrah, možná není. Nevíme. Na rozhřešení si budeme muset počkat do další knihy. Tim Sale svou kresbou nezklame, ale dle mého je Loeb scenáristicky až příliš totožný se sebou samým v předchozí knize. To je trochu škoda a ukazuje se nemilý trend, který však mainstreamový komiks provází snad celou dobu – snaha z dobrého vytřískat víc tím, že to budeme neustále opakovat. No dobře, tohle není problém jenom komiksu, ale rozhodně to zde platí. Je to škoda, ale přesto je "Batman: Temné vítězství I" nadprůměrným produktem batmanovského světa. Ne o tolik nadprůměrný, ale přece jen trochu ano. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/677-batman-temne-vitezstvi-i-65.html
  • luky.kuky10
    luky.kuky107.8.2013 16:37Batman: Temné vítězství #1
    knihy dlouhý halloween a temné vítězství jsou dle mého to nej z Batmana!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš29.12.2012 21:22Batman: Temné vítězství #1
    Stejné jako Dlouhý Halloween. V dobrém i špatném. Uvidíme co přinese další díl...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš24.8.2011 02:35Batman: Temné vítězství #1
    Tim Sale je Antikrist!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.6.2011 14:42Batman: Temné vítězství #1
    Typický Batman, nenudí, ani zvlášť nenadchne. Každopádně v celé té plejádě superhrdinů je Batman sympaťák a frajer. A napsaný bývá taky lépe než ostatní. První díl tentokrát jakože plyne a zároveň se nic zlomového nestane... uvidíme příště.
  • The Genius
    The Genius8.4.2011 17:02Batman: Temné vítězství #1
    Long Halloween považuju osobně za jednoho z nejlepších Batmanů všech dob. Loeb vrátil Batmana tam, kde se mu daří nejlépe - do temné noir detektivky, lví podíl na tom měla úžasně atmosferická kresba Tima Sala. V podstatě to samé přináší i Temné vítězství. No vlastně možná úplně to samé - a to je ten problém. Loeb tu nejen využívá opět ty stejné postavy, ale v podstatě i tu samou dějovou linku. Akorát místo mafiánů si teď tajemný vrah vzal na mušku ochránce (no i když...) zákona. A tak se na mysl dostává jedno sousloví - nastavovaná kaše. Což ovšem neznamená, že to není dobrý komiks, protože je. Ale s finálním hodnocením počkám až na druhou polovinu.
  • choze
    choze25.3.2011 08:48Batman: Temné vítězství #1
    Stejně jako u Dlouhého Halloweenu mě příběh (opět s povinnou debilní předváděčkou všech batmanovských záporáků) nezaujal, ale z kresby jsem si cvrknul do kalhot. Sale je fakt frajer, člověk se jen kochá panely a fetuje tu atmosféru.
  • Big G
    Big G21.3.2011 20:26Batman: Temné vítězství #1
    Je to dobrý, ale když už člověk četl Long Halloween...
  • punisher
    punisher20.3.2011 22:34Batman: Temné vítězství #1
    Konečně,vyšlo pokračování Dlouhého Halloweenu a nezklamalo,je stejně dobré jako DH,možná i lepší.
  • Fry
    Fry admin19.3.2011 19:46Batman: Temné vítězství #1
    Vynikající, asi to nejlepší co jsem za posledni dobu viděl!
  • erik
    Pokračovanie ako má byť! Sale sa vykreslil, táto kniha je hodokvasom pre oči. Scenár k Batmanovi od Loeba je azda vždy rovnaký, a preto ho beriem kúsok menej, než v minulej dvojknihe. Tešil som sa na Robina, takže sa teším aj naďalej. P.S. Zdá sa mi to, alebo Loeb Riddlera zásadne neznáša a robí z neho úplnú nulu? Nejaký napínavý Riddleovský príbeh by som uvítal (Temný rytier, temné mesto vyšlo už dávno).
  • rooty
    rooty19.3.2011 16:20Batman: Temné vítězství #1
    Mám rád Batmana, nemá žádné nadlidské schopnosti, přesto je to hrdina a možná i právě proto je nejlepší, drsnej frajer v pláštěnce, který se s nikým nesere…a je prostě cool. V Tichu byla parádní kresba, v Roce jedna zase parádní scénář…. Pak jsem koupil Dlouhý Halloween a ten měl oboje, proto se stal mým nejoblíbenějším komiksem…Temné vítězství jde v jeho stopách..takže opět detektivní zápletka ve které se hledá vrah, akorát tentokrát si zabiják místo mafiánů vzal na mušku opačnou stranu a vraždí modré uniformy - známé postavy z Millerova Roku jedna. A je to opět parádně napsané Loebem a ještě lépe nakreslené Timem Salem, pro mě asi zatím nejvýznamnějším kreslířem. miluju jeho hru se stíny a světlem. Zpracování Bbartu je opět na jedničku, dokonce se mi tady vůbec uprostřed nelepily stránky k sobě, jako u H, a navíc hezky voněly .
    Shrnutí - Líbí se mi to dokonce i o něco málo víc než předcházející Halloween, snad taková... nebo lepší.. bude i druhá polovina se závěrem, VĚŘÍM že ano.
895912
Četl/a (156)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adriel, Al0f0k, Alfred, anka, ArmadOon, autokineton, Babany, Badgu.y1902, bboorreekk, Benny, ben_bella, binnmode, Blockholm, BreakingAway, Bronn, Bubákolog, buscheer, calvin10, Chaolinek, choze, ConanVJ, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, daon, Darth Raelchi, dbar, deadpool, Deckard, Dejweez26, DEmnoG, Denis1996, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Giskard, Glumal, Goldfinch, Hønzza, house192, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, japes, jh666, jiskra, Johny87, JohnyG, Joker189, JORDY, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, kendor007, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knowho/Wullcann38, Komiksum, Lachvos, lacoste, lantan1, Libča, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, luky.kuky10, mAGiic, malylada, Marran, mart.in, Mart74, Matthew, Maweron, MEGA, Mercurio, MignolaMoore, MonsterGyre, mozzu, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, Peppa, perak, petrik1710, Petrisko911 , Petrkoll, PKD, punisher, puolpm, radimisko, raenius, rafannn1, RaptoR, rewkon, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Sir_Pete, slavik38, snuk, Spike, Symbi, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, utresyby, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Wiw, xnov, Zbysek2410, zlejzmrd
(358)
10milda, 123peta, 2Hitman3, 2scha, 3E, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adriel, aknamor, Al0f0k, Alfi, Alfred, anka, antiimini, ArmadOon, autokineton, Azalin, Azbest, Babany, Badgu.y1902, Batman, bboorreekk, Behemoth, Bellatrix, Beng.D, Benny, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bourgeois, Braindead, BreakingAway, bronxik, Bubákolog, Bubsy, Bury, buscheer, calvin10, calviti, Capa, Cassidy, Chaolinek, Charlie1203, charvos, choze, ConanVJ, Const.ex, Corteg, Corvus, CoupeC, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAN478, daon, davidrynes, DAxik, dbar, deadpool, Deckard, DEmnoG, Denis1996, Devilek, disclose, discovery, Don Carlos, doophy, Doppelganger, Dr.Okamura, Draco nobilis, Drbo Jebo, dr_benway, Duracell, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, evilMarv, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, filemon, filosh, Final, firesnake, Fives, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, FrAnK, Fréza, Fry, Georgíno J., gezic, Ghostt, Glumal, Godsmacker, Goldfinch, goldschmidchen, goodspeed, grinder, Hønzza, halamastepan, Hamichal, hatapka, Hawwwran, Hebled, hellblazer, herbert, holubdema, Honzin, house192, hroubek, Hugin, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, ikshorm, invape, isildur heir, Jabba, Jak, James, japes, jerry67, jh666, jiskra, jjjirik, JohnStar, Johny87, Joker189, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, Killingjoke, kinak, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knowho/Wullcann38, komik.sx, Komiksum, konous, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, krvinka56, krypto, kubanec13, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, Libča, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Majinek, Malachias, malylada, markic, mart.in, Mart74, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matio, Matthew, Maty48, Maweron, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MignolaMoore, MIKER65, MikeZ, mikki.maser, mimo_provoz, mirec, Miriyak, mirror, Mleako, moiqpiom, Mokonen, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, Mortisson, MP, Mr. Smith, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrkirby, mrsk, mstefl, namdnas, NecRoman, netvor, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Olisek, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, peposek, perper, Petrisko911 , Petrkoll, Pjenkus, PKD, POLAKST, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, puolpm, q, Quentin, radimisko, RadimNemec, radiohead99, Radkos, raenius, rafannn1, Raikou, raimi, RaptoR, razielus, Remi LeBo, rewkon, Ricarderon, rockyt, Roiser, Ronik, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Salien, Samurai-Jack, Saran, Scarecrow, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, shyANDROID, Sir_Pete, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, smazy, snuk, songoku, Spike, stanleystar, stepan.tichy, suricattaontheway, svobyy, tacmud, terrordemon, The Genius, Thurin, Tialster, Tiba, TIM.biker, tomastrejbal, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, tomntp, Tomski, TonyT, trener83, trudoš, tukak, tulipstros, Two-Face, Tyfus, TZcomics, Ukko, utresyby, valeriewilderness, Valis, VaZbič, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vojtěch 393, vteco, willis, Wiruss, Wiw, Woffce, xai, xintax, xnov, xspeed, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (29)
Ajit, Azik2586, barthez, Blacklarch, DracoAn, Druid, EvilvsGod, fusnix, Hauzina, henrycruel, J.T.honza, Jezura, koniklec, Kryysa1892, Mighty_Morphine, Mikro, Murphy722, petrsimcik, predek, Renato, RodRoder, sadoman, Sebastian the wise, Sharick, Tabasco, Traum, vrazdinek, Wakker, Zelvak
Shání (2)
Hauzina, Mikro
Nabízí (3)
antiimini, bourgeois, nx