Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Pro darebáky a vzbouřence, kteří parazitují na neštěstí druhých, jsou nepokoje v galaxii zdrojem blahobytu. Nájemný lovec Boba Fett nemusí stát na ničí straně a může přijímat lukrativní úkoly za vlády Impéria, během obnovování Republiky i po návratu Jediho…
Když se na konci sedmdesátých let objevily první Star Wars komiksy, nebyly ničím jiným, než pouhým nenuceným převyprávěním Lucasova filmového díla, ale jak čas postupoval tak si stejně jako knihy uzmuly právo formovat Star Wars svět podle svého. A tak vznikly příběhy rozvíjející osud toho nejznámějšího nájemného lovce v galaxii, Boby Fetta.

Toto je sbírka devíti povídek o nejnebezpečnějších a nejdobrodružnějších misích Boby Fetta. Ať už jde o urovnání diplomatických sporů (brutálním násilím), bitku nájemných lovců, souboj s Darthem Vaderem nebo zúčtování s falešným dvojníkem, pro tajemného muže v mandalorianské zbroji není žádná.

Boba Fett, nemilosrdný, zásadový, nenáviděný i milovaný!

Obsahuje příběhy:
Boba Fett: Nepřítel Impéria
Podsvětí: Yavinská vasilika
Impérium č. 7: "Oběť"
Impérium č. 28: "Vrak"
Boba Fett: Jatka
Boba Fett: Záchrana
Boba Fett: Dva pohony zkázy
Boba Fett: Smrt, lži a zrada
Boba Fett: Agent zkázy

Obsahuje sešity sérií Star Wars: Boba Fett - Enemy of the Empire #1-4 (1999), Star Wars: Underworld - The Yavin Vassilika #1-5 (2000-01), Star Wars: Empire #7 (2003), Star Wars: Empire #28 (2004), Star Wars: Boba Fett - Overkill (2006), Star Wars: Boba Fett ½ - Salvage, Star Wars: Boba Fett - Twin Engines of Destruction (oba 1997), Star Wars: Boba Fett - Death, Lies and Treachery (1998) a Star Wars: Boba Fett - Agent of Doom (2000)

V pořadí dvanáctý omnibus ze Star Wars univerza


Scénář
Thomas Andrews, Mike Kennedy, Andy Mangels, Ron Marz, John Ostrander, John Wagner
Art
Carlos Ezquerra, Ian Gibson, Cam Kennedy, Carlos Meglia, Adriana Melo, John Nadeau, Francisco Ruiz Velasco
Ink
Jim Amash, Jordi Ensign, Carlos Ezquerra, Ian Gibson, Cam Kennedy, Carlos Meglia, Adriana Melo, Francisco Ruiz Velasco
Barvy
Michael Atiyeh, Chris Blythe, Brian Gregory, Perry McNamee, Cary Porter, Dave Stewart, Francisco Ruiz Velasco
Obálka
Francisco Ruiz Velasco
Překlad
Vlastimil Šprta (Blair)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-882-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1375 g
Stran
496
Cena
990 Kč
Originál
Star Wars Omnibus: Boba Fett (Dark Horse Comics, 2010)
  • P.G.
    P.G. mecenáš7.12.2019 22:16Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Boba Fett ve filmu je pro mě velmi nesympatická postava a komiks na tom bohužel nic nezměnil. Spíše naopak. Prokousat se omnibusem bylo utrpení a kolikrát jsem si při objevení se tohoto maníka s anténkou ve skrytu duše přála, aby ho o pár panelů dál (třeba na následující stránce) už někdo konečně sejmul. Leč nestalo se, neboť všechny příběhy jsou jako přes kopírák - nezastavitelný a nepřemožitelný SuperFett vyřeší cokoliv. A to že se při tom ve scénáři tu a tam přiohne logika (a že někdy opravdu pořádně), to přeci nevadí, ne? Při některých scénách jsem jen zírala... Navíc, příběhy nemají žádnou zajímavou pointu, která by utkvěla v mysli, žádné postavy hodné zapamatování či obdivu. V některých příbězích jsem vůbec netušila o co jde a proč je to tak důležitý příběh, aby byl v tomto omnibusu (namátkou Yavinská vasilika). Kresba (pozdní devadesátky) mi vůbec ke SW nesedí (např. opět vasilika - pokud postavy neznáte, nevadí! z kresby je prakticky nepoznáte).
    Shrnuto podtrženo - pro mě zatím nejhorší ze SW omnibusů. Ta jedna hvězdička je i za to, že jsem se nedočkala příběhu, jenž jsem po Nepříteli Impéria tak nějak očekávala...
  • Palebras
    Palebras7.10.2019 05:41Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Tak u tohohle jsem se vážně bavil .. Několik příběhů, které nejdou do hloubky samotné postavy Boba Fetta, ani nám nevypráví příběh jeho zrodu a vlastně nepřináší nic zásadního.. Některé příběhy jsou opravdu dost vtipné, některé nás nutí k zamyšlení a společně tvoří fajn směsici příběhů které určitě člověka zabaví
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars22.6.2019 18:54Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Skvělé hlavně 1 příběh kde boba hledá nejdříve(najme ho Vader kvůli tenhle ne kvůli Abalovi) generála Abala Kordu,ale pak zjistí že má záhadnou truhlu ,která je vzácná tak se rozhodne jí vzít ,ale Vader jí chce taky tak se porvou zbytek je průměr 4-5
  • hroubek
    hroubek2.1.2018 14:58Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Jako fanoušek Star Wars jsem si tento komiks sehnal, za velmi slušnou cenu a musím říci, že mně bavil pokaždé, když jsem ho četl. Je to sbírka příběhů, které dokážou dost dobře pobavit a nadchnout, ale taky i pěkně nudit, naštěstí těch horších či vyloženě slabších je málo. Nejvíce potěší samotná postava Boba Fetta, který je zde za ultimátního tvrďáka a legendu, ze které spoustě postav hnědnou trenky.
  • Norri
    Norri mecenáš1.12.2015 13:30Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Kniha nabídne zábavu na několik večerů. Ke čtení není nutná hlubší znalost Star Wars vesmíru. Představí vám Boba Fetta jako nemilosrdného lovce lidí, který vždy dodržuje dohodu a dbá na své dobré jméno. Kresba je u každé povídky jiná a plně jsem ji většinou docenil až při druhém listování. Jediné co bych příběhům v knize vytkl, je jejich „nedůležitost“. Zažijeme s Bobou několik dobrodružství, ale žádné takové, které by nějak více, či trvale, ovlivnilo jeho život. A pokud se mu něco z těchto příběhů v budoucnu vymstilo anebo vyplatilo, pak se to z této knihy nedozvíme.
    http://vlcibouda.net/komiks/874-star-wars-boba-fett
  • yogi
    Tohle snad může bavit jen Lucase .
  • Kabukiman
    Kabukiman23.7.2012 08:53Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Taky Boba Fetta považuji za nesympatickou a nezajímavou postavu. Zdá se mi trošku divné,když je omnibus o něm a já si při čtení přeju aby ho už někdo sejmul... Také jsem se s ním neztotožnil a ostatní postavičky si ani nepamatuji. Kresba mi taky nesedla. Nejslabší omnibus SW.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.4.2012 00:15Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Boba Fett je pro mě ohromně nesympatická postava, již od jeho "frackovitého" období z filmu Klony útočí. Nemorální cool týpek, který nejde porazit, zajímají ho jedině prachy a klidně si to rozdá i s Darth Vaderem. Při čtení různě dlouhých a různě zábavných příběhů jsem nějak neměl (až na výjimky) s kým se ztotožnit, komu fandit... zbylo jen nezaujaté sledování zápletek, světů, ras i postav.

    Celkový dojem: 50%
  • Netorack
    Netorack3.12.2011 20:36Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Síla Boby Fetta je podle mě v tom, že je vedlejší postavou a jeho příběhy jsou trochu jiné, než ty "klasické". Když mě ale protahuje celým tímhle pětisetstránkovým špalkem, už mi to nepřišlo tak strhující. Je toprostě pořád dokola s různými obměnami. Takže kdyby ty příběhy byly rozstrkané po různých knížkách, určitě by se průměr jejich hodnocení blížil devadesáti (mám Fetta docela rád), takhle dohromady "jen" 80. Nebo to číst na etapy.
  • Fry
    Fry admin25.11.2011 19:31Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Velký opus dočten!
    Skvělé příběhy, moc jsem si každý užil.
    Boba Fett: Nepřítel impéria - Velice propracovaný a napínavý příběh! Užil jsem si každé slovo.
    Podsvětí: Yavinská vasilika - Jeden z nejlepších příběhů dějem! Tahle krasba se mi moc nelíbí, ale dějově fakt super (hlavně miluji příběhy, když příběh postupuje, a nezůstává na jednom místě).
    Impérium č.7: Oběť - Celkem slabší, ale příběh je celkem dobrý.
    Impérium č.28: Vrak - Kresba dobrá, ale tentokrát příběh bez hlavy i paty (aspoň tam byl Grand Moof Trakin).
    Boba Fett: Jatka - Příběh velice zmatený, ale zdání klame (jediné je jisté - Boba Fett přežije).
    Boba Fett: Záchrana - Haha, velice dobré, chce zachránit loď, tak sebou na ni vezme Tsuma. Ale nakonec může být rád, že vůbec přežije.
    Boba Fett: Dva pohony zkázy - Také jeden z nejlepších (obzvlášť kresbou). Ponaučení zní: Nikdy se nepřevlékejte jako Boba Fett.
    Boba Fett: Smrt, lži a zrada - Nejlepší příběh ( je tu vše: Huttové, Boba Fett, nepřátelé i kouzelník Magvit).
    Boba Fett: Agent zkázy: Nakonec úlet, ale musím souhlasit s krvinkou - myšlenku to má.

    Velice dobré čtení: četlo se to samo a problémy by neměli mít ani ti co STAR WARS neznají!
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2011 17:36Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Já sem spokojen příběh s Fettem je díky rozdělení na devět dílů mnohem čtivější než předešlý Star Wars.A taky mnohem zábavnější.Sice sou tu okamžiky které to kazí ale jako celek je to perfektní oddychovka.Naštěstí sem neměl žádná velká očekávání ani sem se nadšením neklepal že si du přečíst příběhy Boba Fetta.
    BOBA FETT:NEPŘÍTEL IMPÉRIA-Tak tohle je dobré i se místy člověk zasměje.A navíc boj v Vejdrem je dobrá záežitost.A Pesimisté to mne pobavilo asi nejvíc.Kresba a barva dobrá.
    PODSVĚTÍ:YAVINSKÁ VASILIKA-Jo rozhodně dobrej příběh místy pořádně natahovanej.A máme tu taky staré známé postavy.Tedy pokud je poznáte.Z kresby určitě ne ta by se hodila spíše do grotesek WB než sem.Ale zas to tu hýří šílenýma nápadama a ke konci sem si na kresbu už zvykl.Ale Fett je tu jen postavička na pozadí ačkoli sehraje velmi důležitou roli.Závěr na pohodu.
    IMPÉRIUM Č.7 :OBĚŤ-Tohle mne moc nebralo kresba i barvy fajn a závěr není nijak oslňující ani objevný.
    IMPÉRIUM Č.28:VRAK-Tady to stojí na kresbě.Ta dvoustrana nemá chybu.Výhodou je její krátkost.
    BOBA FETT:JATKA-Kresba i barva k tomu to příběhu sedne dokonale Opět je tu výhoda v krátkosti tohoto příběhu má i dobrou pointu.Fett má totiž pravdu.
    BOBA FETT: ZÁCHRANA-No vcelku o ničem hlavní je tu opět kresba a pár zajímavých nápadů.
    BOBA FETT: DVA POHONY ZKÁZY-Kresba standardní barvy horší ale nápad opravdu dobrej sem spokojen.
    BOBA FETT: SMRT, LŽI A ZRADA-No tak tohle teda šílenost láska mezi Hutty?No má úcta to je hnus.Ale naštěstí je to jen zámínka k pořádné akci a dalším šílenostem.Nejdelší příběh ale i tak se čte velmi dobře.Kresba sedne dokonale a barvy navodí tu správnou atmosféru ačkoli si myslím že by tomu to příběhu slušelo ČB.
    BOBA FETT: AGENT ZKÁZY:Rozhodně povedený příběh pracující se zajímavou myšlenkou.

    Co říci: příjemná zábava na deštivé odpoledne nebo nudný večer kdy vás nic nebere.Obálky patří k těm zajímvějším.A některé bych bral klidně jako plakáty ve velkém.Síla s vámi a Fett na vaší straně.
  • BlackDragon
    BlackDragon15.5.2011 12:36Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Neuveritelny komiks! mozno este lepsie ako prvy diel... pribehy, ktore sa rozvijaju nestandartne... paci sa mi rozmyslanie Boba Fetta, ked sa niecoho vzda pre nejaky iny ciel, jeho komiksove rozmyslanie v kazdom jednom momente, i pocas boja, kedy zvazuje co za co stoji, a sorry Vy so negativnym hodnotenim, ze neviete ocenit perfektny myslienkovy bullettime, ktory maloktory komix obsahuje v tak preciznej miere. Tento komix sa vychol plochym postavam a naivnym stretom.
  • punisher
    punisher5.4.2011 17:04Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Taktéž sklámání.Vše důležité již bylo řečeno,a já stím souhlásím a nemám co k tomu dodat.
  • Lenny
    Lenny mecenáš3.4.2011 18:39Star Wars Omnibus: Boba Fett
    Nu... zklámání. Člověk by od nejpopulárnější vedlejší postavy čekal víc. Tři dlouhé příběhy jsou docela slabota, převládá nehodící se kresba či stupidní gagy (pesimisté). Krátké příběhy jsou na tom líp, tady jde už o vcelku lepší průměr. Najdou se i vyloženě dobré (Vrak a Agent zkázy). Chci konečně nedětský a temný SW komiks, snad se dočkám.
  • erik
    Poznáte to, ako sa človek zaprisaháva, že nevstúpi dvakrát do tej istej rieky, ale čo z toho, keď je po ruke a stále nechce vyschnúť? Vravel som si, Boba Fett. Jedna z najpopulárnejších vedľajších postáv filmu. Navyše, nájomný lovec a zabijak, keby sa podarilo vyhnúť filmovému deju, mohlo by to byť dokonca dobré. Musí to byť dobré!

    V deviatich príbehoch hrajúcich sa na sci-fi zistíme, že nie všetko vo vesmíre je čiernobiele. Niečo je iba čierne.

    Nepriateľ impéria – Boba Fett stretáva Darth Vadera! Vážne, dajú si face-to-face súboj v nábožensky vďačnom prostredí. Tak, ako v predchádzajúcej knihe, aj v tejto je Darth Vader pomerne úbohá figúrka, menej, než minule, to uznávam, ale akosi prestávam veriť, že existuje komiks, v ktorom by z neho konečne spravili desivého temného Jediho, ktorým bol vo filme. Scenár napísal Wagner, takže Dreddovsky odľahčení pesimistickí mnísi neprekvapia. Verdikt: 35 %.

    Yavinská vasilika – dlhočizný príbeh, v ktorom hromada podivných existencií hľadá vzácny artefakt a dáva si do držky. Stretávame (zasa) Chewieho s Hanom Solom ešte pred dejom prvého filmu (čiže Epizóda IV, takzvané prvé tri nikdy nespomeniem, aby bolo jasné), dokonca sa pridá Lando a v detsky cartoonovej kresbe sa môže začať naháňačka každého s a proti každému. Boba Fett sa zjaví na pár paneloch, ale ide z neho ten správny dojem, čo kvitujem. Verdikt: 55 %

    Obeť – Krátky a zaujímavý príbeh o boji za slobodu, v ktorom sa rieši bijúci orgán hlavného hrdinu omnibusu. Verdikt: 75 %

    Vrak – ďalší krátky príbeh, takmer bez slov, plný, predstavte si, lásky. Jednoznačne najlepší okamih, ktorý táto kniha servíruje. Takto som si to predstavoval! Verdikt: 90 %

    Jatky – Slušná záležitosť ukazujúca, že každá cesta na vrchol kariéry nesie so sebou kus intríg a krvi. A príde v nej aj na moment, kedy do nej má čo povedať aj Boba Fett. Verdikt: 70 %

    Záchrana – Jednohubka s akože vtipnou pointou. Máte radi hmyz? Smažený? Verdikt: 50 %

    Dva pohony skazy – Nápad navliecť sa do Fettovej zbroje a v jeho mene brať zákazky nemusí byť vždy práve šťastný. Hlavne, ak sa o tom dozvie originál. Verdikt: 70 %

    Smrť, klamstvá a zrada – trojdielny príbeh, v ktorom sa trikrát opakuje rovnaký scenár, chce sršať vtipom, čo by sa mohlo podariť, nebyť dĺžky. Verdikt: 50 %

    Agent skazy – druhý jednoznačne najlepší okamih, ktorý táto kniha servíruje. Boba Fett berie kšeft, v ktorom nejde o prachy, ale o reputáciu. Záverečná strana príbehu (a vlastne aj knihy) napravila všetko, čo ma zo začiatku sklamalo. Verdikt: 95 %

    Matematika: 900/590= 65,5, a teda 66 %. Lepší dojem zachraňujú hlavne dva príbehy, inak pomerne priemerná záležitosť. Star Wars v komikse nikdy viac (ale Jediovia sa blížia...Jediovia! Sila, laserové meče....Hm...).

18221041
Četl/a (63)
2Hitman3, adevr, AlmightyMates , anka, calvin10, Captain Collar, CHROM, CJFlip, Const.ex, Covenant, Dekssan, DEmnoG, DracoAn, emanek, Eodeon, erik, farnhajt, figis, Fox01, Fry, Georgíno J., gumidekmedvidek, HellWeber, house192, hroubek, hypermlok, invape, Jak, James, jh666, Joker189, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Lachvos, lantan1, Libča, luky.kuky10, Mamut12, mineralk, monte walsh, namdnas, Negan, noovakpetr, Norri, Palebras, Petr, Petrisko911 , petrSF, punisher, raenius, S313, Sharick, the.kasztan, Tiba, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, VskPrzk, Wasseg10, yogi, Zdendy, zlejzmrd
(179)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, AwatarDK, Azbest, BadBoy, Benji, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Braindead, Buchtic, burzum, CadBane007, calvin10, calviti, Captain Collar, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, deadpool, DegiCZ, Dekssan, delta11, DEmnoG, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, DracoAn, emanek, Eodeon, erik, eseona, farnhajt, fifas, figis, filemon, firesnake, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, HellWeber, house192, hroubek, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Indy, invape, isildur heir, IV, Jak, James, japes, jerry67, jh666, jjjirik, Joker189, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, komik.sx, konous, krvinka56, kubanec13, kucik, lantan1, ledman, Lenny, Libča, listr, Lobok257, Londo, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, M4rsellino, mAGiic, mainman, Mamut12, Mankin, marshalx, Marthy76, Martin Buchal, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, monty.cl, Mortisson, MP, Mr. Bobeček, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Niaz, noMster, noovakpetr, Norri, Olesh, Ondraseeek, padre_negro, Palebras, palo, Papa Wu, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, S313, Saiffer, Sajmon, Sharick, Skot, sleepless, songoku, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Till, Tombal, Tomzany, Toren, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xintax, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (19)
-spacilost-, Azik2586, Badgu.y1902, Benny, delsemela, Fr3d_K, fusnix, Kapis, KoLixvx, Maty48, Miriyak, Nightmare, numikk, Odal , Premek, psramek, tonda, xxaannddeerr, Zajda
Shání (5)
buscheer, Fida, gobers, Nightmare, psramek
Nabízí (3)
Fox01, suricattaontheway, _Komiksak_