Leonardo patří již celých třicet let k nejlepším francouzským humoristickým komiksům. Šílený vědátor, který nese vskutku některé zkarikované rysy Leonarda da Vinciho, má popleteného a nenapravitelně líného učedníka, který se vždy postará o to, aby i ty nejgeniálnější vynálezy velkého mistra skončily naprostou katastrofou.

Scénář
Bob De Groot
Art
Turk
Obálka
Turk
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7447-050-9 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
207 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Léonard 1: Léonard est un génie ()
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.1.2017 19:55Leonardo #01: Leonardo je génius!
    V časopisu Hop to byla pecka, jenže to mi bylo 11 let. Sice je mi zřejmý, že tady asi pánové teprve tříbili svůj styl (překvapily třeba velké panely, kterých se na stránku vejde jen pár), nicméně když to porovnám s Lucky Lukem nebo nedejbože Asterixem, tak je to slabé. Kresba je řemeslně dobrá, ale blíž má ke Šmoulům než k Uderzovi či Morrisovi a se scénářem je to podobné. Taky je to groteska, která je zároveň dejme tomu vtipnou parodií jistého historického období, ale oproti výše zmíněným prostě až příliš infantilní a až příliš vítězí groteska nad satirou. Jsem nicméně velmi rád, že tu evropské věci pro děti a mládež vychází, jen pro mě už je to asi moc (málo).
  • kaylin
    Jestli máte rádi humor, který je groteskní, je založený na slovní komice, ale i na komice situační, je ukázkou toho, jak je možné humor přesně dávkovat a bavit jednoduše, někdy skutečně až dětinsky, tak si tenhle komiks kupte, protože já jsem u něj měl příjemný pocit uvolnění, takový ten, kdy se můžete smát a nemusíte chvíli nic řešit, protože se vše na chviličku zdá jednoduché a vzdálené. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/316-leonardo-1-leonardo-je-genius-80.html
  • sedw
    První díl mě bavil zhruba z poloviny. Obsahuje jak naprosto úžasné příběhy (skafandr), tak příběhy, které mě nepobavily ani trochu (křídla). Nicméně již v prvním albu je vidět velký potenciál, který se v pozdějších albech daří zúžitkovat. Příjemný začátek série.
  • Kabukiman
    Kabukiman17.12.2012 10:48Leonardo #01: Leonardo je génius!
    Jako malej jsem vyrostl na Pifech, takže jsem si ted Leonarda prostě musel koupit:) Asi to je tou nostalgií,ale docela jsem se u něj pobavil a půjdu i do dalších dílů. Chudák jeho učedník, bylo mi ho chvilkama fakt líto :D A to nemluvím o maníkovi, co tam přišel orodovat za svoji sestru, toho mi bylo už fáááákt hooodně líto :D Leonardo je sadista každým coulem a pro fanoušky filmů Hostel nebo Saw jasná volba :D
  • jankie
    Já si Leonarda oblíbil, když u nás vycházel v časopisu Hop. Takže pro mne nutnost... :)
  • andre
    andre mecenáš9.5.2011 09:19Leonardo #01: Leonardo je génius!
    Jsem rád, že u nás tyto evropské serie začínají vycházet a držím palce.

    .... Aleeee .... už jenom když vidím tu obálku a vůbec bych netušil o co jde, tak bych si tento sešit nekoupil, ten červený přechod vypadá velice amatérsky. A co jsem koukal, tak to není chyba českého vydavatele, celá serie má v současné době takto odfláklý vzhled:( ... kdyby to alespoň bylo celé v jedné ploše(bez přechodu).

    Kdybych si nepřečetl, kdo dělal překlad, tak bych si myslel, že je překlad mizerný, ale teď si musím myslet, že je scénář mizerný. Pevně doufám, že je to pouze neduh prvního dílu "než se kluci rozjeli".

    Malé upozornění, v knize není jeden delší příběh, spíše se jedná o takové skeče. Dokonce si myslím, že pokud by se to celé přepracpovalo do podoby stripů, tak by kniha působyla mnohem lépe. Takhle to celé působý tak nějak neuceleně, neklidně....
    Takže tak.
  • royan
    Taková příjemná ztřeštěninka.
49111