Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Někdy i bůh hromu narazí na protivníky, na které prostě nestačí. Třeba na nemrtvé vikingy, kteří po tisíci letech putování přistáli na Manhattanu a začali s drancováním. Aby měl šanci, musí dát dohromady tým krví spojených bojovníků z různých historických epoch. Stačí ale vikingská bojovnice, fanatický křižák a nacistický pilot k zastavení nemrtvé hrozby?

I když vychází komiks právě ve chvíli, kdy se chystá do kin filmový Thor, tak Vikingové nejsou adaptace filmu. Tenhle Thor vyšel v rámci dospělejší řady MAX (ze které momentálně vychází kupříkladu Punisher), napsal ho jeden z nejosobitějších komiksových tvůrců Garth Ennis (Preacher, Punisher) a brilantní kresbou příběh doplnil slavný Glenn Fabry (obálky k Preacherovi, Nikdykde).

Obsahuje sešity série Thor: Vikings #1-5

Identický dotisk v říjnu 2017


Scénář
Garth Ennis
Art
Glenn Fabry
Ink
Glenn Fabry
Barvy
Paul Mounts
Obálka
Glenn Fabry
Překlad
Pavel Dobrovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-036-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
335 g
Stran
120
Cena
349 Kč
Originál
Thor: Vikings (Marvel, 2004)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 19:12Thor: Vikingové
    Tak ještě napálím Thora, u něhož jsem si taky udělal poznámky a patří do těch starších, co už jsem četl.

    "Přiběh pro komixáky co vyrůstali na Lobácích, a jiných superhrdinech ale zároveň mají rádi tajemno, mysticismus a historii" - Já na Lobovi vyrůstal, na crwi a dalších hrdinech tam, třeba Slaine, Dredd, Sinister a Dexter... zároveň mám rád Enmise, zombíky, mytologii, vikingy, jatka ... A stejně si myslím, že je to sracka a nejhorší Ennis, co jsem zatím četl... Komiks se mi nelíbil ani tenkrát, ani teď.
    "Korunu tomu pak dává minimalistická stránka věnovaná americkému prezidentovi." - jo, to je asi nejlepší vtípek z komiksu...
    " Magnusova hláška je Dívám se snad na KOTEL. Tady je taky zarážející že se dokázal smířit s tím co je Dr.Strange zač." - nelogických hovadin je tam hafec, i když vypnete hlavu, mozek, zavřete oči.... (např. proslov Dr. Strange jak potřebují zkušený válečníky, co se nenechali ve válce za 5 min zabít a pak naverbují viking mega ženu, co nikdy nebojovala....apod.)
    Magnum kresba - namakanej x pandero = jeho vzhled se záhadně mění, nechápu....
    "Vždyť je to v podstatě o ničem a celek působí trochu nedotaženě (křižák mlátící celý život pohany se bez keců nechá zlákat magií a nácek nebyl nácek :)" = o ničem a nelogický, výstižné :D
    Rozlet - neuškodilo? = tady není co rozvíjet, primitivní trapný story natahovaný jen neustálým sekáním hlav, což by jinak každýho uspokojilo, ale ani to nebaví....
    "Strašně bych si přál delší příběh o Magnusovi ve středověku, jistojistě by si to zasloužil, už teď je to můj FAVORIT!:)" - je to zvlastní, ale tahle zabijácká nabožensky fanatická postava, co mění vzhled je fakt dost sympatická na spin-off
    Docela mě zaujalo, že Májty bójz trio: Cyboy, fimi a DR (fakt, fakt, fakt?:D) hodnotí tuhle hovadinu tak vysoko, co se stalo, kluci? Nechápu...

    Inu, obálka je tragická, bonusy žádný, Farby - dělá obálky, výborný obálky, tady nic moc a kresba mejnstrým je dobrá, ale má nějakou divnou pachuť, nevím. Příběh je Vikinzích, co všechny kosej a stejně jě nějaká vesnička pomlouvá, tak jí pokosí taky, vědmák je runovou magií prokleje a oni po 1000 letech dorazí do NY, kde všechno chtějí obsadit a všechny, včetně Thora kosí (dostane na prdel vícekrát, ale regeneruje líp než Wolverine). Dr. Strange je vulgární až mi to nesedělo, stejně jako Ennis styl v klasickém Marvelu. No, Dr. S. řekne, že krev, resp. pokrevní příbuzní vědmáka, který si asi napíchal děcka mimo vesnici, která byla celá vyvražděná, viz výše. Takže začne kouzlem hledat v imaginární historii a vytáhne tři postavy: vikingku, fanatika a nácka, jejichž charaktery se na velmi krátkém prostoru změní, stejně jako jejich podivné chování. Hlavní zombie dostane na prdel, oni se vrátí do svých ér a jsou zabití, zombí letí ve vesmírů, konec. Rádoby epická sága, podle mě narychlo spíchnutá... 4 natahované nedomyšlené sešity. Jako nevím.. když porovnám Ennise, viking příběhy nebo kresbu a pokud vezmu v potaz, že tohle má tady hodnocení 3,8, což je moc na to jak je to slabý, tak jsem na pomezí 1-3*.
    btw. doporučuju koment Erika a úsměvné komenty Kaylin a DR :)

    Vzhledem k hodnocení dávám kompenzační 1*, jinak bych ale stejně víc jak 2* nedal...
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.1.2022 16:32Thor: Vikingové
    Beštiálne ilustrácie Glenna Fabryho (Sandman: Věčné noci) sú super, ale nepáčil sa mi vzhľad Thora a čáryfuka. Takto nakreslení mi pripadali nesympatickí. Spôsob, akým bol vyriešený (zdanlivo neriešiteľný) problém, na ktorý boli dovtedy všetci krátky, príliš jednoduchý. Prejavuje sa tu častý problém marveláckych komiksov: hoci sú superhrdinovia neuveriteľne mocní (preto ostatne to pomenovanie), objaví sa na scéne problém, ktorý nedokážu vyriešiť. Jasné, chápem: ak by ho vyriešili behom pár stránok, neexistovali by superhrdinské komiksy. Ale práve tunajšia hrozba síce bola patrične monštruózna, ale aj tak sa mi nechce veriť, že na ňu bol krátky Vision. A Dr. Strange? Tomu fakt neverím. Ešte chápem, že Iron Man. Ale oni? A kde je dofrasa Wolverine, keď ho Amerika potrebuje? V Kanade?! Avšak, pri bránach Asgardu, tým by sme s mínusmi skončili. Thor: Vikingové je perfektná jednohubka. Na nič sa nehrá, ale do toho „nič“ ide naplno a to z nej robí kvalitnejší komiks, než sú niektoré iné konkurencie, ktoré sú oveľa ambicióznejšie, ale ich tvorcovia to nedokázali dotiahnuť do patrične uspokojivého konca. Vedel som, že to bude drsné, priamočiare a rázne, ale aj tak ma prekvapilo, aké to bolo drsné, priamočiare... a rázne. Násilie dosahuje nevídané rozmery; v tej svojej priamočiarosti je to veľmi sympatické a osviežujúce. Zamrzia nulové bonusy (a obálka mohla byť atraktívnejšia). Scenár od klasicky drzého Gartha Ennisa (Ghost Rider: Cesta do zatracení, Punisher: Vítej zpátky, Franku) drží našu pozornosť neustále v pozore. Takže proti zlu je nasadený nacistický pilot a rytier zahajujúci rána upaľovaním nevinných pardon vinných "čarodejníc". Síce Ennisa jemne upodozrievam z toho, že opajcoval prvých Pirátov Karibiku, ale budem sa tváriť, že som si to nevšimol. Skôr, než sa to začne, to končí. Miestami som až neveril, ako ďaleko boli tvorcovia schopní zájsť (a čo im v Marvele odsúhlasili). Užite si túto apokalyptickú jazdu. Thor: Vikingové sú v podstate viac „ragnarok“, ako samotný Thor: Ragnarok.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 11:48Thor: Vikingové
    Brutalita vikingů, byla ztvárněna tak dokonale, že na nich nemohlo být nic k smíchu. Žádné bezduché vyhrožování, pouze činy. Záporňáci jak mají být. Z Thora by byl jen pytel ...... ehm .... něčeho, kdyby mu nepomohli zabijáci z různých dob. Což zpětně sleduji, jako hodně brakové téma. Ale mě to svým způsobem bavilo. Tento komiks se prostě řadí mezi ta akční béčka a nestydí se za to.
  • Delphín
    Delphín9.11.2021 20:58Thor: Vikingové
    Dost pohodové čtení. Ennis si tu s Thorem nedělá hlavu a šoupá jej de facto do vedlejší role, díky čemuž mohou dostat prostor zombie vikingové, kteří si z New Yorku udělají krvavá jatka.
  • sedw
    sedw17.4.2021 21:14Thor: Vikingové
    Mírný nadprůměr, jednohubka s velkým množstvím akce a menším množstvím příběhu. Trefilo se mi však do momentální nálady, takže jsem se dobře pobavil.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:49Thor: Vikingové
    Typický krátký příběh s jednoduchým dějem od mistra tohoto žánru, navíc jako částečná crossover. Kresbu Glenna Fabryho mám velmi rád, zde ale kresba zapadá do stereotypu příběhu. Už dlouho jsem neviděl tolik useknutých hlav , Stále stejná řežba unavuje. Prostý průměr na jedeno přečtení s možností pokračování . Jako positivum vidím účast dr Strange.
  • Spike
    Spike27.10.2019 23:37Thor: Vikingové
    Moje první reakce na spojení Gartha Ennise a Thora bylo zvednuté obočí. Ale stačilo přečíst si anotaci, a už jsem věděl že tady jsme prostě u Ennise doma. Tohle je prostě ennisovka se vším všudy, se vším dobrým i špatným co k tomu patří. Předně je třeba si říct, že tohle není žádná velká kultura. Fandové klasických superhrdinských mlátiček si taky nepřijdou moc na své. Tohle je věc primárně pro fanoušky autora, ne marvelovek. Přečtené to je za chvilku, příběh je prostinký - přijde banda hajzlů, hrdina od nich dostane na hubu, tak si sežene pomoc a jde se na odvetu. Prostě klasika. Možná bych si přál aby to bylo o něco delší, na druhou stranu by to po čase mohlo být ubíjející. Toho masakru na to jak krátké to je tu je až až, takovou nálož jsem možná ani nečekal, ale sedí to k tomu. S Thorem jako takovým se tu nijak moc nepracuje, pozornost si získají spíše vedlejší postavy které tu ale nemají až tolik prostoru, s vyjímkou Dr. Strange, ten si pro sebe krade každou scénu. Kresba Glenna Fabryho je parádně detailní a všechnu tu akci a brutalitu dokáže vykreslit parádně, tady Ennis s volbou parťáka trefil do černého.
    Takže kdo má autora rád, ten ať do toho klidně jde. Jen počítat s tím že to nejzásadnější - Preacher, Hitman, Punisher - tu už vyšlo a věci jako Thor: Vikingové už jsou jen takové jednohubky které potěší, ale ničím už nijak nepřekvapí (max ty, co znají Thora jen z filmů...). Máme tu spoustu detailně vykreslené brutality, pár povedených vtipů a hlášek a lineární příběh s velkou kupou akce plus super kresbu. A za dobrou cenu. Komu tenhle styl sedí, bavit se bude a dostane co čeká, ale co si budem, Ennis má mnohem výraznější věci. 7/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš29.7.2019 10:23Thor: Vikingové
    Nemŕtvi vikingovia masakrujú New York? Rozhodne ma téma zaujala a potešila ma aj všadeprítomná brutalita. Akcia je šťavnatá a je len škoda, že jej nie je ešte viac. Ukecanosť hrdinov v polovici knihy ma unavovala, ale finále je fajn. Nie je to ako celok síce nič extra, ale pobavilo.
  • Pista
    Pista1.4.2018 12:03Thor: Vikingové
    Perfektní víkendová mlátička
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 08:47Thor: Vikingové
    Tak tohle mě dostalo. Jako fakt. Nejdřív v obchodě, cooo, Thora neee. Ale nedalo mi to a zalistoval jsem si. No mazec, vynaikající kresba a tak nechutně ujetej příběh, že jsem prostě neodolal a koupil si ho. Dobře vyvážené cestování v čase. Fakt mi nevadí, že si takhle vypůjčil Thor různé historické postavy, aby zmasakroval zombíky v New Yorku. Fakt nakládačka na každém rohu a Thor také dost dostal. Fakt tady není co vytknout. Odsýpá to a má to logiku. Kresba - nemá smysl se dál vyjadřovat, je vidět, že léta se Sláinem Fabrymu prospěla. Super komiks - doporučuji!
  • mearez
    mearez25.12.2017 19:39Thor: Vikingové
    Další Ennisovo pojetí superhrdiny/ů, když počítám i toho Strange a zbytek, a musim říct, že jsem dostal to, co jsem očekával a to jest rubačka za 349 korun, která mě zabavila asvižně se četla. Super, celkem se mi to i líbilo, když ale nad tim teď přemejšlim, tak nejsem moc náročnej, ale to je fuk. Jo líbilo 4*
  • Fimi
    Fimi mecenáš6.12.2017 16:15Thor: Vikingové
    Garth dokáže překopat jakoukoliv značku dle obrazu svému. Prostě jeho klasický styl,který mu žeru. Příběh sice tupoučký, ale kresba a akce výborná. Asi to díru do světa neudělá, ale jako zábavný komiks to plní účel na jedničku.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.10.2017 23:07Thor: Vikingové
    Prvni pribeh s Thorem, ktery se mi skutecne libil. Ano, je to jednoduche a primocare, ale kvuli tomu to neni spatne.
    75%
  • Gustik5
    Gustik511.5.2016 12:26Thor: Vikingové
    Mně se to prostě líbilo... Bylo to uzavřené, jednoduché, oddychové. Osobně s brutalitou a černým humorem problém nemám, pakliže je to účelné (což u Ennise někdy bývá a někdy ne, ale o to je to pak vtipnější), a tady tomu tak beze sporu je a komiksu jako takovému to vůbec neškodí, právě naopak. Thor je pořád jen polobůh, a tady při prvním střetnutí dostane řádně zabrat. Líbil se mi výběr postav, krom titulního Thora a v popisku zmíněných pomocníků z různých období dějin se tu objeví také příběhově poměrně zásadní Doktor Strange, a dokonce, což mne potěšilo, byť to bylo jen na jedné stránce, se tu mihnou i někteří z Avengerů (chápu že tam Hulka radši nedali :D). Líbil se mi i poměrně otevřený konec, co se hlavního záporáka týče.
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 01:17Thor: Vikingové
    Přiznávám, že patřím mezi fanoušky Gartha Ennise. Člověk, který má na svědomí Punishera, Hitmana a Preachera, si poklonu rozhodně zaslouží. O to větší zklamání pro mě však jeho Thor byl. Jistě, příběhová linka vcelku funguje, snad jen že masakr v New Yorku zdaleka nepůsobí tak opravdově, jak by jeho krvavost měla evokovat. Problém je prostě v Thorovi. Představte si Mirka Dušína, navlečte ho do trikotu a dejte mu Asterixovu přilbu. Nepřipomíná temnou a hrozivou sílu, ale SuperDušína. Fandil jsem víc zombíkům vikingům než jemu, což ode mě asi bylo dost nečestné a nesportovní.
    Při srovnání s řadou Ultimates, kde je Thor naprosto parádní, se holt těžko zvyká na původní verzi jeho osobnosti.
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.2.2014 09:03Thor: Vikingové
    Solidní Ennisovina.
  • faster86
    faster862.6.2013 16:40Thor: Vikingové
    thora nemam rad. ale ennis mi ho podal zajimavym zpusobem. takze pro me dobry
  • kaylin
    kaylin2.5.2013 07:57Thor: Vikingové
    Příběh je celkem propracovaný a funguje, ale jak říkám, je to jen chuťovka, která úplně nevytrhne. Kresba je výtečná, té není možné nic vytknout, protože Fabry dokáže nakreslit všechno a nezastaví se před ničím. Kopí v hlavě je geniální, stejně jako hora z lidských hlav, i když pravda, nebýt Ennise, tohle se nenakreslí. Komiks je dostatečně brutální, dostatečně shazuje Thora, ale prostě to tak nějak nakonec všechno vyšumí. Nejsou tu špatné nápady, jsou tu celkem dobré vtipy, ale je to pro mě jen další Ennis, který nijak nevybočuje z průměru. Autor se komiksem rozhodně neshazuje, ale aby jím čtenáře dostal, to si nemyslím. Odpůrci klasických komiksových hrdinů zaplesají, ti ostatní se na chvíli pobaví. A za pár dní si možná ani nevzpomenou, o čem ten komiks vlastně byl. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/36-thor-vikingove-60.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.4.2013 14:57Thor: Vikingové
    Rádobyvtipná genocida na Manhattanu. Prosím, dál.

    Celkový dojem: 40%
  • Josh
    Josh15.2.2013 20:52Thor: Vikingové
    Jatka jsou skutečně tím nejvýstižnějším slovem vhodným k popisu týhle řezničiny:)) Zombie vikingové čas nepočítají na vteřiny, ale na usekaný hlavy, tolik dekapitací jsem v komiksu asi nikdy neviděl.

    Plusem je, že se kolem Thora postaví dost zajímavej tým, hodně sympatickej mi byl i Dr. Strange (hned bych si s nim přečet nějakou sólovku, začínam věřit, že to bude dobrá volba pro jeden z budoucích filmů od Marvelu). Celkově jsem se bavil od začátku do konce. Je to dost přímočará rubačka, sem tam dojde i na nějakej brutální fórek (spojenej s utínáním hlav, překvapivě:)) ), ale bohužel, ve finiši se ocitnete dřív, než by bylo záhodno.

    Kéž bychom se někdy dočkali filmový adaptace, mohla by to bejt úžasná hororově-akční podívaná.
  • MindReader
    MindReader10.10.2012 13:32Thor: Vikingové
    Perfektní, dostal jsem přesně to, co jsem od Ennise chtěl.
  • aza
    aza5.4.2012 11:18Thor: Vikingové
    Asi jsem fakt inťouš, tohle opravdu není nic pro mě. Scénárista někde potkal špatnou učebnici dějepisu, svévolně si z ní něco vyzobal, přidal nějakou tu magii (jak jinak), silácký řeči (jistě), prsatku v minisukni (samozřejmě), neco z druhý světový (jak jinak), hodně svalů (nesmí chybět) a hlavně fakt velký jatka (nutnost), vrznul to do Panoramixova kotlíku a poslal tenhle bizarní lektvar na Manhattan (jak jinak). Proč??
  • Lucifer
    Lucifer26.2.2012 12:47Thor: Vikingové
    Jak už tu bylo řečeno, je to prostě ostře lineární akční záležitost a k tomu ještě smutně krátká. Kdyby to mělo o trochu víc šťávy a stránek, rozhodně by si to pět zasloužilo, protože kostra příběhu se mě líbila a na kresbu si rozhodně nemůžu stěžovat. Ennis se sice taky kdovíjak nepředvedl, ale jeho práce je i po letech stále kvalitní záležitostí.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.1.2012 19:30Thor: Vikingové
    Pokud máte rádi promakané příběhy a zápletky hustší než ta nejhustší smetana, tak si to nekupujte. Thor je přímočarej akčňák s jednoduchoučkým příběhem...Ale jsou tam vikingští zombie a já zombíky rád. Skoro tak jako štrůdl. Zábavnější než Thor jsou jeho nohsledi - šílený křižák, sexy vikingská bojovnice a takovej správnej nácek + Dr. Strange. Kresba se mi líbila. Příběh je přímočarej a hodně natahovanej hromadou stránek kde zombie sekají hlavy kde komu. Bavilo mě to a časem si to přečtu znova, ale přesto mi to přišlo drahé na to jak je to rychle přečtené. Ano, jsem buzík s nohama jako holčička co furt bulí, že jsou komiksy drahý a že ho to sere. Přesto si je furt kupuju...I když míň než dřív...
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš3.1.2012 22:22Thor: Vikingové
    Přiběh pro komixáky co vyrůstali na Lobácích, a jiných superhrdinech ale zároveň mají rádi tajemno, mysticismus a historii. Bez okolků se zde ukáže padouch, hrdina, další hrdinové, žádné dilema se zde neřeší. Ač krásně nakreslené (tento kreslíř patří mezi moje největší oblíbence) jeví se mi to jako černobílé, dobro a zlo jsou jasně rozděleny pětimetrovou hradbou z useknutých hlav:) K tomuto komixu to ale patří. Je to čirá zábava, nelze to brát vážně a mravní ponaučení v tom nehledejte! Snad jen to, že ostřejší meč byl v evoluci lidstva je důležitější než chytrá hlava!:) Co mě ale nejvíce mrzelo po dočtení, byla smrdutost málem. Chtěl jsem příběh delší, chtěl jsem více této řežby, zatímco moje druhá polovička dodělávala seminární práce, já se kochal masakrem, napnutý až k prasknutí, přestože je od začátku jasné, jak tohle musí dopadnout!:) Strašně bych si přál delší příběh o Magnusovi ve středověku, jistojistě by si to zasloužil, už teď je to můj FAVORIT!:) Nuže čtenáři, směle do toho, Thor vám půjde příkladem, jak zatočit se zlem!!!:)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš29.12.2011 16:15Thor: Vikingové
    Příjemná jednohubka, která ale občas kulhá ve scénáři a větší explicitnost bych asi také snesl. Já vím, že cena asi odpovídá rozsahu a zpracování, na druhou stranu, když uvážím, že jsem za 40min. zábavy vypláz třistapade a vracet se k tomu zřejmě nebudu, tak mám finanční kocovinu...ale což, jsou horší věci a nákupy.
  • Awakener
    Awakener19.12.2011 14:59Thor: Vikingové
    to je ale slatanina, pekne nakresnena, ale dejove uplne strasna, dokud dej smeruje ke spatnemu konci jde to, ale kdyz se z toho ma nejak udelat happyend zacne to skripat jako blazen
  • Pavouk01
    Pavouk019.12.2011 09:34Thor: Vikingové
    BRUTALITA!!!
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš24.10.2011 14:47Thor: Vikingové
    Vpravdě jsem od Ennise čekal víc. Brutální kydlení všeho co jen ošklivě koukne po zombíckých vikinzích je zábava. Stejně jako bitka kdy Thor dostane na prdel. Přesto se nedokážu ubránit zklamání. Kresba je pěkně detailní a čtenář si může dosytosti vychutnat přetínání hlav i létající končetiny všeho druhu. To co to zabíjí je ale příběh. Vždyť je to v podstatě o ničem a celek působí trochu nedotaženě (křižák mlátící celý život pohany se bez keců nechá zlákat magií a nácek nebyl nácek :). Jak už tu bylo řečeno, trocha rozletu by tomu neuškodila...
  • krvinka56
    krvinka5623.8.2011 09:08Thor: Vikingové
    Hmm chutné ovoce mlask a tfuj červík.Tak nějak na mne zapůsbyl Thor. Čte se perfektně na jeden zátah ale zůstane vám určitá pachuť.Sou tu perfektní nápady ale nějak se je autorovi nepovedlo dotáhnout do konce nebo je plně využít.Trocha násilí tu je ale poněkud jednotvárného.Podle mně se mělo víc přitlačit na pilu.Rozhodně nejlepší je úvodní bytka s Thorem kde je za totálního ubožáka,to by se bohužel Supermanovi nestalo.Kresba je perfelntí někdy trochu nepřehledná či plně nevyužitá.Ale jejího autora mám raději jako obálkáře.Konec mi přišel popravdě hodně narychlo splácnutej.Asi na poslední chvýli zjistil že mu dochhází předepsané sešity.Taky mi přišly nevyužity postavy které si nechali povolat na pomoc teda krom říšského pilota ten ho měl dostatek.U Magnuse mi vadilo to že má takovej namakanec po pár stránkách zničehonic panděro jak hrom.Za to Dr. Strange je zde za pěkného povýšence sedl mi dokonale a sem se hodí.Jo a nejlepší Magnusova hláška je Dívám se snad na KOTEL.Tady je taky zarážející že se dokázal smířit s tím co je Dr.Strange zač.No a teď k obálce ta mi vadí asi nejvíc je jak z jiného časopisu .Volil bych jinou tahle je fakt hnus.Obálka má lákat ke koupi a né odrazovat.Zpracování knihy a její yazba je na jedničku.Barevnost je tu ke škodě trochu ji omezit by tomu dalo nádech temnoty.Rozhodně zajímavá volba výběru k filmu.Prostě Crew
  • lukin
    lukin24.7.2011 19:22Thor: Vikingové
    Já spokojen nebyl. Nepřišlo mi to ani chytré, ani pěkně nakreslené a přespříliš zbytečně brutální. Dospělost komiksu by se neměla měřit hektolitry prolité krve a samoúčelné násilí z komiksu zajímavější četbu také neudělá.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš11.6.2011 15:02Thor: Vikingové
    Je to asi ten nejlepší Thor, který mohl vyjít. Přesto je Thor v příběhu odsunut na druhou kolej a otěže přebírají tři "hrdinové" z minulosti a Dr. Strange jako magický průvodce celým dějem. Nevím, nemůžu si pomoct, ale příběh na mě působil velmi prvoplánovaně. I méně bývá více a to z pohledu vykreslení násilí v tomhle díle platí na 100%. Občas se vyskatl světlý a vtipný okamžik, viz. třeba zmíněná scénka s americkým prezidentem, ale to bylo pro mě dost málo. Ennis si zase nebere servítky a ze superhrdinů dělá neschopné nýmandy, tentokrát to kromě Thora odnesl i zbytek týmu Avengers. Kresba v celku ušla, pouze barvy na mě působily místy vybledlým dojmem. Takže závěrem musím konstatovat, že od Ennise už jsem četl mnohem, mnohem lepší věci.
  • blackJag
    blackJag admin30.5.2011 16:54Thor: Vikingové
    Čtení na jeden zátah, brutálně zábavné, přesto zbytečně cudné. Potenciál na vícero čísel v tom nevidím, kresba mohla být temnější, scénář už tam nemusel pasovat lítající drakkar, chrlící oheň (chápu ale, že nějak se tam ten Messerschmitt musel obhájit).
  • ikshorm
    ikshorm28.5.2011 21:47Thor: Vikingové
    Příjemné překvapení. Mohlo to být o sešit delší, pravda, nabralo to poněkud rychlý konec, ale co se dá dělat. Samotný Thor mi moc neseděl, ale Dr. Strange naopak předvedl víc charizmatu a vtipu, než za všechna svoje vystoupení v česky vydávaném Speder-manovi dohromady... Korunu tomu pak dává minimalistická stránka věnovaná americkému prezidentovi.
  • erik
    erik21.5.2011 10:17Thor: Vikingové
    Na tento titul som sa tešil. Ani Ennisova neprajnosť superhrdinom ma neodradila. Avšak, Thor je na tom iba o chlp lepšie, ako Ghost Rider. Hneď z fleku je hlavný hrdina prevalcovaný a odkázaný na pomoc Stephena Strangea, ktorý ma bavil. Málokedy ho vidno tak arogantného a namysleného. Super. Samozrejme, logiku, nebodaj historické súvislosti, v príbehu hľadať nemožno. Keď uvážime, že runová mágia pochádza od Odina a Thor je zo všetkých nordických bohov najsilnejší, je neporaziteľná armáda nemŕtvych Vikingov naozaj trošku smiešna, ale rýchlo som vypol mozog a čakal, čo sa zrodí zo selekcie Ennisovských postavičiek, ktoré sú privolané na pomoc. Moc priestoru nemajú, ale to vlastne nikto, takže príbeh skončí rýchlo. A to je škoda. Scény, keď Vikingovia masakrujú New York, sú jednoducho k zožratiu, pokojne by ich mohlo byť viac. Fabry mi viac sedí ako obálkar, ale jeho páčivý štýl vyhovuje širšej verejnosti (napr. mojej žene), takže ho beriem ako klad celého dielka.

    Čo dodať na záver? Ennisovi by som marvelovského superhrdinu nezveril. Všeobecné nadšenie nezdieľam. Potenciál ostal nevyužitý.

  • Light
    Light17.5.2011 20:24Thor: Vikingové
    Dobra prdel, ale myslim ze se z toho dalo vytriskat vic. Nebo spis, ze si s tim mohl pohrat trosku vic prekladatel.
  • matrosh
    matrosh14.5.2011 08:47Thor: Vikingové
    přesně takhle to mám rád. profláklá postava, kterou si vezme do spáru výrazný autor a udělá s ním takový kotrmelec, že se na to jen tak nezapomene. jeden z nejlepších comicsů od marvelu a rozhodně nejlepší Thor.
  • mart.in
    mart.in mecenáš4.5.2011 12:00Thor: Vikingové
    Tak tak, člověk to hrozně rychle přečte, bohužel. Klidně bych ještě několik (možná i desítek) stránek masakru přidal, takhle je to zábava opravdu jen na chvilku.
  • choze
    choze27.4.2011 23:03Thor: Vikingové
    Nebýt pod tím podepsaný Ennis, tak bych o to asi okem nezavadil, protože Thor mi byl vždycky u zadku. I když zombie vikingové vs. křižáci vs. nacisti znělo dobře, uznávám. Ennis nezklamal a servíruje přímočará oddechová MAXimální jatka (zamrzí jen, že o četném znásilňování se tu pouze mluví), která člověk zhltne rychleji než by si přál a jejichž vazba se mu rozpadne rychleji než by si přál (aspoň mě). Jatka slušně apokalypticky temná, což akorát trochu kazí jinak příjemná mainstreamová kresba, i vtipná - postava křižáka by si zasloužila spin-off. A oceníte, že hrdinovi jsou hned při první konfrontaci padouchem zlomeny obě ruce.
  • vachudik007
    vachudik00724.4.2011 08:24Thor: Vikingové
    Asi nemá cenu to tu příliš rozebírat.Dějová linie příběhu se zdá celkem pěkná,kresba G.Fabryho je pěkná.Zarazila mně akorát jedna věc a to je krátkost příběho,protože to mohlo být rozpracováno na vpodstatě více.Takhle to vypadá,že je to čtení tak do vlaku pro dětska....
285734102
Četl/a (120)
2scha, 353638, adevr, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , aza, BadBoy, Baffman55, Bedou, ben_bella, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, charvos, chcita, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dbar, Deckard, Delphín, Doly, Doppelganger, dvory, emanek, erik, figis, Fox01, gezic, Gustik5, Houbař, hypermlok, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, James, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, karl173, kaylin, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, Loxin, maravenger, mart.in, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monty.cl, Mr. Baboon, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevidal7, noovakpetr, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , Pista, Plechy, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rockyt, rooty, RudyRod, Schimi85cz, Schramm, sedw, Shpeckk, Sick666, Skot, slavik38, Son-Goku, Spacecore, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(230)
123peta, 2scha, 353638, 665+1, adam.ra, adevr, ajinak, Al0f0k, Alfred, Alikkk, antiimini, Anton Whatever, Azalin, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, bboorreekk, Beng.D, Bezvliv, binnmode, blackJag, bmc75, Braindead, Bronn, burzum, calvin10, CaptainMarty, Cassidy, Caylen-Tor, Charlie1203, charvos, chcita, chobotnička, choze, chuckboris, Cody, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, DAN478, DAxik, dbar, DegiCZ, Delphín, delta11, Denis1996, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, dvory, ebbe_voe, elthir, emanek, erik, farb, felis, fifas, figis, filemon, firesnake, Fox01, Fréza, Fuf00n, gezic, Godsmacker, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, grinder, Gustik5, Hamichal, herbert, Hlavac, holubdema, Honzin, Houbař, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, invape, J.Connor, Jabba, James, Jason2808, jendavondra, jh666, jiskra, Joshua_T, kadas97, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kerb, KLAUN_DOMINANT, koniklec, krvinka56, krypto, kubanec13, kucik, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lucifer, lukin, maara, maravenger, markic, mart.in, Martin Buchal, martintuna, Marvin, Mates17, Matio, matrosh, Maty48, MB, MEGA, Mercurio, mikado, MIKER65, mikki.maser, mineralk, Miriyak, Mistak, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, noovakpetr, Norri, nx, Odal , Olesh, opytz, oru, pacient, padre_negro, Paldini, palo, Pandos11, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , Pista, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, rockyt, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, Schimi85cz, Schramm, Shpeckk, Sick666, Sirius, Skot, slavik38, sleepless, smazy, smrtihlav7, Sněhurka, Son-Goku, songoku, Spike, stanleystar, Stlucius, suricattaontheway, svobyy, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thorar, Tombal, Tominos, tomve, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vasek, Velkej šéf, Viking, vrazdinek, Wasps, wolfinov@seznam.cz, worf, xai, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
Ajit, Azik2586, Balů103, deadpool, delsemela, filosh, fusnix, Hauzina, isildur heir, mimo_provoz, pdfak, quardok, R3d, Slaine, xflori01, xxaannddeerr
Shání (5)
Adelheid1, gobers, Hauzina, pdfak, quardok
Nabízí (4)
firesnake, Light, Mildaha1, rooty