Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Co nadělá jeden MUŽ?
Jediný muž na Zemi, který přežil, jeho společnice dr. Allison Mannová a vládní agentka 355 jsou už na půli cesty napříč někdejšími Spojenými státy a zbývá jim jen závěrečný úsek do San Franciska, kde dr. Mannovou čeká její nejdůležitější pokus. Než se ale vydají na cestu, potřebují sehnat antibiotika pro dalšího žijícího samce, Yorickova opičáka Ampersanda. Pro Yoricka to znamená vynucený pobyt v coloradské divočině, u jedné z někdejších kolegyň 355, penzionované agentky 711.
Yorick má ale před sebou víc než jen poklidný víkend na samotě u lesa. To, co ho ve srubu agentky 711 očekává, bude horší než všechna nebezpečí, která na své cestě zažil. Poslední muž na zeměkouli zde bude řešit otázku života a smrti.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #18-23

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra, Goran Parlov
Ink
José Marzan jr.
Barvy
Zylonol Studios
Obálka
Aron Wiesenfeld
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-903-3 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-903-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #04: Safeword (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Čtvrtou knihu série Y: Poslední z mužů si mezi sebe rozdělili rovným dílem dva výtvarníci: zatímco Heslo zůstalo v domácích vodách Pii Guerrové, o Soutěsku vdov se postaral Goran Parlov. Přestože se jako hostující kreslíř vehementně snažil zachovat styl - ať už je to rozvržení panelů, propracovanost detailů, drobnokresba nebo figurální koncept - je jeho malba živější, čistší a ukázněnější, než ta, co vychází zpod rukou Pii Guerrové. Ten rozdíl není velký, ale přece jen tu je. Co se týče obou příběhů, nemohou se od sebe více lišit. Zatímco se Heslo po krátkém kovbojském úvodu obrací k psychologii a sexu, v Soutěsce vdov máme znovu co do činění s vyhrocenou paranoiou v ženském provedení, tentokráte ve státě Arizona. Přiznám se, že mi zde zpodobňovaná frustrace žen a jejich rádoby vojenské rituály přijdou trochu k smíchu, byť mají jistě působit přesně opačně. To už si raději dát šokovou terapii od agentky 711. Kniha každopádně sází na dynamiku děje a objeví se zde dokonce i několik nových prvků. Pořád to ale nestačí, aby to čtenáře přibilo do křesla a nedalo mu vydechnout. Alespoň mně se to nestalo…
  • trudoš
    trudoš editor8.7.2020 09:28Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Vlastně zklamání, ačkoli základní dějová linka mě stále ohromně baví. Jenže tentokrát se autor rozhodl přešlapovat na místě a pro velký úspěch zopakovat už jednou odehrané. Přihodil jen pár dalších vzpomínek na minulost a nějakou tu kapku psychedelie v zajetí filozofující agentky. A přestože jde pořád o netradiční komiksové čtivo, kloubící v sobě motivy postkatastrofické science fiction a existenciálního road tripu, kdyby člověk konkrétně tohle album přeskočil, pravděpodobně by to v kontextu celé série ani nezaznamenal.
    Ale užil jsem si to, ne že ne. Brian K. Vaughan sice zlikvidoval všechny muže na Zemi, ovšem namísto toho, aby rozjel ženskou obdobu Mad Maxe, nechává vyniknout civilní charakter katastrofy s nutností žít dál, třebaže bez výhledu na budoucnost. Neznamená to však, že by opomíjel akční rovinu, nebo fanatickou zaslepenost některých přeživších. Příběh tak příjemně balancuje na hraně milostného dramatu, dobrodružné grotesky i psychologického románu. A funguje to báječně.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore8.12.2019 17:32Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    První půlka krásně rozvýjí Yorivkův charakter, ale druhá půlka je celkem nuda.
  • Spacecore
    Spacecore15.6.2019 05:29Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    První půlka krásně rozvíjí psychologii Yoricka a ukazuje nám proč neošoustá každou holku, kterou cestou potká (což nepochopil Walome) a mě to příjde super. Já myslím, že bych se choval podobně jako Yorick, se svým vlastním spirituálním zázemím a mojí snoubenkou na druhém konci světa. Dává mi to smysl. Každopádně pasáž s 711 byla celkem hardcorová a sexy a to mě tady baví. Druhá část byla samozřejmě slabší, na akci v této sérii moc nejsem, ale celá crew se nám tady formuje do zajímavé podoby. To, že jsme nepohnuli se záhadou není problém, věřím, že to příjde brzo.
  • perak
    Hlavní hrdina se konečně začíná nějak vyvíjet a tím celý příběh dostává na vyšší úroveň, za což palec nahoru, na druhou stranu mi trochu vadí stále se opakující schémata v příběhu používaná
    - ozbrojená skupina žen prosazujících své zájmy za každou cenu bez ochoty k jakémukoliv dialogu a
    - smrt postavy, s níž se putující trojice potká a blíže seznámí.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.11.2018 17:23Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Tento díl je trochu slabším kouskem. Povětšinou se totiž jedná o lehce záživnou konverzačku, která má sklony sklouzávat k nudě, I přesto jsou tam ale momenty, které vás stále dokáží přimět k tomu, aby jste se zajímali o to co bude následovat. Pak již klasicky poslední sešit zachraňuje do té doby celkem nezáživnou knihu a díky tomu se mé hodnocení nakonec vyhouplo výše. Jinak ale trochu zklamání. 70%
  • louza
    Cesta přes státy pokračuje skrze dva fajn příběhy z nichž první je trochu násilná výprava do hlubin Yorickovy duše a druhý mad maxovský příběh o proražení blokády. Autor mírně posouvá figurky po šachovnici a mění vztahy mezi ústřední trojkou. Kromě toho dokazuje, že je mistr v přivádění sympatických postav na scénu, které poté použije jako páku na čtenářovy city. Dobře napsaná kniha.
  • faster86
    faster867.9.2018 18:17Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Peckovní díl, možná nejlepší z dosavadního průběhu serie. Konečně mám v prvni půlce vysvetlené proč je yorick tak trochu kokot. A druhá půlka je neméně dobrá.
  • hroubek
    hroubek27.1.2018 15:48Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Oproti předchozí dílu je to mnohem zajímavější čtení. Vaughan přestal přešlapovat na místě a konečně nám ukazuje pravou Yorickovi tvář, dozvíme něco z jeho minulosti a mnohem lépe ho pochopíme, a uvidíme daný problém z jeho perspektivy. A to se mě velmi líbilo. Naštěstí nezůstáváme jen u Yoricka, ale i doktorka s 355 se s námi podělí o něco ze své historii, a uvidíme je trochu v jiném světle. První psychologická část potěšila, druhá apokalyptická je velmi nepříjemná a ten konec posouvá hrdiny zas o kus dál. Tento díl mě dost sedl.
  • Bubsy
    Tak Heslo je po velmi povedených předchozích dvou dílech trochu útlum, ale zas nemůžu tvrdit, že bych se nudil. Je to solidní průměr. Dějově se spíš přešlapuje na místě a nikam se moc neposouvá. A souhlasím s názory níže, že tato kniha je docela předvídatelná. Na druhou stranu Vaughan umí vyprávět svoje příběhy poutavě takže nebudete zklamaní.
  • Fry
    Fry admin29.11.2014 09:30Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    "Y: Poslední z mužů #04: Heslo" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Po prvním čtení si matně pamatuji, že jsem nebyl až tak spokojen, jak by odpovídalo mé hodnocení, ale nyní... nyní bych řekl, že to je jeden z nejlepších dílů! Na to, že už apokalypsa začala více jak před rokem, se až teď konečně začíná řešit Yorickovo ne-sexuálství (sexuální život) s ostatními ženami a jeho "věrnost"... Dostaneme i pár flash-backů do doby před Y, prožijeme opravdu netradiční psychické i fyzické zákroky a v druhé části knihy se posuneme do Texasu, kde je potřeba zneškodnit radikální domobranu! No prostě další vynikající díl Yčka! Za mě 5*!
  • sedw
    Podle mě prozatím nejlepší díl série. Chápu komentáře níže, jejichž autoři upozorňují na to, že se v podstatě nic nestalo. A je to pravda, zásadní posun v ději se neudál, nicméně na genialitě komiksu to nic neubírá. Tento komiks je hlavně o postavách, o jejich interakci a o vývoji a tohle autor zvládá na jedničku. Nejprudším vývojem prošel jednoznačně Yorick a lze jen odhadovat, jaké následky to bude mít pro další díly. Avšak i doktorka Allison, jak mi z počátku série připadala nepříliš zajímavá, se začíná nadějně vyvíjet. Souhlasím s tím, že se v podstatě doposud jednalo o road trip příběh, ale zatraceně dobře podaný s tím, že na pozadí lze stále tušit něco velkého. Za mě jedna z nejlepších věcí, co jsem měl možnost číst a to ještě nejsem ani v polovině.
  • kaylin
    "Y: Poslední z mužů 4: Heslo" je knihou, která nám ukazuje, proč je tahle série tak silná. Brian K. Vaughan má skvěle vykreslené postavy a je naprosto unikátní v tom, jak dokáže činit zvraty. Jeho příběh je od začátku do konce naprosto přesně poskládaný a vy se v pravou chvíli dovídáte ty správné informace, které zrovna potřebujete. To znamená, že vše se dovíte včas, což ale někdy vede k tomu, že si prostě musíte počkat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/355-y-posledni-z-muzu-4-heslo-90.html
  • Kabukiman
    Kabukiman9.4.2013 18:35Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Stále stejné a žádný velký posun v ději.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2012 00:17Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Mám takový pocit, že kdybych tento díl série vynechal, příběhu to neublíží a já o nic nepřijdu. Nebo se pletu? První část jakožto psychedelicko-sexuální setkáni s filosofující agentkou... meh. Druhá část jakožto přestřelka s partou pomatených amerických vojand a srdcervoucí přiznání doktorky Mannové, že lhala, a její následující coming out... meh. Doufám, že moc nespoiluju, ale je to jako díl z Ordinace nebo nějaké venezuleské telenovely - neviděli jste? Nevadí, stejně se nic moc nestalo (ačkoli tvůrci se vám snaží namluvit opak), jedeme dál. Ještěže to všechno tak rychle plyne...

    Celkový dojem: 60%
  • Fry
    Fry admin3.2.2012 15:36Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Čtvrtý díl mé nej-oblíbenější série stále nabírá emoce!
    Tentokrát už jde o život a to nejen Yorickovi, ale i 355 a doktorce Manové! Příběhy stále baví! A i tentokrát jsem spokojen na 100%

  • mart.in
    mart.in mecenáš29.12.2011 15:43Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Série stále baví, i když je Heslo dost předvídatelné, rozhodně nenudí, a Soutěska vdov zase přináší trochu té brutality…no proč ne, ale už by to možná chtělo něco jiného…prostě jak píše brkowycz:o).
  • BlackDragon
    BlackDragon26.6.2011 03:07Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    stale je to iba lepsie a lepsie :) inteligentny komix
  • filipes
    filipes24.5.2011 10:48Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    včera jsem to otevřel a přečetl první tři kapitoly, jedním dechem. prostě to nešlo zavřít a odložit na další den...
  • erik
    Ďalšia nič neriešiaca kniha (dokonca nemám pocit, že by išlo o nejaké vzťahy či emócie uprednostnené pred akciou a príčinami katastrofy). Jednoducho si to prečítam, popozerám, príjemne vypnem a založím niekam, kde sa k tomu už nikdy nevrátim.
  • matrosh
    matrosh20.5.2011 11:44Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    Yčko mám už přečtené celé, takže na rozdíl od komentáře pode mnou už vím na čem jsem. je pravda, že tento díl nemá v podstatě zásadní zvrat, ale to mu neubírá nic na síle. Se 100 náboji bych to ale nesrovnával ani omylem, protože Yčko je daleko víc o emocích než o otázkách a taky o postavách a o tom jak je daná situace postupně mění, takže když už je něco podobného tak živí mrtví, akorát je tam víc humoru.
  • brkowycz
    brkowycz6.5.2011 09:48Y: Poslední z mužů #04: Heslo
    V knize jsou dva příběhy, tak se vyjádřím ke každému zvlášť.
    Heslo: To je lepší část knihy, a to i přesto, že celý první sešit se děje akorát to, že dojdou ke srubu bývalé agentky. Nic jiného se tam skutečně nestane. Děj se potom docela rozjede, ale každý chytřejší čtenář již od začátku tuší, kam to asi celé bude směřovat, a vůbec ho vyvrcholení děje nepřekvapí. Přes svojí průhlednost však má "Heslo" svoje místo v celém příběhu a je zajímavým příspěvkem k psychologickému vývoji postavy Yoricka.
    Ovšem druhý příběh, "Údolí vdov", to bylo skutečné zklamání. Další část o bandě buranek, co se dostali ke zbraním a hrajou si na právo. Nedělali to snad už předtím amazonky? A před nima zase ty Izraelské vojandy? Copak Vaughan neumí přijít s lepší zápletkou, než je banda polodementních buranek? I když si díl udržuje akci a napětí, je to znovu to samé v bleděmodrém.
    Pořád mám pocit, že se z celého tématu dokázalo vytřískat víc, než road trip, který se táhne zatím na čtyři booky. Nebo když už road trip, tak aspoň víc originality!!! Je tu plno nevyřešených otázek, a Vaughan nám nedává žádné odpovědi! On dokonce ani skládačku neodkrývá postupně (jako ve 100 Nábojích), on ji neodkrývá vůbec!!! Co způsobilo katastrofu? Co je to za amulet, který se mihne v jedničce, a který je agentkou 355 sem tam zmiňován? Má to snad celé nějaký mystický podtext? Tahle serie už potřebuje přestat se točit okolo podivných ženštin někde na samotách, ale dostat nějaký zvrat, nějak čtenáře překvapit. Což se zatím absolutně neděje. Zatím tu Eisnerovu cenu nechápu.
344315
Četl/a (123)
123peta, 2scha, Alikkk, BadBoy, Balů103, bierce, binnmode, bob-premky, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Hawwwran, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, rewkon, Rezet, rooty, saja, Schirru, Schramm, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(261)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, Braindead, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DAN478, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Fox01, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, hedgehog, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, koudak89, krvinka56, Kuba10, lacoste, Leland, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, Macek78, mainman, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, marshalx, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, rooty, royan, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, Schramm, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, songoku, Spideyy, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, timek, Toe, Tomasino79, Tombal, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, Viking, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
Askalon, Baffman, besikv, deadpool, DKoscik, fusnix, hahahoho, husakpetr93, isildur heir, Jak, Komediant1842, koniklec, Maty48, nx, Slaine, tkorvas, wayhui, Zod
Shání (1)
Baffman
Nabízí (1)
MB