Království Loraeronu si snad ani na jeden rok neodpočine. Když zrovna lidé nevyhlásí válku orkům, tak jsou to šiky nemrtvých, které roznášejí na prohnilých kopytech lidská města, anebo tajemná partička bytostí z jiné dimenze, které nechtějí nic menšího, než převzít vládu nad světem. Válka není složena jen z odletujících hlav – válku dělají lidé. A právě osudům rytířů Řádu Stříbrné ruky, který se rozpadá na Bělostný úsvit a Šarlatové křižáky, se věnuje kniha World of Wacraft: Ashbringer . Všechno, co jste kdy chtěli vědět o osudu Azerothu, se v ní dočtete. Však za ní také stojí odborníci na slovo vzatí! Scénář napsal Micky Neilson z Blizzard Entertainment a za ilustrace jsou zodpovědní Ludo Lullabi (Lanfeust Quest, World of Warcraft Book One ) a Tony Washington.

Obsahuje sešity série World of Warcraft: Ashbringer #1-4 (září 2008 - únor 2009)

Identický dotisk v prosinci 2015


Scénář
Micky Neilson
Art
Ludo Lullabi
Ink
Tony Washington
Barvy
Tony Washington
Obálka
Chris Robinson
Překlad
Pavel Dobrovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-043-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
World of Warcraft: Ashbringer (Wildstorm, 2009)
  • adevr
    Trošku zmatek...
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš11.10.2012 22:18World of Warcraft: Ashbringer
    W1,2,3 jsem hrál a měl rád. WoW jsem nehrál. Nějaký věci si už nepamatuju a určitě mi toho dost uniklo, ale i tak na mě dýchla atmoška Warcraftu a docela mě to bavilo. Samozřejmě děj občas podivně poskakuje a někdy člověk v bitvě neví vo co go, ale na to, že jsem čekal totální sračku jsem byl příjemně překvapenej. No a taky jsem to měl zadara od kamarádky .o)
  • Indy
    Jako fanoušek WoW jsem pochopitelně po Ashbringeru sáhl, ale měl bych nemálo výhrad. Pro nezasvěcené je to velice chaotické dílko a polovina vousatých postav splývá a člověk netuší kdo je kdo. Příběhově Ashbringer nevyniká, pro nefanouška příliš generická fantasy naprosto bez hlubší myšlenky, pro geeka, co v Azerothu trávil nejeden večer nicméně prima osvěžení loru. Kresbou mi přišel Ashbringer občas až moc mangoidní, což je v mém případě mínus. Vazba sešitu mi přišla, že se už při prvním velice ohleduplném čtení musí každou chvíli rozpadnout v rukou. Závěrem dodám, že navzdory slabšímu Ashbringerovi si komiksové příběhy o Worgenech zaslouží vydání:) Co vy na to?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.8.2011 08:42World of Warcraft: Ashbringer
    Jako scénář k PC hře, třeba ke kampani, možná docela dobré. Tam jde přeci jenom spíš o to "rubání". Jako komiks je to obsahově ale hroznej průšvih - neoriginální a špatně napsaný fantasy brak.
  • Lenny
    Lenny mecenáš7.8.2011 17:02World of Warcraft: Ashbringer
    Už s koupí jsem váhal, protože se světem Warcraftu jsem nikdy do styku nepřišel (vyjma třídílné mangy) - a teď komiks vycházející přímo z wowka... Nu a po přečtení mám jasno, že todle není svět pro mě. Přišlo mi to moc zmatečné, hromada plteoucích se postav, spousta se jich jen objeví a pak hned zmizí (easter egg pro znalce?). Navíc spousta událostí je jen stručně zmíněna. Kresba mi taky moc nesedla, bojové scény mi přišly dost nepřehledné a například při výpravě do létající pevnosti jsem pořádně ani nepoznal kdo/kdy/jak umřel a co že se stalo. Nechci to zas úplně hanit, své čtenáře mezi wowkaři si to asi najde - a ti si to užijí. Já si raději znovu dám Dragonero.
  • tonda
    tonda24.7.2011 18:22World of Warcraft: Ashbringer
    líbý se mi ta grafika ty kouzla jo je to síla

  • erik
    Warcraft 3 aj s datadiskami som svojho času hrával rád, keďže tento komiks útržkovito prerozpráva dej väčšiny kampaní, je to fajn. Na druhú stranu, mám pocit, že bez tejto znalosti ide o pomerne útržkovitý fantasy príbeh bez konca. Kresba je hranatá a podobne hranato vyzerala aj hra, takže je to opäť fajn. Čiže je to fantasy komiks, ktorý neurazí.
  • Mleako
    Mleako mecenáš29.5.2011 14:28World of Warcraft: Ashbringer
    Chvilkami mi to přišlo trochu moc dojemný, ale asi to nebylo ani tak chybou scénáristy jako spíš faktem, že paladinové jsou prostě tak trochu gay - světlo, čest, láska apod... však to znáte:) Ale jinak je další celkem povedený dílek do skládanky jménem warcraft. A co se týče kresby, tak ze začátku jsem z ní taky nebyl nijak odvázaný, ale jak jsem se postuně pročítal dál začala se mi líbit čím dál tím víc a velké bitevní panely a dreadlordi přes půl stránky vypadají hodně dobře.
  • Lucifer
    Lucifer28.5.2011 19:36World of Warcraft: Ashbringer
    Tak po prvním přečtení si musím oddechnout. Měl jsem totiž trochu strach, když jsem to dneska na Crew conu kupoval. Kresba se mi totiž úplně nezdála, a je to vlastně důvod, proč jsem strhnul těch 10% Potíž je, že tohle manganoidní vykreslení počítačových postav občas působí trochu kostrbatě a nepřehledně (nikdo neví, kde končí ruka jednoho a začínají hranatá záda druhého) Ale jinak jsem velice potěšen, co se týče příběhu, protože jsem WoW hrával, W3 samozřejmě taky a pár knížek od Knaaka ze světa Warcraftu jsem samozřejmě taky četl, takže tohle universum pro mě není ničím novým. Hezký příběh o rozpadnutí Řádu Stříbrné ruky a stvroření legendárního meče.
1131381