Koupit
Dilbert je hrdinou devadesátých let. Je to inženýr, ukrývající se v kancelářích obří korpoprace, denně vystavovaný pracovním nebezpečím a absurditám pracovní dne. Doprovází ho jeho sarkastický pes Dogbert, jehož cílem je ovládnout svět a zotročit lidstvo... a zatím, než se mu to povede, aspoň šikanuje své okolí.

Scénář
Scott Adams
Art
Scott Adams
Obálka
Scott Adams
Lettering
David Horák
Překlad
Filip Škába
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný, satirický, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-042-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 230 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
128
Cena
199 Kč
Originál
Dilbert: It's Obvious You Won't Survive By Your Wits Alone (Andrews McMeel Publishing, 1995)
  • sedw
    Dilbert se stává mojí srdcovkou. Adamsův humor mi prostě sedí a usmívám se už při čtení úvodníku, který je s každým dílem lepší. Nemůžu se nabažit absurdních situací, ke kterým v komiksu dochází a třeba blok stripů ohledně Dilbertovy večeře s nadřízeným managerem mi ještě v hlavě zůstane hodně dlouho. Doufám, že tato série u nás neskončí pátým dílem.
  • Josh
    Nesmál jsem se nahlas tak často, jako u předchozích dílů a pár fórů mě úplně minulo (několikrát jsem přemejšlel, jestli je chyba ve mně, v Adamsovi nebo v překladu), ale i tak jsem se povětšinou bavil výborně.
    Pořád mám nejradši stripy "ze života", tzn. Dilbertovu interakci se ženami a s kolegy v práci. Celkově obdivuju, jak dokáže Adams přesně vypíchnout banální (a i tehdy leckdy nepříjemný) situace, se kterejma se dennodenně setkáváme a vystihnout jejich absurditu ve třech okýnkách.

    Každopádně od čtyřky očekávam návrat do mistrovský formy:))
  • Černá Krysa
    Tohle nějak není můj šálek kávy. Neříkám, že mě to komplet nudilo, občas tam něco vtipnýho bylo, často ve stripech člověk pozná svou situaci, a situaci u sebe v práci, přesně jak bylo slibováno, ale celkově nic moc.
  • xflori01
    Musím říct, že tento díl je o proti předchozím slabší. V předchozích jsem se zasmál skoro všemu. Teď to tak už nebylo. Ale možná jsem akorát na tento díl neměl tu správnou náladu.
  • Fry
    Třetí Dilbert je podle mě asi nejlepší - zatím jsem se nezasmál tolikrát jako tentokrát.

    Modernizovanější Dilbert je klasa.....
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2011 14:04Dilbert #03: Hádej, kdo je chytřejší než ty
    (co to kecám, Velrybu jsem četl, poslíčka Willyho jsem ještě nečetl)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2011 09:56Dilbert #03: Hádej, kdo je chytřejší než ty
    Tak mně se třeba Elbonia líbila moc. Je to prostě Dilbert a nelze to brát vážně, nebo ba co víc, ještě se tvářit uraženě. A že bychom se ve skutečnosti po 40 letech komunismu nějak moc vymykali těmto "bahenním" předstávám, se také nedá říct:-)
    Ne, teď vážně, Dilberta sice řadím mnohem dál než CaH, Snoopy se mi také líbí víc, ale přesto dokáže Adams někdy vymyslet takový vtip, že se musím nahlas smát jak trouba. Přes všechny kouzelné situace se najde ale i mnoho slabších stripů, ty však nemohou zastínit dílo jako celek.
    Jsem zvědavý a moc se těším na Velrybu, tu jsem nečetl.
  • Kapis
    Opravdu mě tyhle Dilbertovy začátky, kdy ještě není totálně monotématický, neskutečně baví. Tenhle díl je skutečná divočina a možná Adams až trochu moc rozbujel fantazii, např. stripy s Elbonií patří k tomu nejslabšímu, co jsem zatím četl. Oni někteří ti amíci vůbec mají problém pochopit, že existuje něco místo JůEsEj (jednou jsem zdlouhavé jednomu vysvětlovat co to je Evropa a zakončil to otázkouu, že to je tedy nějaký ostrov asi ne...??). Pokud je ve stripu Dogbert, pak ale většinou není co řešit, to je opravdu nejsympatičtější pes, jakého znám. Stripy z prostředí korporátního fašismu jsou zatím ostré jak břitvy a trefné jako Wilém Tell. Spokojenost, ale první díly mě bavily kapku více, přesto pořád pro mně naprostá jednička stripových publikací.
8153