Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
První díl manga série GOSSIP GIRL. „Sex ve městě“ pro teenagery.
Vítejte ve skandálním světě Gossip Girl – světě, ve kterém vládne společenská smetánka, plného žárlivosti, zrad a intrik.
Vítejte v newyorské Upper East Side, kde si někteří začínají brousit drápky! S ulétla s N, přítelem B, a se vrací na scénu. B nachází způsob, jak dát S za vyučenou. Půjde na ni přes jejího přítele, D. Zdá se, že B chce do boje dát tentokrát opravdu všechno a zbavit se S jednou provždy. Podívejme se na ni – tohle bude bolet!

Scénář
HyeKyung Baek
Art
HyeKyung Baek
Obálka
HyeKyung Baek
Překlad
Anna Školníková
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-909-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
246
Cena
199 Kč
Originál
Gossip Girl: For Your Eyes Only #01 (Yen Press, 2010)
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Manga Gossip Girl: Jen pro tvé oči se tak úplně neinspiruje stejnojmenným seriálem jako spíš jeho knižní předlohou a vzhledem k tomu, že knihu jsem nečetl, můžu si jen domýšlet, jak striktně se to knihy drží (pokud vůbec). Hlavní je ale to, že se děj točí v podstatě kolem mnou nejnenáviděnější postavy.
    Začátek se do určité míry shoduje se seriálem. Mladá Serena van der Woodsen se vrací na Upper East Side poté, co se vypařila a utekla na internátní školu, když se vyspala s Natem, přítelem její nejlepší kámošky Blair. V domnění, že je taková věc už dávno promlčená se s Blair shledá a ta se rozhodně pomstít se jí stejným způsobem: Přebrat jí jejího přítele Dana. I když se jí to povede, Serena si z toho nic moc nedělá, protože je záhy pozvaná na večírek známého filmového režiséra. Blair může puknout zlostí a na večírek se nakonec sama dostane, jenže po nemalém společenském faux pas se pohádá s rodiči a odejde z domu. Po zablokování i její platební karty, se vypraví za Danem, kterého přebrala Sereně a protože je do ní stále zamilovaný, domluví ji bydlení u své kamarádky, která by chtěla být i něco víc, Vanessy...
    Manga se mi příliš nelíbila možná z toho důvodu, že jsem viděl seriál (ačkoliv ne celý, pouze první dvě řady) a postavy tu mají naprosto jiné vlastnosti než v seriálu. Serena, pro kterou znamenala láska hodně, je tu prezentována jako chladná mrcha, které jde vlastně jen o to se ostatním zavděčit. Nate, který v seriálu sehrál poměrně významnou roli a tady by měl mít také nemalou úlohu, se v manze sotva párkrát mihne. To samé lze říct i o Chuckovi, který taky mohl dostat poněkud větší prostor. Zato jedna z vedlejších a má stoprocentně nejneoblíbenější postava Vanessa sehraje v příběhu poměrně důležitou roli, ačkoli jí jde pouze o to, aby se dala dohromady s Danem...
    Kresba je poměrně dobrá, postavy se snadno zapamatují a občasné odlehčení situace vtipnou "chibi malůvkou" je zde víc než vítané.
    Příběh však nemá hlavu ani patu, je roztahaný a když to konečně začínalo být zajímavé, byl konec. Doufejme tedy, že druhý díl nasadí laťku o trošku víc, protože jinak se obávám, že jde o vyhozené peníze...
    40%
  • Mitsuko
    Mitsuko23.11.2013 13:18Gossip Girl: Jen pro tvé oči #01
    Gossip girl jsem si koupila, protože mám ráda seriál Super drbna, tak jsem od komiksu očekávala podobnost. Dost mě překvapilo, jak moc se příběh v komiksu liší od seriálu, stejné jsou tam snad jenom postavy, základní body příběhu a některé vztahy mezi postavami. To by mi samozřejmě nevadilo, spíš se mi moc nelíbila kresba (i když mi přišlo, že se v průběhu příběhu zlepšovala). Taky mě docela znepokojovalo, že některé postavy mají docela jiný charakter...třeba Serena byla v seriálu daleko vážnější, v komiksu působí tak nějak...jednodušeji.
    Co ale opravdu nemůžu překousnout, je Dan Humphrey. Nemůžu si pomoct, jeho postava se mi v komiksu vyloženě nelíbí. V první řadě je to fakt, že má brýle... O_O vůbec mi k jeho postavě nesedí. :-/
    Spoiler! Víc mě ale u něj mrzelo, že v seriálu tak dlouho a vytrvale miloval Serenu a jak byl hrozně šťastný, když mu dala šanci. A i ona se do něj zamilovala a byli krásný pár...v komiksu spolu ti dva chodí už od začátku a Serenu to už hrozně nudí. Pak se najednou objeví Blair a Dana svede...a jeho nekonečná láska je pryč, najednou miluje B (jo, vím, že v seriálu to tak je později taky, ale výrazně POZDĚJI)...a S to vlastně ani nevadí, ona najde útočiště jinde...taky mě dost mrzelo, že v komiksu je S vlastně úplně jedno, že už s B nejsou kamarádky.
    Prostě mi přijde, že tam není dostatečně vykreslena hloubka vztahů a citů postav. Jsem ale dost ovlivněná seriálem, takže je možné, že pro někoho, kdo seriál nezná, nebo ho třeba tolik nenadchl jako mě, to bude dobré čtení. Ten příběh sám o sobě není tak špatný, takže do druhého dílu nejspíš časem také půjdu.
41