Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Nick Fury dostal úkol, který dost spěchá… ale jde o Rusko. A naneštěstí je jediný člověk, který to zvládne: Punisher. Frank Castle musí proniknout na základnu jaderných raket na Sibiři a najít smrtící retrovirus, který by neměl padnout do špatných rukou. Jenže v podzemí jaderného sila na něj kromě jiného čeká i Mongol!

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #13-18 (listopad 2004 - březen 2005)

Scénář
Garth Ennis
Art
Doug Braithwaite (Dougie)
Ink
Bill Reinhold
Barvy
Raul Trevino
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-914-9 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-914-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
468 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #03: Mother Russia (Marvel Comics, 2005)
  • martin28
    martin2811.7.2023 18:34Punisher MAX #03: Matička Rus
    Po předchozích knihách šla kvalita mírně dolů. Mongol neměl zrovna tuhej kořínek, vlastně neměl vůbec žádnej, a namísto Franka jsme se dočkali Mary Poppins s kalachem. Naštěstí děj zachránil tvrďák, kterého Frank bere, jako sobě rovného - Nick Fury. Sibiř je už tak dost drsné místo pro život, s Punisherem to teprve dostane ty správné grády. 85%
  • Norri
    Norri mecenáš4.9.2022 22:03Punisher MAX #03: Matička Rus
    Boží! Punisher a plukovník Fury společně. To je dvojka, kterou prostě chcete. Furyho mám fakt rád. Je to nekorektní sexistický parchant, který má všechny na háku, ale na jeho slovo je spoleh. To je ten správný hrdina pro dnešní dobu. No zkrátka jeho přítomnost v příběhu mě fakt potěšila. K tomu si přidejte fakt, že je to špionážní thriller jako kráva. Je tam tajná akce v Rusku, jaderné silo, proradní američtí generálové a jeden ruský generál, který není úplně vylízaný idiot. A taky jeden z nejšílenějších plánu Franka Castla. No a v neposlední řadě skvělá kresba Dougieho. Tohle jsem si hodně užil.
  • MEGA
    Tohle mi neskutečně sedlo. Ennis zde dokonale kombinuje béčkovou premisu, tvrďácké postavy a kritiku militarismu. Špionážní příběh je pro Punishera nezvyklý, ale ani na chvíli nebyl nijak out-of-character. Díky jeho vztahu s malou holčičkou dostaneme pohled na jeho lidskou část bez toho, aby to přehnaně hrálo na city. Všechny vedlejší postavy měli svůj účel. Zejména Nick Fury tady byl skvělý. Kresba je taky na místě. Je přehledná a při akčních scénách má správnej říz. Jeden z nejlepších Punisherů!
  • Kadin
    Kadin mecenáš7.7.2019 16:38Punisher MAX #03: Matička Rus
    Docela zklamání. Po skvělé 1. a 2. dílu jsem se na tento velmi těšil. Těšil jsem se na příběh ve kterém bude proti sobě stát Frank a Ruská mafie, ale dostal jsem Franka špiona ? Ach jo... Příběh je totální Béčko. Ne, že by předchozí díly nebyly béčko, ale byly aspoň zábavné béčko. Asi mám prostě radši Franka, který stojí proti gangsterům a ne proti celému Rusku. Kresba taky dosti průměrná. Okej akční klišovitý komiks. 5/10
  • Komiksum
    Komiksum30.1.2019 15:22Punisher MAX #03: Matička Rus
    Čte se to dobře, ale příběh je celkem nudný a nezáživný, dost se opírá o klišé a až na pár scén na něj prakticky po přečtení zapomenete. Palec na horu za kresbu a za příběhovou pointu.
  • louza
    louza30.10.2018 09:37Punisher MAX #03: Matička Rus
    Castle dostane od Furyho za úkol zachránit z Ruska holčičku s biologickou zbraní v krvi. A udělá při tom ohromnej brajgl. Ennis za mlada byl bůh, ale tohle mi už připadá moc přitvrzený. Navíc ve své realističnosti nereálné. Všechny hlavní postavy jsou tvrdší než král tvrďáků z tvrďákova. A zdánlivě kniha s Punisherem v podstatě nemá nic moc co dělat. Kdyby vyšla jako běžná noname Ennis válečná kniha, bylo by to úplně to samý. Na druhou stranu je to Punisher, takže Ennis ve své rádoby realističnosti bezostyšně tyje z jeho supráctví a nechá ho přežívat věci, které by v běžném military rámci neprošly - trošku vypočítavé pokrytectví. Bylo dost nesuperhrdinských komiksů se superhrdiny, kteří na sobě měli třeba i kostým. Tady je to přesně naopak. Finální rozhřešení situace v sile i pointa je samozřejmě fajn a průvodné hlášky by se daly tesat do kamene. Ale je to všechno takový odosobněný divadýlko. Asi nejsem správná cílovka, ale Ennis podle mě s kvalitou skončil už na přelomu milénia.
  • mearez
    mearez7.10.2018 08:18Punisher MAX #03: Matička Rus
    Timhle Ennis dokazuje, že ví, co dělá a že si Punisher MAX řadu zasloužil. Tak se mi to líbilo, že by se klidně dalo hovořit o jednom z nejlepších Punisherových příběhů. Tenhle komiks má všecko, a ještě něco na vrch. Vztah holčička/Frank je naprosto super, Nick Fury je naprosto super, příběh je naprosto super, všecko je naprosto super.
    Kresba je pěkná, celkem se hodí k příběhu a zaostávala jen na pár panelech.
    Líbí se mi, že je tu Punisher ukázanej v jinym světle, jako agent, co se musí někam infiltrovat, a ne něco vystřílet a odejít. Tentokrát je to naopak, a to se mi líbí. Tahle kniha je prostě po všech stránkách dokonalá, ať už se jedná o kresbu nebo o příběh. Za mě 5*.
  • JohnyG
    JohnyG28.8.2018 12:21Punisher MAX #03: Matička Rus
    Dobrý, ale v řadě MAX Punisher jsou i větší skvosty. Na Punisherovi je totiž obvykle sympatické také to, že mu nejde o záchranu světa, ale o brutální narovnání spravedlnosti na celkem lokálním problému. A také je muž principů ohledně dětí a obětí z řad žen. Tady ale málem započne 3. světovou válku a zabrání rozboru smrtícího viru, jen aby malé Galině nikdo nevzal injekcí krev. Trochu přepal. Na Ruskou odyseu jsem se těšil, protože Rusové rádi uplatňují taktiku "nás mnógo", takže bylo jasné, že o kanónenfutry, který by mohl Frank vykosit, nebude nouze. Pravda ale je, že třeba oproti Otrokářům to bylo dost příběhově ploché, nebo jsem se asi patřičně neponořil. Palce hore za scénu s taháním sirek, Frank má koule a vždycky udělá, co je třeba. Jo a taky za Mongola, s kterým solidně vymaloval.
  • karl173
    karl173 mecenáš17.6.2018 20:47Punisher MAX #03: Matička Rus
    Opět skvělá jízda a o něco lepší než druhý díl. Punisher je tentokrát ten hlavní a je to hned lepší. K tomu bezvadný Fury a velmi dobře podaný příběh. Bohužel ale i když je zpracovaný skvěle, tak se neobešel bez klišé, které příběhu ubírají na síle. Závěrečný konec, který už ukáže důvod celé akce také zrovna nepomůže. Jinak se ale jedná o opět skvělou jízdu, kterou jsem si užil. Kresba se opět velmi vydařila a i když se o ní postaral jiný kreslíř, tak se znovu sáhlo po správné volbě.
  • 3DD!3
    3DD!327.1.2018 11:30Punisher MAX #03: Matička Rus
    Dal jsem to na narozeniny svojí sestře, ale ve chvíli chmurné nálady jsem jí to vyhrábl z poličky a takový spravovák nálady se jen tak nevidí. Franka tu potkáváme při péči o jednoho starého ruského veterána a netrvá dlouho a na scéně se z oblaku dýmu vynoří starý známý Nick Fury s lákavou nabídkou. Pak se rozjíždí akce, připomínající BŮH OCHRAŇUJ VÁLKU jen s ruskou příchutí. Navíc se objevuje zase jednou pořádný a hlavně inteligenrní záporák Muž z kamene - Zacharov, s kterým je třeba počítat. Kniha obsahuje několik pamětihodných scén. Např. Frank vs. Mongol a Furyho nezapomenutelná výchovná sekvence s opaskem. Braithwaiteho kresba je lahůdková a konec s Galinou skoro dojme. "Sedmdesát let jsme se snažili přesvědčit svět, že komunismus je jeho jediná šance. Američané si vybrali jinou cestu. Všude to vybombardovali a na tom co zbylo, pak postavili McDonaldy. A vyhráli."
  • autokineton
    autokineton28.8.2017 12:51Punisher MAX #03: Matička Rus
    Tvrďárna jak má být :-) Ne nadarmo je Punisher jedna z nejlepších postav u Marvelu - 90%
  • Luigim
    Luigim3.5.2017 21:00Punisher MAX #03: Matička Rus
    Sakra dobrý díl. Nenudil jsem se ani chvíli a přečetl jedním dechem. Nějak jsem se ponořil do příběhu tak, že jsem ani nesledoval kresbu, která je mimochodem také dobrá. Prostě parádní iluze živého světa se všemi postavami. A Fury a jeho pásek? Jooooj!! Punisher MAX třetí díl rozhodně nezklamal! A zítra se těším na další!
  • Syndrom
    Syndrom2.3.2017 10:36Punisher MAX #03: Matička Rus
    "I sleep for three days straight and then I take a walk through Brighton Beach." Dobrej pocit po tom neustálim zabíjení si taky občas Frank zaslouží. Poctivej špiónskej thriller se kterym si Ennis jako obvykle hezky hraje. Tentokrát Rambo ví do čeho jde a chladnokrevné kalkulace zmrdů nahoře drží na uzdě hovado Nick Fury.
  • Honzin
    Honzin19.8.2016 23:44Punisher MAX #03: Matička Rus
    Punisher prostě nemohl dostat lepšího scénáristu než je Ennis. Po příjemné a skvělé dvojce máme Franka zase v čele děje. Díky neskutečně sympatickému Nicku Furymu si udělal výlet do Ruska, kde sice zase bude vyrábět , ten samej svinčík, jako doposud. Ovšem co jiného od něj můžeme taky čekat. Konec konců za jeho práci ho lidi milují. Na téhle knize je krásně vidět, že dobrý příběh s Punishrem dělají postavy kolem něj. Ennis tady vytvořil protivníky se kterými se ještě potkáme. Pro mě osobně je to důkaz, že Garth vytvořil fungující svět kde každý má svůj motiv a cíl. Už ani ten Frank není tím plochým Killbajnem, jako v jedničce a díky zde přítomné holčičce útočí nejen s M16, ale i s pozůstatky své lidskosti. Tohle je serie, která má ještě hodně co nabídnout a baví čím dál víc. Jo a Fury je obrovskej řízek.

    Celkem 90%

  • trudoš
    trudoš editor2.3.2016 10:56Punisher MAX #03: Matička Rus
    Pro Punishera mám holt slabost. Oproti zaběhnutým superhrdinům Frank Castle totiž nedisponuje žádnými superschopnostmi. Jen hrubou silou a nepřeberným palebným arzenálem. A na rozdíl od všech ostatních, on svou spravedlnost uplatňuje bez výjimky smrtí - žádný menší trest za zločin pro něj není přijatelný.
    O třetím albu z řady MAX toho vlastně ani není moc co nového říci. Přesto si troufám tvrdit, že prozatím patří k těm nejlepším z celé série. Garth Ennis pro změnu přišel se zápletkou, která má šmrnc, i když jde ve finále stále o to samé - Punisher přijde a všechny vystřílí. Jenže když je pro záchranu šestileté holčičky ochotný rozpoutat třetí světovou, nejeden padouch skutečně znervózní.
    Jasně, ve finále nic inovátorského, ale i tak příběh skvěle graduje a sem tam překvapí zvratem. A když na konci ruský generál o Frankovi prohlásí: „Ten chlap není Američan. Je to Rus, jenom se náhodou narodil tam.“, srdce jen zaplesá nad hrdinovou nezlomností. Matička Rus je prostě MAXimální nářez.
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:13Punisher MAX #03: Matička Rus
    Punisher vs. CCCP. Neskutočná opovážlivosť čo si ten Ennis dovolí napísať. V Rusku je určite táto epizóda zakázaná a jej čítanie sa trestá Gulagom. Ja som sa však bavil ako obvykle pri tejto sérii MAX.
  • sedw
    Zatím nejlepší Punisher, kterého jsem četl. Výborný Fury, výborný Frank, výborný proprcovaný příběh (který se zpočátku jevil úplně jinak), parádní kresba. Zakončení mě v tomto případě nadchlo, bylo pro mě překvapivé a velmi dobře promyšlené. Všechny postavy mě bavily, vedle Franka a Furyho exceloval Muž z kamene se svým chladným přístupem a efektivním řešením situací. Opravdu nevím, co bych tomuto dílu vytknul, tohle je Ennis v plné parádě.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:28Punisher MAX #03: Matička Rus
    Tak tohle byl mazec. Rusové mají prostě koule! Jízda od začátku do konce.
  • Fry
    Fry admin1.10.2014 19:02Punisher MAX #03: Matička Rus
    "Punisher MAX #03: Matička Rus" - Tak a pozor, tentokrát jde opravdu o hodně! Tohle byl můj úplně první koupený "Punisher MAX", díky skvělé obálce, ale přečetl jsem ho až nyní po 3 letech od doby kdy jsem ho koupil... A jsem rád, že jsem s ním nezačal přímo, ale i tak jsem trochu zklamaný, že jsem celou sérii MAX četl tak nějak na přeskáčku, protože jak s tímto dílem až můžu docenit, některé ty postavy jsou ve více příbězích, např. Rawlins (3, 4, 7)... No, k samotnému ději můžu napsat, že tentokrát to měly obě strany hodně pěkně vymyšleny a hltal jsem slovo od slova! Punisher zavřen v podzemním silu "vs." Muž z kamene... kdo povolí? Za mě 5*!
  • Walome
    Walome mecenáš13.1.2014 20:25Punisher MAX #03: Matička Rus
    Po mizerné jedničce a průměrné dvojce tu máme zase nářez - ale pozor, taky tu máme přesah do emotivní roviny a pohlédnutí do Frankova nitra. Fury je týpek, kterýmu se S. L. Jackson krčí někde u podrážek, TENHLE Fury má koule, na rozdíl od toho filmového. Rovina s ním je stejně zábavná jako rovina s Frankem. Závěrečná pointa nemá chybu a nenechává zkaženou pachuť, jako podobné pointy mívají. Výborné.
  • KdG
    Nářez příběh.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš9.9.2011 18:01Punisher MAX #03: Matička Rus
    Najlepší Punisher aký som kedy čítal. Ak chce niekto spoznať podstatu Punishera, tak tu.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.7.2011 14:07Punisher MAX #03: Matička Rus
    Bravo Franku! To se ti to zase jednou povedlo. Na samém začátku vás Castle chytne pod krkem a nechá vás vydechnout až s posledním políčkem. Bad-ass Fury se s ničím nesere, stejně tak jeho ruský protějšek (akorát že Fury má na špinavou práci Franka, kdežto ruská beranice disponuje pouze miniaturním Jackie Chanem). Nechybí hrubozrnná politická nekorektnost a dloubavé rýpnutí do obou světových velmocí dá vzpomenout na časy studeného válečnictví. To úplně nejlepší na téhle knize je však práce Dougieho Braithwaita, jež si na ztvárnění Frankova běsnění dal vskutku záležet. Místy mi ta jeho linka připomínala Briana Bollanda, tedy kvalitu z nejvyšších pater komiksového čmárání. Tak na zdorovje!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.7.2011 10:09Punisher MAX #03: Matička Rus
    Nevím, co se se mnou děje, nebo jestli je ten komiks tak dobrý, každopádně scénář byl podle mě skvělý, napínavý a akční, kresba se také povedla. Příběh navíc zajímavě vytváří a vrací dojem ze studené války, což mě, jakožto milovníka historie a hry Twilight Struggle, strašně baví:-)

    A stejně mě nakonec vždycky dostane, že ti největší drsoni, tentokrát Fury a Castle, jsou prostě největší správňáci a klaďasové.
  • Mleako
    Mleako mecenáš6.7.2011 23:02Punisher MAX #03: Matička Rus
    Další skvělý Ennisův Punisher MAX. Dobrý scénář, kresba, akce.... prostě tomu není co vytknout. Těch 10 % si schovávám, kdyby náhodou vyšlo něco ještě lepšího:)
  • BlackDragon
    BlackDragon26.6.2011 02:11Punisher MAX #03: Matička Rus
    asi najlepsi diel Punishera...
  • krvinka56
    krvinka5614.6.2011 10:07Punisher MAX #03: Matička Rus
    Tak tahle kniha je asi ta nejtemnější a nejatmosféričtější co s Punisherem vyšla.Příběh je nádherně ponurý a humor už tu opravdu nemá místo.A ani ten černej.Plusem je že tu sou hned tři příběhové linie.Nick Fury je je tady za pořádnou svini a taky mu to pořádně sedne.S tímto příběhem sem opravdu spokojen.Zatím to nejlepší co tu s Punisherem vyšlo.Kresba i obálky sou opravdu perfektní.Přečteno na jeden zátah. Ačkoli se tentokrát moc nejedná o odpočinkové čtení. Jsou tu i místa určená k zamyšlení.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš13.6.2011 19:14Punisher MAX #03: Matička Rus
    Tak tohle je pro mě Ennis v té správné formě. V porovnání s Thorem, kterého jsem tady hodnotil nedávno působí tahle kniha jako by jí snad psal někdo jiný. Taky jsem rád, že se Punisher po minulé knize opět dostal do hlavní role a navíc mu zde sekunduje parádne a sarkasticky podaný Nick Fury. Prostě správná dvojka, se kterou by člověk někdy rád skočil na pivo. Děj je správně dávkovaný, zlí hoši šíleně zábavní. Opravdu jsem moc a moc spokojen!
  • goldschmidchen
    goldschmidchen5.6.2011 23:59Punisher MAX #03: Matička Rus
    Na jeden zátah. Pro milovníky Punishera je to lahůdka...
  • erik
    Punisher v príbehu, v ktorom sa vydáva do Ruska zachrániť jedno dievčatko z rúk pokusov chtivých armádnych zvierat, to hádam ani nejde pokaziť. Navyše, na dosah má jadrový arzenál miestnej vojenskej základne a celé územie Ruska ako terč. Čo viac si priať? Ennisovi evidentne jeden suverénny hrdina nestačí, nuž do toho zamontoval aj Nicka Furyho, ktorý si dosýta uľaví na tému amerického vedenia vojen (špeciálne proti terorizmu). Oproti nemu stojí skvelý ruský „Fury“, ktorý podobne skomentuje ruské postoje. A celé je to síce vážne, ale zábavné.
  • choze
    choze31.5.2011 09:11Punisher MAX #03: Matička Rus
    "Jenom úplný cvok může poslat Punishera do raketového sila, kurva!" No jo, Ennisi, vždyť my víme, že jsi génius. A díky, že jsi Punishera po předchozím booku, kde byl utlumený, zase vystrčil dopředu a jeho nejnovějšímu krvelačnému tažení dodal exotickou patinu, páč prdelení se po New Yorku už bylo opravdu dost a spojení Punishera s další starou školou, Nickem Furym, kterého máš taky v péči, potěšilo. Minule ses nám svěřil (už po několikáté) se svými názory na IRA a teď už víme, co soudíš i o americko-ruských vztazích. Samozřejmě kdo už tě má aspoň trochu načteného, toho tu sotva něco překvapí a rozhodně se nebude citově vázat na toho chudáka, co si dovolí vyskakovat si na povedeného ruského záporáka. A jak Punisher nakonec ze sila zdrhne musí být dopředu jasné i člověku zamotanému do svého vlastního vedení. Spokojenost.
8532631
Četl/a (148)
-spacilost-, 2scha, 3DD!3, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, chuckboris, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, DANT3_, daon, Darker, davidek, dbar, Deckard, Doppelganger, erik, farnhajt, fifas, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Golem, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, james dixon, jankie, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Komiksum, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Loks19, LookAss, luky.kuky10, majer, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Mr.Bolt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, punisher, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Unerr, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zaknafeine, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(303)
2scha, 665+1, adam.ra, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, asgardpepa, Ash Pointak, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benji, Benny, besikv, Bezvliv, bidlo10, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Bronn, calvin10, Capa, charvos, choze, chuckboris, cobe, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, daon, Darker, davidek, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, doophy, Doppelganger, dracula, Drbo Jebo, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, gezic, God Thor, goldschmidchen, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, halamastepan, Hamichal, Hannibal92, Hebled, hedgehog, hellblazer, herbert, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, ivos309, Jabba, Jack043, James, james dixon, jankie, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, koudak89, Kreatik Digital, krvinka56, kubanec13, kucik, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, Lucifer, luky.kuky10, lutrix, maara, mainman, majer, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, misa, Mistak, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , ohromno, okbook, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Pafnuc, Paldini, pavel, pavouk, Pavouk01, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, SirSandál, Skot, Slaine, slavik38, sleepless, slothest, songoku, Spideyy, Spike, StanleyHu, stanleystar, Suchman, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, timek, Toe, Tomas024, Tomate, Tombal, tomntp, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, Vojtěch 393, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (32)
-spacilost-, adriel, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, Bury, calviti, deadpool, DKoscik, DracoAn, fusnix, gwen666, Hauzina, ho.mof, isildur heir, J.T.honza, Ladinek82, Macek78, Mamut12, mildaE, Miriyak, petrsimcik, Raikou, RedButton, Rowan, seeker666, spot, Venomslav12stars, vrazdinek, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (2)
delta11, Hauzina
Nabízí (3)
bourgeois, oleav, SirSandál