Koupit
Calvin a jeho tygr Hobbes jsou zpátky. Jejich plány a cíle jsou obrovské, ale v cestě jim stojí spousta překážek. Učitelé, rodiče, Suzie Derkinová, mutanti pod postelí, špatně fungující stroje času, transformační pistole a pak hlavně ta obtížná, otravná věc zvaná realita. Ale s pomocí tygra a fantazie se dá pokořit i ta.

Scénář
William B. Watterson II
Art
William B. Watterson II
Obálka
William B. Watterson II
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-051-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 225 mm
Tisk
černobílý
Váha
380 g
Stran
132
Cena
189 Kč
Originál
Calvin and Hobbes: Weirdos from Another Planet! ()
  • trudoš
    „Někdy si říkám, jestli nejspolehlivějším důkazem toho, že jinde ve vesmíru žijou inteligentní bytosti, nebude, že se s náma nikdo z nich nesnaží spojit.“
    Jednoduše geniální. Bill Watterson byl, je a bude mistrem komiksového stripu, jehož humor kombinuje dětskou fantazii s dospěláckým pragmatismem, přičemž na své si rozhodně přijdou malí, velcí, tlustí, tencí. Tenhle druh nenásilného humoru, plného trefných postřehů a nostalgického odstupu, já prostě můžu. Až mě maličko jímá splín nad tím, že čím je člověk starší, tím víc je mu líto, že přišel o ten světácký nadhled bezprostředního klučiny (nebo holčiny, záleží kdo jak na tom je), jenž si nedělá starosti s tím, jak se píše „žijou“, „tejden“ nebo „voči“, ale spíš se snaží vymyslet, jakým způsobem sjet kopec tak, aby se co nejvíce zaprasil a doma ho pak nikdo nepoznal, čímž by se vyhnul maminčiným třeskůmbleskům. Nemluvě o tom, jak mi chybí plyšový tygr, který by mě na cestě jménem Zodpovědný život duševně provázel až do samotného konce.
  • kaylin
    Nechci tvrdit, že série "Calvin a Hobbes" je lék, to zase ne, ale jsem si jistý, že na vás kniha dovede působit tak, že se prostě budete cítit o něco lépe. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1501-calvin-hobbes-4-podesove-z-jiny.html
  • Lawer de Sanctis
    Vzdy se u tech stripu rezu smichy. Nesmrtelne a nadcasove dilko, perfektni minimalisticka kresba zachycujici lehce a vtipne emocialni stavy postav!
  • sedw
    Calvin je jednička mezi stripovými sériemi, naprosto excelentní zábava. A ač obsahuje i slabší stripy (což je pochopitelné), celkově jednoznčně 5*.
  • Pavouk01
    Opět skvělý stripový příběhy Calvina a Hobbese... I když podtitul odpovídá dějově lince jen z malého hlediska, je to dobrý... Toto duo opět nezklamalo. 100 %.
  • Kapis
    Tak půjdu proti proudu, u tohoto dílu jsem se až zas tak moc nebavil a co mě fakt sralo je prasení češtiny (ano, ano můžete se do mně pustit, ať si to vidlák vydávám sám v Ostravě po svojem;-)), ale už v názvu máme jinÝ planety a uvnitř to jede ještě děsnejí, sám tEJden a Voči, hrůzoděs. Ano, chápu, že i v originále to není psáno zcela spisovně, hlavní postavou je malý kluk a na části našeho území se tak i mluví. A překousávám to u spousty jiných věcí, zde mi to holt nesedlo, asi jsem měl krámy a vyloženě mi to kazilo dojem ze čtení. A aby to nevypadalo jako hlas umírajícího v poušti, tak jsem teď byl svědkem, kdy paní s malým klukem chtěla koupit něco své ratolesti a dala se se mnou do řeči u regálu v Librexu. Paní byla celkem upovídaná, učitelka češtiny, a když vzala do ruky tohoto CaH, tak ho zase odložila, že tohle dítku kupovat nebude, aby si nekazil jeho teprve se rodící znalosti českého jazyka a nefixoval si takové zhovadilosti. Tak možná jsem papežštější než papež, ale možná by se v Crwi mohli zamyslet - je škoda odhánět potenciální komiksové fanatiky prasením našeho pěkného jazyka pepíkováním. Jo a heléééé, píšu to bez emocí, ty krááso, viď;-) Tak mě neukamenujte, co jsem za zaprděného úzkoprsého prudila z ukrajinské zemědělské usedlosti:-)
  • Lucifer
    I když je to stále vynikající komix, nutno říct, že už se některé vtipy dost opakují. Přesto, navzdory tomu je to stále cenný přírůstek v pokladnici výborných světových komixů.
  • Kaluž
    Protože jsem nikdy proti Calvinovi a Hobbesovi neprotestoval, koupil jsem si i tento díl. Zaujala mě obálka s krásně růžovou barvou (která se k tomu hodí) a zajímavým názvem Poděsové z jiný planety. Jsem z tohoto kousku opět velmi nadšený a doufám, že všechny další díly Calvina a Hobbese budou mít růžové obálky a zajímavé názvy, aby si je koupilo co nejvíc čtenářů.
  • krvinka56
    Tak na rozdíl od Vzhůru na Jukon sem se o něco víc bavil a taky se mnohem lépe četla.Grimasy postav sou čím dál lepší.Některé forky sou fakt šílené.
  • doophy
    alvin opět nezklamal a užíval jsem si každičké okénko...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.10.2011 23:26Calvin a Hobbes #04: Poděsové z jiný planety
    Co napsat? Zkrátka opět geniální souhra roztomilosti, vtipnosti a vážných úvah nad životem kolem nás.
  • Azalin
    Zase skvělý díl!
  • matrosh
    standart vysoké úrovně zábavy je tady vždycky zaručen :)
  • Fry
    Přesto, že jsem proti Calvinovi a Hoobesovi protestoval, koupil jsem si tento díl. Zaujala mě obálka s krásně růřovou barvou (která se tu hodí) a zajímavým názvem "Poděsové z jiný planety,,.
  • erik
    Najlepší strip môjho života. Aby som nedával furt stovku, dám "iba" deväťdesiatpäť. Toľko hravosti, nápaditosti a zároveň brilantného zobrazenia fantázie malého chlapca a života v rodine vôbec, to sa len tak nevidí.
  • brkowycz
    Prostě paráda. Líbí se mi ta spousta nápaditostí, fantazie, líbí se mi svět, ve kterém Calvin žije, líbí se mi, že Stripy seřazené za sebou dávají i krátké povídky/příběhy, a to daleko znatelněji, než je tomu třeba u Garfielda. Jednoznačně špičková věc, stejně jako předchozí díly, která mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři a hodí mě duševně do pohody.
51831
Četl/a (71)
81splinter, adevr, Alfi, Alikkk, Baffman55, Balů103, Berry669, bierce, binnmode, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, davidek, DEmnoG, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, erik, filmator, flipflop, Fox01, Fry, georg, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Horstik, Houbař, IndyP, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, Kapis, kaylin, kinak, Lawer de Sanctis, Light, Lobok257, LookAss, Lucieee91, Lukasitch, Mamut12, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Pepé13, punisher, Rezet, S313, saja, Schramm, Shpeckk, SNUFKIN, strougy, trudoš, TZcomics, vita, VXP, xmirek, zgrywus
(166)
81splinter, adevr, Alfi, antiimini, Avian, Awakener, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, Basrutten, berounskej, bierce, binnmode, blackJag, Blair, Bob, bourgeois, brkowycz, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, Dali, davidek, DAxik, DEmnoG, Doctorow, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, felis, filemon, filipes, Fox01, Fréza, Fry, georg, George Walker Bush, Georgíno J., gongon44, goodspeed, GORERATED, grinder, Grrr, Hanussen, hawkzn, herbert, herrman, hiro666, Horstik, Houbař, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, IndyP, invape, Jak, James, jankie, jett, jindroush, jiskra, jones1240, Joshua_T, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, khm, kinak, Kjon, komik.sx, Kraken, krvinka56, Lawer de Sanctis, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, lostkokots, Lucifer, Luxor, maara, macomix, Mamut12, Martin Buchal, Marvin, Matio, matrosh, MB, Michal Opitz, mikado, mikki.maser, Mitak, moiqpiom, monty.cl, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, p3tris, padre_negro, Paldini, pavlosson, Pavouk01, pearlxjam, pechna, Pepé13, porculan, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, radiohead99, Radowan, Redlum, regressiv, Rezet, Ricarderon, Ricky Gervais, rooty, Ruw, S313, Saiffer, Saran, Satan__666, Schramm, sedw, seeker666, sercial, Shpeckk, Skot, Slaine, sleepless, Sněhurka, SNUFKIN, strougy, tacmud, the One, TheWrecker, timek, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vita, Vítek, VXP, Wiruss, xintax, xmirek, yama, yogi, zgrywus
Chce (10)
Braindead, fusnix, henrycruel, Holmwood, jerry67, Lobodlak, Niaz, Tiba, Tomek, Zod
Shání (2)
Černá Krysa, pavel
Nabízí (1)
antiimini