Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Vyčistil město Spása v Texasu, seznámil se s dávno ztracenou matkou a pokecal si všemocnou bytostí, která se usídlila v jeho mozku a pohádal se s Bohem… a teď je konečně Jesse Custer připravený setkat se se svou láskou Tulip. Bude to setkání plné vášně, bolesti, sexu a výstřelů z pistole.
Tahle kniha je věnovaná hlavně návratům. Do dětství Tulip i k temné minulosti upíra Cassidyho. K okamžikům, které je formovaly. K tomu si přihoďte chemickou kastraci, vraždu robertkem, drogy a Prdelmana – a máte další díl legendární série Preacher.
Garth Ennis a Steve Dillon jsou stále ve formě. A ani v této části svého brutálně-popkulturního náboženského road westernu vás nehodlají šetřit.
Veškerý odpor je marný.

Obsahuje sešity série Preacher #51-58 (květen 1999 - prosinec 1999)

Scénář
Garth Ennis
Art
Steve Dillon
Ink
Steve Dillon
Barvy
Patricia Mulvihill (Trish), Pamela Rambo
Obálka
Glenn Fabry
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7381-926-2 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-926-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
755 g
Stran
248
Cena
499 Kč
Originál
Preacher #08: All Hell's A-Coming (Vertigo (DC Comics), 2000)
  • martin28
    I přes pomalejší děj emocemi našlapaná kniha. Větší počet dialogů nenudí, jen jsem od knihy s číslem osm čekal nějaký zásadní posun v ději. Jasně, byly tu výborné pasáže, např dětství Tulip, divoké mládí s Amy, či krysí život Cassidyho, ale to je málo. Ennis šlape vodu, co mu síly stačí, ale už mu dochází dech. Přesto se mu nadále daří pracovat s postavami tak dobře, že se s nimi jednoduše sžijete a každou emoci procítíte společně, jakobyste byli staří známí. Casse jsem si během prvních knih velmi oblíbil, ale zhnusil se mi neskutečným způsobem. Karikatura Frantíka celkem pobavila, Herr Star tradičně ve formě. Chudák Prdelman...
  • sedw
    Klidný díl, který je ale napěchovaný příběhem a emocemi. Origin Tulip konečně odhalil něco víc o této postavě, část o Cassidym mě bavila, ale zároveň rozesmutnila, což však svým humorem kompenzovala část se Starrem. Nevím, jestli toto byl nejlepší díl série, ale mezi top 3 rozhodně patří.
  • louza
    Po odbočce v minulé knize se Ennis vrací zpět do hlavního proudu příběhu a opět to drhne. Kniha je plná originů hlavních postav, jak přiznaných tak těch, které postavy zamlčely. Odehrají se dvě setkání a do toho Herr Starr řeší problém subordinace v grálu, který působí zbytečně a naroubovaně. Autor ví, že se blíží konec, ale nechvátá. Šlape vodu dokud to jde a sérii zcela zbytečně natahuje. Tuny keců a kromě jednoho zkrachovalého pornoherce a jedné obzvlášť vypečené diskuse v rádiu nikde žádná sranda. Rozpačité nadechnutí před snad velkolepým finálem.
  • trudoš
    trudoš editor30.8.2016 00:07Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Osmé album a Jesse, Tulip a Cassidy si to stále z Bohem nevyříkali, což už začíná být docela tristní. Navíc tohle album je vůbec tak trochu bezdějové a nikde žádná monstrózní akce, jako v předchozích dílech. Zápletka se spíše zaměřuje na přátelsko-milenecký trojúhelník hlavních postav, který se už v minulém díle rozpadl, a zde se řeší příčiny.
    Garth Ennis je bezesporu vynikající dialogista, který sice hýří vulgarismy, ale přesto dokáže skvěle vystihnout podstatu věci, jenže ústřední osnova se mu začíná měnit v telenovelu, jejíž konec se zdá být krajně nejistý. Nic to však nemění na tom, že Preacher rozhodně dál zůstává mezi mými nejoblíbenějšími komiksovými řadami. Americký jih prostě vládne. Ale pohnout z místa by se autor už konečně mohl.
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.4.2015 07:35Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Až u tohoto dílu jsem si všiml, že barvy dělala PAMELA RAMBO, to je teprf kura divočina, která pe Preacherovi parádně sedne! Retrospektivní způsob vyprávění dává Ennisovi velké možnosti si hrát se skutečnou minulostí jednotlivých postav. Je to furt sice kapku ukecanější, ale na zábavností to vůbec neubírá. A nevadí ani neuvěřitelná míra náhod, ty postavičky, které Jesse bere ze začátku na stopa, to byla prostě paráda.

    "Tato země je tak úžasná, to se Vám může stát jen v Americe, JŮŮŮEESÉÉJ!!" ;)

    A Her Starr, ten jednoduše nemá jedinou chybu, to je borec a jeho návratívší se podřízený z pláže tomu dal korunu. Vůbec jsem neměl pocit, že by to bylo nějak natahované, souhlas s brkowyczem, Ennis zkrátka vystavěl monumentální román. Dneska se vrhám na Alamo, to jsem zvědav, co se všechno semele.
  • faster86
    ennis ma vsechno perfektne naplanovane... napred vam predhodi hromadu lidi a pak vam o nich rekne vsechno a svinsky zajimavy vsechno... tohle je jedna z nich... zboznuju pohledy do minulosti
  • choze
    Jesse/Ennis/Preacher se vyhrabali z nudné Spásy a jsou zase v sedle. Servíruje se origin Tulip, dozvíme se i pár nepěkných drobků z Casovy minulosti, Herr Star se vtipně vypořádá s nevítanou a neodbytnou inspekcí z Grálu a k tomu zábavné scénky (poslouchání diskuse v rádiu, historka o kastraci) a fajn tečka s charizmatickým texaským rangerem. A finále je na dohled.
  • kaylin
    Příběh sbírky "Preacher: A pak vypukne peklo" se točí kolem minulosti. Kromě toho, že se něco dovídáme o Cassidym, zjišťujeme také pravdu o Tulip a o tom, jaké měla dětství. Také objevujeme, jak se setkala s Amy. K minulosti se vrací i příběh "Dlouhán v sedle", který je přiložen na konec sbírky a vypráví moderní kovbojský příběh o tom, jak Jesse, Tulip a Amy kradli auta a málem se jim to vymstilo kvůli jednomu šílenému frantíkovi. Přiznám se, že tenhle příběh se mi možná líbil nejvíce z celé sbírky, i když je mimo hlavní linii. Ennis dál úspěšně natahoval sérii, která už dávno mohla být na konci. Na druhou stranu, nelze mu upřít, že když odhaluje minulost postav, stojí to za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/107-preacher-8-pak-vypukne-peklo-70.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.11.2012 13:17Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Souhlas s brkowyczem. Líp bych to nenapsal, Preachera čtu znovu od začátku, žádný díl mě nenudil a každý měl něco do sebe.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš18.5.2012 13:34Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    „Smaženej silikon. Bůh mi odpusť. Na ten smrad nikdy nezapomenu.“ (tuhle historku si musíte poslechnout celou)

    Převážně vzpomínkový speciál zaměřený na dospívající Tulip, Cassidyho feťáckou minulost nebo Jesseho kovbojskou podstatu muže z jihu. A ukáže se i můj oblíbený psychopat Herr „Je to pohyblivý chodník, ty stará kundo!“ Starr, kterému momentálně teče do bot. Kvalitativně to nijak zvlášť nekolísá, vše šlape jak má a kontinuita universa sedí. Preacher si i nadále udržuje laťku čtivosti na velmi vysoké úrovni. Doporučují čtyři z pěti texaských řezníků.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš12.2.2012 17:42Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Tenhle díl mě dost nakopnul. Né že by poslední nějak skomíraly, ale prostě mě zase nakopnul. Párkrát sem se zasmál záplavě prasáren a vtipnému překladu a hlavně se bavil. Pobavilě me linie s chlapíkem co ho Jesse nechal počítat zrnka písku...Všechno se řítí k finále. Já si dám pár týdnů oraz a pak sním i ten poslední loupák.
  • Kabukiman
    Asi tak jako napsal DEmnoG. Po posledních boocích jsem to čekal daleko horší, takže jsem byl celkem mile překvapený.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš8.7.2011 12:09Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Stejne jako u Lennyho, predchozi dva-tri dily jsem cetl tak nejak ze setrvacnosti, ale osmicka me opet zase nakopla. Zabavny mix takoveho cistokrevneho chlapactvi, romantiky jak krava, svinaren jako krava, dobre vygradovanych dialogu/scen (parkrat jsem vyprskl smichy). Charaktery co pred par bookama zustaly nekde zaparkovane se nenucene vratily a predevsim, veci do sebe zapadaji bez oslich mustku. Zas tak moc se nedeje s hlavni linii, ale s tim nemam problem. Bavil jsem se. Kdyz se ohlednu zpatky, tak se Ennisovi dari sve postavy udelat "uveritelne" a "zive". Dillonova kresba me ani neurazi, ani nenadchne, za to Fabryho obalky zeru.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.6.2011 08:45Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Upřímně, tohle překotné těšení se na konec moc nechápu. Preacher je rozkoš a u té je jisté natahování naopak žádoucí, pokud se však někdo potřebuje z tohoto arcidíla nutně odvalit a jít si pustit kopanou, tak to respektuju, to jo. Jestli on není problém spíš v tom, že preacher u nás vychází dost sporadicky (až poslední tři išús jedou ve slušném tempu). Už teď jsme o několik let zpožděni oproti původní "periodě". A nemyslím to jako výčitku vydavateli, jen taková hypotézka na okraj.
  • erik
    Konečne sa blíži finále, takže človek odpustí tejto sérii všetko to vyrovnávanie si účtov a romantických zblížení, o vedľajších postavách a ich príbehoch nevraviac. Starr stúpa ďalej nahor po rebríčku Grálu (asi preto, že je stále ľahší a ľahší, doslova) a na záver to celé korunuje zbytočný špeciál z minulosti Jesseho a Tulip. Napriek uvedenému sa teším na skvelý záver Alamo a dúfam, že v Čechách dôjde aj na špeciál Svätého zabijaka (naopak, Prdelmanova minulosť pokojne vydaná byť nemusí).
  • Lenny
    Lenny mecenáš23.6.2011 20:48Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Ennis je zpátky! Po nicmoc dílech jsem měl konečně pocit, že čtu toho starého dobrého Preachera, co mě ze začátku tak bavil. Flashbacky jsou příjemné, vrací se staré postavy a nechybí ennisův humor (ten obstarává hlavně Starr). Snad jen část kde se řeší Cass by mohla být o něco kratší, ale to je drobnost. Akorát mi vadila Prdelmanova linie (která se pro příběh zatím jeví jako offtopic) - předvidatelná a nudná. A speciál jako vždycky super, pan Vichy je perfektní!
  • mart.in
    mart.in mecenáš23.6.2011 20:16Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Rád sem víc nakouknul do minulosti Tulip a Cassidyho, k tomu sem se vždycky dobře pobavil, kdykoliv byl na scéně Starr (hlavně jeho "kurva" trojstrana potěšila), jen Prdelman trochu nudí...,ale celkově velká spokojenost, ostatně jako s každým dílem Preachera.
  • brkowycz
    Serie pokračuje. Nedá se to moc brát odděleně od ostatních dílů. V podstatě se všechno nese v duchu chystání se k velkolepému závěru.
    Rád bych se jenom zde vyjádřil k "natahování serie".
    Přijde mi, že stěžovaci na natahující se serii jsou jako lidi, co by si nejraději už přečetli poslední stránku tlustého románu a přeskočili celý vývoj. Nezdá se mi, že by serie Preachera obsahovala nějaké zbytečné nebo natahující momenty (možná třeba Prdelmanova linka, nebo občasné vykecávání v hospodě, ale tolik těch částí zase neni, aby se dalo mluvit a příšerně natahovaném "seriálu"). Ať se vám to líbí nebo ne, v celém Preacherovi se nejedná jen o to, aby Jesse našel Boha. Je tu taky romantická dějová linka mezi ním a Tulip a linka Grálu, který se Jesseho využít pro svoje potřeby. To že se příběh věnuje jednomu z těchto dvou "podpříběhů" přeci neznamená, že jde o zdržování. Každá kniha celé serie je pro ní jako celek nějak důležitá, každá je logickým vyústěním předchozího děje. Dyk se na to podívejte - v jedničce dostane hlas, ve dvojce se s Tulip stmelí zpět a vysvětlí se, proč se stal Jesse kazatelem, ve trojce nastupuje Grál, čtyřka pokračuje záchranou Casse a podruhé se zjevuje Bůh (a už se můžeme ptát, proč se vlastně nezjeví rovnou Jessemu?). Navíc dochází ke zvratu v situaci grálu. V pětce se ukazuje pravá povaha Cassidyho a vztah mezi sv. Zabijákem a Bohem, který je sakra důležitý pro vyústění celého příběhu. V šestce dochází ke střetu mezi Starrem a Jessem, k rozpadu trojky a k pocit zrady. Sedmička by se dala brát jako natažení, ale odpočinek od cesty je po událostech šestky, kdy Jesse v pocitu, že si nepamatuje poslední dny života a že přišel o svou lásku, odpočívá ve Spáse. Na závěr sedmičky se dozvídáme, jakto že Jesse přežil pád do epicentra atomového výbuchu, jak přišel o oko a jak na Boha, aby mu konečně nakopal zadek.
    V Osmičce se Tulip s Jessem dají zpátky dohromady a Jesse se dozvídá pravdu o Cassidym. V každé knize se stane něco důležitého, témata se neopakují, postavy se vyvíjí. I ty Starrovi epizody, kde přichází o různé části těla, budou sakra důležité v posledním díle.
    Není to natahované, je to dlouhý, komplexní příběh a každá událost má svůj důvod. Jednotlivé charaktery jsou odhalené až na dřeň svých osobností. Osmí díl je hlavně o Jessem a Tulip a o jejich lásce. A je stejně jako předchozí díly nevynechatelnou součástí tohoto opusu magnum Gartha Ennise.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen11.6.2011 08:45Preacher/Kazatel #08: A pak vypukne peklo
    Nic moc. Je to jako když se díváte na x-tou sérii natahovaného seriálu. Nejvíc mě štvou ty kecy, jak je amerika úžasná, bla, bla, bla...Preachera kupuju už jen ze zvyku.
414641
Četl/a (128)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, BadBoy, Baffman55, Balů103, Bedou, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Blacklarch, Blackmoor, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, filosh, Final, foudy, Fox01, guseppe, hellblazer, HellWeber, Houbař, house192, hypermlok, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jiskra, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, koudak89, Kouzelnik7, lantan1, Librarian, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, mart.in, Martinb, Mitak, monte walsh, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, Pavel2222, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, puolpm, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, Rinter, rockyt, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, wolfgang, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(268)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , amazing_k, Ashek, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, Beng.D, Benji, ben_bella, besikv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bob, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, charvos, chcita, chobotnička, choze, cobe, Cody, Corteg, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Daniel.rw, Darker, Davedd168, DAxik, Daxik1988, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, Durvi, dvoracekpetr1, Dzoglik, erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, felis, fifas, filemon, filosh, Final, Fox01, Fry, Fuf00n, Garp, ghousty, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, guseppe, Hamichal, hawkzn, Hebled, hedgehog, hellblazer, HellWeber, herbert, herrman, HerSon, holubdema, Honzin, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, jerry67, jett, jiskra, jjjirik, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, kinak, Kiwi1902, Kjon, komik.sx, koudak89, Kruttor666, krvinka56, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, maara, mAGiic, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, mclusky, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, morbi, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, netvor, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, padre_negro, Pafnuc, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavel, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, Pepares, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, PH79, POLAKST, Poseidon1978, PP, puolpm, q, Quentin, RadimNemec, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rinter, rockyt, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Samurai-Jack, Saran, Satyricon, Schramm, schwita, SedllY, sedw, seezeethree, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, suricattaontheway, syon, tacmud, tankgirl, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vasek, Velkej šéf, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, wolfgang, worf, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (31)
AlienDr, Bubsy, deadpool, deefha, delsemela, EvilvsGod, Fr3d_K, fusnix, Grrr, Hurvy, isildur heir, J.T.honza, JamesRamone, Jezbo, KINIMODUS, koniklec, Majkl, Mamut12, Maryl, massilia, matrosh, Maty48, Moyek, nx, Plumm, razielus, Rezet, royan, Salien, WMN, xxaannddeerr
Shání (6)
Al0f0k, AlienDr, Cemino, deefha, m.jedle, Maryl
Nabízí (4)
buscheer, Faxim, karl173, seezeethree