Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
V současnosti je Xavierova škola pro nadanou mládež vzkvétající institucí, kde se nová generace mutantů učí používat své super-schopnosti. Nezkušení mutanti zde studují pod vedením skupiny ostřílených veteránů, kteří navíc školu chrání před hrozbami a zákeřnými útoky, pramenícími ze všeobecně rozšířené předpojatosti vůči mutantům. Tito X-Meni jsou dnes světoznámým týmem hrdinských zachránců – ale svého času to také byli jen nezkušení zelenáči, kteří studovali na Xavierově výběrové škole. Těchto prvních pět studentů – Cyclops, Iceman, Beast, Marvel Girl a Angel – vyšlapalo cestu všem těm, kteří měli přijít po nich. Byli první třídou X-Menů!
Je to již více než čtyřicet let, co Stan Lee a Jack Kirby obohatili komiksový Marvel Universe o jedinečnou partu pubertálních super-hrdinů, kteří silně kontrastovali s již zavedenými týmy drsných super-bojovníků. X-Meni nebojovali pouze proti super-padouchům: bojovali i s tím, jak se naučit ovládat své super-schopnosti. V komiksu X-Men: První třída odkrývá scenárista Jeff Parker v celkem osmi kratších příbězích minulost této mladé nezkušené pětice, která se postupně vypracuje na legendární X-Meny. Sbírka X-Men: První třída nejenže předkládá několik klasických příběhů, ale zkoumá též povahy a osobnosti ukryté pod futuristickými kombinézami a maskami a vrhá zcela nové a zcela uchvacující světlo na to, jak se z původně mladých a nezralých lidí staly ikony komiksového vesmíru Marvel.

Originál: X-Men: First Class #1-8 (2006)

Scénář
Jeff Parker
Art
Roger Cruz
Obálka
Marko Djurdjevic
Překlad
Jaroslava Kočová (Koudelka)
Redakce
Michal Jareš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-938-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
602 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
X-Men: First Class 1: Tomorrow's Brightest ()
  • Delphín
    Docela fajn komiks. Cením výskyt několika dalších postav, jako třeba Thora, nebo Skrullů. Více dospělejší příběhy by ale tomuto kousku seděly rozhodně více..
  • mearez
    Pro staré X-meny ze šedesátých let se v mém srdíčku najde vždycky místo. Příběhy jsou sice naivní a hloupoučké, ale prostě je to začátek jednoho z nejlepších týmů, které Marvel nabízí.
    Tato kniha je přesně jako staré příběhy X-menů. V každém čísle je jedna klasická postava (Doctor Strange, Thor, Lizard) takže komiks ještě vytváří pocit, že čtete starý šedesátkový komiks. Příběhy jsou jednosešitové, ale to vůbec nevadí, protože komiks neztrácí tempo a je stále zábavný a nakonec tam ta přehnaná naivita a hloupost vůbec čtenáři nevadí.
    Kresba se mi vůbec nelíbila, působila na mě podivně hranatě a postavy vypadaly divně.
    Nakonec se naubráním porovnání s komiksem, který u nás již vyšel. Jedná se o první sešit z NHM: X-men X-men Premiéra (X-men: Season One). Pokud se vám komiks z NHM líbil, tento komiks je přesně pro vás, Také se jedná o přepracování klasických příběhů Stana Leeho, ovšem tento komiks má mnohem lepší kresbu a příběhy jsou zábavnější a dialogy jsou svěžejší.
    Tento komiks se mi líbil asi hlavně proto, že ve mě vyvolal trošku nostalgie, když jsem poprvé četl staré X-meny, což je už několik let nazpět, když jsem ještě s X-meny začínal. Takže tento komiks mě bavil a za mě byl celkem fajn. Nebránil bych se pokračování. Za mě 3*.
  • Hunter
    Dětské příběhy prvních X-Menů. má to takových myslím 8 sešitů které na sebe nenavazují ale dost jsem si je užil. Kresba je v pohodě. Parker píše čtivě a moc hluchých míst to tu nemá. Příjemná věc.
  • Fry
    X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek - Naivní roztomilé příběhy první třídy X-menů se šťastnými konci ... Neříkám, že nemohlo být hůř, ale aspoň nějakou návaznost mezi jednotlivými příběhy si tahle kniha zachovat mohla. Ve výsledku se tedy jedná o osm zcela nezávislých příběhů, které mají za úkol spíše představit další aktéry ze světa Marvelu, než samostatný tým, který se ve všech případech nějak náhodou dostane k nějakému problému. Slabší příběhy střídají ty lepší, ale rozhodně nečekejte víc, než X-menovský průměr ... Za mě 3*!
  • ConanVJ
    Pěkné příběhy, povedená kresba. Jen mi trochu vadí, že to není pořádně propojený. Přeskakuje to z jednoho příběhu do druhého a to mi moc nesedlo. 80% :)
  • luky.kuky10
    Díky kresbě i stylu vyprávění jsem si připadal, jako když sleduji prvních 8 epizod povedeného animovaného seriálu. Scénárista Jeff Parker podle mě do X-Menů nešel s tím, aby převyprávěl originální příběhy od Stana Leeho, ale povedlo se mu vytvořit své vlastní s původní sestavou Xavierova týmu a já myslím, že se mu to povedlo. Více mých dojmů na http://www.ctukomiks.cz/2016/05/x-men-prvni-trida-nejsvetlejsi-zitrek.html
  • S4TW
    Osobně bych řekl, že se jedná o velice slabý kousek. Kniha neobsahuje žádný hlavní příběh, prostě je to co sešit, to jednotlivý příběh, takže tam není vůbec žádný prostor pro nějaké větší rozpracování, zajímavou zápletku či gradování. Vždy, když se příběh začal zajímavě rozvíjet, tak přišel velice rychlý konec a pak zase na novo. Ono, když 12-14 stránek něco rozvíjíte, pak uděláte 6-8 stránek nějaké rozuzlení a bitvu a pak přijde konec, tak je to prostě strašně malý prostor. Díky tomuto konceptu ztratila tato série dost ze svého potenciálu. Dalším problémem byli vcelku nezajímavě postavy, které byli ještě ke všemu nezajímavě zpracovány (v podstatě až na Jean to byla dost bída, ještě se dal Iceman jako bavič, ale jinak? Nikdo!) Ostatně první generace X-Menů skončila právě kvůli nedostatečné zajímavosti postav a tady se to potvrdilo, navíc autor nepomohl, aby tomu bylo jinak. Jednotlivé příběhy bych hodnotil tak 1/3 slušná, 1/3 nic moc a 1/3 bída. Kresba bylo to jediné, co se mi líbilo, ale také to nebylo nic vynikajícího. Úplně nejlepší na tomto díle jsou obálky, to je vysoký nadprůměr, ale to jednoduše ke spokojenosti stačit nemůže. Byl jsem velice zklamán a rozhodně jsem od X-Menů čekal daleko víc, nechápu, proč zrovna toto u nás vyšlo.
  • jh666
    Tyhle X-Meni nejsou špatný komiks, bohužel ale nedisponují něčím, co by je vytáhlo z průměru. Jednotlivé epizodky jsou fajn. Nejlepší mi asi přišel sešit s Thorem a pak sešit poslední. Kresba solidní, líbivá, ale nijak převratná. 65 %
  • Light
    Naprosto perfektní oddychový komiks, který si na nic nehraje, mohl bych se podepsat pod koment Honzy pode mnou. Bohužel, pokračování se už asi konat nebude..
  • J.T.honza
    Zaprvé musím říct, že ze zdejšího hodnocení (71 procent) jsem měl celkem strach a docela mě to odrazovalo od koupi. Naštěstí jsem ale První třídu pořídil a byla to fakt výborná investice. Všem začátečníkům s X-Meny i s komiksy jako takovými, bych První třídu doporučil všemi deseti. Vše je tam krásně vysvětlené, pohodlně se to čte, je to fakt hodně vtipné tím správným, skoro až Prcičkovským humorem a všech 8 samostatných krátkých příběhů mě bavilo od začátku až do konce. Tohle je zkrátka komiks, který zhltnete s chutí jako malinu a já bych si hrozně moc přál pokračování. Přesně takový druh komiksů bych si totiž přál číst. Se srozumitelnou, pestrobarevnou malbou a scénářem, který má hlavu a patu a hlavně začátek a konec. Tohle je zábava, jakou od komiksů očekávám především a proč jsem je vůbec začal číst. Až budu mít chuť na překombinovaný děj s milióny flashbacků, vemu do ruky knížku nebo pustím nějaký pitomý seriál. Jasně, První třída není žádný "zásadní milník", ale to vůbec nevadí, těch už tu máme dost. Je to svižná, popcornová zábava, jakou známe z filmů, prostě parádní oddychovka. Takže vydavatelé, snažte se! Chceme vám dát naše peníze za další díly!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš1.10.2012 08:47X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek
    Pro mě skrz naskrz průměr. Semtam mě tam pobavila nějaká hláška, ale jinak je to na úrovni CL X-menů. Přijde mi to spíš jako čtivo pro mladší ročníky. Ale ani dobří záporáci se nekonají. Většinou je to napůl magie či "virtuální realita" atd... Navíc mám radši klasičtější verzi teamu hlavně s Wolverinem. Takže nejzábavnější část je pro mě asi pár informací a tříobrázková hostovačka s Juggernautem...Těsně na hraně tří hvězd a to jsem podle zdejších komentářů fakt nic nečekal...
  • dracula
    Séria krátkych príbehov, ktorá by sa dala charakterizovať ako príjemná, nenáročná jednohubka, ktorá pobaví, neurazí, ale dieru do sveta určite neurobí.
  • Lenny
    Ohromné zklamání. X-meny mám spojené přeci jen s krapet dospělejším čtením a přitom jsem se tu dočkal příběhů alá egmontovské Marvel Heroes. Osobně moc jednosešitové příběhy nemusím (tu je jich plná kniha), navíc z toho čiší snaha narvat k X-menům co nejvíc jiných marvelovských postav (ačkoli si vždy spíš solovali). K dětskosti mi nahrává i to, že jsou v knize naprosto nulové vztahy mezi postavami (vyjma momentku na pláži). A kreslíř dle mého neumí kreslit oči... působily děsně divně.
    Škoda
  • mart.in
    Nic moc jsem od toho nečekal, ale úplně špatné to rozhodně není. Chvíli trvalo, než jsem si zvykl na kresbu (nebo hlavně teda na barvy), ale zas třeba Jean nevypadá vůbec zle:o). Asi je lepší, že jde o několik kratších příběhů, protože jeden delší by nejspíš začal nudit. Takhle mi to dávkování přišlo akorát.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš3.8.2011 10:53X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek
    Tak já nevím... asi jsem od tohodle komiksu čekal víc než jsem dostal. Nezaujal mě ani příběhem a bohužel ani kresbou...
  • erik
    X-menovské príbehy prvej zostavy, ktoré sú aktualizovane zosúčastnené? To vo mne vzbudzovalo pochyby. Ale prekvapivo je to dobré. Uzavreté príbehy sú kladom, mainstreamová kresba nenúti zamýšľať sa nad jej umeleckosťou, čo napomáha rýchlemu čítaniu. Beast, Marvel Girl, Iceman, Cyclops, Angel a Professor X nikdy nepôsobili zábavnejšie, mohla hlásať reklama, ja dodávam, že pre X-menov mám slabosť, a preto mierne pridám percentá.
  • willis
    Pravda příběhy jednoduchý, ale rozmanitý. Další plus je, že každý z osmi sešitů má uzavřený příběh a tedy žádný není rozepsaný na víc než 24 stránek. Kresba sice nezajímavě marvelácky unifikovaná, ale jinak první počeštění X-meni u kterých jsem neusínal. Dokonce musím ocenit i pár vtipných Icemanových hlášek. Takže jak by řekl Vašek Tittelbach: "mají ode mě palec nahoru" ;)
  • The Genius
    První třída rozhodně není špatný komiks. Jen od něj nesmíte čekat příliš. Jednoduché příběhy s mírně dětinskou kresbou ze začátků X-meního týmu jsou dobrou volbou pro nenáročné letní čtení, byť jsou kvalitativně jen lehce nad úrovní, která je nastavená u X-menů v Comicsových legendách.

    Více na http://mygenius.blog.cz/1107/x-men-prvni-trida-nejsvetlejsi-zitrek
  • punisher
    Příjemná oddychovka.

6283343
Četl/a (83)
2scha, Alfred, Blackhand47XD, blackJag, calvin10, ConanVJ, cyboy, Deckard, Delphín, DEmnoG, Doncek4321, Doppelganger, Dzoglik, Elnie, erik, fifas, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hunter, invape, Jabba, Jak, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, karl173, KdG, Killingjoke, Kitykatyn, Lachvos, Light, Lobok257, luky.kuky10, maravenger, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr. Baboon, mywiel, namdnas, NecRoman, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , PrastenejCitron, Procky, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, rewkon, S313, S4TW, samuelo12, seneke, slavik38, Spike, SteveCZ, Symbi, t0mas, terrordemon, TheDoctor, trudoš, Tyfus, Velkej šéf, VskPrzk, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(191)
00sedm, 10milda, 2scha, 665+1, adam.ra, akrijus, Alfi, Alfred, ArmadOon, asgardpepa, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, Caylen-Tor, ConanVJ, CoupeC, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, DEmnoG, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, dvoracekpetr1, Dzoglik, Elnie, erik, FatMonster, fel68, felis, firesnake, Fréza, Fry, Georgíno J., gezic, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, Hades, Hamichal, Hebled, holubdema, hugosnowden, Hulik, Hunter, ikshorm, Indy, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, japes, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, jjjirik, jones1240, Joshua_T, kallenved, karl173, KdG, Keenkeen, keNNoslaw, KINIMODUS, Kitykatyn, komik.sx, konous, kubanec13, kubosos, kucik, Lenny, listr, Lobok257, lukin, luky.kuky10, m.jedle, maara, maravenger, Mariohurbanek, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, Masinfira, Mates17, Maty48, MB, me, MEGA, Mercurio, mikado, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, Mr. Baboon, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, opytz, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, Procky, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, Rowan, S313, S4TW, saja, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, seneke, Skot, slavik38, sleepless, smazy, songoku, Spideyy, Spike, stanleystar, SteveCZ, strougy, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, TheDoctor, Till, Tombal, Toren, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, vallyslayer, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vteco, willis, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Azik2586, Badgu.y1902, Bury, deadpool, delsemela, Denis1996, Drbo Jebo, fusnix, Hauzina, isildur heir, tonda
Shání (4)
Al0f0k, DegiCZ, delta11, Hauzina
Nabízí (3)
kubosos, Light, MB