Osud tentokrát zavede Lucky Luka, westernového hrdinu, který střílí rychleji než jeho stín, na východ Spojených států, konkrétně do Pennsylvanie, kde právě zuří ropná horečka. Lucky Luka povolá pennsylvanské město Titusville, aby v něm obnovil pořádek.

V pořadí dvacátý druhý svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 18. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Překlad
Zuzana Šmejkalová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-252-1897-6 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
154 g
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Lucky Luke #18: A l'ombre des derricks (Dupuis, 1962)
  • mearez
    Fakt krása
  • sedw
    Díl, který je trochu slabší co do vtipů, ale o to silnější je pak v samotném scénáři. Příběh se opravdu povedl a souhlasím s Landauerem, tohle by vydalo na celovečení film z přehledem, tolik se toho na těch pá stranách stane. Takže klobouk dolů a ač jsem u Lucky Lucka zvyklý na více humoru, tady mi jeho nižší četnost ani nevadila.
  • Fry
    Lucky Luke: Ve stínu vrtných věží - Konečně jsem se zase dostal k starému dobrému "Lucky Lukovi". Tentokrát se Luke vypraví na východ do městečka "Titusville", kde se našla ropa a všichni ji chtějí mít jen a jen pro sebe. Hlavně hamižný "Bary Blunt", který se může považovat za jednoho z nejvypočítavějších protivníků. Také se zde najde spousta povedených vtípků a gegů, ale tentokrát je to spíše o tom příběhu, takže nebuďte zklamaní, že se zas tak moc nenasmějete. Za mě 5*!
  • KdG
    Spíš bych řekl že to byl slabší díl, i když spousta vtípků se tam pochopitelně najde.
  • Landauer
    Tak v tomhle kousku byli Morris s Goscinnym ve formě.... ale teda v naprosto plný formě. Vynikající scénář plnej humoru a gagů, ale taky napínavej a nádherně vystavěnej příběh, kterej by vydal na celovečerní film a díky dějový nahuštěnosti letí jako splašenej dostavník. No zkrátka počtneníčko jedna báseň.... nejen pro děti.