Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Nebezpečí a vzrušení následují archeologa doktora Henryho Jonese juniora po celém světě, zatímco se snaží zajistit, aby nejmocnější předměty světa nepadly do nesprávných rukou!
V jižním Tichomoří či ve vikinských vodách jej závod s nacisty přivádí k takovým artefaktům jako Zlaté rouno, Kámen mudrců, či Kopí osudu a vrhá jej do spárů legendárních nestvůr, starodávných kultů a armád nemrtvých! Pro Indianu Jonese je dobrodružství každodenním chlebem!
V tomto omnibusu se nachází rovnou pět příběhů původních komiksových minisérií z roků 1994 a 1995, z nichž mnohé silně připomínají a odkazují na filmová dobrodružství Indiany Jonese.

Indiana Jones a Zlaté rouno je prvním z dvou kratších příběhů v tomto svazku. Indy se v něm snaží nalézt bájné zlaté rouno dřív, než šílený kult bohyně Hekaté a zabránit zneužití jeho sil.
Indiana Jones a Svatyně Mořského ďábla, druhý z kratších příběhů, ukazuje Indyho netypicky na palubě lodi na cestě k odhalení Svatyně Mořského ďábla. Během pátrání se však Indy nevědomky stává figurkou ve hře vzpoury a málem i obětí osobní vendety jednoho z členů posádky.
Indiana Jones a Železný fénix měl být původně základem pro další hru firmy LucasArts. Jde tedy o komplexní příběh, který zachycuje Indyho pátrání po kameni mudrců. Indy nejenže musí podstoupit řadu útrap, aby části kamene nalezl dřív, než skupinka válku přeživších nacistů, ale musí se vypořádat i se sličným majorem Sovětského svazu, která se mu lepí na paty.
Indiana Jones a Kopí osudu je působivý příběh svou atmosférou připomínající film Indiana Jones a Poslední křížová výprava, na který také volně navazuje. Indy spolu se svým otcem a irským rodákem O’Nealem putuje po Irsku a Walesu a snaží se nalézt Longinovo kopí, tradičně dříve, než skupina fanatických nacistů.
Indiana Jones a piráti Sargasového moře je dalším z námořnických dobrodružství Indiany Jonese. Tentokrát se musí mít na pozoru před úskoky pomstychtivého piráta Billyho Lawtona, kterého údajně připravil o nohu, a spolu se svým falešným bratrem a jeho společnicí se poprat se zrádnými řasami Sargasového moře, ve kterých, stejně jako mnozí další, uvízli.

Obsahuje sešity sérií Indiana Jones and the Golden Fleece #1-2 (1994), Indiana Jones and the Shrine of the Sea Devil (Dark Horse Comics #3-6) (1992-93), Indiana Jones and the Iron Phoenix #1-4 (1994-95), Indiana Jones and the Spear of Destiny #1-4 (1995), Indiana Jones and the Sargasso Pirates #1-4 (1996)

Scénář
Gary Gianni, Karl Kesel, Elaine Lee, Lee Marrs, Pat McGreal, Dave Rawson
Art
Eduardo Barreto, Leo Durañona, Gary Gianni, Paul Guinan, Ken Hooper, Karl Kesel, Will Simpson, Dan Spiegle
Ink
Eduardo Barreto, Leo Durañona, Gary Gianni, Eric Shanower, Dan Spiegle, Stan Woch
Barvy
Elaine Lee, Frank Lopez, Perry McNamee, Bernie Mireault, Alex Wald, John A Wilcox
Obálka
Dave Dorman
Překlad
Michaela Macková
Redakce
Richard Podaný
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7381-958-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1059 g
Stran
376
Cena
890 Kč
Originál
Indiana Jones Omnibus Volume 2 (Dark Horse Comics, 2008)
  • louza
    louza19.1.2023 11:19Indiana Jones Omnibus 2
    Nejsem historicky velkým fanouškem vytuněné novodobé verze Allana Quatermaina a tahle kniha ho ze mě rozhodně neudělala. Je to sice dobrodružný komiks klasického střihu, ale tématika je zoufale fádní. Indy pátrá po starobylých artefaktech a dostane se do konfliktu s jinými pátrači mající povětšinou za zády celou říši zla. Většina příběhů je zoufale nezábavná a zoufale průměrně kresebně zpracovaná. Trochu vyčnívají jen dobrodruštví na moři, respektive pod mořem. Vypadat všechny příběhy jako Sargasové moře, budu plně spokojený. Většina knihy je ale pod touto laťkou a byla čtená se zaťatými zuby.
  • mAGiic
    mAGiic editor9.10.2021 14:36Indiana Jones Omnibus 2
    Příběhy z Omnibusu Indiana Jones 2 působí jako sinusoida, některé vyloženě bad, jiné celkem solidní.
    Prvním z nich je Indiana Jones a Zlaté rouno - dvousešitový příběh, který napsal Pat McGreal a Dave Rawson a kreslil Ken Hooper, což jsou vcelku neznámá jména. Story je o hledání zlatého rouna Indym v Řecku během počínající německé invaze. Záporáci jsou nacisté a šílený kult bohyně Hekaté, který chce získat rouno. Konec je celkem fantasy, jež úplně nezapadá do loru Indyho. 2*
    Indiana Jones a Svatyně mořského ďábla je druhým z kratších příběhů obsažených v tomto Omnibusu, odehrává se v roce 1935 a je komplet na moři, kde posádka hledá poklad mořského ďábla. Scénář i kresbu měl na starosti Gary Gianni (art povídky Heroes oceňěnou Eisner cenou z Batman: Black and White). Právě kresba Gianniho se mi moc nelíbila a po příběhové stránce je to sice na moři, ale script je stále stejný, záporáci chtějí poklad, jsou poraženi a poklad zůstává dál mimo zrak lidské civilizace, akorát je v příběhu jako bonus mořský ďábel. 2*
    Indiana Jones a Železný fénix - první celkem zajímavý příběh, kde Indy a sovětská armáda dva roky po WW2 pátrají po Kameni mudrců. Prahne po něm i malá frakce nacistů vedená alchymistou Dr. Jägerem. Scénář napsala Lee Marrs a nakreslil ho mnou nepříliš neoblíbený Leo Duranona (oba spolu již pracovali na Indiana Jones and the Arms of Gold). Příběh střídá několik žánrů, místy působí jako pohádká (zkoušky morálky, převtělování duchovního ochránce kamene), jindy jako špionážní thriller (boj s nacisty i Rudou armádou) nebo jako bondovka (všechny rozhovory Indyho se sovětskou majorkou). Kdyby to kreslil někdo jiný než Duranona, dal bych o hvězdu víc, takhle pouze 3*.
    Indiana Jones a Kopí osudu je volně navazující sequel na Poslední křížovou výpravu, vystupuje zde kromě Indyho i jeho otec a ukecaný Irčan O'Neill. Celý příběh se odehrává v Irsku a Walesu, kde Indymu zatápí banda nacistů, sídlících v Irsku. Příběh psala Elaine Lee (autorka Starstruck) a art zajistili Will Simpson (Aliens: Rogue) a Dan Spiegle (spolupodílel se na kresbě Indiana Jones: Thunder in the Orient #1-6). Určitě jeden ze slabších příběhů, kopírující stejný script, kdy Indy pátrá, po krku mu jdou záporáci, final showdown v místě, kde je artefakt, villaini zemřou, artefakt zmizí). Největším plusem kresba, mínusem příběh. 2*.
    Indiana Jones a piráti Sargasového moře je poslední příběhem tohoto Omnibusu. Jde asi o nejlepší příběh v knize, protože je celý o pomstě jednonohého piráta Billyho Lawtona Indymu. V příběhu se objeví několik dalších zajímavých postav (podvodníček New Jersey Jones, femme fatale Káhira nebo mořská čarodějnice) a čtenář spolu s Indym zažívá vzestupy a pády a netrpělivě čeká, jak to vlastně celé dopadne. Příběh napsal Karl Kesel (Harley Quinn #1-7, u nás vyšlo v rámci DC kompletu jako Harley Quinn: Preludia a nokurňa) a s kresbou Keselovi pomáhal Pauil Guinan (one shoty Aliens: Advent/Terminus nebo Aliens: The Alien) a Eduardo Barreto (Aliens vs. Predator: Deadliest of the Species ). Příběh mě hrozně bavil, protože byl v rámci Indyho příběhu jako takové zjevení, které má úplně jinou dějovou konstrukci a zcela se vymyká obvyklým Indyho příběhům. 4*.

    Celkově je druhý Indyho omnibus o prsa lepší než ten první. 3*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 20:13Indiana Jones Omnibus 2
    Velké plus je větší nabídka příběhů z různých období dospělého Indiana Jonese. Zvlášť ten z 50. let. Že by předzvěst pro 4. film... Opět lokace a reálie jsou vynikající a skvěle nakreslené. Vrací se i známé postavy a příběhy s nimi krásně odsýpají. Piráti Sargasového moře mi přišli asi nejzajímavější ze všech. Indiana Jones v jiné a netypické situaci. Pořád slušné čtení, za mě dokonce i lepší než omnibus 1.
  • kaylin
    kaylin19.12.2016 09:01Indiana Jones Omnibus 2
    Kdyby se z toho vybraly ty příběhy na moři, tak tohle bude o něco lepší sbírka než kniha "Indiana Jones Omnibus 1". Více: http://www.comics-blog.cz/2016/12/1331-indiana-jones-omnibus-2-60.html
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš19.4.2013 17:05Indiana Jones Omnibus 2
    Druhý Omnibus Jonese je o moc lepší než první část. Příběhy jsou sice na jedno brdo, ale přiznávám, že mi tohle brdo dost vyhovuje. Nejblíž filmu (i díky navázání na Posl.křížovou výpravu) je Kopí osudu. Nejlepší je podle mého Svatyně mořského ďábla, kde svižný příběh vede velice pěkná kresba. Ostatní příběhy se pohybují někde v průměru.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.2.2012 23:16Indiana Jones Omnibus 2
    Souhlasím s Lennym a punisherem, že jde o vydařenější omnibus, nežli ten první. Co mě obzvlášť potěšilo, byla kresba Gianniho, kočky Káhira a Mořská čarodějnice a můj oblíbený náměť, Longinovo kopí. Příběhy jsou oproti minulým zábavnější a řekl bych, že i vtipnější.

    Celkový dojem: 60%
  • matrosh
    matrosh8.11.2011 07:35Indiana Jones Omnibus 2
    Tato kniha určitě udělá radost každému fanouškovi tohoto neohroženého archeologa a můžu jí vřele doporučit každému příznivci dobrodružného žánru. Osobně jenom dodám, že jsem moc rád, že se tyto příběhy konečně objevili i na našem trhu a já nemusím jen nostalgicky vzpomínat na skvělé filmy, jaké se už dnes netočí, ale můžu s touto skvělou postavou prožívat další dobrodružství v médiu, které má k filmu nejblíže.


  • Lenny
    Lenny mecenáš3.9.2011 23:27Indiana Jones Omnibus 2
    Rozhodně mnohem lepší než jednička, přesto pro mě žádná sláva. Indiana mě v komiksu asi nebaví (S vyjímkou posledního příběhu, ale ten je zas taková pohádka + Svatyně ještě šla). Příběhy už nejsou na jedno brdo, dokonce tu máme i vcelku známé a zajímavé artefakty (rouno, kopí, šutr), ale tím to tak nějak hasne. Žádná z vedlejších postav neoslovila, záporáci takoví nijací, akce podivná (to platí hlavně u fénixe - když se něco klíčového dělo, je to podáno tak chaoticky, že jsem mnohdy nevěděl co ^^)... U třetího dílu budu s koupí váhat. Pokud honbu za arttefakty, tak (a teď to myslím smrtelně vážně) radši sáhnu po Skrblíkovi s Donaldem.
  • punisher
    punisher31.8.2011 11:13Indiana Jones Omnibus 2
    Příjemné překvapení,po unylém prvním dílu,přišlo něco, co je o mnoho lepší.Tentokrát nejsou všechny příběhy o tom samém,jak minule.Lituji jen jedné věci a to té,že minulý díl jsem hodnotil,tak jsem hodnotil,protože více prostě dát nemůžu.
51391
Četl/a (43)
81splinter, Al0f0k, Alfred, BadBoy, calvin10, Captain Collar, Crics, Darth Raelchi, Davidos402, DracoAn, emanek, Fida, flipflop, Fox01, Fr3d_K, georg, Georgíno J., hypermlok, invape, James, Jestrab2, Joshua_T, kallenved, kaylin, lantan1, mAGiic, Mamut12, mineralk, NecRoman, punisher, raenius, SekyCZ, SHORTY, Spike, terrordemon, Ukko, Velkej šéf, vishnar, VXP, yogi, Zdendy, Zek, zlejzmrd
(168)
10milda, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Alfred, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, charvos, Cr4sh, Crics, CSE_AC/DC, Davidos402, Devilek, Dezodoo, disclose, discovery, DKoscik, doophy, DracoAn, emanek, farnhajt, fel68, Fida, filemon, firesnake, Flash, Fox01, Fr3d_K, FrankieOndatra, frantavasil, Fry, FumarEnPipa, Future-Death, georg, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, holubdema, Horstik, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, invape, isildur heir, James, jankie, Jestrab2, jjjirik, jones1240, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, komik.sx, komiksák007, Krvavý Patejl, kubanec13, kucik, lantan1, Lenny, Lobok257, Lookass33, m.abrams, mAGiic, Mamut12, Mankin, Marthy76, Martin Buchal, Masinfira, Matio, matrosh, merhyx, Michal Opitz, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, misa, Mitak, monty.cl, MP, Murphy722, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, o2t2, Olesh, Oompa Loompa, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, Premek, psramek, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, Saiffer, saja, SekyCZ, SHORTY, Skot, sleepless, slothest, songoku, Spike, stanleystar, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Till, Tombal, TommyBOYER, tomned, tomntp, Toren, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasps, Wiruss, wittos, xai, xintax, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, Zek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, folkemon77, fusnix, Grebenda, jerry67, Kapis, KoLixvx, Maty48, MazeCZ, numikk, Odal , Stlucius, xxaannddeerr
Shání (4)
delsemela, Eodeon, gobers, suricattaontheway
Nabízí (1)
comicsland