Nové číslo komiksového magazínu. S redesignovanou obálkou se revue vrací nejenom za těmi, kdo si oblíbili každoroční podzimní festival KomiksFEST!, ale především za těmi, kdo jsou zvědaví na tvorbu současných a mladých autorů – z tuzemska, Evropy i zámoří, zjednodušeně řečeno za všemi, které baví tzv. nezávislý komiks.

Komiksy:
Laguna - Lilli Carré (USA)
Příběh ze zahrad - Kuba Woynarowski (PL)
Křivá kudla - Max Estes (USA/N)
Netvor - Konrad Beck (CH)
Chléb - Reinis Petersons
Triton - Knut Larsson (S)
Houdini - Vojtěch Šeda
Leť - scénář: BeeSee, kresba: Václav Šlajch
1 ráno - Marek Pokorný
Čekárna - scénář: Martina Bellovičová, kresba: Karel Jerie
Tupá jehla rejdí po hliněných letokruzích - scénář: Bohumír Tabák, kresba: Ticho762
Hanzelka & Zikmund a jejich putování Afrikou - Tereza Tydlitátová

Skládanka:
Houbař - Karel Jerie

Scénář
Konrad Beck, Martina Bellovičová, Roman Bílek (BeeSee), Lilli Carré, Max Estes, Knut Larsson, Reinis Petersons, Marek Pokorný, Vojtěch Šeda, Bohumír Tabák, Tereza Tydlitátová, Kuba Woynarowski
Art
Konrad Beck, Lilli Carré, Max Estes, Karel Jerie, Knut Larsson, Petr Novák (Ticho762), Reinis Petersons, Marek Pokorný, Vojtěch Šeda, Václav Šlajch, Tereza Tydlitátová, Kuba Woynarowski
Obálka
Karel Jerie, Kuba Woynarowski
Redakce
Joachim Dvořák, Jana Fantová
Žánry
katalog, propagační
ISBN/ISSN
ISSN 1803-6732 (Labyrint)
ISSN 1803-6732 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 285 mm
Tisk
černobílý/barevný
Stran
96
Cena
150 Kč
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.4.2013 07:40KomiksFest! revue #05
    Tak toto číslo je výrazně lepší než poslední Komiksfest co jsem četl (2010). Samý komiks, minimálně textu, tentokrát se mi ten mix, více nakloněn obrázkům, líbil. Nejvíc kulervoucí je a to jak kresbou, tak příběhem, tak lokalizací "Tupá jehla rejdí po hliněných letokruzích", moc jsem si užil i "Crooked knife", která není pro úplné komiksové začátečníčky a dobrý byl i Triton. Co jsem nedočetl, bo mi to přišlo, jak by to kreslila autorka z chráněné dílny (což by samo o sobě nebylo nic proti ničemu) bylo to o Zikmundovi a Hanzelkovi - ona ta přidementnělá kresba holt až příliš razila před profesionalitou ostatních věcí ve sborníku. Jo a ještě jsem málem zapomněl na 1. ráno od M.Pokorného, hodně zajímavý kousek, škoda té pravopisné hrubky hned v úvodu. Něčím rozsáhlejším z tohoto světa bych dozajista nepohrdl.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš14.11.2011 02:25KomiksFest! revue #05
    ...ale ta Šlajchovina mě zahřála u srdíčka :)
  • mára
    mára mecenáš8.10.2011 20:22KomiksFest! revue #05
    Polák Kuba Woynarowski je pro mě nejlepší objev. Kdyby se mě někdo ptal, jak vypadá pravá komiksová báseň, jeho komiks Příběh ze zahrad bych si vzal jako příklad. Napadlo mě, že kdyby on kreslil komiksovou adaptaci Šindelkovy Chyby, byl bych pravděpodobně nadšenej.
342